תרבות העכשיו

תרבות העכשיו

אני רוצה לומר כאן דברים שיקוממו עלי רבים כאן , מימין ומשמאל. "למה סיכנו את חייו של בני?" - זועק האב השכול מעל כותרות העיתונים והאינטרנט, לאחר שנהרג החייל הראשון במחמה המטופשת והמיותרת הזו שנכפתה על ישראל בגלל טמטומם של הפלשתינים, כאשר התגובה הזו "לצאת מעזה" באה שעות ספורות אחרי שרוב ה"עם" תבע להכנס לשם. "שחררו אלפי אסירים" - זןעק האב שליט שבנו נשבה בידי האויב האכזר לפני שבועיים, וחלק גדול , אולי רוב הציבור מסכים עמו. מדי יום ביומו כמעט, נחטפים בעירק, (שם מנהלת ארה"ב מלחמה מיותרת ומטופשת , שקשה מאד להחלץ ממנה מבלי לגרום יותר נזק) חיילים או דיפלומטים או אזרחים של ארה"ב, יפן, בריטניה, ורוסיה, שלא לדבא על מצרים, ירדנים ןעירקים. עשרות מהם כבר הוצאו להורג בעריפת ראש מול מצלמות הטלוויזיה האם יעלה על הדעת שכותרת הניו יורק טיימס , ומאמרי המערכת שלו, יתבעו שחרור מחבלי אל קעידה, או הטרוריסטים לאלפיהם, תמורת אותם שבויים? האם מופיע כל אב שכול מדי יום על כל המרקעים ובכותרות כל העיתונים? כלום מכריז נשיא רוסיה שמטרתה העליונה של רוסיה היא לשחרר כל חטוף שנמצא בידי הצ'צ'נים? "זהו חוזקו של העם היהודי!!" - תאמרו לי "מסורת בת אלפי שנים של פדיון שבויים" - יאמרו האחרים. ואני טוען שזהו מורך לב מסוכן, ושמה שהחל כמסע, מוצדק בעיני, לצאת מלבנון, הולך והופך למורך לב לאומי מסוכן , שעלול למוטט את יכולת העמידה של העם הזה במלחמה האכזרית ורבת השנים מול אויבינו. למורך הלב הזה יש שתי פנים מנוגדות. מצד אחד, אי יכולת לספוג אבדות, ולו המעטות ביותר, בעורף המדינה, במלחמה הזו. כשהפלשתינים יורים את טילי הקסאם שלהם, הגורמים בעיקר רעש ובהלה, הם מנצלים בציניות את החולשה הזו כדי לגרור את ישראל לתקוף אותם. כל הרוג , חלילה, כל סדק ברצפה של איזה בית,זוכה לכותרות ענק, עמודים רבים בעתונות, משדרים ותחקירים בטלוויזיה, ומהפך בסקרים התובע מהממשלה להכנס בפלשתינים, להשמיד , להרוג ולאבד, להפציץ ולחסל, כל זאת למרות שקמפיין הטרור הפלשתיני הוא מן העלובים והלא מצליחים שהיו בהיסטוריה, והשנזק האמיתי שנגרם לישראל הוא אפסי ( קסאמים שמאסמים, הרע בטמטומו לתאר זאת מר שמעון פרס) מצד שני כשזה כבר קורה, ובמלחמה נהרגים חיילים, למרות שלא היתה מלחמה שבה ננהרגו כל כך מעט חיילים, יחסית למאמץ הצבאי, ולא היתה מלחמה בה נהרגו בצד השני פחות חפים מפשע, כמו זו, שוב זועקות הכותרות, וצוותי הטלוויזיה, וסיקורי ההלוויות ו"העם" דורש לצאת מהבוץ ומייד. ה"עם" ברובו, דורש, ובצדק, את פינוי המאחזים הבלתי חוקיים, אך ברגע שמתרחש פיגוע פלשתיני מייד נסוג בו. מורך הלב הלאומי הזה, העדר היכול לספוג את הקרבנות הנדרשים לעמוד במערכה, מסכן בצורה קשה את יכולתה של ישראל לנסות ולהגיע לשווה ולביטחון. מלחמה ושלום מנהלים בשום שכל ובסבלנות. כדי לנהל מלחמה, או משא ומתן לשלום, יש צורך באורך רוח, ולא בדרישת פתרונות "עכשיו ומיד" שחרור המחבלים, שנעשה בלחץ דעת הקהל, תמורת גופות חיילים והפושע טננבאום, היה שגיאה איומה , שכבר עלתה בחייהם של עשרות ישראלים שנרצחו בידי המחבלים. הנסיגה מעזה, שכולם טוענים עכשיו שהיתה שגיאה איומה, הביאה לישראל תמיכה בינלאומית שלא היתה כדוגמתה בהיסטוריה של ישראל. . שרון נאלץ לסגת באופן החד צדדי הזה בגלל מורך הלב הכפול הזה - מצד אחד הסרוב לשאת ולתת עם הפלשתינים, עקב האבדות שהם גורמים לנו, שהרי בכל פעם שנעשה מעשה טרור, מופסק המשא ומתן, ומצד שני, הדרישה לצאת מן ההתנחלויות המיותרות ההן. ה"עם" : דורש שני דברים מנוגדים , ששניהם יביאו לאסון מדיני. "לתת לצה"ל לנצח, להשמיד את הרשות הפלשתינית, להפציץ את עזה" "לשחרר אסירים, לא להכנס לביצה העזתית, להלחם רק מרחוק בלי אבדות" במשך עשרות שנים, אולי מאה שנה, נלחם עם ישראל על זכותו לחיות בארץ ישראל. בסך הכל, למרות תחשות הדכאון הציבורי, מעולם לא היה מצבנו טוב יותר מבחינת הכוח הצבאי, החוסן הכלכלי, והתמיכה הבינלאומית רק לפני 50 שנה היתה ישראל הצעירה מנודה על ידי רוב מדינות העולם, כולל סין, הודו, אחת המעצמות נלחמה נגדה בגלוי, כל מדינות ערב שאפו להשמידה, לא היה שום הסכם שלום, הכלכלה היתה במצב קשה, אך התחושה הפנימית היתה של מאבק נחוש . העכשוויזם הזה, חוסר הנכונות להאבק, הוא לוקסוס שמדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה. הוא מזכיר לי את האווירה הציבורית ששררה במדינות אירופה בשנות ה30. למען הסר ספק, אני באופן אישי בעד נסיגה לגבולות 67 במסגרת הסדר שלום , עם פלשתינים או אחרים, אך אני גם בעד הצבת גבולות, קרי הקו הירוק ומלחמה כאשר אלו נחצים. לאויבינו הפלשתינים יש אסטרטגיה הפוכה "אנטי עכשוויזם" - לסבול כמה שיותר עכשיו כדי ש"בטווח הרחוק" הם ינצחו. ועכשיו החלק המרגיז באמת: יתכן והדבר נובע מן התרבות הישראלית הנהנתנית , הילדותית, תרבות ה"כוכב נולד" ה"עכשיו במבצע" הידוענים לשעה, מחד, מול המשיחיזם והכמיהה ל"משיח עכשיו" של המתנחלים מאידך. יתכן והדבר נובע מהפנדמנטליזם האיסלמי, ומהאמונה כי סבל וקרבן בעולם הזה יביא אותם לגן עדן עכשיו ( לא לחינם בחר הבמאי בשם זה לסרט הפלשתיני על המחבלים המתאבדים. לצירנו אין שלום עכשיו, אין תנו לצהל לנצח, אין גן עדן עכשיו, אין משיח עכשיו. השקעתי בפוסט הזה חצי שעה מחיי, אך למרות זאת אני מבקש ממנהלי הפורום, שבאם הוא פוליטי וטורד את מנוחתכם מדי, תמחקו אותו , אחרי שתידעוני בנימוס.

אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו -

ואיחולי שלא תגיע למקומם של ההורים אותם ציטטת בתחילת הודעתך. דברי הורים בשעת מצוקה נוראה דבר אחד. מדיניות ממשלתית דבר אחר.

דברי הורים בשעת מצוקה הם דבר אחד

וקמפיין תקשורתי בלתי פוסק שלפיו "הצלת השבןי" היא משימתה העליונה של ישראל זה דבר אחר. תראי לי פעם אחת שהכותרת של הניו יורק טיימס היא מה שאומר הורה של חייל שנהרג, או בן ערובה. תראי לי עוד מדינה ששחררה עשרות רוצחים תמורת גופות של חייליה. ואם תגידי שזה סוד כוחנו, אטען שההפך הוא הנכון

והרי זה מה שאמרתי, דברי ההורים

בשעת מצוקתם היא דבר אחד. ומדיניות ממשלה דבר אחר. ובאופן עקרוני אני בעד מו"מ להחלפת שבויים/בני ערובה. כוחות הבטחון, צה"ל משטרה, צריכים להיות ערוכים וערניים כדי למנוע חטיפות בני ערובה. בנוקדה הזו חייבים לחזק את הפעילות כדי לא להיקלע למצב המביך שבו נחטף חייל!

mucool2

New member
איזה עוכר ישראל? סתם שמאלני...

ומה עם ירושלים בירתנו לנצח-נצחים הבלתי-מחולקת כעיר-שחוברה-לה? ('תה לא חייב לענות.)

לחלק וישא"ק

זה החלק הראשון שהייתי מעביר לריבונות פלשתינית ( ומשאיר בה את מג"ב)

אטיוד5

Active member
בגדול לא התקוממתי

אני מסכים עם רוב מה שאמרת. רק שצד אחד של הדברים הוסבר היטב, ואילו הצד השני לא הוסבר בכלל. אני חושב שאכן צריך להכנס בפלשתינאים חזק. הרבה הרבה יותר חזק מכפי שאנחנו עושים: צריך להפסיק את הסיכולים הממוקדים ולבצע סיכול אחד בלתי-ממוקד רחב היקף. כמו הפצצת רצועת עזה במשך יומיים. רצוף. הסברה הקונזציאלית שישראל לא יכולה לעשות זאת לא עמדה מעולם במבחן. וגם אם איננה יכולה מפאת הלחץ הבינלאומי, היא יכולה להרשות לעצמה לעשות את זה פעם ב. הטיעון שאנחנו לא רוצים להיות כמוהם או לא להיות כמו נאצים (תמיד מעלים את זה, משום מה) גם לא משכנע אותי. כשדורכים לי על האצבע אני מגיב בסטירה מצלצלת. זה נשמע לי צודק מאוד. כמו שאמרת, הפלשתינאים מטומטמים. אז למטומטם מסבירים בדרך הקשה. ואת זה אפשר לעשות מתוך הקו הירוק+תיקונים.

mucool2

New member
אתה רק שוכח

שהמצב יכול להיות הרבה יותר גרוע. אם יקבלו את הצעתך, סביר שארה"ב לא תשתמש בזכות הווטו במועצת הביטחון. בכל אופן, אני מסכים שישראל נוקטת זהירות מופרזת בתגובותיה לקסאמים. לדעתי יש הצדה מלאה לירות למקום ממנו נורה כל קסאם, גם בשכונת מגורים צפופה.

אטיוד5

Active member
אני לא יודע ...

מה יקרה בדיוק אם ארה"ב לא תשתמש בזכות הוטו. מדינות רבות שרדו חרמות וסנקציות למיניהן. חוצמזה אני חושב שארהב כן תשתמש בזכות הוטו. מהטעם הפשוט שתגובה מעין זאת להפצצת שדרות ואשקלון היא מוצדקת.

mucool2

New member
אני מעדיף לא לבדוק את זה.

נכון שמדינות רבות שרדו חרמות וסנקציות למיניהן (וישראל ביניהן), אבל יש סנקציות ויש סנקציות. כבר היום ארגונים קיקיוניים שונים ומשונים מנסים להחרים את ישראל בגלל "חומת האפרטהייד" או כל סיבה אחרת (יותר נכון תירוץ), ובחוגים מסוימים ישראל נתפשת כמדינה מוקצה לא פחות (ואולי יותר) מצפון קוריאה ואיראן (או דרום אפריקה בעבר), אבל בשנים האחרונות היא מתקבלת יותר ויותר כחברה במועדון הדמוקרטיות המערביות ולגופים בינלאומיים שונים (רק לאחרונה, אחרי כמעט 70 שנה, מד"א הצטרף סוף סוף לצלב האדום הבינלאומי). הקשרים הכלכליים והמדעיים של ישראל בעולם עדיין חזקים מאוד וקשה לי לראות פגיעה ממשית בעתיד הקרוב. ובכל זאת דברים יכולים להשתנות. אני לא מקבל את טענות השמאל ההיסטרי שמזהיר על כל פגז תועה (או נפל או מוקש) שמתפוצץ ועל כל חיסול שקצת מתפקשש והורג חפים מפשע מפני תגובת העולם וסנקציות מפה ועד להודעה חדשה, כי אני מאמין שלא קשה במיוחד להסביר מקרים כאלה (בזכות היותם תגובות מדודות ולא מתלהמות). ובנימה אישית - את מה שאתה מציע *אני* לא מוכן להסביר לחבריי ועמיתיי בעולם הרחב, ואני די בטוח שרבים אחרים כמוני, לא שמאלנים יפי נפש, יהיו בבעיה קשה אם ישראל תהפוך לעיראק או לסוריה. ושוב, גם אני טוען שלפעמים ישראל מרסנת את עצמה יותר מדי או פוגעת במקומות הלא-נכונים (שים לב להצעה שלי בהודעה הקודמת). זה עדיין לא אומר שהגיע הזמן "לשבור את הכלים".

אטיוד5

Active member
מתי הוא יגע לדעתך?

מה צריך לקרות כדי שהזמן הזה יגיע? והאם אז כבר לא יהיה מאוחר מדי? אני לא מרגיש שאני צריך להסביר לחברים ועמיתים בעולם הרחב. השאלה היא יותר האם אני יכול להסביר *לעצמי* פעולות כאלו. כמו שאמרתי קודם, מאות קסמים על שדרות מצדיקים מאות נפלמים על עזה.

מידתיות - זו תכונה חיונית

במאות קסאמים על שדרות - לא נהרג כמעט אף אחד, לא נגרם כמעט כל נזק. מאות נפאלמים על שדרות = אלפי הרוגים = קץ השלום עם מצרים וירדן ופעולה בינלאומית תקיפה נגד ישראל, שלא לדבר על המחאה הפנימית, אליה יצטרפו כאן מאות אלפי אנשים, ובצדק. אסור להרוג בכוונה באזרחים

ניק יטה

New member
אכן, אסור להרוג בכוונה

אזרחים, אנשים, חיות (לצורך העניין לא נתייחס למזיקים).

אטיוד5

Active member
דרזדן

וכבר לא מדבר על הירושימה ונגסקי. כנראה שמותר. ביחס לשלום עם מצרים וירדן - כל עוד אין מלחמה איתן אני לא רואה את התועלת הגדולה בשלום הזה. ביחס למחאה הפנימית - זהו אותו מורך לב שדיברת עליו, רק מהצד השני. כשדורכים לך על האצבע אתה אומר תודה, סליחה, בבקשה, בוא נדבר?

למעלה