תרגול בזיהוי פישינג - בעזרת מיילים שמודיעים על זימון לשימוע

BravoMan

Active member
הצבא, אם לא סיפרו לך, הוא צבא הגנה לישראל. הגנה זאת המשימה העיקרית של הצבא. ובמשימה הזאת הצבא כשל. זה הכל.
The best defense is a good offense
אמירה שמיוחסת בין היתר לאבי האומה שאתה חי בה כיום...

vinney

Well-known member
The best defense is a good offense
אמירה שמיוחסת בין היתר לאבי האומה שאתה חי בה כיום...
זה מיוחס לsun zu שכתב את הthe art of war (אם כי היסטורית זה לא הוא שכתב את זה), ספר שעדיין מלמדים בכל האקדמיות הצבאיות. סיני, הבחור. אני לא חי בסין.

יש גם את ה"בתחבולה תעשה לך מלחמה", שאולי היה עדיף שתצוטט. זה מהתנ"ך. הכוח לא תמיד פותר בעיות, לפעמים צריך קצת מוח.

בסופו של יום, אני מקווה שתסכים איתי, המשימה הייתה ברורה והצבא כשל בה.

BravoMan

Active member
זה מיוחס לsun zu שכתב את הthe art of war (אם כי היסטורית זה לא הוא שכתב את זה), ספר שעדיין מלמדים בכל האקדמיות הצבאיות. סיני, הבחור. אני לא חי בסין.

יש גם את ה"בתחבולה תעשה לך מלחמה", שאולי היה עדיף שתצוטט. זה מהתנ"ך. הכוח לא תמיד פותר בעיות, לפעמים צריך קצת מוח.

בסופו של יום, אני מקווה שתסכים איתי, המשימה הייתה ברורה והצבא כשל בה.
ב-7/10 היו הרבה כשלים גם של הצבא וגם של הממשלה.

אבל אלה לא היו הכשלים שאתה חושב.
אתה הרי עדיין מאמין שהתנתקות מעזה היית פעולה נכונה, ושיכולה לקום כאן מדינה פלסטינית אמתית, נכון?

vinney

Well-known member
ב-7/10 היו הרבה כשלים גם של הצבא וגם של הממשלה.

אבל אלה לא היו הכשלים שאתה חושב.
אתה הרי עדיין מאמין שהתנתקות מעזה היית פעולה נכונה, ושיכולה לקום כאן מדינה פלסטינית אמתית, נכון?
וודאי שזאת הייתה פעולה טובה. תאר לעצמך כמה חטופים היו אלמלא ההתנתקות? ביטור ציר נצרים ושטיפת היישוב בהמון היה אחד התסריטים הכי מסוכנים בגזרה כבר אז. מה אתה חושב, יש משהו חדש תחת השמש? לא.

BravoMan

Active member
אני אציין רק נקודה אחת מצחיקה אצלך הפעם:

כשדיברתי לראשונה על אילון מאסק בשרשור הזה, התחלתי מכך שמדובר בנוכל.

אבל לך כ"כ חשוב להוציא אותו ספציפית כנאצי, כדי להצדיק את השימוש שהשמאל עושה במילה הזו נגד טראמפ, ביבי, וכל מי שהוא לא אוהב, שהחלטת לכנות אותי "המעריץ של מאסק".

רק מה?
נראה שאתה זה שנותן לו זכות על פיתוח של Grok כאילו הבן אדם בכלל יודע לתכנת!

ונניח והייתי מסכים איתך שאותה ג'סטה מסכנה היית "מועל יד", מה עכשיו? יש לך עוד דוגמה למקרה שמאסק עשה או אמר משהו נאצי?
מה לא? חשבתי שאתה בעניינים!

לי לא באמת אכפת ממאסק, מה שאכפת לי ממנו זה הזילות שהשמאל עשה במילה "נאצי", וגם התוצאות של זה בשטח, כמו הרצח של צ'רלי קירק.
עוד אדם שלא שמעתי עליו בכלל לפני המלחמה, ושאני בהחלט לא מסכים עם כמה וכמה עמדות שלו, אבל דבר אחד מותו המצער הדגים - וזה השקר שקורא לעצמו "שמאל" בארה"ב.

צודדתם במחבלים, צודדתם ברצח פוליטי, ואתם קוראים לצד השני "נאצים"?

vinney

Well-known member
אני אציין רק נקודה אחת מצחיקה אצלך הפעם:

כשדיברתי לראשונה על אילון מאסק בשרשור הזה, התחלתי מכך שמדובר בנוכל.
לפחות על משהו אנחנו מסכימים.
אבל לך כ"כ חשוב להוציא אותו ספציפית כנאצי, כדי להצדיק את השימוש שהשמאל עושה במילה הזו נגד טראמפ, ביבי, וכל מי שהוא לא אוהב, שהחלטת לכנות אותי "המעריץ של מאסק".
אתה מדבר עליו בהערצה, גם אם אתה אומר שהוא נוכל. גם את טראמפ מעריצים למרות שכולם יודעים שהוא נוכל. זה לא סותר.
רק מה?
נראה שאתה זה שנותן לו זכות על פיתוח של Grok כאילו הבן אדם בכלל יודע לתכנת!
הוא לא צריך לכתוב קוד באופן אישי כדי להיות אחראי על מה שנעשה. זה לא סוד שלמאסק לא אומרים "לא" העובדים שלו.
ונניח והייתי מסכים איתך שאותה ג'סטה מסכנה היית "מועל יד", מה עכשיו? יש לך עוד דוגמה למקרה שמאסק עשה או אמר משהו נאצי?
מה לא? חשבתי שאתה בעניינים!
נתתי לך רשימה שלמה, התעלמת מהכל.
לי לא באמת אכפת ממאסק, מה שאכפת לי ממנו זה הזילות שהשמאל עשה במילה "נאצי", וגם התוצאות של זה בשטח, כמו הרצח של צ'רלי קירק.
מה קשור הטרול הזה?
עוד אדם שלא שמעתי עליו בכלל לפני המלחמה, ושאני בהחלט לא מסכים עם כמה וכמה עמדות שלו, אבל דבר אחד מותו המצער הדגים - וזה השקר שקורא לעצמו "שמאל" בארה"ב.
מה קשור ה"שמאל" למותו? מי שרצח אותו היה בן לשוטר, רפובליקני הדוק, שגם אימן אותו לירות בנשק מסתבר שלא רע בכלל. זה החינוך הימני שרק אפשר לתאר לעצמך בארה"ב, יותר ימני מזה אין. לי, לעומת זאת, אין שום נשק בכלל.
צודדתם במחבלים, צודדתם ברצח פוליטי, ואתם קוראים לצד השני "נאצים"?
מי זה "צודדתם"? למי אתה מדבר עכשיו?

BravoMan

Active member
מה קשור ה"שמאל" למותו? מי שרצח אותו היה בן לשוטר, רפובליקני הדוק, שגם אימן אותו לירות בנשק מסתבר שלא רע בכלל. זה החינוך הימני שרק אפשר לתאר לעצמך בארה"ב, יותר ימני מזה אין. לי, לעומת זאת, אין שום נשק בכלל.
אם ללמוד לירות זה "החינוך הכי ימני שאפשר", איך אתה יצאת כזה שמאלן?
למיטב זיכרוני לא רק ששירתת בצבא, גם היית לוחם, אז מניח שלא רק עשית מטווחים, גם אשכרה בדקו שפגעת במשהו.

היורה היה שמאלני, בל "בת" זוג טראנסית, וביצע את הרצח מסיבות אידאולוגיות שמאליות.
על תנסה לקשקש בקומקום!

גם נגד צ'רלי צעקו שהוא נאצי, ובגלל שהוא היה פעיל פוליטי בעל פרופיל גבוהה, בחר אדם בעל דעות שמאלניות קיצוניות להתנקש בו.
בניגוד לניסיונות להתנקש בטראמפ, זה הצליח.

השמאל בארה"ב מנסה להציג את עצמו כפרוגרסיבי ואנושי, אבל בסוף מעודד אלימות ורצח יותר מהימין אפילו.

מי צועק אצלכם "From the river to the sea" יחד עם המחבלים? השמאל!
מי ניסה להתנקש במועמד לנשיא? השמאל!
מי זורק את המילה "נאצי" חדשות לבקרים? השמאל!

זוכר שדיברת על איך אובמה גירש יותר מהגרים לא חוקיים בלי להזדקק למשמר הלאומי? אז תזכיר לי - מי יוצא בהפגנות אלימות וחמושות כנגד עובדי האכיפה? הימין או השמאל?
אנטיפה זה ארגון ימני, נכון?

vinney

Well-known member
אם ללמוד לירות זה "החינוך הכי ימני שאפשר", איך אתה יצאת כזה שמאלן?
למיטב זיכרוני לא רק ששירתת בצבא, גם היית לוחם, אז מניח שלא רק עשית מטווחים, גם אשכרה בדקו שפגעת במשהו.
אני כתבתי הרבה על זה, אבל מחקתי כי זה במילא יעבור לך מעל הראש.

במקום זה אני אשאל את זה - האם יותר חשוב לך שכל כך קל לרצוח אנשים, או שיותר חשוב לך שרק הימניים ירצחו? למה זה חשוב שהוא שמאלני, גם אם זה נכון?

גם נגד צ'רלי צעקו שהוא נאצי, ובגלל שהוא היה פעיל פוליטי בעל פרופיל גבוהה, בחר אדם בעל דעות שמאלניות קיצוניות להתנקש בו.
בניגוד לניסיונות להתנקש בטראמפ, זה הצליח.
ומי ניסה להתנקש בטראמפ, בדקת? גם אותו ניסו לצבוע כ"שמאלני", לא בדיוק הצליח. בטראמפ ניסה להתנקש איש ימין קיצוני שניסה לקדם את מלחמת אזרחים. לא מן הנמנע שזאת הייתה גם המוטיבציה של ה"שמאלני" שרצח את קירק. בינתיים הוא עוד בחיים, נראה אם ישאר בחיים עד המשפט, או שנקבל עוד לי אוסוולד אחד.

אגב, עזוב אותך צ'רלי קירק. סתם מישהו שהצליח לעשות monetization לטרוליות אינטרנטיות. מה דעתך על רצח מליסה הורטמן וג'ון הופמן? זה רצח שהוא באמת פוליטי. למה על זה אתה לא יוצא בכזה שצף קצף? את צ'רלי קירק, להזכירך אדם פרטי שנרצח בזמן שהוא עבד לפרנסתו, הטיסו להלויה במטוס נשיאותי (על חשבון משלם המסים, אני מניח), וכל העולם ואחותו הצטערו על מותו. על שני אלה שהזכרתי, בכלל שמעת?

השמאל בארה"ב מנסה להציג את עצמו כפרוגרסיבי ואנושי, אבל בסוף מעודד אלימות ורצח יותר מהימין אפילו.
קודם כל, מי זה "שמאל"? כשאתה מאשים מישהו שמעודד אלימות - תצביע. למשל: ה"הימין" בארה"ב קרא לרצוח חברי בית נבחרים וסנאט אמריקאיים כי הם העזו להזכיר לחיילים שמותר לא לקיים פקודות לא חוקיות. תשאל מי בימין? אני אענה - פוליטיקאי נבחר העומד בראש המפלגה הכי גדולה בימין בשם דונלד טראמפ.

עכשיו תורך.
מי צועק אצלכם "From the river to the sea" יחד עם המחבלים? השמאל!
אני לא.
מי ניסה להתנקש במועמד לנשיא? השמאל!
כאמור, ממש לא. אבל שוב - לא זאת הבעיה. הבעיה היא הקלות שבה אפשר לרצוח אנשים, הקלות שבה אפשר להשיג נשק חזק, והקושי בלתפוס מחבל בודד.
מי זורק את המילה "נאצי" חדשות לבקרים? השמאל!
פעם אחרונה שבדקתי, את התיקון הראשון לחוקה עוד לא ביטלו, למרות שהימין מנסה. גם אתה מכפיש אותי פה על ימין ועל שמאל. אז מה.
זוכר שדיברת על איך אובמה גירש יותר מהגרים לא חוקיים בלי להזדקק למשמר הלאומי? אז תזכיר לי - מי יוצא בהפגנות אלימות וחמושות כנגד עובדי האכיפה? הימין או השמאל?
אנטיפה זה ארגון ימני, נכון?
הימין, בודאי. להזכיר לך את ההפגנה של הימין בבניין הקונגרס ב6 לינואר? חמישה אנשים נהרגו. כמה "עובדי אכיפה" נהרגו בהפגנות "אלימות וחמושות" שראית בסרטוני פרופוגנגדה ביוטיוב שאין בינם לבין המציאות שום כלום ושום דבר?

אגב, אנטיפה זה לא אירגון, זה קיצור ל"אנטי-פאשיסטי".

נערך לאחרונה ב:

BravoMan

Active member
המשך תגובה בגלל מגבלת תווים:

אז למה אתה כל כך מתרגש מזה שאת ביבי אישית לא מזמינים לקבל כבוד? אתה זה שהעלת את הטענה. אז אוקי, אנחנו מסכימים - ביבי לא מסוגל לקיים יחסים תקינים עם מנהיגים בינלאומיים והם לא רוצים להתעסק איתו.
תגיד, זו הדרך היחידה שלך לנסות להיראות צודק? לעוות את מה שנאמר לך ולהתווכח עם אנשי קש?
אחזור לאט וברור לקשיי תפיסה:
ביבי הוא ראש ממשלה נבחר וחוקי של ישראל, ישראל היא בעלת הברית של ארה"ב, נשיא ארה"ב שנכנס לתפקיד אמור להזמין ראשי מדינות בעלות ברית בין אם הוא באופן אישי מחבב או או לא את המנהיג הנוכחי של בעלת בריתו.

ביבי לאומת זאת, מסוגל ועוד איך מסוגל, ולראיה ביטל הגעה לפסגה במצריים רק כדי לא לסבך את טראמפ עם ארדואן.
לטעמי, הוא צריך להיות יותר חצוף ותקף, אבל ניחה, היה יכול להיות הרבה יותר גרוע אם היית פה ממשלת שמאל כושלת.

ביבי אולי נכנע בסוף, אבל לפחות הספיק כמה דברים בזמן המלחמה הזו!

ה לא שלא מתחשק לך, זה כי אין.
אתה באמת חושב שאם תוציא את עצמך אידיוט זה יוכיח שאני טועה?
אין לי חשק לחפש את הסרטון, אבל הנה מפה נוחה:

אלא אם אתה גר במונטנה, מציע שתרד מהעניין...

יש גם הרבה חוקים שהם פדראליים (למשל הNLA).
אתה מתכוון לזה:
או זה:

אנחנו בפורום הייטק, אז השני כנראה יותר סביר...

אה, ברור, המקום הכי אמין בעולם למידע מהסוג הזה!

בינתיים שום דבר מזה לא הוכח כנכון
נכון שהתיקים בבית משפט עדיין מתנהלים נגד החיילים, ועוד לא התחילה חקירה אמתית נגד הפצ"רית בגלל שהעליון מנסה להגן על מנגנון עוקף ממשלה, אבל בגדול כל הראיות שהוצגו לציבור מבהירות מעל כל ספק סביר שהחיילים אינם אשמים כלל וכלל במה שמיוחס להם, והפצ"רית והצוות שלה אשמים בדברים חמורים מאוד.

לא סתם מתוך 8 חיילים שנעצרו בצורה הכי זוועתית שאפשר נשארו רק איזה 2 במשפט, ועכשיו שזיוף הראיות נגדם הגיע גם לידי המשטרה ולא רק התקשורת זו רק שאלה של הליך בירוקרטי עד שישוחררו כולם.

אתה יכול לנסות לסובב את זה איך שבא לך, אני יודע שאתה שונא חיילים יהודים, אבל אין לך רגל לעמוד עליה (כמו שאומרים אצלכם באנגלית).

לא, אתה צריך לעבוד כדי להוכיח את הטענה שלך. זאת שכל השרשור התפוצץ בגללה. שטענת שאפשר לפטר אנשים שרירותית בלי שום בקרה.
ראה הסבר מפורט בקישור שהצגתי.

והשרשור לא התפוצץ בגלל שאמרתי שאפשר לפטר אנשים, אתה התפוצצתה כי העלבתי את השמאלנות שלך.

עולם לא אמרתי שום דבר שאפילו מתקרב לזה. אתה לא סובל אותי כי אני מעמיד מראה מול הפנים שלך ואתה שונא את מה שאתה רואה. אבל זה לא אני שמשתקף לך במראה, זה אתה.
אתה מאשים אותי שאני מכליל את השמאל, בעוד שאתה עשרות פעמים קראת כאן ע"ג הפורום לכל היהודים שחיים ביהודה ושומרון, ובעבר גם לאלה שחיו בגוש קטיף "מחבלים".
אתה לא מציב שום מראה בפני, אתה פשוט מתרגז כשמופנות נגדך טקטיקות שאתה שומר לעצמך...

אז מה אתה אומר, בגלל היותי הומו לא עולה בדעתך שאני יכול להיות טוב במקצוע שלי?
לא, חשבתי שאתה מקצוען מידי מכדי לנסות לנצל את היותך הומו לקידום מקצועי, במקום פשוט להסתמך על כישורים וניסיון.
צר לי שטעיתי...

לא. הD זה Diversity, דהיינו גיוון. הE זה Equity, דהיינו שוויניות, והI זה Inclusion, דהיינו הכלה.
כן. Diversity מבחינת צבע עור, לא מבחינת דעה, וגם כאן ה-Diversity לא כולל אנשים עם צבע עור בהיר מידי.
ה-Equity היה פעם מתייחס לבעלות על מניות בחברה או בעלות על מקרקעין, כעת משמעותו שצריך להבטיח תוצאה זהה לכולם בלי קשר ליכולות שלהם.
משהו כזה.
וה-Inclusion פירושו לדחוף אנשים שמשתייכים למיעוט לכל מקום בכוח, גם אם אין מספיק כאלה למלא מכסות, תוך גירוש אנשים שנתפסים כמשתייכים לרוב.

A California law (AB 979) that required public companies to have a minimum number of directors from underrepresented communities, including
Pacific Islanders, was struck down as unconstitutional by state and federal courts in 2022 and 2023.
מישהו עשה חישוב: אם החוק היה עובר, בהינתן כמות התאגידים שרשומים בקליפורניה, כל פסיפיק איילנדר במדינה היה מחויב להחזיק ב-3 משרות ניהול לפחות!

מי שמבצע אפילה - מבצע אפליה, זה לא קשור לDEI. אבל אם יש לי 20 מועמדים טובים ואני בוחר אחד מהם שהוא במקרה בחורה - זה לא עושה אותה פחות מתאימה לתפקיד מ15 בחורים ו4 בחורות אחרים שלא בחרתי.
אם בחרת במקרה - אכן כך.
אם מדיניות ה-DEI של החברה שלך מכתיבה שאתה חייב אחוז מסוים של נשים בצוות, ואתה בוחר אותה על פני מועמדים ראויים יותר כדי למלא את המכסה זה סיפור אחר.

אין כזה דבר "סולם DEI".
תמשיך לחלום. אם באמת הנשיא הבא שלכם יהיה דמוקרטי, אתה כבר תרגיש את הסולם על בשרך.

לא הבנתי מה הקשר בין הסרטון ששמת לטענה שאמרת. אתה טוען שנשים לא יכולות לנהל מערך כבאות?
אתה על פניו עובד הייטק וותיק, אז בטח אין לך בעיה עם מנת משכל, אז איך יכול להיות שלא הבנת?
באמת אני צריך להסביר לך שאם מפקדת כיבוי חושבת שיותר חשוב שיהיו נשים שחורות במדי כבאים, מאשר שכבאים יצליחו להציל בני אדם משרפה, זו בעיה חמורה?

אתה חושב שמישהו שמחזיק בדעות כמו שלה, היה מגיע לנהל מערך כבאות לולא DEI?

הנשיא הבא בוודאות יהיה דמוקרטי (אם עוד יהיו בחירות, כמובן), וכן, גם את ההגנה החוקתית להפלות יחזירו. יקח כמה שנים, אבל נגיע לשם.
מעניין שלביידן והממשל שלו היו 4 שנים והוא אפילו לא ניסה להחזיר הגנה על הפלות.
לא זכור לי שהיית הצעת חוק אחת בנושא שהממשל שלו ניסה לקדם...

"אם עוד יהיו בחירות", וללה, לא חשבתי שאתה עד כדי כך הזוי!
הלוואי טראמפ ירוץ לכם לכהונה שלישית, אני מת לראות את הקרקס השמאלני שיתפרץ!

אגב, אתה יודע לאיזו מפלגה השתייך הנשיא האחרון שכיהן יותר משתי כהונות ובגללו בכלל הכניסו את ההגבלה אצלכם?

אז אתה לא מעלה על דעתך שמישהו ירצה לעלות לארץ כי הם רוצים לחיות בארץ? מבחינתך עלייה לארץ זה כדי לברוח ממשהו? אומר הרבה מאוד לגבי מה אתה באמת חושב על המדינה שלך.
טוב, אני רואה שהיכולת שלך להתמודד עם הטענות שלי הולכת ופוחתת עם כל משפט, ואתה פשוט חייב להמציא לעצמך דחליל להתווכח איתו על דברים שמעולם לא אמרתי...

אני כן מתכוון לחזור לארץ. לא כדי לברוח ממשהו, אלא כי זה הבית שלי, בסופו של יום.
זו פעם ראשונה שאני רואה אותך אומר משהו חיובי על מדינת ישראל!
תמיד דיברת בפורום הזה כמה חרה אכלת כאן ואיך אתה שמח שעזבתה למדינה שמקבלת אותך...

אני בכנות מופתע מההצהרה הזו שלך, בייחוד לאור העובדה שממשלת שמאל לא תקום כאן בעשרים שנה הקרובות, ובכלל נראה שגוש השמאל התפרק ומחק את עצמו בצורה קשה...

vinney

Well-known member
אחזור לאט וברור לקשיי תפיסה:
ביבי הוא ראש ממשלה נבחר וחוקי של ישראל, ישראל היא בעלת הברית של ארה"ב, נשיא ארה"ב שנכנס לתפקיד אמור להזמין ראשי מדינות בעלות ברית בין אם הוא באופן אישי מחבב או או לא את המנהיג הנוכחי של בעלת בריתו.
אמור? מי אמר? לא, לא אמור. נשיא ארצות הברית לא חייב לך כלום.
ביבי לאומת זאת, מסוגל ועוד איך מסוגל, ולראיה ביטל הגעה לפסגה במצריים רק כדי לא לסבך את טראמפ עם ארדואן.
לטעמי, הוא צריך להיות יותר חצוף ותקף, אבל ניחה, היה יכול להיות הרבה יותר גרוע אם היית פה ממשלת שמאל כושלת.
אם כבר, הייתי דווקא מעיר על זה הרבה יותר. איזה מין יחס זה שמישהו מחליט משהו על מדינת ישראל ולא טורח אפילו להזמין את הנציגים שלה לשיחות? זה בעינייך התנהגות של "בן ברית"? כי ביבי התייחס לישראל בדיוק כמו שהוא מתייחס לאוקראינה: מטבע עובר לשוכר במסגרת עסקי הנדל"ן שלו.
אתה באמת חושב שאם תוציא את עצמך אידיוט זה יוכיח שאני טועה?
אין לי חשק לחפש את הסרטון, אבל הנה מפה נוחה:

אלא אם אתה גר במונטנה, מציע שתרד מהעניין...
אז אני אצטט מהאתר: "All states have some form of employment at-will although mostly with some restrictions".

אם אתה רוצה לחזור לדיון המקורי אני יכול להסביר לך ברצינות למה איך שאתה מבין את הat will לא תואם לחלוטין את המציאות. אם זה מעניין אותך. אבל בינתיים אני לא זה שמוציא את עצמו אידיוט מביננו.
אתה מתכוון לזה:
או זה:

אנחנו בפורום הייטק, אז השני כנראה יותר סביר...
סליחה, התפקשש שלי, התכוונתי לNLRA.
אה, ברור, המקום הכי אמין בעולם למידע מהסוג הזה!
בסדר, זה שאתה לא מאמין לא משנה את המציאות. אם אתה חושב שמבצע כזה אפשר לתכנן מהיום למחר יש לי גשר מערבה מבת ים שאבנה לך תוך יומיים.
נכון שהתיקים בבית משפט עדיין מתנהלים נגד החיילים, ועוד לא התחילה חקירה אמתית נגד הפצ"רית בגלל שהעליון מנסה להגן על מנגנון עוקף ממשלה, אבל בגדול כל הראיות שהוצגו לציבור מבהירות מעל כל ספק סביר שהחיילים אינם אשמים כלל וכלל במה שמיוחס להם, והפצ"רית והצוות שלה אשמים בדברים חמורים מאוד.
מזל שאנחנו עדיין חיים במדינת חוק ומחליטים לא לפי הלך רוח של האספסוף המטומטם.
לא סתם מתוך 8 חיילים שנעצרו בצורה הכי זוועתית שאפשר נשארו רק איזה 2 במשפט, ועכשיו שזיוף הראיות נגדם הגיע גם לידי המשטרה ולא רק התקשורת זו רק שאלה של הליך בירוקרטי עד שישוחררו כולם.
שוב, הסיפור הזה מסריח מכל הכיוונים, וכל ההכפשות לכל הכיוונים לא עוזרות להבין את המציאות. עובדה היא, כפי שאפילו אתה נאלץ להודות, שיש דברים בגו, ועדיין נשארו אנשים במעצר ומתנהלים בירורים משפטיים. כשיצאו זכאים נדבר, אבל להערכתי במקרה הכי טוב (בשבילם) התיקים יבוטלו כי כל החקירה לא התנהלה כראוי, לא כי באמת הם לא עשו כלום.
אתה יכול לנסות לסובב את זה איך שבא לך, אני יודע שאתה שונא חיילים יהודים, אבל אין לך רגל לעמוד עליה (כמו שאומרים אצלכם באנגלית).
איך אתה מעז? תגיד לי, איך מסתובבות האצבעות שלך להקליד כאלה דברים? אתה אפילו לא מתבייש לרגע להכפיש אותי ככה? למה? אתה כל כך שונא כל מי שלא מסכים איתך שאתה מוכן להמציא את הדברים הכי איומים שאתה מסוגל להמציא רק כדי שלא תצטרך להתמנודד עם הביקורת?

ראה הסבר מפורט בקישור שהצגתי.

והשרשור לא התפוצץ בגלל שאמרתי שאפשר לפטר אנשים, אתה התפוצצתה כי העלבתי את השמאלנות שלך.
ראיתי את ההסבר המפורט, והוא אומר בדיוק את מה שאמרתי לך. השרשור התפוצץ כי אתה לא מסוגל להודות בטעות.
אתה מאשים אותי שאני מכליל את השמאל, בעוד שאתה עשרות פעמים קראת כאן ע"ג הפורום לכל היהודים שחיים ביהודה ושומרון, ובעבר גם לאלה שחיו בגוש קטיף "מחבלים".
אתה לא מציב שום מראה בפני, אתה פשוט מתרגז כשמופנות נגדך טקטיקות שאתה שומר לעצמך...
לא קרה מעולם מה שטענת.
לא, חשבתי שאתה מקצוען מידי מכדי לנסות לנצל את היותך הומו לקידום מקצועי, במקום פשוט להסתמך על כישורים וניסיון.
צר לי שטעיתי...
אתה עכשיו שוב מכפיש אותי, אבל זה שוב כי אתה ניזון מדעות קדומות. אם לא היית יודע שאני הומו לא היית אומר מילה, אבל מכיוון שאתה יודע שאני הומו בעינייך עכשיו לא יכול להיות שאני התקדמתי בצורה מקצועית. כי יש לך דעה קדומה. אתה חושב שמי שלא כמוך לא מסוגל להיות טוב כמוך. אתה חושב שאני לא מסוגל להיות צודק כמו שאתה חושב שאתה לא מסוגל להיות טועה.

אבל זה בעיקר אומר עלייך.
כן. Diversity מבחינת צבע עור, לא מבחינת דעה, וגם כאן ה-Diversity לא כולל אנשים עם צבע עור בהיר מידי.
למה לא? מי אמר לך את זה?
ה-Equity היה פעם מתייחס לבעלות על מניות בחברה או בעלות על מקרקעין, כעת משמעותו שצריך להבטיח תוצאה זהה לכולם בלי קשר ליכולות שלהם.
משהו כזה.
על מה אתה מדבר? כן, equity זאת מילה עם מספר משמעותיות, אבל בהכשר הזה מדובר במשמעות מילולית: שוויוניות. המטרה היא לא תוצאה זהה (זה שוויון) אלא הזדמנות שווה.
וה-Inclusion פירושו לדחוף אנשים שמשתייכים למיעוט לכל מקום בכוח, גם אם אין מספיק כאלה למלא מכסות, תוך גירוש אנשים שנתפסים כמשתייכים לרוב.
לא, אף אחד לא דוחף אף אחד לשום מקום בכוח, ובטח ובטח שלא מגרש אף אחד משום מקום. טוב, חוץ מעזה.
מישהו עשה חישוב: אם החוק היה עובר, בהינתן כמות התאגידים שרשומים בקליפורניה, כל פסיפיק איילנדר במדינה היה מחויב להחזיק ב-3 משרות ניהול לפחות!
איזה חוק? על מה אתה מדבר?
אם בחרת במקרה - אכן כך.
אם מדיניות ה-DEI של החברה שלך מכתיבה שאתה חייב אחוז מסוים של נשים בצוות, ואתה בוחר אותה על פני מועמדים ראויים יותר כדי למלא את המכסה זה סיפור אחר.
אבל אם המועמדים לא ראויים יותר? למה שלא אבחר נשים? למה בכיוון ההפוך אין לך בעיה, אם אני בוחר גבר לבן וסטרייט - זה מבחינתך מצב תקין?
תמשיך לחלום. אם באמת הנשיא הבא שלכם יהיה דמוקרטי, אתה כבר תרגיש את הסולם על בשרך.
שוב, אתה מאיים עליי במשהו שכבר קרה. כבר היו נשיאיים דמוקרטיים, כולל בתקופה בה הייתי בארה"ב. גרתי בארה"ב תחת אובמה, תחת ביידן, וגם תחת טראמפ פעמיים. אני יודע מנסיון את מי אני מעדיף.
אתה על פניו עובד הייטק וותיק, אז בטח אין לך בעיה עם מנת משכל, אז איך יכול להיות שלא הבנת?
באמת אני צריך להסביר לך שאם מפקדת כיבוי חושבת שיותר חשוב שיהיו נשים שחורות במדי כבאים, מאשר שכבאים יצליחו להציל בני אדם משרפה, זו בעיה חמורה?
אבל זה לא מה שהיא חושבת ולא מה שהיא אמרה. היא אמרה שלאנשים איכפת משני דברים: שכבאי שבא יהיה מסוגל להציל אותם, ושכבאי שבא יהיה מישהו שהם יכולים להזדהות איתו. מה מאלה נשים לא מסוגלות לעשות?

להגיד לך בכנות? אני לא הייתי מצליח לסחוב מישהו מבית בוער, או לתפס עשר קומות בריצה. אני מכיר נשים שכן.
אתה חושב שמישהו שמחזיק בדעות כמו שלה, היה מגיע לנהל מערך כבאות לולא DEI?
בוודאי, אין לי בעיה עם הדעות שלה. יש לי בעיה עם ההצגה שלך של הדעות שלה שלא תואמת את מה שהיא באמת אמרה.
מעניין שלביידן והממשל שלו היו 4 שנים והוא אפילו לא ניסה להחזיר הגנה על הפלות.
לא זכור לי שהיית הצעת חוק אחת בנושא שהממשל שלו ניסה לקדם...
לביידן לא היה רוב בקונגרס כבר כשההחלטה הזאת התקבלה. אבל במדינות דמוקרטיות (כולל קליפורניה) בהחלט עברו הצעות חוק שמגינות על ההפלות בעקבות הפסיקה הזאת.
"אם עוד יהיו בחירות", וללה, לא חשבתי שאתה עד כדי כך הזוי!
הלוואי טראמפ ירוץ לכם לכהונה שלישית, אני מת לראות את הקרקס השמאלני שיתפרץ!
מה זאת אומרת? איך בדיוק לטעמך הוא ירוץ לכהונה שלישית?
אגב, אתה יודע לאיזו מפלגה השתייך הנשיא האחרון שכיהן יותר משתי כהונות ובגללו בכלל הכניסו את ההגבלה אצלכם?
דמוקרטים. הנשיא רוזוולט. את הגבלת הכהונה, אגב, הכניסו אחרי שהוא כבר מת ולא כי הוא לא עשה עבודה טובה, הוא דווקא היה מאוד פופולרי. כמו גם, למשל, מושל קליפורניה ג'רי בראון שכיהן 4 קדנציות, עד לאחרונה. תקרא קצת עליו, ועל הגבלות הכהונה בקליפורניה (העבירו את זה בנסיון למנוע ממנו כהונה שלישית ולא עבד).
טוב, אני רואה שהיכולת שלך להתמודד עם הטענות שלי הולכת ופוחתת עם כל משפט, ואתה פשוט חייב להמציא לעצמך דחליל להתווכח איתו על דברים שמעולם לא אמרתי...
לא המצאתי אותך לצערי.
זו פעם ראשונה שאני רואה אותך אומר משהו חיובי על מדינת ישראל!
תמיד דיברת בפורום הזה כמה חרה אכלת כאן ואיך אתה שמח שעזבתה למדינה שמקבלת אותך...
מעולם לא אמרתי את זה. תראה כמה פעמים אתה מכניס לי לפה דעות שאתה מייחס לי רק כדי שיהיה לך יותר קל לשנוא אותי.
אני בכנות מופתע מההצהרה הזו שלך, בייחוד לאור העובדה שממשלת שמאל לא תקום כאן בעשרים שנה הקרובות, ובכלל נראה שגוש השמאל התפרק ומחק את עצמו בצורה קשה...
ההגדרות שלנו ל"גוש שמאל" קצת שונות כנראה. אני מאוד מקווה שיהיו מספיק אנשים שיבינו שחיסול מדינת ישראל על ידי הפונדמנטליסטים (לא משנה לי איזה, איסלאמיסטיים, חרדים, מתנחלים, כולם ביחד) לא יהיה טוב לאף אחד. כולל לא לפונדמנטליסטים עצמם.

הפרבולה1

Well-known member
זו מתיחה מסוכנת שלא שווה את היתרון שב"חשיפת נקודות תורפה בחברה" , לא רק שעובדים עלולים לעשות דברים פזיזים , גם מישהו עלול לקבל התקפת לב וחלילה למות במידה והוא נמצא במצב רפואי גבולי .
זה גם יכול להגדיל את חוסר האמון בחברה , עובד שיקבל הזמנה לשימוע אמיתית עלול לחשוב שאולי זה סתם תרגיל אחרי ששמע על דברים כאלו , עם השלכות אחרות.

נערך לאחרונה ב:

BravoMan

Active member
זו מתיחה מסוכנת שלא שווה את היתרון שב"חשיפת נקודות תורפה בחברה" , לא רק שעובדים עלולים לעשות דברים פזיזים , גם מישהו עלול לקבל התקפת לב וחלילה למות במידה והוא נמצא במצב רפואי גבולי .
זה גם יכול להגדיל את חוסר האמון בחברה , עובד שיקבל הזמנה לשימוע אמיתית עלול לחשוב שאולי זה סתם תרגיל אחרי ששמע על דברים כאלו , עם השלכות אחרות.
אני מודה, שמעולם לא הייתי במצב שזימון לשימוע היה מפחיד אותי, או שהייתי סבור שאני יכול לקבל זימון לשימוע ככה סתם, באמצע יום בהיר, בלי שום סימן והתראה מוקדמת.

אני יודע שיש אנשים שחיים בפחד כזה, אבל אני פחות יכול להזדהות איתם, מה שמביא אותי לטענה הבאה:

אם אתה במצב שמייל על שימוע לפיטורים יכול לגרום לך להתקף לב, יש לך בעיה סיסטמית הרבה יותר עמוקה מאיזה מבדק אבטחה!
אתה צריך לקבל טיפול ו\או להחליף מקום עבודה.

בכל המקומות שעבדתי, מעולם לא שלחו לעובד זימון אמתי לפיטורים לפני שעבר תהליך מקדים, שיחות עם מנהלים ניסיונות לראות אם אפשר לפתור את הבעיה שבגללה שוקלים לפטר.
היה תמיד שיח ויחסים טובים (לא רק שלי) בין עובדים למנהלים הישירים, כך שמי שהיה מקבל מייל כזה היה קודם כל חושב פעמיים, כי זו חריגה מהנוף ולא משהו צפוי.

רואים שגם בחברה שבה נעשה התרגיל, רק 6 מתוך 30 עובדים נפלו בפח, משמע לרוב האנשים היה די ברור שמדובר בתרגיל עוקץ.
שזה מצב טוב יחסית.

בנוסף, אנשים עם לב חלש ובעיות פסיכולוגיות לא צריכים לעבוד בחברות שצריכות לבצע תרגילי אבטחה!
לא כל חברה מחויבת לעשות תרגילים כאלה, ואלה שכן, העובדים בהם נושאים בהרבה אחריות, וייתכן מאוד שיצטרכו להתמודד עם מצבי חירום אמתיים, ולכן מי שאינו יכול לעמוד בכך נפשית, צריך למצוא מקום עבודה רגוע, שלב, ושאין לו שום נגיע לשום דבר רגיש.

אלי קל לחשוב בתור מפתחים שלשבת מול מחשב אפשר גם עם יש לך מגבלות כלשהן, אבל ממש לא כל תפקיד פיתוח זה רק לשבת ולהקליד קוד בלי דאגות!

בכל המקומות שעבדתי, מעולם לא שלחו לעובד זימון אמתי לפיטורים לפני שעבר תהליך מקדים, שיחות עם מנהלים ניסיונות לראות אם אפשר לפתור את הבעיה שבגללה שוקלים לפטר.
היה תמיד שיח ויחסים טובים (לא רק שלי) בין עובדים למנהלים הישירים, כך שמי שהיה מקבל מייל כזה היה קודם כל חושב פעמיים, כי זו חריגה מהנוף ולא משהו צפוי.
פיטורים לא בהכרח נעשים רק מסיבות מקצועיות - יכול להיות סבב פיטורים שנובע מקיצוצים, ולפעמים בחברות שהן בינלאומיות הם יכולים להיות מוכתבים מההנהלה בחו״ל, ואנשים בארץ שהם לא חלק מההנהלה לא יהיו מודעים מראש לכך שהמצב הכלכלי של החברה / חטיבה דורשים את זה.

עבדתי פעם בחברה כזו, שלאורך זמן היו סימנים לכך שהמצב הכלכלי לא משהו ושההנהלה חוסכת כסף בכל מיני פינות (גמו למשל לרכוש חלב בשקיות במקום בקרטונים) - אבל היו בהלם כשיום אחד היו פיטורים רוחביים בחברה (בבערך 10 עובדים מתוך 150 עובדים בסניף).

ולגבי הליך מקדים: בשבועות הראשונים שלי בתפקיד הראשון שלי, פוטרה עובדת שישבה איתי במשרד. היינו מיודדות והיא ממש לא היתה מודעת ללמה פיטרו אותה - אבל בדיעבד גיליתי שהיא היתה במה שקרוי כיום ״תוכנית פיפ״ לשיפור ביצועים שהתחילה חודש לפני הפיטורים והיתה אמורה להמשך בערך שלושה חודשים. היא כנראה היתה אופטימית שיש לה שלושה חודשים להשתפר ולא הזדרזה לשנות אפילו דברים בסיסיים שקל לשנות (כמו להגיע לעבודה בסביבות 9 בבוקר ולא רק ב 11), כך שהפיפ הסתיים יחסית מהר.

למעלה