תראו לבד!!!

ur shak

New member
תראו לבד!!!

כל אלה שפקפקו באמינות הדברים שלי בנוגע לקשר בין כמות הנבחנים לציון הבחינה. הנה נתונים עבור שנים 2004 ו2005 מאתר של המרכז הארצי. לכל מי שמתעניין בסטטיסטיקות מוזמן למצוא שם עוד מלא נתונים מעניינים. שני קבצים מצורפים.

ur shak

New member
תשימו לב!!

לסטיית התקן הענקית בכמותי לעומת המילולי והאנגלית.

ur shak

New member
הנה הוד הוכחה

ציוני בגרות זהים (פב' אפריל) אבל פסיכומטרי 40 נקודות הבדל. קיצור מי שרוצה יכול להכנס ולראות לבד.

מה אתה רוצה אבל להראות בזה?

להפחיד? להלחיץ? לגרום לאנשים סיוטים? למות מעודף לחץ דם? אז יש המון נבחנים ברור! כי זה כאלה שרוצים עתודה+לנצל מועד אחרון לאונ'

ur shak

New member
למה ככה...

אני בסה"כ מנסה להראות שקיים קשר ישיר בין כמות הנבחנים לציון הבחינה.(כי לא נראה לי שנבחני פברואר יותר חכמים מאפריל אבל עדיין קיים הפרש בין משמעותי) ולכן הבחינה קשה יותר באפריל. אין צורך להלחץ זו רק סטטיסטיקה ולא מלמדת על הפרט.

Juggernaught

New member
הציון הוא לא ביחס לאותו מועד...

הוא משתכלל עם 5 מועדים אחרונים.. ככה שזה לא משנה אם עשיתי בדצמבר, באפריל או בפברואר (מבחינת גודל המועד).

חרגון

New member
אתה טועה

אין קשר בין כמות נבחנים לציון העובדה שיש שוני בין הממוצעים של כל מועד לא מעידה על כך שההבדל בציון נובע מכמות הנבחנים. ו...כן - יש הבדל בין האנשים שניגשים לכל מועד. ו...כן - הנבחנים שניגשים בפברואר יותר "חזקים בפסיכומטרי" מאשר אלו שניגשים באפריל, ומכאן נובע השוני בציון, לא מכמות הנבחנים. קח לדוגמא את יולי - המועד בו הממוצע הוא הנמוך ביותר. חשבת פעם למה זה כך? כי מועד יולי רלוונטי לרוב למכללות, ולא לאוניברסיטאות. ובמכללות ציוני הקבלה נמוכים יותר. לכן, למועד זה ניגשים אנשים ש "פחות טובים" בפסיכומטרי.

Kayben

New member
לא הוכחת כלום.

בן-אדם, אני לא מבין איך את עושה קשר ישיר בין מס' נבחנים לרמת קושי המבחן?! לא עולה בדעתך שיש עוד גורמים פרט לזה, כמו התגובות מעלי ומתחתי הציגו? סטיית התקן הנמוכה (התפלגות הציונים) של פברואר רק מוכיחה את הטענות שלהם. כנראה גם באפריל ניגשים אותה כמות "חכמים" כמו בפברואר, ובאפריל ישנם יותר "טיפשים" שמורידים את הממוצע. וחוץ מזה, רק כדי לקעקע לגמרי את הטיעון שלך - עולה בדעתך שאוניברסיטות יעדיפו אדם שעשה במועד פברואר, ע"פ אדם שעשה באפריל למרות שהם באותה רמה?! מה ההיגיון בזה? מה התועלת אם כך של אותו מבחן יותר קשה באפריל לפי דעתך?! מכיוון שאתה נחפז למסקנות, החלטתי לאמת את השיטה שלך - בפברואר מצאו החוקרים כי הנבחנים באופן קלאסי מרגישים בודדים יותר במהלך המבחן, ואי לכך החליטו לתת מבחן קל יותר ע"מ שתחושת הבדידות תתפוגג עם הגיעו של הציון המשופר. תוכיח שאני טועה... אהבל.

Hagai007

New member
בקשר לדבר הזה...

הציון שלנו מושפע מהציונים של אלו שנבחנו איתנו באותו מועד+אלונבנחנו בעבר בבחינות הקרובות (ולא רק של אותה שנה) אני מאמין שככל שיש יותר נבחנים - יש יותר כאלה שיקבלו פחות מ550 (פחות או יותר) מאשר אלו שיקבלו יותר וחוצמזה באפריל ספציפית ניגשים הרבה עתודאים שזה המועד האחרון שלהם ורובם ניגשים בזמן תיכון כשיש להם פול לחץ על הראש והם התעוררו חודש עד שלוש לפני...וזה גם המועד האחרון להרשמה לאוני' למועד אוקטובר ככה שיש שם הרבה כאלו שממהרים וניגשים לא מוכנים ב100% וככה לדעתי גם יורד הציון מיש שניגש במועד פברואר ניגש מן הסתם כי הוא די בטוח בעצמו אחרת מה הקטע שלו לא לדחות בחודש וקצת ולגשת באפריל? ולכן (לדעתי) יוצא ריכוז יחסית גדול של ציונים גבוהים בפברואר וריכוז ציונים פחות גבוה באפריל אה ובאוקטובר גם ניגשים לא מעט עתודאים או כאלה שנירשמו לקידום תיכון ולא השקיעו בשיט (ורובם לא לפחות מתוך מה שאני זוכר) ככה שגם שמה זה מסביר את הציון היחסית נמוך (כי תיכוניסטים לא "מתים" לעשות פסיכו בזמן הלימודים ורוצים כבר לסיים עם זה...אז גם אם הם לא מוכנים הם יגשו...) בחודשים דצמבר ויולי הייתה בכ"א מהשנים פעם אחת שהיו שם מעט אנשים יחסית ככה שזה משתנה וקשה לי להתייחס מה קורה שמה הקיצר כל הנתונים האלה לא צריכים להדאיג אתכם...כמות האנשים לא מעידה בסופו של דבר על כלום וההשפעה (אם קיימת בכלל) לגבי כל פרט ופרט - זניחה עד לא קיימת...אז רילקאס...אם אתם יודעים ת'חומר זה לא משנה אם תיגשו בפברואר אפריל או אוקטובר - אתם תעברו... זהו...מקווה שהצלחתי להרגיע כמה שאולי נלחצו... Hag-(o) <3-E

וגם פה הוא יחסית גבוה

http://clickit.ort.org.il/files/upl/169014418/664193707.pdf כנראה הסתכלת בלי חלוקה לשפות, שהם בד"כ מורידים את הציון לפי הגרף. כי באלה שאני מצאתי לאפריל יש ציון די טוב (בהשוואה לשאר.. זה עוד לא 700) בקיצור, הכל שאלה של איזה נתונים מחפשים להציג

Kayben

New member
נו, אז הנה הסבר חלופי

אכן יש יותר "טיפשים" באפריל - סתם כי זה מועד שיש בו את כל השפות. בקיצור, המבחן הוא כרגיל...

חחחח יש מצב../images/Emo3.gif

למרות שלא הינו מצפים שאם הם עושים בשפת האם שלהם יהיה להם יותר קל?

Kayben

New member
כנראה זה לא עוזר מספיק.

או לחלופין, רמת הידע במגזר הערבי בצורה כללית יותר נמוכה. בכל אופן זה לא משנה, המבחן הוא באותה רמה פחות או יותר בכל מועד. אם יש סטייה במעט, הדבר יתבטא כנראה במספר נקודות בודדות. חוץ מזה, בשביל זה הרי יש את כל הפיילוטים - הם בוודאי בודקים פרק בפיילוט ואכן מוודאים שהוא עומד ברמה הנדרשת לפני שהם שמים אותו במבחן.

למעלה