תרגום אינתא עומרי

dvd2000

New member
תרגום חם הישר מהתנור../images/Emo98.gif

והנה התרגום :לשיר אינתה עומרי של הזמרת אום כלתום Ragaa’ouni a’einaik el Ayam illi rahou העיניים שלך לקחו לי חזרה את הימים שלי שהלכו , A’alamouni andam a’ala El-Madhi wi gerahou הם לימדו אותי להתחרט על העבר ופצעיו . Illi shouftouh kabli ma tshoufak a’inaih כל מה שראיתי לפני העיניים שלי ראו אותך היה חיים מבוזבזים, Omri dhayea’ yehsibouh izay a’alaya? איך הם יכולים לשקול לו מפרידים מחיי? Inta Omri illi ibtada b’nourak sabahouh עם האור שלך , הזריחה מהחיים שלי התחיל. Ad eyh min omri kablak ray w a’ada כמה מהחיים שלי לפני שאתה אובדת . Ya habibi ad eyh min omri raah זה עבר מבוזבז , האהבה שלי . Wala shaf elkalb kablak farhah wahdah הלב שלי מעולם לא ראה אושר לפני שאתה . Wala dak fi eldounya ghair taa’m el-jiraah. הלב שלי מעולם לא ראה משהו בחיים חוץ מהטעם של כאב וסבל. Ibtadait bilwakti bas ahib omri התחלתי רק עכשיו לאהוב את החיים שלי . Ibtadait bilwakti akhaf la ilomri yijri והתחיל לדאוג שחיי ירוצו הלאה ממני. Kouli farha eshtakha min kablak khayali כל האושר שכמיהה לפני שאתה . Eltakaha fi nour a’ainaik kalbi w fikri החלומות שלי שהם מצאו זאת באור מהעיניים שלך . Ya hayat kalbi ya aghla min hayati הו החיים של ליבי...אתה יותר יקר מחיי. Leih ma kabilni hawak ya habibi badri מדוע לא פגשתי את האהבה שלך לפני הרבה זמן? Illi shouftouh kabli ma tshoufak a’inaih כל מה שראיתי לפני העיניים שלי ראו אותך היה חיים מבוזבזים, Omri dhayea’ yehsibouh izay a’alaya? איך הם יכולים לשקול לו מופרדים מחיי? Inta Omri illi ibtada b’nourak sabahouh אתה החיים שלי שמתחיל את הזריחה שלי עם האור שלך . Ellayali el hilwa wil shouk wil mahabah הלילות היפים וההישתוקקות והאהבה הגדולה, min zaman w elkalbi shayilhoum a’ashanak מלפני הרבה זמן הלב מחזיק בשבילך . Douk maa’ayah elhoub douk habah bhabah min hanan kalbi illi taalshoukouh li hananak טעום את האהבה איתי קצת ע"י קצת מהאדיבות מהלב שלי שכמיהה לאדיבות מהלב שלך. Hat a’inaik tisrah fi dounyethoum a’ineyyah הבא את עיניך קרוב כל כך שהעיניים שלי יכולו להאבד בחיים מעיניך. Hat eydak tiryah lilmoustahm eydaiyah הבא את ידייך בכדי שהידיים שלי ינחו במגע מידייך . Yahabibi taa’ala w kfaya ill fatna האהבה שלי, באה ומספיק Howa illi fatna ya habibi elrouh shwayah מה שפיספסנו לא קטנים , הו אהבה מהנפש שלי . Illi shouftouh kabli ma tshoufak a’inaih כל מה שראיתי לפני עיני ראו אותך היו חיים מבוזבזים Omri dhayea’ yehsibouh izay a’alaya? איך הם יכולים לשקול לו מופרדים מחיי? Inta Omri illi ibtada b’nourak sabahouh אתה החיים שלי שמתחיל את הזריחה שלי עם האור שלך. Ya aghla min ayyami אתה יותר יקר מהימים שלי Ya ahla min ahlami אתה יותר יפה מחלומותיי Khoudni li hananak khoudni קח אותי למתיקות שלך Mina el woujoud w iba’idni קח אותי הלאה מהיקום Bia’eid bia’eid ana w inta רחוק רחוק אני ואתה Bia’eid bia’eid wahdeina רחוק רחוק לבד. A’ elhoub tisha ayamna עם האהבה החיים שלנו יתעוררו A’ el shouk tnaam layaleina אנו משלמים את הכמיהה של הלילות לכל האחרים Salaht beek ayami פייסתי עם הימים בגללך Samaht beek el zaman סלחתי לזמן בגללך Nasitni beek aalami עימך שכחתי את כאבי W inseet maa’aak elshagan ושכחתי עמך את עלבונותי Ragaa’ouni a’einaik el Ayam illi rahou העיניים שלך לקחו אותי בחזרה לימים שלי שהלכו A’alamouni andam a’ala El-Madhi wi gerahou הם לימדו אותי להתחרט על העבר ופצעיו Illi shouftouh kabli ma tshoufak a’inaih כל מה שראיתי לפני שעיני ראו אותך היה חיים מבוזבזים Omri dhayea’ yehsibouh izay a’alaya? איך הם יכולים לשקול לו מופרדים מחיי? Inta Omri illi ibtada b’nourak sabahouh אתה החיים שלי שמתחיל את הזריחה שלי עם האור שלך . וזה סוף השיר ....... מקווה שתהני ממנו אולי יצוצו כמה טעויות בתרגום מפני שהשתמשתי בתוכנה לתרגום על מנת שהיום תראי את התוצאות . שיהיה לך אחלה שבוע

תודה ../images/Emo123.gif

עכשיו כולם יוכלו לראות בדיוק מה שוות תוכנות תרגום. אני מצטערת, דיוידי, אני יודעת שהכוונות שלך היו טובות, אבל אום כולתום בטח מתהפכת בקבר.

dvd2000

New member
אין בעד מה../images/Emo46.gif../images/Emo8.gif../images/Emo13.gif

אולי נחכה לתרגום של סביוני שיהיה יותר אמין :) . משחק מילים חשבת פעם מה זה להיות תקועה על אותו צד לכן צריך קצת גיוון ולשנות צדדים (בהקשר למה שאמרת על אום כלתום ) .

dvd2000

New member
ובערבית ../images/Emo69.gif../images/Emo150.gif../images/Emo8.gif../images/Emo45.gif

n o a b i

New member
עזבו את אום כלתום בקברה

מה עם החיים? זאת אומרת, מה איתי, שהבטן מתהפכת לי כשאני רואה את זה? דיוידי, אנא ממך, השאר את התרגום לאנשים שיש להם כבוד לתחום. אם אתה רוצה לעשות ניסויים עם תוכנות תרגום, זה בסדר גמור, רק אל תקרא לזה תרגום של השיר. יתכן שצצו כמה טעויות תרגום, אתה אומר?? נכון יותר לומר שיתכן שצצו כמה דיוקים בתרגום. וזה רק מקריאת ארבע שורות ראשונות.

סביוני

New member
הוכחה נוספת לכך

שהבינה המלאכותית, עם כל הכבוד שיש לי אליה, איננה מחליפה את הבינה האנושית.

ליילה 1

New member
במקרה יש לי תרגום טוב בבית

וזה פשוט לא יאומן עד כמה תרגום התוכנה טועה ומטעה.

קונקי1

New member
או אולי גם כדאי לבקש יפה ../images/Emo8.gif

פעמיים ביקשת בלי לומר תודה או בבקשה גם אם התרגום של DVD לא הכי מוצלח הוא השתדל בשבילך וענה מיד ומגיעה לו תודה על כך ואם לילה צריכה לזכור ולשלוח את התרגום שמונח לה בבית אז כדאי לומר לה תודה מראש

ליילה 1

New member
לתרגום הזה יש זכויות יוצרים

ואסור לי חוקית לפרסם אותו.
(מתוך ספר שקניתי לאחרונה) היה מי שטרח ישב תרגם וזו לא אני. לכן עמך הסליחה.

י ע ל י ק

New member
הבינה האנושית חשובה

אך רגישות אנושית חשובה לא פחות. עם כל הכבוד (ויש כבוד
) לאנשי התרגום המכובדים, זה לא יפה ככה להתנפל על DVD שבסה"כ רצה לעזור במהירות האפשרית למבקשת מהפורום. הרי בכדי להבין היטב את השיר הזה, צריך יום לימודים ארוך (על כל כפלי ותלתי המשמעויות והדקויות שבו) ומובן מאיליו שהתרגום ה"מכני" לא התיימר כלל להיות מדוייק וממצה, אלא רק בכדי לספק את הסקרנות ולתת מענה חלקי "על קצה המזלג"

n o a b i

New member
זר לא יבין זאת

לא התנפלתי ולא כלום, העדתי על עצמי כי בטני מתהפכת, וביקשתי שלא יקרא תרגום למה שהוא בסך הכל סידור אקראי של מילים בזו אחר זו.

י ע ל י ק

New member
נועה ../images/Emo6.gif

נראה לי שיש לי בעיית תקשורת חמורה. את בכלל לא מתכוונת לצחוק, ללעוג, להעביר ביקורת או לבטל את דעותיו או פעולתו של האחר ואני בטפשותי הרבה מרגישה שכן. אני מתנצלת על חוסר הרגישות שלי (ולא לגמרי בציניות כי גמני כאן "מתנפלת עלייך"
) חוצמיזה זר כן יבין זאת. לא צריך להיות מומחה עולמי לתרגום בכדי להנות מתרגום משובח.

lydiamai

New member
השאלה היא האם מנקודת מבט של רקדנית

בטן, יש משמעות לתרגום המשובח דווקא? ברור שחשוב שנבין את התכנים והקונטקסט, ונטמיע אותו בריקוד. ברור שבאמצעות השפה, אנחנו מתקרבים לתרבות ולתכנים הלא מילוליים שלה. ברור גם שכל תרגום - הוא למעשה אינטרפרטציה - בהגדרה, וכל תרגום, שואב מהיכולת הוורבלית של המתרגם - כמו שהוא שואב מהמקור עצמו. אבל מנקודת מבט של הריקוד, זה לא ממש עקרוני וקריטי - לעניות דעתי כמובן.

י ע ל י ק

New member
../images/Emo45.gif

גמני חושבת כמוך. החשיבות לתרגום משובח באה לידי ביטוי כאשר רוצים להתענג על השיר "נטו"

סביוני

New member
נרשמת מחלוקת

ולראיה - הדרך שבה מעלה יעל בקר את "חארמת אחיבכ" (מכירה כל מלה ופסיק בשיר הזה מבחינה שפתית) לעומת רקדנית אחרת שרקדה זאת בלי להבין את המלים. מה אומר ומה אפלל: הבדל של שמיים וארץ, כשיעל יוצאת מלכה אמיתית בקטע הזה! (יעל כמשל כמובן לפרפורמריות נוספות שמתרגמות את המלים השפתיות לתנועות ריקוד).

למעלה