תראו מה מצאתי

ronmerav

New member
תראו מה מצאתי

קבלתי לפני מספר ימים קטלוג צומשטיין לבולי אירופה 1964. היום פתחתי ותראו מה מודבק שם... אני מכיר מישהו שאוסף תויות של חנויות ספרים שמודבקות על ספרים. פעם לכל חנות ספרים שכבדה את עצמה היו תויות כאלו, בדרך כלל בגודל של בול. וזה לא Ex-libris שהוא אוסף בפני עצמו. למי שלא מכיר: אקס-ליבריס אלו תויות שאנשים היו מדביקים על ספרים שלהם (מספרי רון מירב, למשל) ובדרך כלל היה להם עיצוב מיוחד. יש לי כמה כאלה מהונגריה אשר הודפסו ע"ג תחריט נחושת או תחריט אבן.

doroni10

New member
אבל.. אבל.. אבל....

למה מ 1964?.. אין חדשים יותר?.. נניח 1965?

הבולים היותר מוצלחים יצאו עד אז...

אחרי 64 כבר מוציאים רק בולים סוג ב'.... מעניין אם מרכז הבולים עדיין שמים את המדבקות האלו. קטלוגים עדיין הם מוכרים, אני יודע.

ronmerav

New member
זה מה שקבלתי

ואצלי, לצערי, ספר שנכנס לא יוצא! למה לצערי? כי יש לי מעל 1000 ספרים וכבר אין מקום. יש לי קטלוג זימון לבולי ישראל משנת 1957. מישהו זוכר את איזידור זימון?

ronmerav

New member
דוגמה אחת להיום:

חוברת מדע דמיוני "קוסמוס" משנת 1958. יש חוברות פנטזיה, כל כרכי "הארץ שלנו" ועוד המון.

ronmerav

New member
הכוונה כמובן ל"פנטסיה 2000"

חוברות מדע בדיוני שיצאו בשנות ה-80.

ולי יש חותמת:

"נגנב מהספריה של אמא של יותם" (כמובן שמופיע שם שמי המקורי). ידיד שלי עשה לי אותה, אחרי שהתלוננתי באוזניו שאנשים לוקחים ממני ספרים ולא מחזירים. הוא יצא מהנחה, שאם מישהו קורא את הספר הזה, סימן שהוא נגנב מספרייתי... זו אחת הסיבות שאני לא מוכרת ספרים לחנויות יד שניה, למרות שכשאני קונה ספר משומש, אני מאוד אוהבת לקרוא למי היה שייך פעם הספר (לפעמים יש גם הקדשות, ואז זה ממש עצוב).

ronmerav

New member
חשבתי לעצב למשפחתי תוית ספר

וקבלנו הצעות מאמנית אבל לא ממש התחברנו לתוצאות. כפי שניתן לראות, גם החתולה מאיה מופיעה באחת מהן.

ronmerav

New member
ויש עוד

האיורים, אגב, לקוחים כולם מתוך אוסף שברשותי של חוברות סיפורים שהודפסו בגרמניה במאה ה-19 .

ronmerav

New member
אולי אני צריך

לחשוב על משהו פחות פומפוזי ויותר ישראלי... בינתיים קישור לאתר של אקס-ליבריס, למי שמתעניין. ברשותי גם ספר על תווי ספר יהודיים בהוצאת מוזיאון אמנות הדפוס ומסדה בע"מ. יש שם דברים יפים!

גם לדעתי, הציורים הגרמניים לא ממש

מתאימים. הם יפים, כמובן, אבל לא תואמים את רוח הדברים. הייתי דווקא מחפש משהו יותר מודרני, ישראלי - רותו מודן מאייר נפלא. קח כל אחד מהספרים שאייר - נדמה לי שהוא אייר את ספרי הילדים של אתגר קרת. לך לסטימצקי ועיין ב"אבא בורח עם הקרקס".

meytar

New member
לקרוא הקדשות בספרים זה נורא יפה...

יש לי ספר דודי קינן נתן לי, שסבא וסבתא שלי(הוריו) קנו לו,כתוב שזה לכבוד ראש השנה, ספר על כלבים, למרות שכרגע אין להם כלב ועוד... נורא יפה... חבל שהיום כבר לא כותבים):

ronmerav

New member
היום לא כותבים הקדשות בספרים

במקום זה שמים פתק החלפה... ובענין זה, אני מכיר אספן של ספרים עם הקדשות. הוא כמובן מחפש הקדשות של מפורסמים, ומוכן גם לשלם היטב.

גם הסבאים שלי היו כותבים לי

הקדשות על ספרים שהם קנו לי, וזה עושה את הספרים האלה הרבה יותר יקרים עבורי (ועוד של נחום גוטמן!). וההקדשה היחידה של מפורסם שיש לי, היא גלויה למעריצים שקיבלתי מעפרה חזה (כשהייתי קטנה וחצופה). הנוסח סטנדרטי למדי, אבל יש לי הרגשה, שהיא "פריט לאספנים"...

למעלה