תרגום אינתא עומרי

n o a b i

New member
לא זאת השאלה ששאלתי את עצמי

אם את רוצה לדעת את התוכן של השיר וזה הכל - אין בעיה: זה שיר אהבה. את רוצה יותר? הדוברת מבכה את חייה שחלפו לפני שפגשה באהובה, חיים ללא טעם, ומהללת את החיים בקרבתו ולאורו, וקוראת לו להתמסר לאהבתם המשותפת. בלי אינטרפרטציה ובלי להתקרב לתרבות ובלי פלצנות - זה בסך הכל פזמון. תרגום זה משהו אחר. כדי שטקסט יהיה ראוי לכינוי "תרגום" הוא צריך להיות מדויק, אחרת אי אפשר לקרוא לו כך. It's as simple as that. אם את רוצה יותר פרטים, אפשר גם לתרגם לך שורות נבחרות מהשיר, וזה גם יספק אותך כרקדנית. אבל ברגע שחלק מהמשפטים לא ברורים, אז אין טעם לפרסם אותם כתרגום, כי הם פשוט לא! גם לא פראפרזה. אתם מכירים את הטורים האלה בעיתון שעושים צחוק משגיאות תרגום שעולות בטלויזיה? מה הסיבה לזה? בדר"כ שגיאת התרגום כל כך מגוחכת שהמשפט הופך להיות חסר משמעות, או בעל משמעות אחרת לגמרי, ולכן מי שמבין את המקור לא יכול שלא ללעוג לזה. פעם שמעתי אנקדוטה על מתרגם ערבי שתרגם את הצירוף "פּרֶה-היסטורית" כ-HISTORICAL COW (בקרה תאריחיה) תארי לעצמך איזו שטות יצאה לו. יכול להיות שבטקסט כולו זה לא היה משמעותי בכלל, אבל עדיין - טקסט שמדבר על התקופה של הפרה ההיסטורית נשמע אידיוטי באופן מאוד עקרוני.

lydiamai

New member
טוב - לא נגלוש כאן לדיון על דלות

השפה העברית, או המשתמשים בה. בעיקרון אין בינינו כל ויכוח. תרגום מכובד אכן צריך מדויק - עד כמה שאפשר (והוא אכן אינטרפרטציה - ללא כל ספק). יש שירים שאני מקשיבה להם וממש מתענגת על משמעות המילים והמטפורות וכו'. במקרים האלה, אני יכולה לקרוא מספר תרגומים, ולהשוות ביניהם, ולעורר שיחות עם אנשים על משמעות המילים ומה שבין ובתוך השורות. למשל, יש לי דיאלוג ארוך עם אמא שלי, על המשמעות המילים של השיר 'רני לי'. ממש מרגש להכיר ולהבין את אין סוף הצורות בהן מובע רעיון בודד אחד. מאידך, יש שירים (אגף ראמי עייש and company - שאני סתם רוצה לדעת על מה הם מדברים, כדי להיות בקונטקסט הנכון. ואז אני לא צריכה עומק, אלא שהידע הבסיסי שלי בערבית, מספק ומספיק.

אני בכוונה

כתבתי לדיויד שאני מבינה שהיו לו כוונות טובות, בדיוק בשביל שלא יגידו שאני חסרת רגישות. לא התכוונתי "לרדת" על דיוידי, ואני מודעת לכך שעל כל נוראיותו של התרגום, הוא מספק את הצורך של הבנת המילים, ואפשר "לשפץ" אותו ולגרום לו להיראות נאה. ובכל זאת, אני מאוד שמחה בכל פעם שאנשים משתמשים בתוכנות האלה, כי רק ככה אנשים יכולים להבין כמה הן נוראיות, וכמה הם צריכים את שירותיי. שולֶם?

dvd2000

New member
היי משחק מילים וכולם ../images/Emo140.gif

אני לקחתי את התרגום מהאתר http://shira.net/funfrolic.htm ופשוט כנראה שתרגום של תרגום מאנגלית ותוכנות למיניהם לא נותנות מידע מדוייק אבל נותנות את הבערך (רעיון כללי) למרות שהתחברתי מאוד למילות השיר ה"בערך" מדוייקות . אני לא התעצבנתי מזה שאמרו שהתרגום לא בסדר אלא קיבלתי זאת בתור הארה בונה ועל הדרך הכי טובה ואפילו התבדחתי בקטע של ההתהפכות בקבר . אכן השיר מסקרן מבחינת המילים , אז משחק מילים אנו צריכים את שירותיך :). לדעתי אין כמו המענה האנושי מאשר להסתמך על תוכנות תרגום שרק מסבכות , אבל כשאין את המענה האנושי גם התוכנות ניחשבות למענה . יש פתגם שאומר :"עדיף ציפור אחת ביד מאשר שתיים על העץ " במקרה שלנו זה תרגום עדיף תרגום שמראה את הרעיון הכללי מאשר שום דבר . ולמה הוספתי בסוף את המשפט שהתרגום תורגם ע"י תוכנה ויתכנו שינויים בכדי שאנשים לא יסתמכו על כך ויבדקו בעוד מקורות. לילה1 אולי תתני לנו את שם הספר אולי נחליט לרכוש אותו :) ואולי קצת על תוכן העיניינים . וסתם משהו לשיתוף : מחר אני יהיה בחאפלה בערבית עם הלהקה הזאת שאמרתי עליהם לפני כמה חודשים ומאוד מקווה להנות כמו בפעם שעברה . ואולי אף להופיע כהפתעת יום הולדת לדודי שחוגג מחר יום הולדת , מקווה לבחור קטע סולו טוב ,ולהכין כוריאוגרפיה קטנה ומשובחת . ואם יש חברים מהפורום שיהיו מעוניינים להיות נוכחים באירוע מחר אתם מוזמנים לפנות אלי ולקבל פרטים . בייי ושיהיו לכם הרבה אנרגיות טובות וכמובן שבוע טוב

סביוני

New member
אתרים עם תרגומי שירים

לצערי תרגומי השירים מערבית לאנגלית באתרים לוקים בחסר, במיוחד באתר של שירה. והדבר בא לידי ביטוי לא רק בשיר אחד או שניים (אינת עומרי, עווזל פלפלו ועוד). על טעויות אין על מה להתווכח. רובן נובעות מתרגום חופשי מידי - דבר הגובל בדיסאינפורמציה ולכן טעותי, היעדר היכרות עם החברה הערבית והתרבות וצמצום התרגום לידע לשוני בלבד (שכאמור - איננו מספיק כדי להפוך תרגום למהימן). יצאה לאחרונה חוברת תרגומי שירים שגם בה, צר לי, ישנם אי הדיוקים רבים, בלשון המעטה. בתרגומים שם נראה כאילו מי שעמד שם מאחורי התרגום הסתמך אף הוא על אתרי האינטרנט הללו, משום שאותן שגיאות חוזרות גם שם, או שהוא לא יודע את נפש השירים ואת נפש תרבותם. מבין את עמדת דיוידי בנושא הצפרות, אך כעת יוחלט מלפניו אם נחיצותה של הציפור האחת שביד עדיין תקפה כמקודם. נועהB - מזדהה עם עמדתך.

זה כיף לחלוק אבל כל דבר עולה כסף לא

אני חושבת שחברי הפורום יסכימו עמי בכך שידע עולה כסף.ולכןחשוב גם להגיד תודה זה לא מובן מאליו. רבים כמותי וגם אני משקיעים הרבה זמן וכסף בתרגום.ובכל דבר כמו כאורגרפייה, שיעור, סדנא ועוד.. אם חפצתי למקצע את ההופעה, בייחוד אם מדובר בשיר עם מילים , נדרש תרגום מקצועי.שכמובן עולה כסף.בהחלט צריך לדעת מה להביע בריקוד ועל מה מדובר. מניסיוני טעויות יכולות להיות גורליות.הרי לא נרצה לרקוד עצב כשמדובר בגעגוע. זה דיון שכבר דובר עליו מה שהתכוונתי לומר זה שתרגום איכותי עולה כסף ויש זכויות יוצרים וכדומה.אז אפשר לבקש יפה ויש דרך. בפורום יש קו עדין בין נתינה לקבלה. תמיד אפשר להתייעץ. על הכל כמעט וכל אחד מחבריו יש לו מה לתת כתשובה ולהעשיר וזה מה שכיף פה כל כך!!

מיאל15

New member
איך אני יכולה לרשום את השם של השיר

בכדי להוריד אותו מהאיימש? (i-mesh)

למעלה