תראו את שיא החוצפה

להרס הכלכלה היה אחראי הליכוד

ובראשו נתניהו ושרון בכבודו ובעצמו. כל מה שפרץ עשה נועד לעצור מבעדם להפוך את העובדים בישראל לעבדים, ואם מפלגת העבודה בראשות פרס היתה קצת יותר נחושה ממה שהיא היתה בגלל ההתנתקות והחשיבות שלה בעיני פרס, אולי זה גם היה מצליח והיום לא היינו צריכים להילחם כדי לשנות את פניה של המדינה למדינה מתוקנת ומתורבתת יותר, שבה לא רק החזקים שורדים.

ריאליסט

New member
זו עובדה!

כי דווקא כשיש צמיחה,העוני גדל. למה? כי את הצמיחה מרגישים רק העשירים. היא לא הגיעה בכלל לעשירונים התחתונים. ביבי העביר כספים מחסרי היכולת השונים: קשישים,נכים,מובטלים,עובדים -ישר לכיסים של נוח מוזס,דנקנר,יולי עופר ושרי הריסון.

gidi2005

New member
היית מת לקבל את המשכורות של העובדים

בחברת חשמל בזק מקורות אל על תעש היית מת .יחיו הקנאים .

ריאליסט

New member
עובדי חברת חשמל,

(למעט הבכירים-שאכן משכורתם היא שערורייה,כמו שכר הבכירים באוצר-אגב) הם אנשים שעובדים קשה מאד.הם נמצאים בתחנות הבקרה 24 שעות ודואגים שיגיע אליך חשמל בכל מזג אוויר,ובכל מצב. כשאתה מקליד במחשב,הוא עובד במזג אויר שכזה כי עובד חברת חשמל נמצא כרגע בחוץ,מטפס על עמוד מתח גבוה בגשם הזה ומתקן תקלות בכל מצב. כואב לך שאותו עובד לא מקבל משכורת מינימום עלובה,אלא משתכר משכורת מכובדת,שמאפשרת לו לפרנס בכבוד את משפחותו,כשהוא עובד קשה-אבל לא מעניין אותך שהמדינה נותנת לבעלי הון לגלגל מליארדים של דולרים ע"ח הציבור? השנאה לחברת החשמל הפכה לדת.ביום שלא תקבל שירותי חשמל-אז תבין כמה טעית. ומי שמציע להפריט את חברת החשמל מסכן את בטחון המדינה. אם חלילה נהיה במצב מלחמה,וחברת החשמל תהיה בידיים פרטיות-איך נבטיח את המשך עבודתה,כשאותו בעלים עלול להעלם פתאום מהארץ? בכל מדינה נאורה לא מפריטים תשתיות לאומיות.רק בישראל "הבטוחה והיציבה" עושים זאת.

misipipi

New member
אני מכיר שומר שמסתובב בלילה בגשם

בשכר מינימום. (יש לו מטרייה וחרמונית)

אוברקוביץ' עשה שם רע לעובדי חברת

חשמל, ועורר בצדק כעס ציבורי נגדם וקריאות "תפריטו!, תפריטו!". אבל אם בודקים את המצב לאשורו ובלי אמוציות, מתבררות העובדות הבאות: 1. שכרם של מרבית עובדי החברה אינו גבוה בהתחשב בהשכלתם (שיעור גבוה של מהנדסים) בשעות העבודה ובעבודה במשמרות, ואינו גבוה ביחס למדינות אחרות. 2. מחיר החשמל לצרכן בישראל אינו גבוה ביחס למדינות אחרות (גם בשקלול השכר הממוצע), אמינות האספקה גבוהה מאד. 3. למרות התדמית של ועד כוחני ש"מוריד את השאלטר" מתי שבא לו, למעשה כבר שנים לא היתה שביתה בחברת החשמל. אע"פ שהיתה פגיעה בתנאי ההעסקה. 4. נקודה חשובה ביותר: למעשה ייצור החשמל כבר מופרט, ומי שרוצה לייצר חשמל יכול, וחברת החשמל מתחייבת לקנות את החשמל שייצר במחיר נמוך מזה שהיא מוכרת לצרכנים. אף גורם פרטי לא הצליח לייצר חשמל למכירה בעלות תחרותית - מה שמצביע על כך שחברת החשמל היא די יעילה. 5. בהמשך ל 4: הרבה מפעלים פרטיים מייצרים חשמל לעצמם. 6. בתחום הולכת החשמל לא תתכן ממש תחרות - ברור שאי אפשר להעביר רשתות מתחרות באותו איזור. 7. בכמה מדינות שהפריטו את משק החשמל לגמרי ויצרו תחרות בין כמה חברות, התוצאות היו קשות. עליית מחירים והפסקות חשמל ממושכות.

ריאליסט

New member
ראשית,

אוברקוביץ ז"ל הוא בדיוק אחת מהדמויות שאני לא מדבר עליהן.הוא גם היה בכיר וקיבל משכורת עתק בלי כל סיבה. לגבי שאר הנקודות אני מסכים איתך,ואיני מבין את הפופולריות העצומה של שנאת עובדי חברת החשמל.

gidi2005

New member
ראיליסט מסכים איתך אני רק טוען שהם

מרוויחים את לחמם בכבוד .רק אנשי ביבי בתמיכת שינוי רוצים אותם עבדים .לא יקום ולא יהיה .

gidi2005

New member
דואגים גם דואגים תוספת היוקר שאתה

מקבל היא לא בגלל ביבי .ורק תקנא במשכורות חברת חשמל מקורות וכו שמרוויחים לחמם בכבוד .ולא מוכנים להיות עבדים .כך זה יהיה כשעמיר יעלה לשילטון .מוסד העבדות יבוטל .שכר המינימום יועלה .וחברות כוח האדם ברובם יתפרנסו על חשבונם ולא על חשבון העובדים .

יש סיבה שאני צריך לממן את התנאים

המופלגים שמקבלים עובדי חברת החשמל? הם עובדים קשה אמרת כן כמו כול אחד אחר, אין שום סיבה שאני ישלם חשמל חינם לעובדי חברת חשמל או את הנופש שלהם בטורקיה. שההטבות שלהם יבואו על חשבון חברת החשמל ולא על חשבון הצרכנים !!

ריאליסט

New member
אתה לא מממן אפילו מאית ממה

שאתה מקבל מחברת החשמל. כן! לו החשמל אצלך היה נפסק כל שעתיים ומתחדש אחרי 4 שעות,ולו הוא היה כ"כ יקר כמו בהרבה מדינות באירופה ,שבהן יש תחרות-היית יודע להעריך את העבודה שלהם. הטבות? כל חברה נותנת הטבות לעובדים שלה. עובד ב"סלקום" מקבל שיחות חינם.אז מה הבעיה שלך? שיהיה לך ברור שחלק מהחברות הפרטיות מממנות את ההטבות המפליגות שהן נותנות לעובדיהן-מהתשלום הנגבה מהצרכנים.

אשרת

New member
יחי ההבדל.

מדובר בעסקים פרטיים מול חברה ממשלתית. אם לא מתאים לך סלקום, תעבור לאורנג'. יש לך אפשרות לבחור. איזו חברת חשמל נוספת יש במדינה, ואנחנו עדין לא שמענו על זה?

ריאליסט

New member
תתווכח לענין!

אבל להגיד :סיסמאות מרקסיסטיות,זה בדיוק כמו שאני אומר על דברי היו"ר הנבחר שלכם בשינוי:"סיסמאות גזעניות".

למעלה