אני מניח שאתה כן רוצה תגובה
למרות שהנאום והתגובה שלו כבר עבר עמוד. "-לפחות מי שצועק גידופים נגד הערבים ובעד גירושם -הינו פיקח ורואה את הגולם בטרם נברא, רואה לאן המדינה הולכת.. -בניגוד, לאחרים השורפים במו ידייהם את מולדתם וארצם!" אתה טוען שלא הבנת את המסר , אתה טוען שהמטרה הנכספת של השלום היא אופטימית מדי ולא אפשרית. מתי אתה תבין , שבמשך אלפיים לעם ישראל לא הייתה מדינה, עם ישראל היה מפוזר ברחובת אירופה תלוי בחסדם הטוב של עמים שונים, והעם הזה , בו כל כך בטחנו פשע בנו. העם ההוא , הוציאנו להורג על עצם היותנו יהודים. נצא מהנקודת הנחה הפוליטית , נעבור לסוציאלית ... אתה היית הורג מיליון וחצי פלשתינאים ? אתה היית מעיף שתי מיליון אנשים למוות בטוח ? אתה היית זורק עתיד של אנשים לפח ? רק בשל העובדה שהם נולדו תחת משטר פגום ? רק בשל שאירע מזלם והם נולדו במקום הלא נכון בזמן הלא נכון ? אדם לא נמדד בשל שום דבר אחר מלבד עצמו. ואני אולי "אירע" מזלי להיוולד יהודי , רק שאני נולדתי בזמן יותר טוב בעידן יותר נאור. אין דבר יותר גרוע מאשר להטיף למוות. ואני שוב מציין , הנושא של הנאום עבר מעל הראש שלכם. הנושא האמיתי. הנושא של הנאום הוא לא הטפה לשלום. הוא לא הטפה שלכם איך לדבר. הוא לא הטפה על התרבות הימנית. אע"פ שאפשר לקלוט אותו ככה. הנאום הזה בא להגיד לכם , תחשבו לפני שאתם צועקים מוות לערבים, כי לא הם לא אנחנו ולא הגורמים האחרים רואים את זה בצורה של מוות לטרוריסטים. הם רואים את זה בתור קריאה למוות המוני של עם. שזה דבר גזעני עד מאוד ואי אפשר להגיד שלא. כל מה שבא הנאום הזה להגיד , זה תחשבו על מה שאתם אומרים , תחשבו איך אתם נשמעים , קחו את זה לתשומת ליבכם, כי בעתיד זה יחזור אליכם. מילים יותר חדות מחרבות. אז בתור אדם ריאליסטי שהעדת על עצמך שאתה. מה הפתרון שלך ? להרוג עם שלם ? לשלוח אותו לגלות בה הוא ירצח ? לפשוע בילדים , נשים ? אבנר , אם ברצונך להמשיך את זה , תקבע מועד פה בפורום , נעשה דיון על זה בצ´ט , אני בטוח שאביהו וההוק יאמצו את הרעיון. להתראות -=<ענבר רובין (שהוא זכר דר"א>=-