תראו

מצב
הנושא נעול.
דעתי שזו כתבה ../images/Emo8.gif

תראו
את זה. מה דעתכם?
דעתי שזו כתבה

ואם כבר - שההתחלה שלה (סיפור הרב והתוכי) מעידה על הבעיה המתוארת בה בהמשך - הפער בין השכל לרגש. בחיאת... "זה כבר קל מדי"

Forum User

New member
לכל תלמיד מגיע מורה משקיען

תראו
את זה. מה דעתכם?
אין סיבה ש"מורים למחוננים" ישקיעו יותר ממורים "רגילים". יש סיבה ש"מורים למחוננים" יהיו "מחוננים" בעצמם. אני חרדה מפני היום שבו הילד שלי יגלה שהוא יותר חכם מהמורה שלו (למזלנו, עד היום זה לא קרה, אבל זה באמת מזל נטו).

לא חושבת שצריך להיות "מחונן"

אין סיבה ש"מורים למחוננים" ישקיעו יותר ממורים "רגילים". יש סיבה ש"מורים למחוננים" יהיו "מחוננים" בעצמם. אני חרדה מפני היום שבו הילד שלי יגלה שהוא יותר חכם מהמורה שלו (למזלנו, עד היום זה לא קרה, אבל זה באמת מזל נטו).
(מה שזה לא אומר אודות בן אדם מבוגר... אבל זה כבר לדיון אחר
) אבל בהחלט מומלץ שהן מבחינה שכלית והן מבחינה רגשית לא יהיה מתחת לממוצע.

Forum User

New member
It takes one to know one

(מה שזה לא אומר אודות בן אדם מבוגר... אבל זה כבר לדיון אחר
) אבל בהחלט מומלץ שהן מבחינה שכלית והן מבחינה רגשית לא יהיה מתחת לממוצע.
It takes one to know one
אחד הדברים שמאוד אהבתי אצל אריקה לנדאו הוא הרמה הגבוהה של המדריכים בחוגים: חלקם בוגרי המכון בעצמם, חלקם הורים לילדים שאובחנו כמחוננים, כולם, ללא יוצא מן הכלל, הרבה מעל הממוצע. מה שזה אומר אודות בן אדם מבוגר, לדעתי, כאמא, הוא איש אשכולות, צמא דעת וידע, שיכול להזדהות עם ילד שאינו ממוצע כי אינו ממוצע בעצמו.

יכול להיות שאת צודקת,

It takes one to know one
אחד הדברים שמאוד אהבתי אצל אריקה לנדאו הוא הרמה הגבוהה של המדריכים בחוגים: חלקם בוגרי המכון בעצמם, חלקם הורים לילדים שאובחנו כמחוננים, כולם, ללא יוצא מן הכלל, הרבה מעל הממוצע. מה שזה אומר אודות בן אדם מבוגר, לדעתי, כאמא, הוא איש אשכולות, צמא דעת וידע, שיכול להזדהות עם ילד שאינו ממוצע כי אינו ממוצע בעצמו.
יכול להיות שאת צודקת,
אפילו יכול מאוד להיות. אבל קשה להודות בכך, כי זה בעצם אומר שחוץ מכמה יחידי סגולה - המקסימום שאפשר לצפות ממורים בבי"ס זה רצון טוב בעיקר לא להפריע, ואין שום דבר שאפשר לעשות בנדון ואין טעם לצפות בכלל (כי או שיש לך את זה או שאין לך, וכל ההכשרות בעולם לא יהפכו בן אדם מבוגר למה שאינו).

מה שאני אהבתי

יכול להיות שאת צודקת,
אפילו יכול מאוד להיות. אבל קשה להודות בכך, כי זה בעצם אומר שחוץ מכמה יחידי סגולה - המקסימום שאפשר לצפות ממורים בבי"ס זה רצון טוב בעיקר לא להפריע, ואין שום דבר שאפשר לעשות בנדון ואין טעם לצפות בכלל (כי או שיש לך את זה או שאין לך, וכל ההכשרות בעולם לא יהפכו בן אדם מבוגר למה שאינו).
מה שאני אהבתי
הוא השימוש בהגדרה "חינוך מיוחד", שלא כלכך ראיתי אותה בפרסומים פובליציסטיים קודם. אם הגישה תהיה של חינוך מיוחד, ולא של השגיות ותחרותיות, יהיה יותר טוב לילדים שלנו. והאמת - לא להפריע זה המון, זה לא המקסימום בלשון המעטה. אל תזלזלי בזה.

לא מזלזלת

מה שאני אהבתי
הוא השימוש בהגדרה "חינוך מיוחד", שלא כלכך ראיתי אותה בפרסומים פובליציסטיים קודם. אם הגישה תהיה של חינוך מיוחד, ולא של השגיות ותחרותיות, יהיה יותר טוב לילדים שלנו. והאמת - לא להפריע זה המון, זה לא המקסימום בלשון המעטה. אל תזלזלי בזה.
לא מזלזלת
אני פשוט זוכרת את 3 המורות שידעתי שהן לא סתם מבינות שעם ההורים שלי עדיף לשתף פעולה, אלא שבאמת בנפשן לעזור לי להשתלב. שתיים מתוך השלוש, ממה שהן סיפרו על עצמן כילדות, מחזקות את הסברה של Forum User. השלישית פשוט מעולם לא סיפרה דבר על ילדותה.

קלריסה

New member
קשה לי לחשוב על עתיד כזה למחונן

שיהיה מורה? שמעתם על מקרה כזה? כנראה היה לו ספונסר כבד מאחוריו (או יותר נכון: לה)

Forum User

New member
המורה של בני היא כזו

שיהיה מורה? שמעתם על מקרה כזה? כנראה היה לו ספונסר כבד מאחוריו (או יותר נכון: לה)
המורה של בני היא כזו
מתוך אידיאל, וגם כי כך היה מקובל לפני 25 שנים כשהתחילה ללמד.

כמה מהחברות שלי מורות

פעם זה היה מקצוע מכובד...
כמה מהחברות שלי מורות
נכון שהן מתבכיינות כל הזמן, אבל הן בהחלט מעל הממוצע באוכלוסיה מבחינת האינטלקט. גם אני שוקלת לעבור להוראה, אפילו שמזהירים אותי כל הזמן שלא אעיז, כי זה מקצוע מחורבן וכו' וכו'.

I am ADiDi

New member
זה עדיין אחלה מקצוע לאמא

זה עדיין אחלה מקצוע לאמא
שרוצה להיות בביית עם הילדים. גם לאמא מחוננת זה קורה לפעמים. אני לא מורה אבל שקלתי הסבה להוראה, כי היה קשה לי למצוא עבודה למהנדסת תוכנה בשעות סבירות, ואני מכירה המון בנות שעבדו איתי ועשו את ההסבה להוראה כדיי להיות יותר בביית. במקצוע שלי קשה מאד למצוא עבודה שלא דורשת עבודה מסביב לשעון ולא כל אחת רוצה את זה.

לא, זה ממש לא

זה עדיין אחלה מקצוע לאמא
שרוצה להיות בביית עם הילדים. גם לאמא מחוננת זה קורה לפעמים. אני לא מורה אבל שקלתי הסבה להוראה, כי היה קשה לי למצוא עבודה למהנדסת תוכנה בשעות סבירות, ואני מכירה המון בנות שעבדו איתי ועשו את ההסבה להוראה כדיי להיות יותר בביית. במקצוע שלי קשה מאד למצוא עבודה שלא דורשת עבודה מסביב לשעון ולא כל אחת רוצה את זה.
לא, זה ממש לא
מי שהולכת להוראה בגלל השיקול הזה, מאוד מהר יגמרו לה המצברים...

I am ADiDi

New member
אני חרדה מהיום שהמורה יגלה

שהילד יותר חכם ממנו... המורה שלי למתמטיקה בתיכון ממש התעללה בי בכוונה לפני כל הכיתה! היא נתנה לי מגן 75 והסבירה בכיתה שהיא ידעה שאני אקבל 100 בבגרות ואם יש הפרש של יותר מ25 נקודות בין הבגרות והמגן אז מבטלים את המגן, והיא בחרה במיוחד בשבילי את הציון הכי נמוך שעדיין יחשב כי היא רצתה להוריד לי את הציון הסופי בבגרות. תארו לכם איך הרגשתי בשעור הראשון בכיתה י"ב כשהמורה השוויצה בכמה היא חכמה ואיך היא הצליחה להוריד לי את הציון לפני כל הכיתה!!!! עברו 20 שנה ואני בחיים לא אשכח את הרגע הזה. את חוסר האונים מול המערכת ומול המורה שפשוט לא הבנתי למה היא שונאת אותי כ"כ ומה עשיתי לה?!

../images/Emo24.gif מוכר. מעצבן.

שהילד יותר חכם ממנו... המורה שלי למתמטיקה בתיכון ממש התעללה בי בכוונה לפני כל הכיתה! היא נתנה לי מגן 75 והסבירה בכיתה שהיא ידעה שאני אקבל 100 בבגרות ואם יש הפרש של יותר מ25 נקודות בין הבגרות והמגן אז מבטלים את המגן, והיא בחרה במיוחד בשבילי את הציון הכי נמוך שעדיין יחשב כי היא רצתה להוריד לי את הציון הסופי בבגרות. תארו לכם איך הרגשתי בשעור הראשון בכיתה י"ב כשהמורה השוויצה בכמה היא חכמה ואיך היא הצליחה להוריד לי את הציון לפני כל הכיתה!!!! עברו 20 שנה ואני בחיים לא אשכח את הרגע הזה. את חוסר האונים מול המערכת ומול המורה שפשוט לא הבנתי למה היא שונאת אותי כ"כ ומה עשיתי לה?!
מוכר. מעצבן.

אותי היו את כל הסיבות לשנוא

אותי היו את כל הסיבות לשנוא
וכמעט ולא קרו דברים כאלה. השיא היה בכיתה ח' כשמורה מחליפה למתמטיקה אנסה את המספרים בשביל שהציון המשוקלל שלי לאותו הרבע ייצא 85 (מה, אתם לא יודעים ש100-2=92?). בחישוב הציון השנתי פשוט לא התחשבו בציון הזה (ואחרי שהראיתי לרכזת מתמטיקה את המבחן, אני בספק אם כ"כ מהר לאחר מכן נתנו לה להחליף מורה למתמטיקה שיצאה לחופשת לידה
). היא גם הייתה מספיק טפשה בשביל לנסות להסית נגדי את הכיתה, אבל זה רק חזר אליה בהפוכה. אבל זה באמת היה מקרה קיצוני, כי כל הזמן נורא ירדתי על איך שהיא מלמדת, ובשיעור השני או השלישי שלה היא כבר התחננה שאפסיק (ולא הפסקתי, כי זה ממש צרם לי). אם לא הייתי רואה גם היום בהוראת מתמטיקה כ"כ גרועה מעשה נבלה, אולי הייתי מרחמת עליה... מורים כאלה, בדיוק כמו ילדים, נטפלים אל מי שהם חושבים לחלש ופגיע. לרוב הם לא יורידו ציון לזה שהם יודעים ששם קצוץ (לפעמים הם עושים את זה, אבל בסופו של דבר הם לא מצליחים לשאוב מכך סיפוק אלא רק נעשים יותר מתוסכלים) ולא ינסו להשפיל מול כל הכיתה את מי שיותר חזק מהם (לפעמים הם ינסו, אבל בדיוק כמו המורה המתוארת כאן הם יזכו למשב רוח נגדי).

אגוזים1

New member
אני בשוק ../images/Emo12.gif

אני בשוק

לא מצליחה לקלוט איך מורה יכולה להגיע לשפל כזה
??? ההורים שלך לא התערבו?

מצב
הנושא נעול.
למעלה