תראו משהו

את ההגדרה לכיבוש

לא אני המצאתי. זה כתוב. ואתה לא מבין , הם עושים את כל הפיגועים שלהם רק בגלל הכיבוש שלנו. למה בשנת 1998 לא היה פיגועים? כי הכיבוש לא היה כל כך חזק, ולא היה מחסומים בצורה כזאת קיצונית. ומי אמר לך שהוא לא שונא? הוא שונא את עצמו על מה שהעם שלו עושה, אבל המעט שהוא יכול לעשות זה פשוט לחכות במחסום שלו מלא זמן. לא משנה "חזרה למוטב", אנחנו טוחנים מים.

חח מצחיק

את בידיוק מוכיחה את עצמך טועה.. היו גם פיגועים גם לפני "הכיבוש הנורא" לפני 67... ככה שהפיגועים הם לא ממש בגלל הכיבוש יקירתי.. והינה את עכשיו הוכחת שטעית.

revengen

New member
לא היו פיגועים לפני הכיבוש

היה את הפאדיון, הפאדיון לא היו מחבלים פלסטינים הם היו פליטים פלסטינים שניסו לחזור לבתים שלהם ובשלב מסוים הם התחילו להתנהג באלימות. הפדאיון היו שייכים למצרים ולירדן..בקיצור לא פיגועים לפני.. היה נסיונות חדירה והרג תושבים של הפליטים הפלסטינים שגויסו ע"י ממצרים וארצות אחרות.

זה לא חוכמה לחכות במחסום 10

שעות, החוכמה היא לעשות משהו בשביל לא לחכות 10 שעות במחסום ומה שצריך לעשות זה שהוא צריך להגיד לעם לשו תפסיקו לעשות פיגועים! אגב נאי לא בטוח שלא היו פיגועים ב98 וגם אם לא היו פיגועים אני לא בטוח שהם לא רצו לעשות פיגועים..

אתה חמוד אתה

אני כבר אמרתי את זה וגם רוב העם שלנו יודע שכיבוש זה לא טוב וצריך להפסיק אם זה.. את זה כבר אנחנו יודעים מצוין וכבר ממזמן!!!! את הצעד שלנו כבר עשינו, אך אני ממש לא חושב שאנחנו גם צריכים לצאת מהשטחים האלו או לחלוליפ ן להביא לפלסיטנים מדינה כל עוד הם לא מפסיקים את הטרור, קבלת אדמות מותנת בהפסקת הטרור, מענין שכל יודע זאת, וזה הדבר הכי שפוי שאמור להעשות ורק אתה חושב אחרת, איך אומרים, יתנו יקבלו לא יתנו לא יקבלו, אני לא נותן מדינה לרוצחים.

revengen

New member
אתה טוחן מים...

אגב..מהו הצעד שעשינו? להחזיר 10% מהשטח שלהם? טוב נו זה צעד ענק אני חושב שהם ישר צריכים להיפתר מכל ההתנגדות שלהם!! מייד...אנחנו עשינו המון בשבילם יצאנו מ10% מהשטח שלהם..הידד הידד.. אגב.. אם אתה רוצה שהם יתנו אתה צריך לתת גם, לצאת מ2% מהשטחים בלי הסכם זה לא ההגדרה המדויקת ללתת משהו...כדי ש"יתנו יקבלו" שלך יעבוד, אתה צריך לשבת איתה למשא ומתן ולהחזיר להם את השטחים בתומורה להפסקת האלימות.. ככה בני אדם עושים..הם לא יוצאים מ2% משטח בלי הסכם ואומרים "הנה עשינו את שלנו".

אני לא ראיתי

לפני 48 מחבלים יהודים באים ללונדון ומתפוצצים ברחובות בגלל הכיבוש הבריטי, כנראה שמה שמובן כבר לרוב העולם לא מובן לך...

revengen

New member
בזמן המנדט הבריטי

בריטניה לא שמה אותנו בגטאות , הרסה לנו חיים , פוצצה לנו אנשים מהאוויר, הרעיבה אותנו , בנתה עשרות אלפי התנחלויות בשטחנו , תקעה אותנו במקום הכי צפוף על האדמות וזרקה לתוכו טילים .. ואמרה "אופס" . היא לא בנתה לנו חומה שגנבה לנו שטחים וחצתה לנו כפרים...באמת לא היה סיבה שיבואו ויתפוצצו.. אבל ללא קשר להודעה המוגחכת הזאת אני לא טוען שפיגועים זה מהלך צודק, פיגוע הוא דבר מחריד ונורא, אני מתנגד לו בכל תקוף..בכלל אני מתנגד לכל אקט של אלימות כלפי חפים מפשע...זה כולל זריקת טילים באמצע הרחוב וכולל פיצוץ אוטובוסים.. אז אדון "החזרה למוטב" אם אתה רוצה לנהדל דיון נורמלי אין שום בעיה אבל השאלה אם היא אםא תה יכול להפסיק עם הדמגוגיה הזולה הזאת ולהתחיל לעלות טיעונים אמיתיים...זה שאתה מוכיח לי שפיגוע זה לא מהלך צודק לא מוביל אותך לשום מקום...

אף אחד לא העריב אף אחד

יש קסאמים, היו פיגועים במחסומים - אז סגרנו אותם כדי שאנחנו לא נפגע, זה הכל, לא "הרעבה" - איזו דרמטיות מוגזמת...

אתה יודע מה זה מו"מ? מה זה תהליך?

נראה לי שלא...אתה כל הזמן שקוע ב"להפסיק לכבוש". רוב העם והמערכת הפוליטית בעד "להפסיק לכבוש", אך רוצים לעשות את זה בצורה המסודרת והמקובלת כדי ליצור הסדר. לשם כך חייבים פפרטנר שמכיר בך, מפסיק את כל הפעילות הטרוריסטית ולהכיר בהסכמים: אין את זה בצד השני. לשם כך אתה חייב בצד השני מנהיג חזק, מה זה אומר? מנהיג שמסוגל להשיג תוצאות, שמצליח לכפות את מרותו, שיש לו מונופול על הפעלת כוח, אחד שפשוט עושה את זה בלי תירוצים, בלי "אבל" ובלי בכיינות על "כיבוש". ערפאת יכל עד לרמה מסויימת לעשות את זה, הוא לא רצה ולכן זה לא נעשה, אבו מאזן יכול להיות רוצה לעשות את זה יותר מערפאת אבל הוא לא ערפאת, הוא חלש. החמאס מהווה יותר מחצי ממשלת האחדות, שום דבר לא עובר בלי הסכמתו, הוא מחזיק את אבו מאזן חזק בביצים. אז אני מסכים איתך, צריך פשוט "להפסיק לכבוש" - להפסיק לסיים את השליטה על העם הפלשתיני, זה לא אומר פינוי 400 אלף איש מביתם, זה לא אומר חזרה לקווי 67', רוב הגדה היתה ועודה ריקה!, זה רק אומר לסיים את השליטה על העם הפלשתיני, שהעולם אולי אומר וה"חוק" (איזה חוק, מי אוכף בדיוק את אותו חוק בינלאומי?) שכל השטח בגדה שלהם לא הופך את זה לכזה, גם ישראל לא בקווי 47', זה שהעולם השלים עם זה שגדלנו עד 49' לא משנה דבר. ברגע שעושים "קודם" עושים חד צדדית, זה אומר שמוותרים על מו"מ, מוותרים על הסכם ופרטנר ובעצם עושים..."כמה אנוכי" את מה שטוב לנו! לצערי ואולי לצערך, את הקונספציה הזו עדיין לא מצינו, עדיין לא הבנו, המערכת הפוליטית עדיין מאמינה ב"תהליך" ב"מו"מ", חבל. ציפינו לתגובה "חיובית" מהפלשתינים לאחר ההתנתקות, זו היתה טעות, אם היינו חוסמים ומבצרים את ציר פילדפי כדי למנוע הברחות נשק ועם הקסאם הראשון מתחילים לחסל ללא הפסקה, אז ההתנתקות היתה מצליחה באמת, אותו הדבר לגבי הגדה, יציאה חד צדדית מרוב השטח ובמקביל פעילות אנטי-טרור אגרסבית וממושכת (להתעלם מהודנות, אנחנו אלה שנחליט מת תהיה הודנה ומתי לא).

הממ

"הרבה מהאנשים שקוראים לעצמם שמאלניים אני הייתי מגדיר כפרוטו-פשיסטים". בכל אופן, כשיש לי חברים שלהגדרתם הם שמאלנים ותומכים בתוכניות הזויות של קליינר לשלם לערבים כדי שיעפו מכאן קיביניפאקינגמט, אני לא בטוחה אם הם עדיפים בהרבה על סתם מתנחבלים. כלומר, ימניים שעברו לשמאל, הם עדיין פאשיסטים.

למעלה