תקראו באמת תקראו.

taro

New member
אתה בדעת מיעוט

את רוב האנשים, מסתבר שזה כן מעניין. ילדותיים? אני חושב מוסריים. בכל מקרה, הציונות לא ממש "מנצחת" באף תחום - לא הכלכלי, לא הבינלאומי, לא הבטחוני, לא החינוכי ואפילו לא בדעת הקהל, שמניבה לאחרונה יותר ויותר פוסט ציונים. כמו כן, לא נראה לי שנותר לסיוט שנקרא ציונות זמן רב לחתת חרבות, היות והרביה החרדית והערבית, כמו גם העליות הלא יהודיות וההגירה היהודית מהארץ, לבט ימוטטו את החלום הזה. אלא אם כן היא תהפוך למדינה טוטאליטרית לפני כן, מה שלא רק יוכיח את הטענות שלי לכל אלו שבטוחים שאם אינך דקטטור אינך נאצי, אלא גם יביא לחיסולו בכוח הזרוע של הרעיון הציוני, מה שיהיה די חבל.

רון סי

New member
מוסריים?

מצחיק מאד. "מוסריות" זה מותרות. זה מתאים כשאתה עשיר, שבע ובטוח. כשאתה עני רעב או מאויים, אתה שם את המוסריות במקום הראוי לה, באיזו מגירה תחתונה מאובקת. מי שממשיך להחזיק במוסריות כשהיא מתחילה להזיק לו (כמו למשל להרוג אותו) הוא חולה. ולגבי אלה שההשוואות לנאציזם מפריעות להם, היה סמוך ובטוח שזה לא יפריע להם בשחייהם יהיו בסכנה. אם כן, כאמור, זה בגלל שהם חולים.

taro

New member
לדעתך

נראה שרוב העולם חולה. תודה אגב ששוב אתה מחזק את הטענות שלי לגבי ה"מוסר" החילוני.

רון סי

New member
לא. רוב העולם לא מוסרי.

כלומר, הוא מוסרי כל עוד זה לא מתנגש באינטרסים חשובים. אבל כשמשהו מתחיל להפריע באמת (למשל, אלפי אנשים שנהרגים בפיגוע טרור), אז המוסריות הולכת למקפיא. ובבקשה. אמרתי כבר שאין מוסר חילוני. מוסר זו המצאה דתית, וכיון שאתה מומחה לניטשה אני לא בודאי לא צריך לספר לך מה מטרתו.

taro

New member
לא נכון

הרשה לי להזכיר לך את הביקורת החריפה שנמתחה על ארה"ב בעת המבצע באפגניסטן לא רק בידי אירופאים, אלא גם בידי אמריקאים רבים. שים לב למחאה הישראלית נגד מעשים ישראלים. נכון, לא כולם כאלה, אבל יש הרבה .לדעתך הם חולים, לדעתי בריאות וחולי הן הגדרות שעבר זמנן. אני לא חושב שלמוסר יש מטרה. ניטשה טוען שיש לו, אבל אני חושב שהאנטי-ניטשאני לא יסכים עמו בהכרח.

רון סי

New member
תמיד יש יפי נפש שחיים בעולם של

דמיון. אני תמיד תוהה לגבי אחד כזה, אם יבוא מישהו ויאיים להוציא אותו מביתו, או להרוג את ילדיו, האם הוא יבין אותו ויצדיק את "זכותו" להרוג בו, או שיפנה למשטרה (דהיינו-לכוח הזרוע) שיגנו עליו. לדעתי ההגדרה של חולי היא פשוטה: מה שמביא להפסקת קיומו של אורגניזם או שפוגע בתפקודו הטבעי. בריאות היא המצב שבו האורגניזם מתפקד באופן טבעי ושורד. אני לא רואה איך אפשר לוותר על הגדרות כאלה, שהן ממהותם של החיים.

taro

New member
אני חושב ששוב הגענו לאותה נקודה

בה מסתיימים דיונינו. אתה דבק בחיים, אני דבק במוסר. לדעתך אני אביא למותי, לדעתי אתה לא מוסרי, ופה זה נגמר.

korinalir

New member
מדינת הלכה תכפה

את רעיונותיה על יהודים והרי לזה אנחנו נלחמים להפסקת הכפייה הדתית על יהודים! יופי שהיהודים באיראן פטורים אתה רוצה להיות איראן? נהדר וכמוך גם כל שאר הדתיים- הסיפור נכון ואגב ברור שהכפייה חלה יותר על יהודים ערבי ישראלי מוסלמי\נוצרי יכול להתחתן במסגד\כנסייה ורק החילוני המסכן שרוצה חופש *מ*דת לא יכול לקבל אותו חייב להתחתן עלפי דת שהוא לא מאמין בה...

taro

New member
עזבו את איראן בשקט

רק להזכירך, שהמהפיכה החומניסטית באיראן הייתה מהפכה עממית שזכתה - ועדיין זוכה - לתמיכה נרחבת בקולקטיב האיראני. לאיראן יש פרלמנט, כששני המחנות בו - המהפכניים (או איך שלא קוראים להם) והרפורמיסטים - מעוניינים במדינת ההלכה. מי שלא רואה עצמו חלק מהקולקטיב האיראני, כמו למשל יהודים, לא מחוייב בכל ההלכה המוסלמית (למעט כמובן חוקים כמו איסור גניבה, רצח, ואני מניח שגם כיבוד רגשות הציבור). בכל מקרה, גם אם נניח שאיראן היא מקום רע, ההלכה המוסלמית שונה לחלוטין מההלכה היהודית, לא רק בתכנים שלה, אלא גם בצורה שלה, ולפיכך גם בדרך ה"כפיה" שלה.

korinalir

New member
נו באמת

תיכף גם תגיד שאיראן דמוקרטית נכון? מהפכה שמשתיקה את אלה שלא מסכימים איתה זה לא אומר שאין לה מתנגדים רק שהם יושבים משותקים מפחד. איראן מנותקת לחלוטין מהמודרנציה ומה טכנולוגיה (אולי חוץ מבאמצעי לוחמה משוכללים שאני מניחה שאתה כפציפיסט מתנגד להם) לאזרחים שם אסור אפילו להחזיק טלוויזיה! תראה אני לא מתיימרת להיות מבינה גדולה באיסלאם אבל שתי ההלכות בבסיסן דומות משתי בחינות חשובות 1. הצדקה האולטימטיבית בדבריו של "האל" והאיסור להתווכח איתן או ללכת כנגדן אפילו שזה סותר כל הגיון בריא. 2. הנכונות לכפות את מצוות הדת על אחרים כאילו למען מטרה נעלה יותר וזאת תוך התעלמות מוחלטת מזכויות האדם והאזרח הבסיסיות ביותר (פרטיות, שלמות הגוף והנפש ועוד) כן איראן זה מקום רע מדינת הלכה זה מקום רע כי אין בו חופש הפרט. הנה דבר נוסף המשותף לדתות שונות ולמדינות טוטליטריות- לא מכירים בחשיבות הפרט! רק הכלל (קיום מצוות במקרה של הדת והמדינה במקרה של הפאשיזם) חשוב. אז רוב העולם הנאור כבר הבין שאושרו וטובתו של הפרט במדינה הם שעושים חברה משגשגת וצודקת מוסרית. קורין

taro

New member
לא, היא לא דמוקרטית

היא תאוקרטית, אבל היא נשענת על בסיס ציבורי רחב. נכון שזה לא מצדיק אותה מוסרית, אני אהיה האחרון לטעון שאיראן היא אידיאל, אבל הדימוי שיש לכם של איראן הוא לא נכון. איראן כן מנהלת דיון פרלמנטרי, אירן כן פועלת בהסכמת הקולקטיב (להבדיל ממשטר השאה, שהמיט אסון על הכלכלה האיראנית והיה שנוא על רוב העם, אבל בגלל שנתמך בידי האמריקאים, זכה לתשואות ולהלל בחרבי העולם, עד כדי כך שארה"ב הייתה מוכנה לממן את סדאם חוסיין במלחמתו באיראן החומניסטית, מלחמה שעיראק פתחה, אגב). בקשר לטכנולוגיה - זכותו של ציבור לסרב לפיתוחים טכנולוגים. אני לא רואה מה הערך בטלוויזיה. אני גם לא מבין גדול - לא בהלכה היהודית ובטח לא במוסלמית - אבל אני כן יודע שלאיסלאם יש נטיות התפשטות. גם אז ראוי לזכור, שבאיראן לא ממש כופים משהו על מישהו, רוב העם כן מעוניין בכפייה. בהנחה שתקום מדינת הלכה חרדית בארץ (אני בספק אם זה יקרה, אבל נניח), היא תחול על אלו אשר רואים את עצמם חלק מהעם היהודי. אף אחד לא יחייב אתכם להאמין באל היהודי, רק לקיים את החוק. אם יפריע לכם, תמיד תוכלו להוציא את עצמכם מהקולקטיב.

עידו10

New member
מדהים. סיפור מצויין. ../images/Emo13.gif אהבתי מאוד

ח"ח למי שכתב...

taro

New member
אבל לא אמין במיוחד

חרדים משתלטים על המדינה.... מוזר, חשבתי שהם לא עובדים ולא עושים צבא, אלא רק לומדים גמרא כל היום. בטח מצאו דף גמרא מסוכן מאד, אם כך...

Dorfl

New member
אולי מצאו כישוף חזק במיוחד בקבלה

כן, "כישוף". זו המילה.

איזה כיף שיש אינטרנט

באמת!, כל אחד יכול לפרסם הכל, ואם אתה גם רוצה תגובות, נורא פשוט, תוסיף "אובדיה" (עובדיה) רמז לרבין ויגאל עמיר, תערבב טוב טוב (בתוך קופסה כחולה)עם אירן וקצת חרדים... והנה כולם חושבים שיצרת איזה יצירת מופת, עם איזה שהוא קשר למציאות, נו באמת!.

Dorfl

New member
זה רחוק מלהיות יצירה ספרותית

אבל זה בהחלט מבטא את מה שהרבה מאוד מאתנו חושבים שקורה כאן. ימים יגידו.

ומה זה בדיוק?

מאוד משונה שהדבר היחיד שהחילוניות בארץ ירשה מהיהדות זה את תחושת הנרדפות. כל מה שקורה בארץ הוא שקבוצת אינטרסים(המפלגות החרדיות) דואגת לאינטרסים של בוחריה כפי שהם רואים אותה. קבוצה זו מצליחה מאחר והיא מוכשרת יותר מהקבוצות שיש להן אינטרס נגדי, ככה זה דמוקרטיה. מה לעשות? ומה הקשר בין זה לבין "היצירה המופלאה, אינני יודע

Dorfl

New member
שוב - לא שיבחתי את ה"יצירה" הזו

אבל גם לא ביקרתי אותה.

korinalir

New member
קראתי אותו כבר פעם

ועכשיו שוב אין ספק שהסיפור טוב ודי משקף את המציאות של "מה יקרה אם"

taro

New member
הוא לא משקף כלום

חוץ מבורות, שנאה וכשרון כתיבה גרוע.