תקשיבו לד"ר עינת וילף

הפרבולה1

Well-known member
שקרן. היא לא נמסרה לאף אחד אלא נעזבה במכוון.
 

1ספי11

Well-known member
היא נעזבה אבל שוחררו אסירים בנושא לפינוי יישובים ונסיגת חיילים במיוחד בשביל שאבו מאזן ייקח אחריות על עזה.
אבו מאזן לא היה חלק מהעניין.
המטרה של שרון הייתה יצירת כאוס.
 

ז'אדק מפולין

Well-known member
את הפטנט שלך ניסינו בהתנתקות
לא עבד.
לא יודע על איזה "פטנט שלי" אתה מדבר :rolleyes: אבל הרעיון של היפרדות הוא רעיון מאד ישן😐 אז נכון שאין ממש פרטנר בצד השני (לפחות עכשיו) - אבל זה כאמור לא אומר שאנחנו חייבים כל הזמן לתקוע לפלסטינים אצבעות בעיניים! אני יודע מר-אבו, שמבחינתך צריך להתיישב בכל מקום ואם יש איזה ישוב ערבי, אז יאללה - בואו ונתיישב במרכזו כדי להראות שזה האדמה שלנו:eek: אבל תבין שיש חלק גדול בציבור שזה לא מה שהוא חושב!
ולגבי ההתנתקות מהרצועה: במבט לאחור, אין ספק שחלק מגוש קטיף היה עדיף להשאיר, ובוודאי שלא לפנות בכוח - אבל מצד שני היה חלק מהישובים - כמו כפר דרום ונצרים - שלא היה שום סיבה להחזיק בהם!:confused: על כמה מאות מתיישבים שמרו מאות חיילים -חייל על כל מתיישב!:mad: לך אולי זה נראה הגיוני - אבל רוב הציבור בארץ לא חושב כך:( ולפני שאתה מדבר איתי על ממשלה שנבחרה באופן דמוקרטי וכן הלאה - אמת היא כי סמוטריץ ובן גביר מחזיקים את הממשלה כרגע - אבל עדיין רוב הציבור לא ממש מחזיק בדעות שלהם ושל דניאלה וייס😐 כנראה גם לא בדעות של שלום אכזב (הטעות במקור!) ומרצ - אבל איפה שהוא באמצע! אז כפי שאמרתי - ללכת כיום על מדיניות של פינוי הכל, בוודאי שלא - אבל גם לא צריך להתקע בכל חור! בבחירות 2003, להזכירך, היה מי שהציע לוותר על נצרים וכפר דרו - ותגובת שרון הייתה...😐 כל מנהיגי הימין ואנשי מועצת יש"ע הרגישו שהם על הסוס, ולא חשבו אפילו להתפשר:confused: ואז שנה אחרי, החקירות כנגד שרון עשו את שלהן והא התהפך:-/ ואני די משוכנע שאם היו עושים קודם פשרה של נסיגה מישובים מבודדים ומשאירים את רוב הגוש - גם היו הרבה אנשים במרכז המפה הפוליטית שהיו מתנגדים להתנתקות המלאה, אבל כשלא היו מוכנים להתפשר - הלכו על הכל או כלום ומי שלא רצה להתפשר על כלום - הפסיד את הכל!
את אותו דבר בדיוק אני אומר לגבי יו"ש - צריך להשאיר את רוב הישובים בגושי התיישבות ולדאוג להם - אבל חלק מהמקומות המבודדים הם מעמסה על הבטחון ועליהם צריך לוותר מבחיה בטחונית. המתיישבים רוצים להשאר? - תפדל:) - בשום אופן לא צריך לפנות אותם. אבל גם צריך להבהיר להם שהם לא יהיו בכל שליטה ישראלית - גם לא בטחונית,ואם הם רוצים שקט - שייפנו אל הרש"פ. אתה יודע למה זה דומה? לנסיון של מתיישבים להתיישב בתוך הקסבה של שכםo_O בעינך זה נראה נורמלי - אבל בעיני רוב הציבור זהו טירוף!
אז שוב - אותי לא מעניין מה הפלסטינים והחמאס חושבים - אותי מעניין האינטרס שלי כיהודי וישראלי! מכיון שבצד השני לא מוכנים להתפשר - אני חושב שאנחנו צריכים לקבוע את הקוים שלנו ולעמוד בהם😐 מי שינסה לעבור את הקוים הללו - נטפל בו!|שריף| אבל מעבר לקוים הללו אין לנו שום אינטרס (מעבר לדאגה לבטחון שלנו) ואין לנו מה לנסות ולהכנס לשם!
 

הפרבולה1

Well-known member
,
אז שוב - אותי לא מעניין מה הפלסטינים והחמאס חושבים - אותי מעניין האינטרס שלי כיהודי וישראלי! מכיון שבצד השני לא מוכנים להתפשר - אני חושב שאנחנו צריכים לקבוע את הקוים שלנו ולעמוד בהם😐 מי שינסה לעבור את הקוים הללו - נטפל בו!|שריף| אבל מעבר לקוים הללו אין לנו שום אינטרס (מעבר לדאגה לבטחון שלנו) ואין לנו מה לנסות ולהכנס לשם!

איפה הקווים אמורים להיות ? ראינו שהגבול עם עזה הוא לא גבול בטוח , גם הקו הירוק לא , אז אי אפשר להסתמך על "הם שם ואנחנו כאן" , כי הם לא מוכנים להיות שם.
אולי הפתרון הוא בכל זאת כיבוש וטרנספר - לשלוט על השטח שלהם,, להרחיק את הגבול מאיתנו ואם צריך גם לטרנספר את האויב הרחק מאיתנו. אני לא מבין למה לאויב מותר לנסות עלינו טרנספר כמו שקרה ב 7 באוקטובר שמאות אלפי יהודים טונספרו מהדרום והצפון , ולנו אסור לנקוט בגישה הזאת.
 

ז'אדק מפולין

Well-known member
ואיפה אמורים להיות הקוים? - שאלה מורכבת 😐 אם היה ניתן להגיע להסדר עם הפלסטינים היה ניתן אולי לקבוע קוים שיהיו מוסכמים על שני הצדדים:rolleyes: הקווים הללו לא מוכרחים להיות חופפים לקו הירוק. השאיפה שלנו היא שקוים אלו יכללו כמובן גם חלק משטחי יו"ש, אבל יכול להיות גם שיהיו תיקוני גבול אחרים. אבל כל הרעיונות הללו הםחלומות באספמיה כל עוד הצד השני לא מוכן להתפשר! אז במצב הנוכחי אנחנו אכן צריכים לקבוע את הקווים שלנו באופן חד-צדדי מכיון שהצד השני מסרב להכיר בהם:( כמובן שהשאיפה היא שקוים אלו ישתנו - אבל גם צריך לקבל את האפשרות שזה לא יקרה:confused: ובנוגע לקביעת הקו הנוכחי (איפה הקוים אמורים להיות)? קווי 1967 הם בסיס מסויים לקוים הללו כעת - יש הסכמה רחבה גם בארץ וגם בעולם לגבי קווי גבול אלה. ומה לגבי מה שמעבר לקווי 1967?! חלק מהשטחים והישובים שמעבר לקוי 67 הם בהחלט בקונצנזוס --גם בקרב חלק גדול מהמרכז והשמאל ולא רק אנשי הימין (למשל גוש עציון) וחלק אחר לא (למשל חלק גדול מהמאחזים המבודדים). מדינת ישראל צריכה להחליט מהם הקוים באופן מסודר וללכת על פי קוים אלו - מה שלא יהיה בתוך הקוים הללו לא צריך שום אחריות ישראלית (מלבד כאמור פעילות בטחונית להגנתה של ישראל) ומי שרוצה לגור שם - שיפנה לפלסטינים!
 

ai27

Well-known member
ד"ר עינת וילף: "כולם ידעו ושתקו - הפלסטינים רצו למחוק את ישראל"
 
ד"ר עינת וילף: "כולם ידעו ושתקו - הפלסטינים רצו למחוק את ישראל"
אומרים לך את האמת אבל אתה עקשן:

"
ומה השיבו לכם?
"הם אמרו, תנו לנו כמה שבועות של שקט"

"אמרתי, תקשיבו להם, קחו אותם ברצינות, הם בעצמם אומרים בפה מלא שהם מחויבים להרוס את מדינת היהודים, ועוזר השר אמר, אבל אנחנו צריכים שקט עד אחרי החגים."

רצו שקט עד אחרי החגים...

שיוכלו לתת להם להיכנס בכוונה.

אני מצטט את המפגר מלוד,"עיניים להם ולא יראו".


אמרו/רמזו לה אל תתפרצי לדלת פתוחה.


לצערך הבנת את הדבר הלא נכון מהכתבה.
 
למעלה