תרבות וחברה

תרבות וחברה ../images/Emo44.gif

האם לדעתכן אתן יודעות מהותה של תרבות
האם בילדות נהגו ללמד אותכן על תרבות- להשמיע מוסיקה קלאסית, לקחת אותכם להצגות
ואיך זה עכשיו
אותי האמת לא לקחו להרבה דברים שקשורים לתרבות, הלכתי בעיקר דרך הבית ספר והצבא ויש בי משהו שרוצה להתפתח וכן להתקרב יותר לפן התרבותי- יותר הצגות, יותר להקשיב למוסיקה- להיפתח למוסיקה קלאסית וכו'.

המונשרי

New member
בנושא התרבות

אני רואה את עצמי אדם אוטודידקט. כשהייתי קטנה לקחה אותי אימי מס' פעמים להצגות ילדים. ובחופשה אחת אף הייתה תהלוכה עם תחפושות שבה החלטתי שאהיה שחקנית ( כמה מקורי). אבל כשביקשתי ממנה ללמוד לנגן על פסנתר או ללכת לחוג בלט (דבר שהיה מקובל במקומותינו) לא היה עידוד לכך... בביה"ס התיכון היה לי מנוי להצגות בתיאטרון חיפה . במרוצת השנים למדתי בכוחות עצמי לפסל , לצייר , יצרתי יצירות באמאיל חם וקר. טיילתי מעט בעולם כשהדגש היה על מוזיאונים לאומנות. כשהייתי יותר צעירה לא יכולתי לסבול / להבין את המוסיקה הקלאסית - ואילו עכשיו כשאני רוצה לשמור על ראש צלול או להרגע אני מאזינה ליצירות קלאסיות.

כילדה, ממש לא.

אני לא זוכרת את אמא שלי לוקחת אותי להצגות או אירועי תרבות כאלו ואחרים. למעשה היינו הולכות המון יחד לסרטים - גריז, עשרת הדברות... לעולם לא אשכח את החוויות של הסרטים הללו איתה. ספרים ? כל הזמן ! בית של ספרים. אבל לא ספרים שקונים אלא משאילים מן הספריה. ולא ספרים שהם בבחינת ספרות אלא ספרי קריאה - מרומן רומנטי ועד סאגות כאלו ואחרות. כמוני כמוך - יותר מבי"ס והצבא אבל גם היום אני חווה את התרבות שלי ולאו דווקא את זו שמקובלת כתרבות. אני שומעת מוזיקה קלאסית להנאתי, כי אני אוהבת אבל לא מבינה ולא יודעת מי כתב ומי מנגן. יש לי מנוי ל"הבימה" אבל אני לא הולכת להצגות קלאסיות דווקא אלא יותר לבידוריות. ספרים, כל הזמן. קונה בכמויות אבל לאו דווקא דוסטויבסקי. ספרות שאני אוהבת ונהנית ממנה. התרבות שלי היא התרבות שלי.

למעלה