דעתי שזו כתבהתראו
את זה. מה דעתכם?
דעתיתראו
את זה. מה דעתכם?
לכל תלמיד מגיע מורה משקיעןתראו
את זה. מה דעתכם?
לא חושבת שצריך להיות "מחונן"לכל תלמיד מגיע מורה משקיען
אין סיבה ש"מורים למחוננים" ישקיעו יותר ממורים "רגילים". יש סיבה ש"מורים למחוננים" יהיו "מחוננים" בעצמם. אני חרדה מפני היום שבו הילד שלי יגלה שהוא יותר חכם מהמורה שלו (למזלנו, עד היום זה לא קרה, אבל זה באמת מזל נטו).
It takes one to know oneלא חושבת שצריך להיות "מחונן"
(מה שזה לא אומר אודות בן אדם מבוגר... אבל זה כבר לדיון אחר) אבל בהחלט מומלץ שהן מבחינה שכלית והן מבחינה רגשית לא יהיה מתחת לממוצע.![]()
יכול להיות שאת צודקת,It takes one to know one
אחד הדברים שמאוד אהבתי אצל אריקה לנדאו הוא הרמה הגבוהה של המדריכים בחוגים: חלקם בוגרי המכון בעצמם, חלקם הורים לילדים שאובחנו כמחוננים, כולם, ללא יוצא מן הכלל, הרבה מעל הממוצע. מה שזה אומר אודות בן אדם מבוגר, לדעתי, כאמא, הוא איש אשכולות, צמא דעת וידע, שיכול להזדהות עם ילד שאינו ממוצע כי אינו ממוצע בעצמו.
מה שאני אהבתייכול להיות שאת צודקת,
אפילו יכול מאוד להיות. אבל קשה להודות בכך, כי זה בעצם אומר שחוץ מכמה יחידי סגולה - המקסימום שאפשר לצפות ממורים בבי"ס זה רצון טוב בעיקר לא להפריע, ואין שום דבר שאפשר לעשות בנדון ואין טעם לצפות בכלל (כי או שיש לך את זה או שאין לך, וכל ההכשרות בעולם לא יהפכו בן אדם מבוגר למה שאינו).
לא מזלזלתמה שאני אהבתי
הוא השימוש בהגדרה "חינוך מיוחד", שלא כלכך ראיתי אותה בפרסומים פובליציסטיים קודם. אם הגישה תהיה של חינוך מיוחד, ולא של השגיות ותחרותיות, יהיה יותר טוב לילדים שלנו. והאמת - לא להפריע זה המון, זה לא המקסימום בלשון המעטה. אל תזלזלי בזה.
קשה לי לחשוב על עתיד כזה למחונןלכל תלמיד מגיע מורה משקיען
אין סיבה ש"מורים למחוננים" ישקיעו יותר ממורים "רגילים". יש סיבה ש"מורים למחוננים" יהיו "מחוננים" בעצמם. אני חרדה מפני היום שבו הילד שלי יגלה שהוא יותר חכם מהמורה שלו (למזלנו, עד היום זה לא קרה, אבל זה באמת מזל נטו).
המורה של בני היא כזוקשה לי לחשוב על עתיד כזה למחונן
שיהיה מורה? שמעתם על מקרה כזה? כנראה היה לו ספונסר כבד מאחוריו (או יותר נכון: לה)
אפשר לשאול על איזה בית ספר מדובר?המורה של בני היא כזו
מתוך אידיאל, וגם כי כך היה מקובל לפני 25 שנים כשהתחילה ללמד.
פעם זה היה מקצוע מכובד...קשה לי לחשוב על עתיד כזה למחונן
שיהיה מורה? שמעתם על מקרה כזה? כנראה היה לו ספונסר כבד מאחוריו (או יותר נכון: לה)
כמה מהחברות שלי מורותפעם זה היה מקצוע מכובד...
זה עדיין אחלה מקצוע לאמאקשה לי לחשוב על עתיד כזה למחונן
לא, זה ממש לאזה עדיין אחלה מקצוע לאמא
שרוצה להיות בביית עם הילדים. גם לאמא מחוננת זה קורה לפעמים. אני לא מורה אבל שקלתי הסבה להוראה, כי היה קשה לי למצוא עבודה למהנדסת תוכנה בשעות סבירות, ואני מכירה המון בנות שעבדו איתי ועשו את ההסבה להוראה כדיי להיות יותר בביית. במקצוע שלי קשה מאד למצוא עבודה שלא דורשת עבודה מסביב לשעון ולא כל אחת רוצה את זה.
אני חרדה מהיום שהמורה יגלהלכל תלמיד מגיע מורה משקיען
אני חרדה מהיום שהמורה יגלה
שהילד יותר חכם ממנו... המורה שלי למתמטיקה בתיכון ממש התעללה בי בכוונה לפני כל הכיתה! היא נתנה לי מגן 75 והסבירה בכיתה שהיא ידעה שאני אקבל 100 בבגרות ואם יש הפרש של יותר מ25 נקודות בין הבגרות והמגן אז מבטלים את המגן, והיא בחרה במיוחד בשבילי את הציון הכי נמוך שעדיין יחשב כי היא רצתה להוריד לי את הציון הסופי בבגרות. תארו לכם איך הרגשתי בשעור הראשון בכיתה י"ב כשהמורה השוויצה בכמה היא חכמה ואיך היא הצליחה להוריד לי את הציון לפני כל הכיתה!!!! עברו 20 שנה ואני בחיים לא אשכח את הרגע הזה. את חוסר האונים מול המערכת ומול המורה שפשוט לא הבנתי למה היא שונאת אותי כ"כ ומה עשיתי לה?!
אותי היו את כל הסיבות לשנואאני חרדה מהיום שהמורה יגלה
שהילד יותר חכם ממנו... המורה שלי למתמטיקה בתיכון ממש התעללה בי בכוונה לפני כל הכיתה! היא נתנה לי מגן 75 והסבירה בכיתה שהיא ידעה שאני אקבל 100 בבגרות ואם יש הפרש של יותר מ25 נקודות בין הבגרות והמגן אז מבטלים את המגן, והיא בחרה במיוחד בשבילי את הציון הכי נמוך שעדיין יחשב כי היא רצתה להוריד לי את הציון הסופי בבגרות. תארו לכם איך הרגשתי בשעור הראשון בכיתה י"ב כשהמורה השוויצה בכמה היא חכמה ואיך היא הצליחה להוריד לי את הציון לפני כל הכיתה!!!! עברו 20 שנה ואני בחיים לא אשכח את הרגע הזה. את חוסר האונים מול המערכת ומול המורה שפשוט לא הבנתי למה היא שונאת אותי כ"כ ומה עשיתי לה?!
אני בשוקאני חרדה מהיום שהמורה יגלה
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.