``תקרת שכר``?

``תקרת שכר``?

יו``ר ההתאחדות החדש אבי לוזון רוצה להגביל את תקציב ליגת העל ל10- מיליון דולר לקבוצה...אם אינני טועה זה בערך 20 מיליון ש``ח פחות מהתקציב שלנו זה ממש חוצפה יש עוד ליגה בעולם עם תקרת שכר? מה דעתכם?

yarivlevi

New member
זה בערך התקציב שלנו ,זה טוב ולא טוב

לא טוב כי זה לא קיים בשום ליגת כדורגל בעולם (קיים ב- NBA ופוטבול) וזה כן טוב כי זה יוכל לרסן מעברים של שחקנים מקבוצה לקבוצה בגלל כסף, ארקדי לא יוכל להשתולל עם 200 מיליון שקל בעונה ו-4 הגדולות יהנו מאותו תקציב ככה שבית"ר לא תהפוך למכבי ת"א בכדורסל ,בנו זה לא יפגע כי גם ככה התקציב שלנו הוא בסדר גודל הזה (40-50 מיליון ש"ח) , אפשר לנסות את זה ל-2 עונות ותמיד נוכל לחזור לשיטה הרגילה

adiryosef

New member
גרוע!

איזה שטויות זה,אם יהיה הגבלה של התקציב אז אין סיכוי בחיים שהקבוצות הגדולות של ישראל יהיו חלק מהרמה האירופאית בעתיד,כל הקבוצות עם השנים מעלות את התקציב וזה ישאיר אותנו מאחור.

אסִי

New member
רעיון גרוע מאוד להגביל את התקציב

אני אנסה לנתח את כל מה שאבי לוזון הכריז שהוא הולך לעשות בהתאחדות. נחלק את מה שהוא אמר ואת הרעיונות המרכזיים שלו לשני חלקים, הטובים וגרועים. נתחיל עם הדברים הגרועים: אבי לוזון אמר שהוא לא יפעל מתוך אינטרס לטובת מכבי פ"ת, אלא לטובת כל קבוצות הליגה. אבל בתכלס זה ברור שתקרת השכר זה רעיון שהוא הגיע מתוך האינטרסים שלו לעזור לקבוצות הקטנות ולמכבי פ"ת. תקרת השכר תפגע בקבוצות ובאנשים שירצו להשקיע כאן, והתוצאות של המהלך הזה יופיעו בעוד כמה שנים כשקבוצות יתקשו להגיע באירופה לשלבים המאוחרים יותר בגלל סגל פחות איכותי. אני לא מבין מה אכפת ליו"ר ההתאחדות מהסכומים שבעלי הקבוצות רוצים להשקיע בקבוצה שלהם? אחרי הכל, זאת הקבוצה שהם רכשו בכספם והם רוצים לממן, למרות שאין להם רווח כספי מהעניין. מה ההיגיון בלהציב חוקים כאלה? בכדורגל צריכה להיות כלכלה חופשית כדי שהוא יתפתח יותר וכדי שתהיה תחרות גדולה יותר. אבי לוזון הציע גם מהלך של הגדלת הליגה, שזה עוד רעיון אידיוטי לחלוטין. יש כאן קבוצות שבקושי מצליחות להעמיד תקציבים כמו שצריך, אז הוא מביא עוד כמה קבוצות כאלה לליגה בשביל שיהיה עוד יותר משעמם... ועכשיו לדברים היותר טובים: סוף סוף מישהו הולך לעשות סדר בהתאחדות. לוזון מתחיל עם זה שאנשים יתחילו לכבד את המקום ע"י זה שהם יתחילו ללבוש עניבות וחליפות ויפסיקו את העישון בתוך משרדי ההתאחדות, הוא הולך לשפר את המענה הטלפוני והשירות של ההתאחדות, הוא הולך לפתוח מחלקה לפניות אוהדים (רעיון מבורך) ומחלקה שיווקית כדי להביא יותר קהל למגרשים. בנוסף, הוא הולך לערוך פגישות עם המשטרה במטרה להוציא את המשטרה מחוץ לתחומי האיצטדיון, להפחית את הסמכויות של השוטרים, ולהתחיל להכשיר סדרנים שיהיו בתוך היציעים, בדיוק כמו באירופה. בכל אופן, נראה איך הדברים יתפתחו, בתקווה שיקרו יותר דברים שהם טובים לכדורגל ופחות לטובת מכבי פ"ת.

AKAKAK

New member
תרשה לי לתקן אותי במשהו חשוב

להגיד שבאירופה השוטרים לא באצטדיון זה לא נכון, באנגליה למשל הם צופים בקהל בלבד וככה גם בספרד. אז להוציא את המשטרה החוצה זאת תהיה טעות, תאר לך מה אוהדי ביתר יעשו ברגע והמשטרה לא תהיה במגרש...

אסִי

New member
בגלל שאני עוקב בעיקר אחרי הכדורגל..

האנגלי, אני יודע שלפחות שם אין שוטרים בתוך תחומי האיצטדיון, אלא רק סדרנים. פשוט בהתאחדות האנגלית הגיעו למסקנה שעצם זה שיש שוטרים בתוך היציעים, זה כבר גורם להתפרעויות, ובגלל זה הם הוציאו את השוטרים מתוך תחומי האיצטדיון. בהתחלה זה היה בשלבי ניסיון. האוהדים התנהגו כמו שצריך, ולאט לאט הכניסו לאיצטדיונים באנגליה יותר סדרנים שהוכשרו במיוחד לשמור על המצב ביציעים כדי למנוע בלאגן. ואז קרה שם משהו מדהים - האוהדים השתנו לגמרי ויצרו שם תרבות כדורגל מדהימה, וזה למרות שכל אוהד שם "מתדלק" את עצמו בכמויות גדולות של בירה ואלכוהול ורובם שיכורים גמורים. השוטרים באנגליה נמצאים רק מחוץ לאיצטדיונים, שם תמצא כוחות גדולים של משטרה, בעיקר על סוסים, וזה רק בגלל ההתפרעויות והמכות בין ארגוני האוהדים (מה שנקרא תופעת החוליגנ'ס - אוהדי מילוול, ווסטהאם או צ'לסי בטח יודעים על מה אני מדבר). תראה את הסרטים Green Street Hooligans או את Football Factory ותבין איך זה הולך באנגליה (המלצה חמה בלי קשר לנושא). אותו הדבר צריך לנסות ולעשות גם בארץ, למרות שבארץ יש פחות את התרבות האנגלית. למה כן צריך לעשות את זה? כי בארץ למשטרה אין גבולות והיא לא פועלת נכון - השוטרים נמצאים בתוך היציעים ותחומי האיצטדיון, במקום להיות במקומות שבהם יכולות להיות תקריות בין האוהדים. וחוץ מזה, גם בתוך האיצטדיון והיציעים היא לא עושה את העבודה כמו שצריך ומוציאה חפים מפשע ברגע שנדלקות אבוקות או רימוני עשן (ראה מקרה טדי).

AKAKAK

New member
לא דיברתי על הסדרנים ביציעים,דיברתי

על השוטרים הקווים אלה, שמביטים ומשגיחים על הקהל כל המשחק מהקוים.

adiryosef

New member
בקשר להגדלת הליגה אני לא מסכים איתך

זה כן נכון להגדיל את הליגה,יש קבוצות בליגה שנייה כמו באר שבע,סכנין,עכו,קריית שמונה,רעננה הם קבוצות שכן מתאימות לרמה של הקבוצות תחתית ואמצע טבלה כמו בני יהודה,הכח והרצליה. הקבוצות האלה מהליגה הלאומית הם גם קבוצות שיש להם יותר קהל מקבוצות כמו מכבי פתח תקווה,הרצליה,והכח. עוד משהו הגדלת הליגה תביא ליותר תחרותיות בתחתית,וכל קבוצה תעשה הכל ,ותביא חשקנים יותר טובים בישביל לנסות לשרוד בליגה. עוד דוגמא שבכל העולם זה עובד ככה,תיראה דוגמא קח משחק של קבוצת צמרת בישראל נגד קבוצת תחתית,אתה לא יודע בוודאות מי תנצח כי אין הפרשים גדולים בין הקבוצות. אבל תקח משחק של קבוצת צמרת באנגליה נגד קבוצת תחתית שם,אתה יודע שכמעט בוודאות הקבוצת צמרת תנצח,אז כן יש הפרשים בין קבוצות תחתית לצמרת וככה זה צריך להיות גם בישראל. והמשחקים בין הקבוצות תחתית לקבוצות אמצע יהיו הרבה הרבה יותר מענינים כי כל קבוצה תבוא במטרה לנצח בישביל להשיג נקודות.

Nofale

New member
למה סתם להגיד אבל

בכל העולם קבוצת צמרת שהיא טובה (לא בית"ר) וקבוצת תחתית כמובן שאהיה סיכוי טוב לקבוצת הצמרת אבל אף פעם זה לא וודאי וגם לא רוב הפעמים

Olympic Hero

New member
לוזון רוצה לקחת את הבינוניות בישראל

ולהפוך אותה לתחרותית. זה מחשב לא רעה עבור הקטנות שעתידן לא מזהיר, אבל מחשבה נוראית עבור הגדולות שרוצות להמשיך להתפתח ולהצליח במגזר האירופאי.

מה זה קשור לקטנות?

יש להן גם ככה בקושי רבע מזה...הכי קטע שבמסע``ת הוא אמר שזה התפקיד הכי חשוב אחרי ראש הממשלה...חח אידיוט לגמרי...בכל מקרה אני מסכים עם אסי במאה אחוז

GOLDBRG

New member
זה קשור בכך שתקציב הגדולות לא

ימשיך לצמוח למימדים עצומים כמו של בית"ר וזה ישמור על פער סביר בין הגדולות לקטנות ככה שהקטנות יוצאות מזה בטוב... אגב זה רק אני או שלוזון עושה את זה בשביל מכבי פ"ת?

לא הבנתי...

למה הקטנות ברמה של הגדולות?בחייך...ואם כבר אז הרצליה ניצחה את בית``ר הכח הוציאה תיקו והפועל פ``ת הפסידה 1:0 מטעות קשה של פרוסט...בקשר למכבי פ``ת משום מה גם לי יש הרגשה כזאת...מעניין.......

Olympic Hero

New member
זה קשור לעובדה שאם חיפה ובית''ר

לא יכלות להתקדם עם תקציבים יותר גדולים, אז לקטנות בנתיים יש הזדמנות לצמצם את הפערים ולגנוב מאיתם אליפות. באיזה ליגה בעולם יש הגבלה? זה שטותי...

Olympic Hero

New member
אבל עכשיו יש להם הזדמנות לצמצם

את הפער הזה כי הגדולות נעצרו. תחשוב שאם אני עומד 100 מטרים ממך ועוצרים אותי בדרך, גם אם אתה תזחל אתה בסופו של דבר תגיע אליי. זה בדיוק מה שהגבלת התקציב תעשה.

AKAKAK

New member
צודק, עדף להקים ליגה אחרת במקום

של הקבצות הגדולות או לסגור את הליגה פשוט. תאר לך ליגה של 4 קבוצות, שמשחקנות אחת נגד השנייה בלבד. מכבי חיפה,הפועל מכבי תל אביב ובית"ר בלבד. המגרשים יהיו מלאים כל שבוע.

למעלה