תרבות וישראל

Angel lips

New member
קצת יהיה לי קשה להסביר בין מעבר

בין תרבויות כי אין לי זכרון מתרבות מאוקראינה אני פה מגיל 2 וחצי וגדלתי והתחנתחתי לפי התרבות בארץ...

AeroSlash

New member
אוקי.. הנה זה בא...

**רק בגלל שקיריל ביקש,
זו הולכת להיות הודעה חפרנית למדי** הגעתי לישראל בגיל 10 וחצי אחרי שכבר הספקתי לספוג מעל הדרוש מהתרבות והערכים שההורים שלי דאגו ללמד אותי. אני חייבת לומר שאפילו בתור ילדה בת 10 המון דברים זיעזעו אותי כבר ברגע שבו דרכתי בבית ספר ישראלי. הכל היה שונה
ואני אתחיל מהדברים היותר קטנים: מאז גיל 0 לימדו אותי לקרוא לכל האנשים שמבוגרים ממני ב-Вы מתוך כבוד. פה גיליתי שהמושג לא קיים כלל. פירוש המילה Вы הוא "אתם" ופירושה רחוק מהפירוש אליו אני התכוונתי. די זיעזע אותי העניין של לקרוא למורים בשמם הפרטי ולפנות אליהם ב"את/ה".לי אישית לקח זמן להתרגל לזה. גם נורמות ההתנהגות של התלמידים היו ממש מוזרות בעיני. מה זאת אומרת לשבת בנוחיות כשרגל אחת בכלל מעל הכיסא וכמעט על השולחן (מקווה שהבנתם אותי)?! אז נכון, השיטה הטוטאליטרית של המורים הרוסיים שצריך לשבת כאילו אתה תחת פקודה צבאית ולהימנע מכל תזוזה מיותרת, היא די מוגזמת. אבל זה מה שהתרגלתי אליו וכשראיתי שמי שישבה לידי יושבת בשיעור כאילו היא בחוף ים העיניים שלי די יצאו מהחורים. בהמשך התחלתי לשים לב שחלק מהתלמידים לא רוכשים טיפת כבוד למורים ולמבוגרים ככל ומעיזים לזרוק עליהם קללות באמצע השיעור ומה שעוד יותר החריד אותי זה החוסר אונים של המורים שהם כביכול הסמכות, הרשות המחנכת, מול התלמידים. ואם נעזוב לרגע את מוסדות החינוך. נלך לעוד תחום, למשל, תיאטרון. ראיתי הצגות כאלה ואחרות מאז שהגעתי לישראל ואומנם הרעיונות שרצו לבטא היו יפים בהחלט וחשובים אבל ברוב המוחלט של ההצגות שהועלו בפנינו עשו זאת בצורה בוטה יחסית ולפעמים אפילו לא הולמת. ואני לא מתעמקת בנושא הזה כי לא ראיתי מספר כזה רב של הצגות ופעילויות בסגנון כדי להביע דעה מוחלטת. ומפה נלך למרכיב הכי חשוב - האדם הבודד. חלק נכבד ביותר מהאנשים שיצא לי לפגוש היו אנשים צבועים, קרים ומרוחקים ולא אנשים שמוכנים לעזור ואפילו בדבר הקטן ביותר. היו אנשים שעל שאלה פשוטה כמו "סליחה, מה השעה?" ענו בחוסר רצון כזה שמנע ממני כל חשק ורצון לבוא אי פעם לאנשים זרים ולשאול אותם שאלה סתמית וקטנה ברחובות. ואל תבינו אותי לא נכון אני חס וחלילה לא אומרת שכל תושבי ישראל הם אנשים בוטים וחסרי נימוס, לא ולא
פגשתי אנשים מקסימים שהיו מוכנים לעזור והיו נראים חמים ונעימים כבר ממבט ראשון. מצד שני בכל ארץ קיימים את האנשים הפחות נעימים אבל איכשהו לא שמתי לב לזה קודם, לא יודעת. תגידו שזאת טנעה חסרת בסיס, צודקים אולי יש בזה משהו, פשוט כשאני חושבת על הישראלי הטיפוסי שיצא לי לפגוש במקומות כאלה ואחרים זה מה שעולה לי בראש. וכשאני נזכרת באנשים הכי רגילים שיצא לי לפגוש ברחובות לפני שעליתי לישראל עולה לי דווקא דימוי של אנשים נעימים ביותר. ובכללי, התרבות הישראלית היא תרבות תוססת למדי ואפילו רועשת וצעקנית. וכדי שתבינו טוב יותר מה ניסיתי להעביר במשפט האחרון אני אתן דוגמא מהנסיעה האחרונה שלי לחו"ל. פולין. שדה התעופה בוורשה. הדיוטי-פרי. השם שיצא לישראלים כל כך שלילי שכניסת הישראלים לדיוטי פרי הפולני הייתה תחת סלקציה מדוייקת ביותר
על כל ישראלי שיוצא נכנס אחד אחר ועל שניים שיוצאים נכנסים שניים אחרים וכו'. כדי שלא יווצר מצב שיש "עומס ישראלים" בתוך הדיוטי פרי. הדימוי שישראלים יצרו לעצמם הוא כל כך רע שאפילו לא מאפשרים כניסת יותר מדי ישראלים למקומות מסויימים על מנת למנוע חוסר סדר ובלגן. אז תאשימו אותי עכשיו שאני רואה את הישראלים באור דיי שלילי. הרי אנשים שמתגוררים אלפי קילומטרים מפה ולא חיים בתוך החברה הזו כמוני, סולדים מנוכחות הישראלים (בלי להתחשב בעובדה שבקרב אותם הישראלים ישנם אנשים מנומסים, שקטים, שלא עושים רעש ולא גורמים להפרת הסדר). אני מבינה שמכל מה שכתבתי נוצר מצב שבו נראה כאילו הדעה שלי על התרבות והחברה הישראלית היא אי חיובית לחלוטין מה שלא נכון בהחלט
אני חושבת שיש הרבה היבטים מקסימים ונהדרים בחברה אבל שמתי דגש על הדברים שהכי בלטו בעיני כי אם לדבר על כל היבט והיבט בתרבות אפשר הרי למרוח את זה על משהו כמו מליון הודעות (וגם ככה ההודעה הזו נראת כמו מגילת אסתר).

Dynamo1929

New member
../images/Emo45.gif מילים כדורבנות!

אגב, לגבי הפנייה למורים ולאנשים מבוגרים ב-BbI, אני עד היום משתדל לא לאמר "את/אתה" לאנשים מבוגרים, עד כמה שמוזר זה לא ישמע, אני תמיד מנסה להמנע ולעקוף איכשהו את העניין.. ברוסית אין לי בעיה, אבל בעברית, בלית ברירה, אני צריך לנסח את המשפטים מחדש על מנת להמנע משימוש באת/אתה... ולגבי הביצפר
!!! כל העניין של המשמעת בארץ פשוט לא קיים! תקרוא לי סאדיסט, אבל אני מעדיף את המשמעת הצבאית של ברה"מ על הגן חיות שיש בארץ..

Dynamo1929

New member
הביטי,

יש אמת בדברייך, בברה"מ הייתה משמעת מוגזמת, אולם אם שמים את הבלגנייה שיש בארץ מול הכלא שהיה בברה"מ, אני ללא ספק אבחר באופצייה השנייה..

אתה באמת רואה את עצמך

פונה למורה שלך למשל ב- "גברת לוי"? ואתה באמת מוכן שאם מישהו יעיז לפתוח את הפה שלו באמצע השיעור יקבל סטירה על זה למשל מהמורה????? זה מוגזם.....
נכון כל הגן חיות שיש בבית הספר של ישראל זה בושה וחרפה אבל זה גם תלוי במורים... צריך לעסיק מורות שיכולות להשתלט על התלמיד בלי אלימות... יש כאלו מורות בבתי ספר שאני אישית פגשתי על כל פיפס של ילד רצות למנהלת ולא יכולות להשתלט על הילד לבד וזה לא ממש נורמלי....=\ אז זה גם תלוי במורות..

SpyKid

New member
האמת,

אני מעדיפה לפנות למורה שלי ב-"גברת לוי" (זה לא נראה לי מוזר), ובקשר לסתירות, אולי זה מוגזם אבל היית צריכה לראות איך מתנהל שיעור במגמת ספורט אצלנו
: 80% מהכיתה זה כל מיני מופרעים שיותר מתאים להם להיות בכיתה טיפולית (וחלקם באמת בה...) והמורה לא יכולה לסיים משפט בגלל כל אלה שמפריעים. חוץ מזה, לא עושים כלום, אבל ממש כלום, למישהו ששר מזרחית באמצע השיעור (אפילו לא מעירים לו), מישהו שגונב מאחרים את הדברים שלהם, מישהו שיורד על אחרים, מישהו שמדבר כאילו הוא נמצא בשוק וצורח...

SpyKid

New member
../images/Emo45.gif

בקשר ל-Bbl, גם אני מנסה לנסח את המשפטים ככה שלא להגיד "אתה" למבוגרים! ולגבי הבית-ספר, אני מניחה שגם אני הייתי מעדיפה את המשמעת של ברה"מ (למרות שלא למדתי שם בבית-ספר, אבל ההורים שלי סיפרו לי, וגם כל דבר עדיף על הבית משוגעים שיש ברוב הכיתות אצלנו
)

L i Z k A

New member
גם אני ככה עם הВЫ!

לא מרגישה בנוח לדבר איתם כאילו עכשיו הם הביאו לי סיגריה בהפסקה:/ מינימום כבוד...

koby329

New member
תודה

נקודת מבט שונה... אני לא אגיד שאין לי ביקורת על מה שקורה פה, אבל בגדול לא מסכים לחלק מהדברים והטענות, אבל מעניין לראות נקודת מבט שונה, תודה.

SpyKid

New member
או קיי...../images/Emo6.gif

אני חושבת שאני באמת אכתוב על הנושא שקרוב אליי (ספורט
) =] (בקשר לתרבות בכללי אלה סיכמה בצורה יפה את מה שאני חושבת
) אז ככה - בקשר לספורט הקבוצתי: ניקח לדוגמא את הכדורגל. בישראל הענף מפותח יחסית, אבל כל הארגון די שרוי בבלגן... יש הרבה אלימות בקהל בין האוהדים של הקבוצות היריבות =\ (לעומת טורנירים בחו"ל למשל). בכדורסל - אין לי הרבה מה לכתוב חוץ מזה שהענף מפותח מאוד. ו - בספורט הקבוצתי יש אחוז גדול של "צברים". לעומת זאת בספורט האישי אני חושבת שהרמה הגבוהה יחסית שייכת לעולי ברה"מ לשעבר. (רוב הספורטאים הבולטים הגיעו לרמה הבינלאומית לפני שעלו ארצה, או שהתחילו את אימוניהם בחו"ל). לדעתי הספורט בישראל מתקדם בעיקר הודות לעולים, שבינהם נמצאים מאמנים טובים מאוד, וספורטאים. הסיבה לכך שאין הרבה ספורטאים "תוצרת הארץ" היא, לדעתי, החינוך השונה. לדוגמא - ברוסיה (לפחות בתקופת ברה"מ) כמעט כל ילד התאמן בענף ספורטיבי כלשהו, ולכן אחוז גדול ממשיך בזה גם בגיל מבוגר יותר. לעומת זאת יש ענפי ספורט רבים שעליהם אפילו לא שמעו בישראל, אז זה לא מפתיע שילדים לא הולכים להתאמן בהם, והתקווה היחידה היא עולים מארצות אחרות. חוץ מזה, בישראל אין הרבה תקציב שמושקע בספורט, וזה חבל מאוד... אני יודעת לפחות על כמה ספורטאים מוכשרים מאוד שהמשיכו להתאמן גם בגיל מבוגר, הגיעו לרמה גבוהה ויכלו להתקדם הרבה יותר אם המדינה הייתה משקיעה בהם (לפחות בלתת להם משכורת ולתמוך בהם כלכלית). אבל הם בדרך-כלל נאלצים לפרוש לפני הגיעם לשיא, או לעבור להתאמן בחו"ל, בגלל שהם יודעים שבארץ הם לא יוכלו להגיע רחוק... ו...אני מקווה שיבינו אותי נכון: אני מאמינה שהספורט בישראל יכול להתקדם, ולהגיע לרמה עולמית גבוהה, וגם שלמרות הכל אפשר להתקדם =)

Dynamo1929

New member
../images/Emo45.gif

רק רציתי להוסיף דבר קטן בנוגע לכדורגל, זה שיש אלימות זאת לא הבעיה העיקרית, כי אלימות יש כמעט בכל מקום שיש כדורגל, הבעיה היא שבארץ לא יודעים ולא מוכנים לטפל בה. ראיתם מה עושים הסדרנים והשוטרים במהלך המשחק? מסתכלים על המשחק, רואים כדורגל, במקום לשמור על הסדר ביציעים. שמעתם על העונשים המצחיקים שמקבלים המתפרעים? הרחקה מכמה משחקים לאוהד שתקף שחקן-זה הכל. קיצר, פשוט מגוחך! ומעבר לכל מה שציינת, רציתי להוסיף גם שבארץ יש לאנשים מנטליות של עצלנים, אף אחד לא מוכן להתאמן חזק, להשקיע ובאמת להתאמץ, יש הרגשה כאילו החבר'ה מתאמנים בשביל מישהו אחר ולא בשבילם. בשורה התחתונה, כל הספורט בארץ צריך לעבור בדק בית רציני ביותר.

למעלה