תרבות אמריקע

שערים לחוויה האמריקנית.

שערים לחוויה האמריקנית. תל אביב, רמות - אוניברסיטת תל אביב, תשס"ו 2006

sailor

New member
רק לפני מאה

קראו לה ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות ונהגו בהתאם. גם היום לכל תושב אמריקאי יש אפשרויות בלתי מוגבלות - לאכול מהפח ולישון ברחוב.

sailor

New member
ואצלנו

רוצים להיות כמו אמריקע, והאפשרויות של הישראלי הולכות וגדלות בהתאם.

לי תמיד נראה

שאנחנו במאבק תמידי בין הרצון להדמות לאמריקה לבין הרצון להיות חלק מאירופה. בהרבה מאוד דברים אנחנו דומים דווקא לאירופאים.

חחחח אתה באמת חושב שרמת החיים של רוב

האמריקנים נמוכה יחסית ליתר העולם או שרוב אזרחי ארה"ב הם עניים ? תהיה בריא.....

אמרו אפשרויות, לא אמרו אילו...

פעם ראיתי סטיקר שאמר (בערך): כשהייתי קטן תמיד חלמתי להיות "מישהו" כשאגדל. היום אני מבין שהייתי צריך להיות יותר ספציפי".

טופז2

New member
"מי שרואה שיצרו מתגבר עליו ילך למקום

שלא מכירים אותו ויעשה מה שלבו חפץ" המשפט הזה עולה לי בהקשר הזה מירכתי ראשי. מקום חדש, הרבה בני אדם ממקומות שונים שהתקבצו בו, אשר גורמים מניחה לנער מעל גבם את העולם הישן. בנוסף הם מובדלים במרחק רב מאותו עולם, וללא קשר נראה לעין מכל הרגלי ההוי והמסורת שהיו בו. כך הם התקלפו מתוך הקליפות של ההרגלים, המנהגים וכד' מן העבר - ומה שהשתייר בהם זה רק היסודי, האלמנטרי, וכך נשמעו לקול יצרם ועשו מה שלבם חפץ. :) (אפילו האינדיאנים, השבטים פראיים אשר חיו שם, לא היו משוללי מסורת ולא יכלו להרגיש בני חורין כמו המהגרים האלו שהתישבו במדינה החדשה). אז נראה ..שמה שנותר לחדשים זה להביא פוטנציות רבות וכוחות פנימיים וכבירים שחיפשו מוצא לעבוד בשביל העתיד בלי מעצורים - יסוד של בנין גדול שעתיד לבוא, תרתי משמע..

meitush123

New member
לא יודעת אבל אם כבר תרבות אמריקאית

הייתי בסמינר של שלושה ימים עם ח'ברה מארה"ב (סמינר של הנוער העובד והלומד עם תנועת הבונים דרור). די נדהמתי מההבדל התרבותי. היו רגעים שבהם היה נראה כאילו הדבר היחיד שמעניין הרבה מהם זה סקס, סקס וסקס. ראיתי שם התנהגות מינית שאף פעם לא ראיתי בסמינר בתנועה. זה לא שאין זוגות בשקי שינה בד"כ רק שהם עשו את הדברים האלה בצורה פשוט הרבה הרבה יותר מוחצנת.

eliUSA

New member
אז יש שמרנות או אין?

זהירות מהכללות. 3 ימים עם כמה מופרעים לא מספיקים כדי לחרוץ משפט על הכלל. אולי הריחוק מהבית והאווירה המתירנית בארץ בקשר לשתיה ובילוי עד שעות מאוחרות העבירו אותם על דעתם (בארה"ב אסור לשתות לפני גיל 21 וברוב המדינות אסור לגילאי 18 ומטה לשהות מחוץ לבית אחרי 10 בלילה). יצא לי לבלות סוף שבוע עם בני נוער מתנועת נוער ציונית ואין מילים בפי לתאר את טיב החומר האנושי וההתנהגות הנאה שלהם-- הלוואי על כולם בארץ.

meitush123

New member
אלכוהול לא היה שם

ואני גם בטוחה שלא לקחו אותם לפאבים או שום דבר כזה... בשתי קבוצות בני נוער שונות שבהן נתקלתי השנה מאמריקה ראיתי את הענין הזה של מתירנות מינית. דוקא המדריכים מהבונים שמבוגרים מהם בכמה שנים היו באמת אנשים מעולים.

meitush123

New member
אלכוהול לא היה שם, אלכוהול לא היה שם

ואני גם בטוחה שלא לקחו אותם לפאבים או שום דבר כזה... בשתי קבוצות בני נוער שונות שבהן נתקלתי השנה מאמריקה ראיתי את הענין הזה של מתירנות מינית. דוקא המדריכים מהבונים שמבוגרים מהם בכמה שנים היו באמת אנשים מעולים., ואני גם בטוחה שלא לקחו אותם לפאבים או שום דבר כזה... בשתי קבוצות בני נוער שונות שבהן נתקלתי השנה מאמריקה ראיתי את הענין הזה של מתירנות מינית. דוקא המדריכים מהבונים שמבוגרים מהם בכמה שנים היו באמת אנשים מעולים. השמרנות מתבטאת בפער בין הדיבור ובין המעשים. אני מודה שבקבוצות האלה לא כל כך נתקלתי בזה אבל במפגשים אחרים עם אמריקאים מאד מאד.

תרבותאמריקאית

America is the only country that went from barbarism to decadence without civilization in between ג'ורג' ברנרד שו

אמר גם המשורר הלאומי

בנאום המרתק הזה: ..."עם של מהגרים הוא חפשי שבחפשים, יותר מעם פראים. לפיכך, אמרו חכמינו: גר שנתגייר – דומה לקטן שנולד, מפני שהוא משתחרר מכל המסורת של העבר ומתחיל חיים חדשים של קטן שנולד, ובתמונה זו מתגלה האמריקאי, שאינו אמנם קטן שנולד, מכיוון שהוא קבוץ בן 400 שנה, אבל קבוץ בעל כחות כבירים, והוא עכשיו בבחינת בחור, לא זקן, ששכח את יום הולדתו. והנה מכאן מתבארים באור אחר הרבה דברים שאנחנו, בני העולם הישן, מתיחסים אליהם בבטול. מובן מאליו, כי בשנות הבחרות והילדות כל המרץ ועודף הכחות של הקבוץ. יוצאים בעיקר לגידול הגוף. מאונס או מרצון, כל שפעת הכחות של האדם יוצאת לבנין הבסיס שלו – הוא החומר והגוף. העם האמריקאי בתרבותו החמרית כביכול הוא רק סטדיום מכולל, תקופה מכוללת של גיל הבחרות. כל הכחות יוצאים בעל-כרחם והולכים רק לבנין הדיוטה התחתונה, היסוד של הבנין הגדול של עתיד לבוא. הדיוטות העליונות תבואנה בזמנן בגיל שלאחר כך. לפי שעה אמריקה עומדת בגיל הבחרות. ואם אתם רואים כי מתוך איזה שטף של מרוצה ושל חתירה בלתי פוסקת כלפי העתיד, מבלי הבט אחורנית, העם האמריקאי הולך לגובה ולגידול, צועד קדימה, ואינו מתעמק, כביכול, כל כך, אינו מקמט את מצחו, אלא הכל שקוע., כאילו, רק בחמריות ובקדחת של בנין וברכישת הקנינים החמריים בלבד, אין זו אלא פרי תקופת גידול הראשונה של בחרות. בני אמריקה לא עמדו עדיין על גמר בנינם החמרי והגופני, אבל כשהשלד והעצמות יתחזקו, כשיתבשל הבשר, יבוא לגמירה גדולו של הגוף, אז במילא יגיעו לידי תקופה שניה, ששם מתחיל זורח ומנצנץ הרוח. לפי שעה כל כחם בעל-כרחם, בטובתם או לא בטובתם, משתקע בגידול הבנין הזה. ומכאן כל יתר התכונות האמריקאיות: המרוצה, השטף המרובה, הרעש והרעם, הרקלמה הצעקנית, הפוזה, האהבה להתגנדר ולהתפאר, כל אלה הם תכונות הידועות לנו. ואם זה דבר טבעי, אין לנו דבר יותר חוקי ויותר יפה מן הטבעיות. אני צריך לאמר לכם, רבותי, שכנמצאים אתם בתוך הקבוץ הזה רואים אתם, שהמרוצה הזו אינה מלאכותית. היא נובעת מתוך עצם המהות של החיים האמריקאיים, מתוך מעמדם הטבעי והנכון, ואז זה נעשה גם נעים ויפה. ואנו רואים אותם שוב לא כבלופרים, לא כבעלי מזימה, אלא כילדים-בחורים, המביטים בעינים גלויות ומעמידים מצח נקי וטהור כלפי החיים. אנחנו מתחילים לכבד אותם וגם להתפלא על שטף הכחות, המתפזרים לכל רוחות העולם."

שרוֹן

New member
באמת נאום מרתק

והשפה מרוממת נפש. הציור של ההוויה האמריקאית דאז מדהים. מה שכן, רבים מהדברים שאמר לא עמדו במבחן המציאות. הכל בגדול ובזול היה והווה. הגדילה לשם גדילה והגודל לשם הגודל עדיין מתקיימים. קשה לאמר שישנה שם תמימות של בחרות, וקשה לאמר שאין שם פשע . אולי זה כי בניו יורק יש קצת יותר מ-20,000 תושבים...

צימעס

New member
בעלי שמע הרצאה-משהו על האימפריה הרומית,

והם סיפרו שם שבאימפריה הרומית הכל היה בזול ובגדול.

למעלה