תקציב לטיול

ב י ש ו ף

New member
אוקיי הודו תקציב מוארך לשלושה

חודשים?(כולל טיסות בתנאים טובים לא מלך אבל לא נווד) אתרים רוחניים חוץ מפונה שמעתי שהם שוחטים שם מרכזים של טאי צ'י אם יש במקום. פסטיבלים רוחניים, וכו' יש מישהו שיודע?

itai80

New member
אירלנד ו או סקוטלנד

חודש וחצי - חודשיים גג. ספטמבר + אוקטובר. התכלבות על לינה ואוכל, לא על בירה. חסכון באמצעות גיטרה, אם משהו ניסה, זה מעניין. אם אפשר תקציב בפאונדים - עדיף (אני מביא כסף מאנגליה) תודה

sela v

New member
תשובה

נראה לי תקציה מינימום זה כ-600 פאונד. העקרון מבחינתי זה לבוא עם יותר, ולנסות לחסוך. לא מזיק לשאול באכסניה אם יש הנחה או יש חדר יותר זול או אפשר לקבל בחינם תמורת עזרה או קמפינג יותר בזול. ראיתי כבר אנשים באכסניה שעבדתי בה בסקוטלנד שרצו לעשות קמפינג, ולבעל האכסניה לא היה אכפת למרות שזה לא היה במחירון. באירלנד שהייתי לפני כמה חודשים אכסניה נדמה לי עולה כ-15 יורו ותמיד אפשר לחיות על פסטות וככה לחסוך בתקציב האוכל. בירה באנגליה עולה כ-2.5 פאונד לפיינט שזה קצת יותר מחצי ליטר לא זוכר לגבי אירלנד.

jeshu

New member
תשמע לרוב האנשים פה בפורום כבר יצא לישון בבתי מלון,כבר יצא לסוע ברכבים חדשים,כבר יצא לאכול במסעדות טובות וגם לקבל מסאג'.בכלל,לא מדובר פה בתושבי שכונות עוני שגם בבתים שלהם חיים לא רע בכלל. ובכל זאת בטיולים (וגם אולי בתחומים אחרים) בוחרים בדרך המעט יותר חסכנית וקצת פחות נוחה. תנסה פעם אחת את הדרך הזו.זה משהו שתבין רק על בשרך.

sela v

New member
אני צריך להביא לשרשור ידידה

שאני זוכר שלפני כמה שנים תיארה לי את המינימום שהיא דורשת ממלון באירופה, ולפני כמה שבועות חזרה מטיול של כמה חודשים באפריקה.

nitsansh

New member
600 פאונד זה לחודש?

לי זה נשמע מעט מדי... מדובר על 20 פאונד או 30 יורו ביום... בסקוטלנד אני לא חושב שתמצא אכסניות בפחות מ-12-13 פאונד במקומות הקטנים ובאדינבורו לא פחות מ-15 פאונד, אז רק על לינה ואוכל אני חושב שתוציא את התקציב הזה... ומה עם תחבורה וביקור באתרים ובעיקר עם בירה? אם תשתה 2 כוסות של פיינט זה כבר עוד 5 פאונד... אני לא חושב שזה יעלה לך פחות מ-50 יורו או 35 פאונד ביום, וזה מביא אותך לתקציב של 1500 יורו/1000 פאונד בחודש.

sela v

New member
נכון

נראה לי שאכן 1000 פאונד קרובים יותר למציאות אם רוצים לישון באכסניות. לא לשכוח את האוטובוסים הזולים שאפשר למצא באנגליה, אבל רק אם קונים מראש כרטיסים באינטרנט.

nitsansh

New member
איזה אוטובוסים זולים??

ומה ענין אנגליה לכאן... הוא שאל רק על סקוטלנד ואירלנד... לדעתי כדאי לבדוק את החברות שמציעות דילים מסוג HOP ON HOP OFF. בשיטה הזאת אתה קונה כרטיס למסלול סיבובי דרך האתרים העיקריים, ואתה יכול לחלק את המסלול לקטעים לפי בחירתך ולנסוע בכל קטע בזמן שתבחר (במגבלות הלו"ז של החברה). הדילים האלה בד"כ יותר זולים מנסיעות בחברות התחבורה הרגילות. כמו כן ישנם דילים של החברות הרגילות בשיטת הפאסים, כאשר אתה קונה כרטיס חופשי לפי מספר ימי הנסיעה. בסקוטלנד יש דילים כאלה של חברת האוטובוס SCOTTISH CITYLINK ושל חברת הרכבות SCOTRAIL ובאירלנד יש דיל של BUS EIREAN עם אופציות לדיל משותף עם הרכבת האירית או עם החברות המקבילות בצפון אירלנד. למקומות נידחים בסקוטלנד ניתן להגיע עם חברות אזוריות או באוטו-דואר.

nitsansh

New member
שים לב שספטמבר ובעיקר אוקטובר זה

סוף עונת התיירות... תדירות הנסיעות של התחבורה לאתרי התיירות עלולה להיות מצומצמת למדי... בכלל בסוף שבוע יש לא מעט קוי תחבורה באזורים הכפריים שפועלים במתכונת מצומצמת או בכלל לא. הדואר למשל לא פועל ביום שבת אחה"צ וכל יום ראשון.

sela v

New member
שכתבתי אנגליה התכוונתי לבריטניה

והאוטובוסים הזולים אמנם לא מגיעים לאזור ההילנדס של סקוטלנד, אבל כן מגיעים לערים הגדולות. אני מכיר אנשים שטיילו בטרמפים. אני אישית גם תפסתי פעמיים טרמפים בסקוטלנד, ויש גם אתרים אנגלים שאפשר למצא טרמפים.

chico7029

New member
עשרת אלפים ש"ח גג

בטיול שעשיתי ב 2003 לשלושה חודשים, הוצאתי כולל טיסות (גם פנימית ללה) 9000 ש"ח ולא התכלבתי, והשכרתי הרבה פעמים אופנועים למספר ימים ... צרפתי לינקים לסיפורי דרך עם תמונות וכן לאלבום תמונות ע"מ שתוכל להתרשם שלא התכלבתי ....

ב י ש ו ף

New member
אתה יודע מה מצחיק?????????

חחחחחחחחחח אתמול ביקרתי באתר ועקבתי אחרי החוויות שלך מוזר שככה פתאום אתה מגיב לי פה ! חחחחחחחחחח איזה קטע! קיבלת שם דלקת עיניים לפי מה שהבנתי תראה אני יותר מחפש להשתקע באיזור של מורים רוחניים בעיקר לטאי צ'י, ועוד כל מיני טרפיסטים, האופציה היקרה יחסית ששמעתי עליה היא פונה, עם כל הקלישאות והסטיגמות שהדביקו למרום אני מאמין שאין עשן בלי אש, וגם למדתי הרבה אושו אז בא לי קצת לחוות שם, יכול להיות שאני יעשה טיול לסביבה. הכוונה להשכיר דירה קטנה ונקייה עם מזגן לגבי טרקים ואזורים יפים, אולי יותר מאוחר אני אגב מאוד התרשמתי בתמונות באתר מסרי לנקה ממש מקום פסטורלי ונקי ביחס לזוהמה של דלהי.

אתה למדת אושו - איזה אושו בדיוק ?

זה שמדבר על זה שהגאווה היא שורש כל מחלות האדם ? זה שמדבר על זה שהפעולה היא ההפיכך של פעילות ? זה שמדבר על זה שהאגו הוא מחלת המין האנושי ? לפי התגובות שלך בפורם אתה מכיר את השם של אושו בלבד וכלום חוץ מזה. לך תתרגל טאי צי' בהודו - ותהנה אמן. רק על תגרום לגאווה שלך ולכסף שלך להוביל אותך לדחוק נשים הודיות למקום נואש. אנא ממך תתאשת . קרא קצת אושו ,אולי אפילו תלמד משהוא.

ב י ש ו ף

New member
בגוואן שרי רג'ניש

זה השם שלו במקור, היגר לארה"ב יישב איזור חקלאי במדבר אחרי שהצטרפו אליו כ 20,000 בני אדם הממשל האמריקאי רע בו איום הרגלי המין שלו היו ידועים לשמצה גם בפונה, הרבה עמיתים טענו לסרסרות, אבל הפילוסופיה שלו עבורי מעל לכל יש לי כמעט כל ספר שיצא, או את החשובים שבהם. לגבי הארה הרוחנית שלי, אני לא צבוע ולא לובש פרסונות עברתי תהליכי התמרה תודעתים , לא רק עם אושו גם עבודה פסיכולוגית, אני בוגר רידמן עשיתי גם 10 סיישנים של ריברסינג, אני מודט גם קונדליני (יותר בעבר אבל מכיר בטכניקה) יש לי כמעט כל ספר שיצא בעידן החדש (80 ספרים לערך וקראתי את רובם) ואני יכול להגיד שבמהלך 5 השנים האחרונות למדתי הרבה עכשיו בניגוד להרבה אנשים "רוחניים" שלובשים ומדברים ומתנהגים עם דפוסים של "שאנטי" למינהן אני ממש לא המקרה אני עדין שומע ראפ, ויכול להינות ממדיטציה בקיצור אני אחד האנשים הכי לא מזוייפים שיש. אז הלך הרוח שלי יותר אירופאי במזרח אז אני אוהב סטריליות, ולא להידחף באיזה אסם. מה שמצחיק זה שהאנשים פה אוהבים להיות נוודים בין עשירים. ואני לא פוסל את אירופה, אני אומר אם כבר להתפרק אז זה באופציה הכי טובה. וכאן אין מה לעשות זה לא משתנה זה פורום תרמילאים, שקצת מתכחשים לעוד כמה הנאות אני לא מהסוג שכופה את עצמו, זה בשורה התחתונה ואני גם לא נראה אחד כזה ולא מתנהג כאחד כזה אבל וואלה אם יש מצב למצב למה לא?

nitsansh

New member
נוודים בין עשירים??

אין לך מושג על מה אתה מדבר... תרמילאים באירופה בדרך כלל נמצאים בחברה של אנשים כמוהם, אז אין להם הרגשה של תפרנים בין עשירים... והמקומיים שהם פוגשים חיים בערך באותה רמה, לא הרבה יותר... בעולם השלישי גם אם אתה תרמילאי אז ביחס למקומיים אתה עשיר... אולי לך זה "עושה את זה" שמה שאתה מוציא ביום למקומי מספיק לחודש (או לשבוע במקרה הטוב), יש כאלה שדווקא לא מרגישים נוח במצב הזה... יש לי משום מה הרגשה שהכסף בא לך בקלות, ולכן אתה מבזבז אותו בלי חשבון... מי שמזיע בשביל השקלים שהוא מרויח לא ממהר להיפרד מהם בקלות...

ב י ש ו ף

New member
כבר לעסנו את הדיון הזה

אנחנו מגדירים בצורה שונה טיול הנאה וחופשה. אין טעם להמשיך לנסות להתווכח אני לא נווד.

למעלה