תקראו את זה...

בֶל

New member
תקראו את זה...

משהו יפה... בכפר ערבי קטן חי שייח' מאוד עשיר, אבל למרות שהוא היה עשיר הוא תמיד הקשיב לבעיותיהם של בני הכפר, ועזר להם בכל דרך שיכל, ועל כן מאוד אהבו וכיבדו אותו בכפר. באותו הכפר חי עוד איש עשיר, אחמד שמו, שהיה מאוד קנאי, ובמיוחד הוא קינא בשייח' בגלל שהיה לו סוס ערבי יפהיפה מזן נדיר ויקר. פעמים רבות אחמד ניסה לקנות את הסוס מהשייח', אבל הוא לא הסכים למכור אותו תמורת שום סכום שבעולם, כי הוא אהב את הסוס. לכן, אחמד החליט להשיג את הסוס בדרך אחרת. הוא ידע שכל בוקר השייח' עובר על סוסו בדרך מסוימת, אז הוא לבש סחבות וליכלך את בגדיו בעפר ונשכב בצד הדרך. ואכן, לא עבר זמן רב והשייח' הופיע רכוב על סוסו. כשהוא ראה את האיש בצד הדרך הוא עצר, ושאל אותו:"מה קרה בני? אתה רעב או חולה? האם אוכל לעזור לך?" אחמד (המחופש לקבצן) ענה לו:"כן, אני מאוד רעב, כבר לא אכלתי 5 ימים ואני גווע" השייח' שריחם עליו אמר לו:"אם כך, גש אלי ואתן לך כסף כדי שתוכל לקנות אוכל ותרופות בעיר" אבל אחמד ענה:"תודה לך, אבל אני כל כך רעב שאינני מסוגל לעמוד על רגלי אפילו, ובטוח שלא אוכל להגיע לעיר" אז השייח' ירד מסוסו ואמר לקבצן:"אם כך, בוא, אני אעזור לך לעלות על הסוס שלי ואקח אותך לעיר" רק הספיק אחמד לעלות על הסוס, הוא תפס במושכות והתחיל לדהור מהמקום תוך שהוא צוחק בקול רם. השייח' צעק לו לחכות, וכשאחמד היה במרחק גדול ממנו הוא עצר, לשמוע מה יש לו לומר. השייח' ניגש אליו ואמר לו:" אין לי בעיה שתיקח את סוסי, רק יש לי תנאי אחד- אף פעם, אל תספר לאף אחד באיזו דרך השגת אותו". אחמד צחק ושאל:"מה, אתה מפחד שאנשים ידעו שסידרתי אותך?" "לא, אני מפחד שאם באמת ישכב איש רעב בצד הדרך, אנשים יפחדו לעזור לו, לאחר שישמעו את סיפורך" ענה השייח'.

בֶל

New member
למה אף אחד לא מגיב?

בכיף../images/Emo15.gif

תראה,אני גרה בטבעון,עיר מוקפת ערבים,אוקי? יש לידי את אבטין,זבידאת,בסמת טבעון,נצרת... בחיים הם לא פגעו בנו והם מכבדים אותנו כמו שבחיים לא תאמין! להראות לך מישהו אכפתי?אוקי.שהייתי בת 6,נדרסתי,ומי הזמין את כל האמבולאנס?כן,כן,ערבי מבסמת. אחת מהחבות הכי טובות שלי-ערביה.שהתפוצצ לנו הדוד בשבת והיינו בשבת כלך החברות,הרגשנו כמו במחנה,שרותים כימים-שטפנו כלים בגיגית ולא החלפנו ת'מים,הוא בא ועזר לנו. די עם הסטיגמות הא-לה,כי יש ערבים טובים,בסדר?!

yossi018

New member
אוקיי... ההורים שלי ממרוקו

והם סיפרו דברים דומים... שהמוסלמים היו עוזרים להם לבשל לשבת ולנקות לפסח, שהמוסלמים כיבדו אותם והיהודים כיבדו ת'מוסלמים... אך יום אחד, ככה באמצע החיים, החבר הכי טוב של סבא שלי ז"ל החליט לשרוף את סבתא של אבא שלי... למה? ככה! היה לו חשק.. וסתם ככה יום אחד הם נכנסו להם לבית שדדו פרצו והרסו הכל... למה? ככה! סבא וסבתא שלי ז"ל גרו במרוקו יותר מ40 שנה, קרו רק 3 פעמים מקרים כאלה... אז שלא תגידי שלא סיפרו לך ולא הזהירו אותך... לצערי הרב אי אפשר לסמוך על ערבים, הדת שלהם מצווה אותם להרוג ולסלק אותנו... מה לעשות - נדפקנו!

תשווה..מרוקו..../images/Emo15.gif

לפני פול זמן
תראה..עכשיו אחרי הרצח של יאסין וכל זה..והם לא נגעו בנו,בסדר? ד"א,לנו יש גם ציווים להרוג אותם וגמלנו מותר לשמוח שהם מתים-כעיקרון.. תראה,מתחילת האינטפדה עד עכשיו הם לא נגעו בנו
ויותר מזה-חייל מטבעון נהרג-בשכם,תקלוט תמצב הבא,ערבים שלא מכירים ת'משפחה באו עם כל טבעון לנחם אותה! ביום הזיכרון,יש את הטקס של טבעון לכל החיילים,גם ערבים באים. ואני יגיד שוב,די עם הדעות הא-לה שכולם ככה,כי לא כולם ככה...

yossi018

New member
תראי...

אני לא מתכחש לעובדות... הערבים שגרים מסביבך הם "ערבים טובים" יחסית לברברים בשטחים - אין לי ספק... אני רק אומר שמאוד מאוד מאוד חשוב תמיד לפקוח עין, כי בכל זאת ערבי זה ערבי ולא יעזור כלום. גם לפני קום המדינה היו כמה יהודים בקשר טוב עם הבריטים וגם עם הערבים, גם ברגע שקרה משהו היהודים הלכו לנחם שם ולהיפך. אבל כאשר היה צורך בגיוס כללי למען המדינה (אחרי ההכרזה) כולם היו מוכנים להלחם, וגם להרוג ולגרש את שכניהם... אם כרגע הם בסדר גמור במשך כל האינטיפאדה אז תפדאל, אבל חשוב לשים לב...

בֶל

New member
אממ יוסי זאת לא הפואנטה של הסיפור..

זה לא משנה מה הם היו, שיהיו אפילו יצרני שוקולד שוויצרים (ושירן יודעת על מה אני מדברת
) אם ככה זה יותר מתאים לך...

האחמית

New member
../images/Emo153.gif../images/Emo105.gif../images/Emo19.gif חחחחחחחחחחחחחח

אתמול נזכרתי בזה...מה זה בלי קשר...חחח "אבל אם גרוזיה רוצה לייצר שוקולד ריבועים עם שערות....והמנהיג של הארנבים נרצח..." אוי פאק באמת היית צריכה לתת לי רשימת תרופות לפני הטיול!!

faith2

New member
אוייש איזה סטיגמות../images/Emo4.gif

נראה לי מוזר שיש יהודי שהוא טיפש(?!) נראה לך טענה נכונה?

shiroosh999

New member
סיפור נחמד לאללה! ../images/Emo85.gif

מאיפה אתם מוציאים את הדברים האלה?

בֶל

New member
*אתם=את../images/Emo122.gif

והוצאתי אותו מתוך ספר מצוין שנקרא "כשאלוהים צוחק" אבל אין אותו בעברית, את הסיפור תירגמתי.

למעלה