תקשיבו....

תקשיבו....

כתוב בנושא למעלה שהיום הנושא הוא: אריק או ביבי.... עוד מישהו חוץ ממני שם לב שכמעט ואף פעם לא מתייחסים לכותרת למעלה?.... טוב אז אני יענה על השאלה- לא אריק ולא ביבי.שניהם גרועים באותה מידה.

La Gamba

New member
אוקי

אבל לא מדובר פה על ראשות הממשלה, אלה על ראשות הליכוד. לכן, מי עדיף? מאוד נוח לומר "כל הפוליטיקאים גרועים באותה המידה", אבל אני רואה זאת כהצהרה חוצפנית למדי (אך לצערי מאוד נפוצה) כל עוד שדובקים בה, ולא בפיתרון אלטרנטיבי או בהמשך דרך כלשהי מלבד שלילת דרכים קיימות.

a e q u i t a s

New member
מה../images/Emo35.gif לא אחמד טיבי

דווקא חשבתי שהכי טוב זה אחמד טיבי
למה לא
גם אצל אחמד טיבי וגם אצל פייגלין נצטרך להכין את המקלטים האטומים...

שוב, תלוי למי

בבחירות האחרונות לכנסת, הליכוד קיבל, בזכות שרון, כמות עצומה של מנדטים שאפילו חברי הליכוד לא ציפו לה, מה שגרם לכך שאנשים שהאיי-קיו שלהם גבוה רק בטיפה משל פנינה רוזנבלום מכהנים כיום כחברי כנסת. חלק לא קטן מהחבר'ה האלו יודעים שבלי שרון (כך מעידים סקרי סוף השבוע) הליכוד יצנח ובין רבע לשליש מחברי הכנסת שלו יאבדו את כיסאותיהם. להם מן הסתם עדיף את שרון. גם אני, בהנחה שראש הליכוד יהיה גם ראש הממשלה הבא, מעדיף את שרון על פני ביבי. שרון הוא פוליטיקאי טוב בהרבה ומכך גם נובע שהוא פרגמטי יותר (שלא לומר אופורטוניסט. כמובן, הדבר נכון רק לגבי שרון של היום). אני מאמין שהנחות היסוד של שרון, המעמידות מעל לכל את שימור הקונצנזוס בעם ושימור התמיכה האמריקנית לצד ביטחוניזם, יובילו אותו לקיום נסיגות נוספות ביהודה ושומרון אם הוא יבחר לקדנציה נוספת. לעומת זאת, אם הייתי תומך ליכוד קלאסי (נניח גרעין של כ20 מנדטים +, לא כולל המצביעים שזלגו מהעבודה או המרכז), בהחלט הייתי מעדיף את נתניהו שהאידיאלים שלו עולים בקנה אחד עם האידיאלים של הליכוד, דבר שקשה לומר על שרון (ולמען האמת זה היה נכון מאז ומתמיד. שרון אמנם היה אחד האנשים הכוחניים והמיליטנטים ביותר שידעה ישראל, אך הוא מפא"יניק במקור ורחוק מהגישה הרביזיוניסטית הכ"כ קלאסית של נתניהו, שיונקת ישירות מבגין, ז'בוטינסקי ומאביו). איך שלא נסתכל על זה, אני מוכן להתחייב על כך שבסוף המערכה הזאת, גם אם אינני יודע בדיוק כיצד זה יעשה, ידו של שרון תהיה על העליונה. שרון נהנה מתמיכה רבה מאוד בקרב הציבור ואין ספק שהוא ראש הממשלה המועדף. כמו כן, הוא פוליטיקאי טוב בהרבה מנתניהו, שבמצבים כאלו בד"כ נלחץ, פועל באופן נמהר, מזלזל, עולה על עצים שקשה לרדת מהם ובסופו של דבר יורד מהם בבושת פנים. עד עכשיו, בכל העימותים בינהם יצא שרון מנצח ואני מאמין שלאחר ההתנתקות ההסתברות שתסריט כזה ישנה רק גדלה.

snea

New member
תלוי מה רוצים

אם אנחנו מתייחסים לאידיאולוגיה האמיתית של הליכוד - לנדאו. אם אנחנו רוצים מנדטים - שרון.

iknow

New member
אני לא מבין למה זה כל פעם חוזר על

עצמו. מה העניין? את לא יכולה לנסות לנמק את דעתך? הצהרות ללא נימוק הן בפירוש סיסמאות. אין להן ערך.

הנימוק

אם לא שמת לב הנימוק "שניהם גרועים באותה מידה".ז"א שהאפשרות שנותרה זה לנדאו,הוא לא נראה חזק משהו,אבל שווה לנסות. אגב,יש כזה דבר שנקרא הבנת הנקרא אני מקווה בשבילך ששמעת עליו.

איזה נימוק?

כתבתי ששניהם גרועים באותה מידה ובגלל זה אני לא חושבת שהם צריכים להיבחר לראשות הליכוד,למה הם גרועים? אל תשאל אותי,אני באמת,אבל באמת לא אמא שלהם,אני לא גידלתי אותם,ולא בחרתי לאיזה בצפר ילכו,לא רשמתי אותם לגן ותודה לאל שכך.

את יודעת,

הכוונה היתה, מה הם עשו שהביא אותך למסקנה ששניהם גרועים, ולא מה לדעתך הגורמים שבגללם הם גרועים. באמת לא הבנת את זה?

iknow

New member
באמת לא ברור איפה הנימוק

ב"שניהם גרועים באותה מידה".

רגע, מה עם עוזי לנדאו?

הוא ישר ואמין, ועדין לא קיבל הזדמנות, למה אף אחד איננו מתייחס אליו להזכירכם, הוא רחוק רק 6 אחוזים מביבי!

למעלה