../images/Emo32.gif2# אבל על נושאים שעלו פה הרבה ../images/Emo115.gif
שובניזם וכניעה למוסכמות צפיתי בקמצוץ מסרט תיעודי על משפחה שבבסיסה היא בדואית (=גבר בדואי עם שלוש נשים מעמים שונים
) הגבר אמר שכשהילדים יגדלו, הם יחליטו מה לעשות, והוא לא יתערב. אח"כ הוא העיר שהוא התכוון "כמובן" שהבנים יחליטו. הבנות יצטרכו לקבל אישור. הוא דיבר על חתונה- "הבנות יתחתנו רק אם הבחורים מוצאים חן בעיני האבא". משכה את תשומת לבי אחת הבנות. היא אמרה שהיא צריכה להתחתן עם בדואי כי אבא מרשה רק בדואי / "כי ככה" שהיא חיה לפי הנורמות של הבדואים כי "אין ברירה". שלא טוב לה שם, אבל "אין מה לעשות" יש לי חשק עז לבוא ולנער אותה. שתיזכר שהיא חיה, ושיש לה זכות לחיות טוב, איך שהיא רוצה. שתפסיק לבטל את עצמה. שתפסיק לברוח מהרגשות שלה. שתתעורר. ושתמחק את החיוך, אני בטוחה שהוא מזויף. ראיתי שהיא נכנעת לא בגלל סכנה ממשית או בגלל כבוד לאבא ולהחלטות שלו. פשוט לא מעזה לחשוב על אפשרות אחרת. המראיין לא לחץ עליה יותר מדי, ובסוף נתן לה להשלים עם ה"כי ככה", כי בסה"כ זה סרט תיעודי, לא מהפכני. אז רציתי לנער גם אותו. זה בוער לי בבטן, ואני מבואסת שאני לא יכולה לדבר איתה... או עם מאות ומיליונים שנכנעים לתכתיבים של הסביבה זהו, רציתי לפרוק