תראו את החוצפן הזה

טיפש...../images/Emo163.gif

הוא ממש ממש... גררר. בטח הוא ימנה שוב עוד איזה אחד שיהרוס את המדינה כמו ביבי.. [במידה והוא ייבחר-בואו נקווה שלא!]

YoungLion

New member
הכי מצחיק..

"ראש הממשלה, אריאל שרון, אמר כי אם יזכה בבחירות הקרובות, יקצה תוך חמש שנים שבעה וחצי מיליארד שקלים למלחמה בעוני (מיליארד וחצי שקלים בשנה)." בולשיט של בחירות.. שחיתות ואגואיסטיות לשמה.

הוא עלה פלאים,

ואז ירד. אבל בסך הכל אם תסתכל על הנתונים, האבטלה בתקופה שהוא סיים את כהונתו כשר אוצר יותר גבוה מכשהוא התחיל.

סלוניק

New member
אתה לא מודד נכון.

הרי המדידה צריכה להיות רק לאחר תחילת התכנית הכלכלית (ובעצם רק תקופה מסויימת לאחריה כדי לבדוק את השפעתה).

shay or eli

New member
אבל הפיחות באבטלה נובע מגידול

במספר העובדים העניים. זה לא חכמה שיש היום הרבה עבודות זמניות. על כל חצי משרה קופצים היום כמה מאות אנשים. וכשתיגמר הבועה המטורפת שמתפתחת היום בבורסא, אפילו זה לא יהיה. האבטלה אולי ירדה ב- 0.2%, אבל הקבלנות הפכה לצורת ההעסקה המקובלת בישראל, ויש היום מאות אלפי עובדים שחיים מתחת לקו העוני (עפ"י נתוני דו"ח העוני). זה לא חכמה למצוא למובטלים עבודה בפחות משכר מינימום - המטרה היא להשיג לאנשים פרנסה מכובדת שאפשר לקיים איתה משפחה.

הממפ

לא יודעת בנוגע לדו"ח העוני, אבל יש בעייתיות בתחשיבים סטטיסטיים שמשרתים אג'נדות פוליטיות. מי שמעוניין לטעון שהמצב בארץ בררה, יכלול את הנתונים של מזרח ירושלים. מי שמעוניין לטעון שיש אי-שוויון על בסיס לאומי, יצביע על כך שהאבטלה במזרח ירושלים מעל 40% (סתם מספר) לעומת האבטלה בשאר ישראל שהיא רק 8% (??). מי שמעוניין לטעון שנשים פחות טובות במקצועות ריאליים יביאו את נתוני הטכניון. מי שמעוניין לטעון שכל ילד חמישי במדינה רעב, יכליל בנתוניו משפחות מקוללות ילדים שמעולם לא נמצאו במעגל העבודה (והרי יש לכך פתרון ראוי, שהילד הרעב יאכל ילד שבע, כמה פשוט). בקיצור, כל אחד יעשה עם זה את המטעמים שלו ויביא את הפרופסור החביב עליו בשביל שתהיה סמכות שמאששת את נכונות טענותיו.

iknow

New member
רעיון מצויין. מעכשיו אני מתנזר

מהבאת נתונים וטענת טענות. נתונים סטטיסטיים אינם מזוייפים הם נתונים לכל דבר. יש להצביע על בעיתיות בנתונים סטטיסטיים אם רוצים לומר "זה לא רלוונטי" או "זו אינה המסקנה המתבקשת", אבל לשלול את כל הסטטיסטיקה? כמובן קיימת האפשרות שלא הבנתי אותך נכון, אבל נתעלם ממנה כרגע.

Continuum

New member
אני באמת חושב

שברוב המקרים אין מקום להבאת סטטיסטיקות בפורום. בשביל להתחשב בסטטיסטיקות כאלה צריך לחקור את הנושא לתומו, לבדוק מי עשה איזו סטטיסטיקה באיזו שנה, לעשות עבודה רצינית ורק אז לחזור עם התשובות. אלו דברים מאוד מטעים, שכן לפעמים הם נראים הרבה יותר חד משמעותיים ממה שהם באמת. בכלל, אני לא מאוד דוגל באמפיריזם בפורום מאותן סיבות בדיוק. זה גם אולי קצת מושפע מהעובדה שאני חסר השכלה אקטואלית לחלוטין, ולא יכול כמעט בשום אופן לנצח בדיון אמפירי, אבל תראה איך אני מסתדר בלי זה.

Continuum

New member
אממ..

אני מרגיש שלא הבהרתי את הסיבות שבגללן אני לא אמפיריסט: לדעתי זה לא יפה כמו רציונאליזם. אני לא בפורום הזה כדי לדבר על אקטואליה (ע"ע "חסר דיעה פוליטית"), אני בפורום הזה כדי להתווכח. להתווכח באמצעות דוגמאות שונות זה ידע ולפי דעתי ידע זה דבר זול יחסית לכישורים אנליטים. אולי לא זול, אבל לא יפה. לא אסתטי. זה הטעם שלי, לפחות.

סלוניק

New member
האבטלה בכל זאת ירדה. וביותר מ-0.2%

וחשוב לציין שאבטלה בפחות משכר המינימום אינה נמדדת בלשכה לסטטיסטיקה (היות והיא מהווה עבודה שחורה). קשה לי להתייחס לדו"ח העוני, שהוא די מוטה (ממש חוכמה להעלות את רף העוני ולהתרשם מעלייה בעוני), אבל ראוי לשים לב לנתון שבלט גם בו וגם בקודמים - משפחות בעלות מפרנס (וגם מפרנס בשכר המינימום) מתרחקות מאוד מרף העוני. משפחות בעלות שני מפרנסים עושות זאת עוד יותר.

meitush123

New member
הידעת ש?

כל אדם שעבד בחודש האחרון מעל שתי שעות בשבוע נחשב לא מובטל. לכן ירידת האבטלה היא לא משמעותית. פשוט יש יותר משרות חלקיות ופחות מלאות

סלוניק

New member
האם קראת את מה שכתבתי?

סטטיסטית, רובן המוחלט של המשפחות בהן יש לפחות מפרנס (גם בעבודה חלקית) הן מעל לרף העוני.

סלוניק

New member
ואגב "לא משמעותית"

תמוה לשמוע שמדד האבטלה הוא לא משמעותי כקביעה כלכלית (בעיקר היות ולפני מס' הודעות הוא סומן כקריטריון לכשלון כלכלי), אבל מה בדבר השתתפות בכוח העבודה? הוא מבצע חיתוך בין מובטלים שמעוניינים לעבוד לבין כאלו המעדיפים לחיות על חשבון משלם המיסים (ואם תרצי, גם לזה אפשר לעשות חיתוך). האם העלייה שלו איננה קריטריון חיובי בעיניך?

סלוניק

New member
הממ.. החלפתי בטעות בין השניים.

אבל המשמעות היא זהה - נוצרה ירידה באבטלה במקביל לעלייה בשיעור ההשתתפות בכוח העבודה (מה שאומר שבפועל האבטלה אפילו צנחה בשיעורים גדולים יותר).

למעלה