תראו מה מצאתי

dlx1100F

New member
אתה יכול להסביר איזה מגבלות

מטיל הטלטל על מידת ה-oversquare? אני מבין שאתה מתכוון שבגלל הטלטל יש מגבלה על מידת ה-oversquare המירבית האפשרית, ואני לא מבין למה. ואני גם לא מביןאת המשפט: "הטלטל מגביל את מידות ה OVERSQUARE האפשריות ביחס סופי לשני הכיוונים של ה OVERSQUARE". מהם שני הכיוונים של ה-oversquare? איזה יחס? בין מה למה בדיוק?

45degrees

New member
שני הכיוונים הם באופן ברור:

1. מהלך גדול משמעותית מקוטר 2. קוטר גדול משמעותית ממהלך א. עקב הצורך של הטלטל להפוך תנועה קווית לסיבובית ב. וההכרח שהטלטל לא יתנגש בדפנות הצילינדר ג. וההכרח שהבוכנה לא תתנגש בגל הארכובה מוטלות מגבלות תצורה פיזיות על הטלטל. מגבלות אלה כופות טווח מוגבל של מקסימום ומינימום OVERSQUARE. אני לא זוכר את המספרים המדויקים.

D the kid

New member
../images/Emo32.gif תגיד רגע,

את רואה את "Monster Garage" (בעברית - "אוטומורפוזה") בערוץ אגו? כל פעם שאני רואה את התוכנית אני נזכר בך עם ה- VBMF. בהתחלה חשבתי שזו עוד תוכנית מפגרת של "אגו", אבל הם באמת עושים שם דברים מגניבים.

45degrees

New member
תותח הג'סי ג'יימס הזה

רק חבל שהוא בונה קאסטומים ולא אופנועים אמיתיים
אהבתי את הפרק של ה ROCK CRAWLER - תקציב של 3000$ אבל שמו "בחינם" חלפים בשווי 30K$. היה מעניין ביותר החלק של הכלוב התהפכות - אני צריך כזו מכונת כיפוף בבית
גם הקטע עם המוקאפ של המנוע מפלסטיק היה חזק ביותר. יש להם את זה, אם כי לפעמים מדובר על "קומבינה" במעטה מתוחכם. הפרק הכי טוב לטעמי היה עם המכונית זבל - הכל בהפעלה הידראולית.

D the kid

New member
../images/Emo6.gif ידעתי שאתה בטח רואה,

מזיל ריר ומכחך את כפות ידיך בהנאה. ראיתי רק כמה פרקים, ובאמת הפרק ההוא ( ROCK CRAWLER ) היה מעולה. אין לי מושג קלוש במכונאות. לפני שבוע הייתה פעם ראשונה שנגעתי בכיוון מתלים ולא מזמן החלפתי נורות בכמה אופנועים...
אבל בלי יותר מידי הבנה גם אני התרשמתי מאותם דברים שציינת. מביאים לשם אנשים פשוט אלופים. אחלה סדרה ! נ.ב. היה עוד פרק משעשע (פחות טכני?) שלקחו אמבולנס ועשו ממנו מכונת ווילי !!

dlx1100F

New member
אז לכיוון השני יש שם משלו:

מספר 2 זה oversquare, ומספר 1 זה undersquare. המינימום של ה-oversquare זה יחס של 1:1 בין הקוטר לאורך. מתחת לזה זה undersquare. ואגב, כשאתה כותב "משמעותית" - שלא תקבלו את הרושם שמדובר כאן על יחס של 10:1 או יותר. היחס הכי גבוה כיום (באופנועי production) הוא בסביבות 1.5:1. בשביל לקיים את סעיף ג. הטלטל צריך להיות ארוך מאורך המהלך של המנוע, וזה בלי קשר להיות המנוע over או undersquare. לגבי ב. - שאלתי את זה כבר בשירשור של שבוע שעבר (גם אותך וגם את noy שתמך בטענה שלך. אתה בכלל לא ענית) - למה שהתנגשות הטלטל בדופן תגביל את מידת ה-oversquare? הרי ככל שהמנוע נהיה יותר oversuqare, הטלטל ודופן הצילינדר מתרחקים זה מזו. א. הוא הסיבה היחידה ההגיונית, מאלה שהעלית, שיכולה להגביל את קיצור המהלך, אבל עדיין, תראה, באופנועי ה-600 אורך המהלך הוא בסביבות 45 מ"מ. זאת אומרת שעם אורך מהלך כזה קצר עוד אפשר להפוך תנועה קווית לסיבובית באופן משביע רצון. ובכל זאת במנועי הליטר אורך המהלך הוא בסביבות 55 מ"מ (אני מתייחס לאופנועי ההיפר-ספורט מהדור האחרון). למה לא להקטין גם בליטר את המהלך, נגיד ל-50, או אפילו 45 מ"מ? אני חושב שהמגבלה על מידת ה-oversquare של המנוע (בינתיים לפחות) נובעת מרוחב המנוע (באופנועים. במכוניות זה פחות קריטי), וממהירות ההתפשטות של השריפה בתוך הצילינדר. ככל שהמנוע יותר oversquare (קוטר הבוכנות גדול יותר), גם רוחב המנוע גדל ומעל סף מסוים גם לא כל הדלק יספיק להישרף.

45degrees

New member
אתה נכנס לנושא הסקוויש...

משהו אחר לגמרי. אני רואה שאין סוף ל DEBATE הזה. לא סתם כתבתי שאני רוצה לראות מספרים. אני יכול להביא מספרים לגבי מה שקורה בחלק העליון של המנוע. אני אבצע חישובים לגבי החלק התחתון ואז נראה. המספרים לא משקרים כידוע. העניין הוא, כפי שכבר כתבתי בעבר, שהחלק התחתון של המנוע ניתן ל"פתרון" והתאמה לסל"ד גבוה מאוד בקלות, לעומת החלק העליון בו אי אפשר להימנע מעוצמת המכות של הזיזים על הנדנדים/שסתומים. תחילת המכה שם היא הרגע הקריטי, הכוחות אינם ניתנים להקטנה/הסטה, ולכן הם אלה שקובעים את המגבלה. הקפיצים אינם קשורים כלל לעוצמת המכה של הזיז על הנדנד/שסתום אלא רק למהירות ההחזרה ולהפסדים המכניים. למהירות ההחזרה ולהפסדים כלל לא התייחסתי. כך גם לא התייחסתי למסת השסתום - כיוון שלא אלה הסיבות למגבלה. כך למשל אם השסתום לא יחזור מספיק מהר תהיה ציפת שסתום והמנוע עשוי להיהרס. עדיין - המנוע לא יהיה מוגבל בסל"ד אלא קצב חזרת השסתום יגרור את היצרן להגביל מלאכותית (ניתוק הצתה) את המנוע. אז אם אכן מעבירים את הבעיה למקום אחר (לשיטתך) אזי מה נקבל: החלק התחתון - קל ועמיד, ומאוזן לסל"ד מאוד גבוה. הטלטל - אינו מגביל החלק העליון - קפיצים חזקים ושסתומים קלילים. אבל את המכה של הזיז על השסתום/נדנד אי אפשר לבטל. כעת, זה הולך ומחריף ככל שהמנוע יותר קיצוני, כי כדי שיכולת הנשימה תשתפר השסתום צריך להיות פתוח יותר זמן. גורר כניסה יותר מהירה לעומק יותר גדול. גורר מכה (ראשונית) יותר חזקה של הזיז על השסתום/נדנד. לכן, הדרך היחידה להגיע למגבלת סל"ד גבוהה יותר היא להיפטר מהמכה הראשונית הזו - על ידי החלפת הרכיב המגביל (גל הזיזים) בטכנולוגיה אחרת (שסתומים פנאומטיים). => גל הזיזים הוא הרכיב המגביל. לגבי זה שבכל מנוע יש מגבלה אחרת - אתה צודק. אני בטוח שהחברה הגרמנית שהציגה מנוע בעירה פנימית 4 פעימות שכולו חלקי פלסטיק - מגבילה את המנוע בגלל רכיבים אחרים. מה שכן - מנועים מודרניים מוגבלים בגלל הגל זיזים. לגבי הדוגמא של מנועי הסופרבייק - מי מאיתנו שכך שהחוקה אינה מאפשרת לבצע כל שינוי אפשרי במנוע אלא רק בהיקף מוגבל? אם כך - מאוד יתכן שהחוקה היא גורם שהגביל מעבר לרכיבים בלתי מוגבלים לחלוטין - שאז המגבלה אכן היתה נקבעת מהגל זיזים? על זה אני מניח שאנו לא יודעים לענות עד שלא נהיה חלק מצוות של קבוצת סוברבייק.

noy fb

New member
ת'ה בטח מכיר את התופעה הזו, שכאשר

מתבוננים מ"הצד" על שרשור ארוך , עולות איזה 20 הערות שבא להשחיל פנימה אבל...רק המחשבה על אורך התגובות.... . לדבר אחד שהעלית , בכל זאת אגיב : נכון ציינת , שהזיז מכה את השסתום די באלימות. למעשה, הוא צריך להגיע לדחיפה תוך פחות מאלפית שניה - תלוי בסל"ד - בחישוב אצבע גס. הפוינטה היא, שבמהירות כזו, מה שהזיז "מרגיש" , כלל אינו הקפיץ אלא המסה של השסתום .עוד לפני שהקפיץ נילחץבכלל. לכן אמרת נכון , שהקפיץ אינו מרכיב הקושי העיקרי ב"אלימות" הזו והפתרון , בין היתר, עוסק בהקטנת המסות המעורבות. אגב, עדיין לא התייחסת ממש לענין "גריפת השמן". בדוגמאות שעלו, מהירות הבוכנה שהייתה קצת מעל 100-120 קמ"ש , מצויה - ע"פ מה שאני יודע - בגבול העליון. איך ניתן לדעתך, לאפשר לבוכנה לנוע "ברזל על ברזל" ,אם אם זו אכן מיגבלה אמיתית ? הרי זה עיבוד ששבבי נטו ...

45degrees

New member
בבוכנה מטפלים על ידי

רינגים מהסוג שדורש פחות הרצה, ועל ידי הקטנת כמות הרינגים. גם החצאית שנוגעת בצילינדר מוקטנת באופן משמעותי. בכל מקרה מה שאני אומר הוא כזה - אם אותו מנוע מוגבל על ידי הבוכנה דווקא, כפי שנאמר כאן, כיצד זה יתכן שהחלפת גלי זיזים או החלפה לשסתומים קלים ו/או קפיצים אחרים, מאפשרת הגעה לסל"ד מכסימלי גבוה יותר. קרי - לא יתכן שהמגבלה מגיעה מהחלק התחתון של המנוע, ושינוי בחלק העליון בלבד מזיז את המגבלה. זה כל כך ברור ושקוף שזה כמעט טריוויאלי. לדעתי, היצרנים, בידיעה שהמנוע מראש מוגבל בחלקו העליון, בונים אותו עם מידות מהלך וקוטר יותר "נוחות" שמתאימות למגבלה מהחלק העליון. לכן, במנועי סופרבייק בהם השינויים לחלק התחתון מוגבלים - התכנון הבסיסי די מגביל את השיפורים האפשריים. מנגד, כאשר אין מגבלה, בהתחלה מלוח חלק, המתכנן לא יבנה מנוע שיוגבל מהחלק התחתון, אלא מנוע שיוגבל כמה שפחות. ואז - אז המגבלה תגיע מגלי הזיזים.

M O R M

New member
נוי בבקשה המאמר הלא גמור!!

זה כמו הסמפוניה בילתי גמורה ... עד שלא אקרא את המאמר תמיד אהיה משוכנע שיש איזו אי הבנה. מצד שני יתכן שגם אם תצליח לסרוק לי את המאמר הוא לא יצא ברור. אז אולי תשלח לי בפקס? ואני אקליד אותו? לילה טוב.

noy fb

New member
מקווה להתגבר על הקשיים שהסורק

עושה לי. הוא מוציא קבצים גדולים מדי בהרבה מה gate של הפורום . אני מנסה לכווץ אבל מתעוררים בלגנים. עוד קצת סבלנות ...

45degrees

New member
תשמור בפורמט GIF

פורמט JPG גרוע ביותר לקבצי טקסט - משאיר מין "אדווה" מבסיס לאותיות. נובע מפורמט הכיווץ שמבוסס על האמפליטודות של הגל סינוס המייצג את התמונה.

dlx1100F

New member
אני חושב שטעית בשיוך התגובה.

זו תגובה לדבריו של ה-Coyote.

barakhalla

New member
תהיה קטנה...

האם במנוע מרובע צילינדרים מהירות הבוכנה למעשה סימטרית? בניגוד למנוע חד בוכנתי (סינגל...)

barakhalla

New member
מכיוון שכל בוכנה במצב נתון

נמצאת במחזור פעולה אחר - מהירות הבוכנה בנמע/נמת זהה?? ובניגוד למנוע סינגל...

dlx1100F

New member
בנמ"ע ובנמ"ת מהירות הבוכנה היא

0 (אפס) לא? גם במנוע סינגל וגם במנוע רב צילינדרי. אמנם כל בוכנה נמצאת בפעימה אחרת, אבל כל הבוכנות מחוברות לאותו גל ארכובה, ולכן מאולצות לנוע ביחד איתו. עבור יחס נתון של אורך טלטל לרדיוס גל ארכובה ומהירות סיבוב נתונה של גל הארכובה, אני לא רואה למה שיהיה הבדל במהירות הבוכנה כפונקציה של זווית גל הארכובה, בין סינגל למנוע ארבע בוכנתי. או שלא הבנתי את השאלה. מה שכן, בגלל שהכח בא בפעימות, ולא באופן אחיד ורצוף, גל הארכובה אינו מסתובב במהירות קבועה. כשאנחנו מדברים על סל"ד נתון של המנוע, זה סל"ד ממוצע, כאשר בפועל גל הארכובה כל הזמן מאיץ ומאיט סביב המהירות הממוצעת הזו. במנוע סינגל התנודות האלה סביב הממוצע יותר גדולות, מכיוון שפעימות הכח יותר מרווחות (יש רק פעימת כח אחת בכל שני סיבובים המאיצה את גל הארכובה, לעומת 4 פעימות כח בארבע צילינדר, ולאחריה 3 פעימות בהן גל הארכובה מאיט).

TShavit

New member
45, יש לך כמה טעויות בסיסיות.

הראשונה - עקרונית: מה הקשר בין מנועי פורמולה 1 או ג"פ אופנועים למנועים בייצור סדרתי המוני? אנחנו מדברים על דרישות שונות לחלוטין, ולכן גם פתרונות אחרים לגמרי. מנוע פורמולה 1 נדרש, עד השנה, להחזיק מעמד בדיוק מירוץ אחד (השנה שונו החוקים כך שמהלך סיבוב אליפות אחד ניתן להשתמש רק במנוע אחד, מה שעדיין אומר אורך חיים של כמה מאות קילומטרים וזהו); והתקציבים שעומדים לרשות הקבוצות המשתתפות הם דמיוניים. לכן, חומרי המנוע הפנימיים הם הקלים ביותר שאפשר לקנות, הייצור שלהם מתבצע ביחידות בודדות לפי סטנדרטים שבחיים לא ניתן ליישם בייצור סדרתי המוני, והם שוקלים הרבה, הרבה פחות ממה שאתה מכיר במנועים רגילים. לכן, אין כאן כל בסיס להשוואה. אני מציע לך להתעמק קצת בטכנולוגיה של מנועי פורמולה 1 כדי לראות מאיזה חומרים אקזוטיים עושים בוכנות היום - הנה טעימה קטנה, מאמר מ-2000 אם אני לא טועה: Painstaking development-together with computer aided design-has produced crankshafts and con rods than can handle far higher loading despite employing significantly less material. The same can be said of pistons. Although an air spring engine employing only "traditional" materials has reached a peak-power speed of at least 16,000rpm, most crankshaft speed gains come from using alternatives to traditional aluminum alloy pistons. First in this field was Ilmor, producer of the Mercedes V10s used by McLaren in recent seasons. Since 1998, Ilmor has manufactured pistons from an aluminum-beryllium alloy, thereby reducing their weight by a third, possibly more, and gaining enhanced thermal conductivity. The cost of this alloy, and the fact that fine beryllium dust particles arguably constitute a health hazard, has led to an effective ban on its use, imposed by the FIA. Under pressure from McLaren and Mercedes, however, this ruling, for which Ferrari lobbied hard, has been postponed to the end of the current season. Rather than specifically outlawing aluminum-beryllium (as requested by Ferrari) the new ruling for 2001 prohibits the use of any metallic material with a specific modulus of elasticity in excess of 40 Gpa/ (gm/cc). This leaves the door open for a newly introduced Metal Matrix Composite (MMC) material developed for Formula 1 piston manufacture by liner and piston supplier Perfect Bore. This aluminum and ceramic alloy offers a weight-saving approaching that of aluminum-beryllium, together with excellent thermal characteristics. Unlike aluminum- beryllium, says Perfect Bore, it has a lot of potential for inlet valve as well as piston manufacture, promising significant gains over titanium valves. טעות נוספת מהותית - אתה כנראה לא מכיר מנועי פורמולה 1. עוד בשנות ה-70 ייצרה רנו מנוע טורבו בעל יחס קוטר/מהלך של 1:2 (המספרים המדוייקים הם קוטר 86 מ"מ, מהלך 42.6 מ"מ), אשר הפיק כבר בגרסתו הראשונה 500 כ"ס ממנוע טורבו בנפח 1.5 ליטר בלבד! לגבי מנועים נוכחיים אין בידי נתונים, אבל מנועי ה-3 ליטר של סוף שנות ה-90 היו בעל יחס קוטר:מהלך של 1:2.25. אני מניח שהיום זה קיצוני עוד יותר. כל הרעיון שהיחס הנ"ל מוגבל על-ידי הטלטל אינו ברור לי - ובאופן חד משמעי, ברור שאתה טועה בענין זה. ברור לגמרי שאם תשקיע בתחום אחד של המנוע, המגבלה תעבור לתחום אחר. כיום, במנועים של אופנועים "שגרתיים", המגבלה היא העומסים על הבוכנה. זה ממש לא משהו שאנחנו המצאנו.

למעלה