שוב, תלוי למי
בבחירות האחרונות לכנסת, הליכוד קיבל, בזכות שרון, כמות עצומה של מנדטים שאפילו חברי הליכוד לא ציפו לה, מה שגרם לכך שאנשים שהאיי-קיו שלהם גבוה רק בטיפה משל פנינה רוזנבלום מכהנים כיום כחברי כנסת. חלק לא קטן מהחבר'ה האלו יודעים שבלי שרון (כך מעידים סקרי סוף השבוע) הליכוד יצנח ובין רבע לשליש מחברי הכנסת שלו יאבדו את כיסאותיהם. להם מן הסתם עדיף את שרון. גם אני, בהנחה שראש הליכוד יהיה גם ראש הממשלה הבא, מעדיף את שרון על פני ביבי. שרון הוא פוליטיקאי טוב בהרבה ומכך גם נובע שהוא פרגמטי יותר (שלא לומר אופורטוניסט. כמובן, הדבר נכון רק לגבי שרון של היום). אני מאמין שהנחות היסוד של שרון, המעמידות מעל לכל את שימור הקונצנזוס בעם ושימור התמיכה האמריקנית לצד ביטחוניזם, יובילו אותו לקיום נסיגות נוספות ביהודה ושומרון אם הוא יבחר לקדנציה נוספת. לעומת זאת, אם הייתי תומך ליכוד קלאסי (נניח גרעין של כ20 מנדטים +, לא כולל המצביעים שזלגו מהעבודה או המרכז), בהחלט הייתי מעדיף את נתניהו שהאידיאלים שלו עולים בקנה אחד עם האידיאלים של הליכוד, דבר שקשה לומר על שרון (ולמען האמת זה היה נכון מאז ומתמיד. שרון אמנם היה אחד האנשים הכוחניים והמיליטנטים ביותר שידעה ישראל, אך הוא מפא"יניק במקור ורחוק מהגישה הרביזיוניסטית הכ"כ קלאסית של נתניהו, שיונקת ישירות מבגין, ז'בוטינסקי ומאביו). איך שלא נסתכל על זה, אני מוכן להתחייב על כך שבסוף המערכה הזאת, גם אם אינני יודע בדיוק כיצד זה יעשה, ידו של שרון תהיה על העליונה. שרון נהנה מתמיכה רבה מאוד בקרב הציבור ואין ספק שהוא ראש הממשלה המועדף. כמו כן, הוא פוליטיקאי טוב בהרבה מנתניהו, שבמצבים כאלו בד"כ נלחץ, פועל באופן נמהר, מזלזל, עולה על עצים שקשה לרדת מהם ובסופו של דבר יורד מהם בבושת פנים. עד עכשיו, בכל העימותים בינהם יצא שרון מנצח ואני מאמין שלאחר ההתנתקות ההסתברות שתסריט כזה ישנה רק גדלה.