גם אני רוצה להיות מיליארדר,לוקחים אותי ברצינות?
אם אתה חולה נפש שחושב שאיזה מיליארדר חייב לך חמישה מיליארד שיהפכו גם אותך למיליארדר אז אתה בכנות תאמין שאתה יכול לתבוע את אותו מיליארדר ותזכה במשפט ועוד כשיש לך דוד מיליארדר שמשום מה ממנו אתה לא דורש מיליארדים אבל הוא שיחד שופטים בשביל שיפסקו לטובתך ויש לך פסיקה משפטית ללא שום בסיס חוקי או מוסרי אבל כגושפנקא מנייר שחייבים לך את החמישה מיליארד אז ברור שאתה לא תוותר לאותו מיליארדר ששופטים מושחתים פסקו לטובתך ונגדו ואתה גם תבכה על המיליארדר שמסרב לשלם לך את חובו ולא מכבד פסיקות בית משפט.גם אני רוצה להיות מיליארדר,לוקחים אותי ברצינות?
לפחות הם ישרים,הם אומרים מה שהם רוצים בניגוד לביבי.
תראה,אני לא יודע איך לבשר לך את זה בצורה עדינה אבל מדינת היהודים זה משהו זמני כנראה,והאמת כן לוקחים אותם ברצינות, אמנסטי אינטרנשיאל קבע שאנחנו מתעללים בהם בכך שאנחנו מונעים ממיליונים מהם לשוב לשטחי הצד המערבי של הקו הירוק. וגם ערפאת אמר בצדק מבחינתו, באיזה זכות מונעים מפליטים פלסטינים את מה שנתנו לפליטים מקוסובו.
אם השמאל יודע שלא תישאר מדינה יהודית, מדוע הוא לא נכנע עד הסוף ונותן זכות שיבה? יש הבדל בין שאני ואתה רוצים למה שרוצה ראש מאפיה שמפכ"ל המשטרה ונשיא העליון עובדים אצלו והוא יכול לקבל כל פסק דין וכל צו מעצר שהוא רוצה. הם שולטים באו"ם, האו"ם זה ג'יני שמגשים להם כל הממשלה על הנייר, ולכן כל מה שהם רוצים, האו"ם קובע שגם מגיע להם בזכות.תראה,אני לא יודע איך לבשר לך את זה בצורה עדינה אבל מדינת היהודים זה משהו זמני כנראה,
בסופו של דבר זה יהפוך ל"מדינת כל אזרחיה" כמו כל מדינה אחרת.
אבל בינתיים שיש בעיות ביטחוניות ונתנו לנו להקים מדינה בעיקר על רקע ביטחוני(השואה ועזרה לכמה מדינות
להציב נוכחות במזרח התיכון) אז נותנים לנו להישאר כאן.
השמאל מבין את זה,הימין נאחז בהיסטוריה בתקווה שקרנות המזבח יועילו לו...
אמנסטי מנסים לפתור את הבעיה הפלסטינית וגם לעשות מדינת כל אזרחיה - להרוג 2 ציפורים באבן אחת.
אז רוצים...
אני ואתה לא רוצים את כל המדינה ושילכו מכאן? אז אנחנו רוצים,אז מה.
אחרי קריאת המשפט הראשון באתי להציע לך לחבור לקבוצה המכונית 'הרבעון הרביעי', אך לאחר קריאת המשך המשפט, הבנתי שזה לא הקטעתראה,אני לא יודע איך לבשר לך את זה בצורה עדינה אבל מדינת היהודים זה משהו זמני כנראה,
בסופו של דבר זה יהפוך ל"מדינת כל אזרחיה" כמו כל מדינה אחרת.
יש לה כמה פוסטים ביוטיוב שעובקים בדיוק בנושא הזה
ורק להבהיר: גם אני חושב שהפלסטינים לא מוכנים להתפשר ובין השאר בגלל זה הסכסוך נמשךעוד איזה פלצנית שחושבת שהיא חכמה יותר מכולםעאלק הייתה פעם במחנה השלום והתאכזבה... אז בוא ונשים את הדברים על השולחן: הכלבה הזו מעולם לא הייתה במחנה השלום! היאחושבת שבגלל שהיא הכי חכמה בעולם אז כולם יקשיבו לצואה שנפלטת לה מהפה
אז רק אזכיר למי שרק שכח - הנבלה הזו ליקקה לצורר אהוד ברק וכך הגיעה לכנסת.
ואני רק מזכיר עוד משהו: באותו זמן הייתה דווקא תקווה למרכז - קדימה עם ציפי לבני
אבל הצורר הגדול אהוד ברק ימ"ש דאג לעשות קומבינות עם ביביהו - ובעצם היה זה שהחזיר אותו לשלטון!
במפלגת העבודה לא אהבו את את התרגיל של ברק ואז הוא דאג להתנתק מהמפלגה והכלבה וילף הייתה גם הייתה חלק מחבורת הנבלות שפילגה (ופירקה!) את מפלגת העבודה כדי לתת סידור עבודה ברק ולנבלות שהיו איתו. והיום הגברת מנסה בכאילו לתת הסברים עאלק! אז תמצא לך מישהי אחרת לצטט מר-אבו - בוודאי לא איזה פושעת שבזכותה (ובזכות הצורר אהוד ברק!) חזר ביביהו להרוס את המדינה!
אז מה הפתרון שלך?ורק להבהיר: גם אני חושב שהפלסטינים לא מוכנים להתפשר ובין השאר בגלל זה הסכסוך נמשךאבל הנסיון של כל מיני סמוטריצ'ים ובן גבירים ודניאלות וייס לתקוע אצבעות בעיניים לכל מי שמסביבם הוא גם לא הפתרון. יש עדיין חלק גדול בעם שלא הולכים ולא הלכו עם שלום עכשיו ועוד כמה חכמולוגים בסגנון הגברת וילף ששיחקו את עצמם אנשי שמאל עאלק, אבלהם גם ריאלים ומבינים שהפתרון של משיחיסטים ופורעי חוק בסגנון בן גביר, סמוטריץ ודניאלה וייס - הוא גם לאהפתרון!
בשום מקום ענת וולף לא כתבה או אמרה שהיא מסכימה עם סמוטריץ' וסטרוק.ורק להבהיר: גם אני חושב שהפלסטינים לא מוכנים להתפשר ובין השאר בגלל זה הסכסוך נמשךאבל הנסיון של כל מיני סמוטריצ'ים ובן גבירים ודניאלות וייס לתקוע אצבעות בעיניים לכל מי שמסביבם הוא גם לא הפתרון. יש עדיין חלק גדול בעם שלא הולכים ולא הלכו עם שלום עכשיו ועוד כמה חכמולוגים בסגנון הגברת וילף ששיחקו את עצמם אנשי שמאל עאלק, אבלהם גם ריאלים ומבינים שהפתרון של משיחיסטים ופורעי חוק בסגנון בן גביר, סמוטריץ ודניאלה וייס - הוא גם לאהפתרון!
לא אמרתי חלילה שגברת וילף מסכימה עם סמוטריץ ובן גביר, אבל כל החכמולוגים (בסגנון אהוד ברק ודומיו) שמזמרים כל הזמן "התפכחנו ועכשיו אנחנו יודעים שאין פרטנר", כאילו מנסים להסביר שהם כבר לא בשמאל והימין צדק - זה בדיוק מה שכל מיני משיחיסטים בסגנון סמוטריתץ ודניאלה וייס (וגם מר-אבו!) מחפשים כדי לתת צידוק לפעילות שלהם!בשום מקום ענת וולף לא כתבה או אמרה שהיא מסכימה עם סמוטריץ' וסטרוק.
קודם כל מהלכים פוליטיים לא קובעים צדקה בנוגע לערבים או לא. אבל היא נבחרה בפרימריז של מפלגת העבודה, אז ליקקה או לא ליקקה ליו"ר ברק, זאת הייתה מפלגה דמוקרטית והיא נבחרה כחברה במפלגת שמאל!!!עוד איזה פלצנית שחושבת שהיא חכמה יותר מכולםעאלק הייתה פעם במחנה השלום והתאכזבה... אז בוא ונשים את הדברים על השולחן: הכלבה הזו מעולם לא הייתה במחנה השלום! היאחושבת שבגלל שהיא הכי חכמה בעולם אז כולם יקשיבו לצואה שנפלטת לה מהפה
אז רק אזכיר למי שרק שכח - הנבלה הזו ליקקה לצורר אהוד ברק וכך הגיעה לכנסת.
ואני רק מזכיר עוד משהו: באותו זמן הייתה דווקא תקווה למרכז - קדימה עם ציפי לבני
אבל הצורר הגדול אהוד ברק ימ"ש דאג לעשות קומבינות עם ביביהו - ובעצם היה זה שהחזיר אותו לשלטון!
במפלגת העבודה לא אהבו את את התרגיל של ברק ואז הוא דאג להתנתק מהמפלגה והכלבה וילף הייתה גם הייתה חלק מחבורת הנבלות שפילגה (ופירקה!) את מפלגת העבודה כדי לתת סידור עבודה ברק ולנבלות שהיו איתו. והיום הגברת מנסה בכאילו לתת הסברים עאלק! אז תמצא לך מישהי אחרת לצטט מר-אבו - בוודאי לא איזה פושעת שבזכותה (ובזכות הצורר אהוד ברק!) חזר ביביהו להרוס את המדינה!
אולי מהלכים פוליטים לא משנים בנוגע לתפיסה המדינית - אבל לגברת האריסטוקרטית הזו אין כל קשר לשמאל מבחינת דעותיה - ובוודאי שדעותיה החברתיותקודם כל מהלכים פוליטיים לא קובעים צדקה בנוגע לערבים או לא. אבל היא נבחרה בפרימריז של מפלגת העבודה, אז ליקקה או לא ליקקה ליו"ר ברק, זאת הייתה מפלגה דמוקרטית והיא נבחרה כחברה במפלגת שמאל!!!
שנית לא הייתה שום קומבינה לביבי היו 65 בקואליציית הימין עם האיחוד הלאומי של אריה אלדד, בן ארי, יעקב כ"ץ ואורי אריאל, הוא לא רצה אותם, אבל גם בלעדיהם היו לו 61, אז ברק הסכים להיכנס במקום ארבעת המנדטים של האיחוד הלאומי, כדי שלא נקבל ממשלה כמו הממשלה הנוכחית לשיטתכם. ציפי לבני היא שהתעקשה שהיא נבחרה למרות שלימין היה 65 מנדטים, רק משום שקיבלה מנדט יותר מהליכוד וביבי על נייר או באמת הסכים אפילו לתת לה שליש קדנציה, לאור מה שקרה עם גנץ, קשה לדעת אם התכוון או לא, אבל לבני היא שסירבה להסתפק בשליש ודרשה חצי, ובגלל זה היא לא נכנסה לממשלה והשאירה את התפקיד לברק, אם ביבי היה מסכים לתת שנתיים מלאות גם בתור שנייה ברוטציה היא הייתה נכנסת במקום ברק, הבעיה שלה הייתה רק הרצון להיות ראש ממשלה ולא שום דבר אחר, בעוד ברק הסתפק במשרה רשמית של שר ביטחון כשהיה בפועל גם שר החוץ, כי למרות שליברמן החזיק בתיק החוץ באופן רשמי, ביבי לא סמך עליו והטיל את כל המשימות שליברמן היה ראוי וזכאי להן כשר חוץ על שר הביטחון אהוד ברק והנשיא שמעון פרס ז"ל. אבל לאור העובדה שגם בלי האיחוד הלאומי ובלי העבודה לביבי היו 61, לא הייתה שום קומבינה שגזלה את השלטון מלבני.
גם אם ממשלת 61 או 65 עם ימין אידיאולוגי דוגמת אלדד ובן ארי לא הייתה שורדת זה לא היה מונע את את החזרה של נתניהו לשלטון אלא רק מונעת ממנו לשרוד 4 שנים כמעט מלאות. ואהוד ברק הצליח לקבל את ברכת מרכז המפלגה, שזה גם מוזר שגם אם ראש העבודה נכנס לממשלת הליכוד מאינטרס אישי, הוא תמיד הצליח לאשר את הכניסה לממשלה במרכז המפלגה, אפילו עמיר פרץ הצליח בכך במפלגה של שלושה מנדטים.אולי מהלכים פוליטים לא משנים בנוגע לתפיסה המדינית - אבל לגברת האריסטוקרטית הזו אין כל קשר לשמאל מבחינת דעותיה - ובוודאי שדעותיה החברתיותאז נכון (לצערינו
) שזו זכותה להתמודד בפריימריס אבל זכותי לומר שאין לה מקום במפלגה והיא מנצלת את הדמוקרטיה לרעה - בדיוק כמו שכל מיני אנשי ימין (שלמה קרעי, מאי גולן, טלי גוטליב ועוד כמה) מנצלים את השיטההדמוקרטית כביכול של הפריימריס בליכוד ומשתחלים כך לכנסת ולרשימה
ולגבי הקומבינה: קדימה ניהלה משא ומתן עם ברק על הקמת ממשלה והחסרון של ציפי לבני היה היושר שלה. אם הייתה לביבי קואליציה של 61 ח"כים היא לא הייתה שורדת הרבהאבל לצורר הגדול אהוד ברדק ימ"ש היו תכניות משלו - הוא רצה לדאוג לעצמו ולאלאף אחד אחר - ובשביל זה הוא היה מוכן להרוס את המפלגה ולהתחבר לביבי! אני חוזר שוב: אם ברק לא היה מתחבר לביבי - אז ביבי לא היה חוזר לשלטון, לא היה מצליח להשתלט על המדינה כפי שעשה ו... ולכן מה שעשה אהוד ברק עם עמיתיו הוא פשע כפול ומכופל בעיני - הוא רקח מעשה נבלה עם ביביהו ובכך גם הרס ופירק את מפלגת העבודה ועל הדרך הביא לפירוק של מפלגה נוספת (קדימה) - וגם דאג להנציח בשלטון את ביביהו!
אותו ברק - שכיום מנסה לשייך את עצמו למחנה של מתנגדי ביבי - אינו שייך לשמאל ואין לו דבר עם השמאל ולמי ששכח - הוא גם היה מוכן להצטרף לליכוד
אולי דעותיו המדיניות הן בשמאל - אבל הוא עצמו הוא תואם ביבי - אדם שמחזיק באידיאולוגיה חברתית-ימנית-שמרניתולאמעניין אותו דבר מלבד הוא עצמו! הסיבה היחידה שהוא רוצה בנפילתו של ביב היא כי הוא היה רוצה להיות כמוהו!
כ 150000 ערבים טורנספרו מעזה מאז ה 7 באוקטובר.הפתרון שלי הוא מה שהרבה לא רוצים - גם רובם הגדול של הפלסטינאים וגם חלק מהציבור היהודי - הפרדה! - מדינה עם רוב יהודי מצד אחד, ושאר השטח לפלסטינים. ומה זה אומר? שאם הפלסטינים רוצים זכות שיבה לתחומי מדינת ישראל - הם יכולים לרצות! אבל מהצד השני אני לא מוכן למדינה דו לאומית שבה לא יהיה רוב ליהודים - כברראינו מה קרה ללבנים בדרום אפריקה, ובכל מקרה - אני מסתכל על מדינת ישראל כמדינת המקלט של היהודים בעולםבתור אחד שחלק ממשפחתו נספה בשואה אני מבין את החשיבות של מקלט ליהודי העולם (ואכן - אותו חלק ממשפחתי שעלה לארץ לפני המלחמה ניצל). במדינה דו לאומית הדבר לא יהיה אפשרי! אז מבחינתי צריך לשים גבול וסייג מסויים להתיישבות (ע"ע סמוריץ וחבריו ודניאלה וייס ותכניותיה). מבחינתי - מי שרוצה ללכת להתיישב בעזה או בכל מקום אחר מוזמן לעשות זאת - אבל ללא כל עזרה ותמיכה ממדינת ישראל! - לא מהצבא ולא מאף אחד אחר! וכן מר-אבו - אני מכיר את תפיסתך שאומרת שניתן לכם להסתדר עם התושבים המקומיים ותצליחו
- נראה את כל החכמולוגים מתיישבים בעזה בלי כל עזרה או נוכחות של כוחות הבטחון הישראלים...
וד.א: זוהי גם תפיסתי לגבי חלק מישובי יו"ש
- כשיגיע היום (בשאיפה
) ויהיה הסדר כלשהוא אני לא חושב שצריך לפנות אף ישוב! - אבל צריך להבהיר לאותם מתיישבים שהם לא בשטח ישראלי ואף אחד לא יגן עליהם מצידנו - לא הצבא ולא אף אחד אחר! - אם הם רוצים להסתדר עם המקומיים, שיפנו אל הרשות הפלסטינית! מי שרוצה לחיות במקום בטוח עם הגנה מלאה וריבונית של הצבא וכוחות הבטחון - מוזמן לעבור לשטח אחר שיהיה בשליטה ישראלית. ולגבי כל הרעיונות של העברת האוכלוסיה מעזה ומיו"ש - כשאדע שיש משהו מעשי שהוא בר ביצוע והאוכלוסיה המקומית מסכימה לו והדבר בר יישום - אשמח לשמוע על דבר שכזה. אני מכיר את כל הרעיונות של כל מיני אנשי ימין בנושא - אבל כעובדה זה לא ישים בפועל - אם בגלל חוסר רצון של המקומיים, אם בגלל התנגדות בינלאומית ואם בגלל כל נושא אחר. אתה יודע מה - אפילו הרעיון של גנדי בזמנו על טרנספר - היה יכול להיות רעיון טוב אם הוא היה בר ביצוע - אבל כעובדה זה לא קרה!
אם ממשלת ימין על מלא לא מצליחה לממש את זה - אז כנראה שזה לא בר יישום - ועזוב אותי מהקשקושים של סמוטריץ ובן גביר!
אנחנו יכולים להתווכח הרבה בנושא זה - אבל התפיסה הבסיסית שלי הייתה ותישאר הרעיון של הפרדה. אפשר לדון על רעיונות ונושאים - אבל אני מדבר על מה שישים בשטח. מהסיבה הזו אני חושב שהאינטרס שלנו כישראלים ויהודים הוא להגן על הגבולות שלנו מצד אחד - אבל לדעת מהם הגבולות מצד שני!![]()
לאן בדיוק? - ומאיפה הבאת את הנתון הנ"ל?! יש אולי לא מעט עזתים (תושבי הרצועה) שהיו שמחים לצאת משם - אבל אין להם ממש לאן ללכת... לא נראה לי ש 150 אלף איש יצאו מהרצועה בתקופה שציינת - אולי רוצים לצאת, אבל אף אחד לא נותן להם!כ 150000 ערבים טורנספרו מעזה מאז ה 7 באוקטובר.
לפי הדיווחים כ 100000 עזבו למיצריים מתחילת המילחמה ( בעיקר אלו שהיה להם כסף ) , עוד כ 30000 עזבו דרך ישראל למדינות בעולם בעיקר פצועים לטיפול רפואי , ועוד 60000 חוסלו על ידי צה"ל , זה כבר כ 5-10% מהאוכלוסיה.לאן בדיוק? - ומאיפה הבאת את הנתון הנ"ל?! יש אולי לא מעט עזתים (תושבי הרצועה) שהיו שמחים לצאת משם - אבל אין להם ממש לאן ללכת... לא נראה לי ש 150 אלף איש יצאו מהרצועה בתקופה שציינת - אולי רוצים לצאת, אבל אף אחד לא נותן להם!אם אתה מדבר עלפינוי בכפיה - בוודאי שלא היה דבר שכזה ובטח לא מצד ישראל! ואם אתה מדבר על הפליטים שבתוך הרצועה עצמה (אלו שמתרכזים באזור המואסי) - זה לא פינוי מהרצועה אלא רק הזזה במסגרת המלחמה! לאנשים האלה אין לאן ללכת ועדיין לא רואים ממש מישהו שקולט אותם
ועוד דבר אחד: גם אם היה מדובר ב 150 אלף (מה שכאמור בספק גדול מאד!) - יש עדיין מעל 2 מליון נוספים שלא נראה שיש להם פתרון - אז תציעו משהו מעשי ולא חלומות!
אוקיי - מקבל את הנתון ש 100 אלף עזבו למצרים ועוד כמה עשרות אלפים יצאו בדרכים אחרות - אבל לרובם הגדול אין אפשרות להשאר במצרים באופן קבוע ובסופו של דבר - בין אם נרצה או לא - חלק גדול מהם יחזרו לעזה. המספר של אלו שהצליחו למצוא להם פתרון הוא זניח - כמה עשרות אלפים מתוך 2 מליון פלוסלפי הדיווחים כ 100000 עזבו למיצריים מתחילת המילחמה ( בעיקר אלו שהיה להם כסף ) , עוד כ 30000 עזבו דרך ישראל למדינות בעולם בעיקר פצועים לטיפול רפואי , ועוד 60000 חוסלו על ידי צה"ל , זה כבר כ 5-10% מהאוכלוסיה.
אז נכון רוב העולם בעיקר מדינות ערב ( חוץ מאיזה משוגע שקוראים לו דונלד טראמפ ) מתעקשים להשאיר מול ישראל את הפצצה הדמוגרפית הזאת, מתוך מטרה זדונית למרר לנו את החיים ולטרנספר אותנו היהודים מכל פלסטין ( מה שהמיצרים מכנים "הסוגיה הפלסטינית" ) , אבל מצד שני עזה די הרוסה ואין אפשרות לקיים שם 2 מליון ערבים בצורה נורמלית , וסביר שב"יום שאחרי" ישראל לא תאפשר שיקום שכוללת שוב התעצמות צבאית של האויב , ושל צעדות "שיבה" מול הגדר,
בטח שלא נסכים לכך שכל פעם שמחבל בכלא שלנו ירעיב את עצמו למוות, או יהודי יעלה לתפילה בהר הבית, או סיכול מוצלח של טרור ביו"ש אז נכנס לחרדות ונכין את הממדים בגלל דיווח מעזה ש"הפלגים מתכנסים לדון בדרכי התגובה" ...
ולכן יותר ויותר אופצית הטרנספר הופכת לריאלית , לא בגלל שיש יותר הסכמה מהעולם אלה בגלל שאין ברירה פשוט - זה או אנחנו או הם , אין מצב של דו קיום או הנוסחה של "הם שם ואנחנו כאן" בגלל שהם קרובים מידי!
![]()
100 אלף עזתים "נטושים" במצרים: "לחזור למה? לא נשאר כלום"
מצרים מסרבת להצעת הרילוקיישן של טראמפ - אבל המוני עזתים כבר ברחו אליה במלחמה ו"קרועים" בין רצון לחזור לבין חשש מההרס האדיר ברצועה: "אין לי שם עוד בית ומשפחה. כלום". גם הם דוחים את תוכנית הנשיא האמריקני: "עזה היא אדמתנו - נחזור מתי שנרצה". מחסור באוהלים בצפון הרצועה, הרשות הפלסטינית מבקשת מהעולם...www.ynet.co.il
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.