תרבות אמריקע

שרוֹן

New member
תרבות אמריקע

יש מחקרים אנטרופולוגיים על תרבות ההגזמה האמריקאית? למה המנות שלהם כ"כ גדולות? למה הבינינים שלהם כ"כ גבוהים? למה הכל צריך להיות הכי? איך זה קרה להם?

amit1270

New member
תרבות אירופה

למה הקתדרלות שלהם כל כך גדולות? ואם כבר בניינים גבוהים - המוקד כבר מזמן עבר למזרח הרחוק ולנסיכויות המפרץ. לגבי המנות - התיאוריה שלי היא שמדובר פשוט בחיסכון כספי (שזה השגעון האמיתי של האמריקאים) - תמורת תוספת קטנה בתשלום מקבלים תוספת גדולה במנה (ובמחלות כלי הדם).

שרוֹן

New member
הקתדרלות שלהם עשויות לרוב בטובטעם

ובמידות ראויות. לגבי הבינינים הגבוהים במזרח ובנסיכויות - נו כן, זה כי הם רוצים אמריקע. הסופרמרקט הגדול ביותר יהיה בארה"ב. הטדי בר הגדול בעולם יהיה בארה"ב. השמן השמן ביותר-ישב ליד פיצת אקסטרה לארג' אמריקאית.

חחחח אבוי לחוסר המודעות

חוששני שבאמת לשניה אחת אפילו לא עולה על דעתך שמהו ב"טום טעם" ומה לא ו"מהי מידה ראויה, ומה לא זה מושג סוביקטיבי ואת משוכנעת ב 100% שמה שאת חושבת שהוא טוב טעם ומידה ראויה הוא סטנדרט אוביקטיבי ומוחלט....

אני מצטער אבל בכל זאת את מדברת בשם עצמך

עם כל הכבוד להזדהות שלך עם "אירופה" ו"התרבות האירופאית הקלאסית" ,עדיין זו תפיסה סוביקטיבית שלך שהפכה את המימדים שבה באירופה בנו דברים ואת הסגנון האירופאי ל"נורמה הראויה" ואת אמריקה ל"סטיה" שבעיניך היא וולגרית.

שרוֹן

New member
זאת דעתי הסוביקטיבית והיחידאית.

למעשה, אני האדם היחיד ביקום שחושב שיש משהו כזה. האם זה מניח את דעתך הכעוסה?

אם היית פתוחה להקשיב לא היית מגיבה בכעס

ולמעשה היית נפתחת לצורה מחשבה עמוקה יותר. חשבת למשל על זה שהשימוש הראשון בחשמל היה ב 1890 בערך, עם המצאת נורת החשמל והדגם הראשון של מעלית הומצא בערך ב 1905 ובערך באותו זמן הומצא הבטון- לפני זה זה היה בלתי אפשרי לבנות יותר מ 4 קומות למטרות מחיה ומגורים ( רק מגדלים שמעטים יטפסו בהם).... ואילו התרבות האירופאית כוללת טירות ומבנים מהזמן העתיק וימי הביניים ואי אפשר היה לבנות לגובה? במאה ה 20 אמריקה הקדימה טכנולוגית וכלכלית את יתר העולם ולכן היתה הראשונה לעשות שימוש אינטנסיבי ומאסיבי בטכנולוגיות החדשות שמאפשרות ניצול שטח הרבה יותר אינטנסיבי ע"י ריבוי קומות אנכיות על אותה חלקת אדמה אבל כיום זה נפוץ בכל העולם. ורק אם יש מיליוני אוהבי תרבות אירופה בעולם, זה לא אמת אבסולוטית.

בקיצור- זה לא תרבות ההגזמה שדורשת

מחקר אנטרופולוגי, זה בסה"כ זמינות של טכנולוגיות ויכולת כלכלית להשתמש בה לפני אחרים.

שרוֹן

New member
לא אמרתי שאני לא אוהבת את התרבות האמריקאית

ובטח שלא אמרתי שאני לא אוהבת כלום בה. דיברתי רק על אספקט מסויים בתרבות הזו. על הנטיה לגדול, להרבה, לגבוה, ליותר. מתוך עקרון. ציטוט מויקי: "את הבטון גילו במקרה הרומאים כבר לפני כ-2,000 שנה. ....הבטון כחומר מליטה הומצא על ידי המהנדס הבריטי ג'ון סמיטון בשנת 1756. יש המתייחסים לצרפתי ז'אן-לואי למבו (Jean-Louis Lambot) כמי שהשתמש לראשונה בבטון מזוין בשנת 1848. הבטון המזוין, בגרסה הדומה לזו המוכרת כיום, הומצא ב-1868 על ידי גנן צרפתי בשם ז'וזף מונייה שהשתמש בו לטובת בנייה של אדניות המסוגלות להתמודד עם הלחצים של האדמה והשורשים. מאוחר יותר הוא אף רשם את המצאתו כפטנט. רוב השכלולים הטכנולוגיים של הבטון המזוין פותחו סביב תחילת המאה ה-20 בלבד." כל זאת באירופה, ובכל זאת אמריקה לקחה בגורדי שחקים. אולי משהו שקשור לתרבות? אולי משהו שקשור לתרבות?

אלי ו.

New member
ואולי זה קשור למבנה הקרקע

במנהטן שברובה סלע ולפיכך מתאימה לבניה לגובה. אולי זה גם קשור לעיר שהפכה למרכזית ולכן מחיר הנדל"ן בה היה גבוה ובניה לגובה היתה ניצול טוב של השטח. וכן, אולי זה גם קשור לתחרותיות וקצת למגאלומניות, להראות "אני יכול יותר" או לחלופין "שלי יותר גדול".

שרוֹן

New member
שלי יותר גדול-

כמו שעמית כתב, זה באמת תופס גם לגבי קתדרלות אירופאיות למינהן- ערים עשו בינהן תחרות מי תצליח לבנות את הקתדרלה הגבוהה ביותר. עדיין, בארה"ב הדברים קיבלו פרשנות קיצונית בהרבה. מה שכתב תם ונישלם מאוד רלוונטי. אני גם שואלת את עצמי אם זה קשור לחומר האנושי שהגיע לארה"ב בראשית דרכה- מי שהעיז, מי חיפש הרפתקאה, מי שלא היה לו מה להפסיד. המאופקים והשמרנים למניהם נשארו באירופה.

מפני שמי שהגיע לאמריקה בראשית דרכה

במקרים רבים מאד הגיע לשם בגלל רדיפה דתית. ומי שנרדף בשל דתו ובכל זאת מתעקש לשמור עליה, לעיתים קרובות נעשה קיצוני להחריד. ראי למשל את המקרה של חברי הכנסיה האנגליקנית ה"נמוכה" שהקצינו את דרכם עוד באנגליה, וכאשר הגיעו למסצ'וסטס (ושאר מדינות ניו אינגלנד) ניסו לטהר את הכנסיה שלהם מכל סממן של הכנסיה האנגליקנית ה"גבוהה" המושפעת מהאפיפיור האנטיכרייסט. מעליליהם בסיילם זכורים לשמצה עד היום- וזוהי רק דוגמא אחת.

מה היה קורה אילולא היו זונות בעולם?

מה היית יכולה להכניס לכל שרשור, בכל נושא שבעולם?

amit1270

New member
מה היו המידות הראויות בימי הביניים?

אני לא בטוח שבמזרח הרחוק ובנסיכויות רוצים "אמריקע". נראה לי פשוט שהם רוצים הכי גדול. כמו כולם. אגב, אם כבר אמריקה, הקניון (mall) הכי גדול נמצא בקנדה, כמדומני.

שרוֹן

New member
ה"שלי יותר גדול"

בהחלט היה קיים גם באירופה. מידת התחרותיות היתה קיימת גם שם, בין ערים ובין מדינות, מי תיבנה את הקתדרלה הגדולה ביותר (היו כאלה שהתמוטטו לא פעם בשל שיגעון הגדלות, לא זוכרת שמות). זו לא אותה וולגריות שמיוחסת לתרבות האמריקאית במיירעה. ושוב, יש אספקטים רבים ראויים להערכה רבה ולעיתים מדהימים בתרבות האמריקאית, ויש כמה שלא. או בו נגיד שיש כמה, שההתפתחות שלהם מעוררת תהיות.

יש ספר של ארנון גוטפלד

שבו הוא מתייחס לנושא . טענתו היא שזה נובע מהשפע אדיר שמצאו המתיישבים הלבנים הראשונים בצפון אצריקה - במקום החלקות הזעירות, השעבוד, הצפיופות והרעב באירופה - מרחבים אינסופיים, שפע יבול, מים, חופש דתי ופוליטי שאי שלא ידע כמוהו מעולם.

למעלה