תקציב אוכל

dify

New member
קל, פשוט, מהיר ונקי :)

שני דברים שעושים את החייים קלים: 1. אורז- שוטפים אורז, מכניסים לכלי פלסטיק (אנחנו מכניסות למיכל 2 ליטר) מוסיפים מלח ומים רותחים בנדיבות (פי 4-5 מגובה האורז בכלי. מכניסים לשקית, עושים חורים בשקית (עם סכין או מזלג) ומכניסים למיקרו. שמים לכ10 דקות, מוציאים, נותנים עירבוב קל ומכניסים לעוד 10 דקות (שוב, מאד תלוי בעוצמת המיקרו) יוצא ממש טעים, אחד אחד והכי חשוב- הכלי שבו האורז מתבשל יוצא כל כך נקי שלא צריך להשקיע שום מאמץ לנקות אותו. המשדרגים מוסיפים מעט שמן, או אבקות מרק- אלא שאבקות המרק גורמות לאורז להיות יותר דביקי. המתכון המקורי מדבר על סוס אורז על כוס מים רותחים על 11 דקות במיקרו. אבל אנחנו חושבות שצריך יותר מים ויותר זמן ואז האורז יוצא אפילו יותר טוב מהכוונה המקורית. 2. עוף- את זה לקחתי מאמא שלי ואני חושבת שזה פשוט גיאוני- בטוסטר אובן הקטן שיש לך בבית - על המגש הקטן מפזרים מלח גס (אנחנו משתמשות בנייר אפיה כך שאחרי הבישול רק זורקים את נייר האפייה ולא צריך לקרצף כדי לנקות). מעל התבנית הזו שמים את הרשת של הטוסטוראובן ועליו מניחים כרעיים של עוף (שטופים אבל בלי שום טיפול נוסף, כלום) הכי טעים- כרעיים בלי הפולקע). זהו. שעה בתנור. יוצא מ-ד-ה-י-ם רך וטעים ובלי שום שום שום עבודה. אחרי האפיה רק לזרוק את נייר האפיה עם המלח עליו ולשטוף קצת את הרשת והכל נקי ומוכן לפעם הבאה :)

dify כמה מלח?

והאם הבנתי נכון המגש הקטן עם המלח למטה על זה הרשת עם הכרעיים שעה בתנור על איזה חום?? נשמע טעים

dify

New member
הוראות מדוייקות

המלח צריך לכסות את המגש הקטן. אכן הבנת נכון- המגש (מכוסה במלח) למטה, והרשת עםהכרעיים עליה מעל המגש 220 מעלות כשעה (תלוי בתנור) חום משני הכיוונים (עליון ותחתון)

על אוכל נטו -

אני קונה פעם בשלושה שבועות קניה גדולה בסופר ומשלימה מוצרי חלב מהמכולת. לא קונה סלטים מוכנים, לא קונה חטיפים, לא פיצות קפואות ובשר מוכן מראש, לא ופלים ,התפריט שלנו די קבוע כך שהקניות די זהות זו לזו. הולכת עם רשימה מדוייקת של דברים ולא מתפתה למוצרים חדשים או לנסיונות מיותרים. לצערי עדיין זקוקה לטיטולים ותמ"ל וזו הוצאה גדולה מאוד בחודש. יש דברים שאני קונה במקומות שיותר זולים מהסופר (חומרי ניקוי למשל) שתיה קלה - לרוב שותים מים, מתפנקים בכוס שתיה ממותקת מדי פעם, ארטיקים לקיץ - מכינה לבד ממיץ סחוט או קונה במרוכז ובזול ארטיק קרח לילדים בחנות מפעל. אני לא יודעת לומר סכום מדוייק כי בשר אני לא קונה בסופר אלא אצל קצב וקונה טרי. חשמל - גם לי החשבון האחרון יצא מעל לממוצע......

תודה על הטיפים

אז אני גם יתן דוגמא לקניות שעשיתי אתמול 2 מיונז 500 גרם 14 ש"ח מדף מעל מיונז 1 ק"ג 9.90 נו... " מבצעים" נשבר לי הסט של הקידוש מארז מוכן 19 ש"ח בנפרד עלה לי יותר זול כמו עוף שלם ועוף מפורק לוקחים על כל ק"ג עוד 2 ש"ח עדיף שלם. משחת כלים אני לא קונה נוזלית מהסיבה שהילדים חושבים שזה משחק ושנית קונה אמה 3.5ק"ג 25 ש"ח ו1 ק"ג עולה 12.5 ש"ח עקב המצב שהיינו בו לא מזמן מעדיפה לעשות קניות מרוכזות ולהשלים דברי תנובה כן אני לא מתקרבת למכולת שכונתית בכלל קונה אחת לשבוע לחם פחות או יותר שיספיק וגם חלב ומקפיאה ככהשאין צאנס בכלל לשלוח את הילדים למכולת כי אז זה לא נגמר רק בחלב אמא אני רוצה.... או שבכלל לא שואלים לפעמים קונים וזהו. שבוע טוב ושבת שלום

../images/Emo6.gifאה.....

חשבתי שאולי לא הבנתי....
אז ב-מחיר שציינת זה עשוי זכוכית או חרס, נכון

איזה שרשור חשוב../images/Emo70.gif../images/Emo106.gif

לא נשאר לי להוסיף הרבה.... רק שלרשימת המותרות שכתבתן אני אוסיף מעדני-חלב, קטשופ, גבינה צהובה, וכמובן-כל האוכל המתועש. מרוויחים פעמיים- גם בבריאות וגם בחיסכון. לדעתי כדאי מדי פעם לפתוח שרשורי-חיסכון כאלה ממוקדים בכל מיני תחומים. זה יועיל לכולם- לקבל רעיונות, וגם לראות שלא רק אתה בסירה הזו.....

SILIVAS

New member
שאלה חשובה

מעדנים דווקא לא נתפסים בעיני כמותרות אלא כחלק מתפריט מגוון מה לאכול במקום מעדן כדי לחסוך אבל להנות מגיוון?

YULI9

New member
יוגורט עם פירות

אם צריך אפשר להוסיף קצת סוכר. ניתן להוסיף ליוגורט טעמים שונים כמו וניל, שוקולד מגורד וכד. אני לא יודעת אם יוצא זול יותר אבל יותר טעים ובריא. אפשר את התוספות להוסיף לגבינה לבנה.

mory001

New member
אצלנו תקציב המזון

2 מבוגרים, 3 ילדים 2500 ש"ח לחודש. זה אחרי הסדנא. לפני - היה הרבה יותר גבוה. היו מחסנים של מזון בבית. היום - התקציב החודשי מחולק ל 4.25 ועם זה מסתדרים בקנייה השבועית. אין יותר מחסנים. יש רשימת קניות מודפסת עם מחירים (עבודה קשה, חד פעמית) באקסל - כך שיודעים מראש כמה זה עומד לעלות. אין תשלומים. מקציבים לדוגמא מעדן לכל ילד (כל אחד מה שהוא אוהב) ליום. כך סוף סוף לא מגיעים למצב של לזרוק כי פג התוקף. לפני שיוצאים לקניות השבועיות, לא מתעצלים לעבור מ וצר מוצר ולבדוק אם עדיין נשאר בבית וכמה. בהתחלה נלחצתי מאוד מתשלום אחד, ללא חלוקה. היום התרגלתי. אם עשינו קניות נוספות במהלך השבוע, לפני הקניות של סוף השבוע, מחשבים כמה כבר הוצאנו השבוע, ומורידים מהתקציב השבועי. מקווה שהובנתי. זה כמו בדיאטה - להתמיד ולספור ולעקוב, כל הזמן. בהתחלה זה קשה, אח"כ מתרגלים.

וואו נשמע לי כל כך אכזרי

זה ממש עובד?? מישהי ניסתה לעשות קניות דרך האינטרנט?? אם היתה אפשרות כזו זה היה הרבה יותר נוח לעמוד בתקציב. כי כשאני ממלאת עגלה בסופר קשה לי לדעת כמה זה יעלה מראש.

YULI9

New member
זה ממש לא אכזרי

התקציב שלנו 2000 שח לחודש ל2 מבוגרים 3 ילדים וחתולה ואנחנו מסתדרים מצוין כולל מותרות כמו נקניקים, גבינות טובות וממתקים. פשוט הכל מתוכנן. בודקים מה יש בבית עושים תפריט לשבוע, משתדלים לנצל את המוצרים שיש. כותבים רשימה וקונים רק מה שברשימה זה קשה בפעמים הראשונות אחר כך זה "רץ". עשיתי השוואה קפדנית עם המחירים באינטרנט. נכון שיש פחות פיתויים אבל מחיר הקניה גבוהה ב 50-70% . אם הולכים עם כסף מזומן אז גם לא מתפתים לקנות מה שלא ברשימה. תאמיני לי אנחנו אוכלים ממש טוב, מספיק להסתכל עלי ועל בעלי
.

מירנטו

New member
שאלה לגבי התפריט השבועי

האם בתקציב הזה את מצליחה להכין כל יום ארוחה בשרית?אם כן או לא אשמח ללמוד את התפריט.

YULI9

New member
אני לא מכינה כל יום ארוחה בשרית

בעיקר מסיבות בריאותיות. אפשר בתקציב כזה לאכול בשר יום יום. דוגמאות למנה עיקרית: שניצלים, נקניקיות, קציצות בשר ברוטב בטעמים שונים, עוף ברטבים שונים, תבשיל חזה עוף או הודו בנוסח סיני ספגטי ברוטב בולונז. דג אפוי או מטוגן. פשטידת ירקות, פשטידת פטריות, פשטידת פסטה וגבינה, פסטות ברטבים שונים, לזניה בשרית או חלבית. תוספות ירקות מבושלים, תפוחי אדמה, פתיתים, אורז. לפעמים מרקים. ארוחת ערב סלט גדול כל ערב, ביצים בכל מיני צורות הכנה, פשטידות (אם לא היה בצהריים), פיצה ביתית, פנקייקים, לביבות שונות. אני יושבת ומרכיבה תפריט שבועי תוך התחשבות במה שיש בבית. אני מבשלת פעמיים בשבוע ומקפיאה חלק. אציין שאני עושה קניה בסופר דיל, יש להם כבר זמן רב בשרים עופות ושניצלים במחירים נמוכים.

mory001

New member
אכזרי? ממש לא.

האמיני לי שלא חסר לנו דבר בבית. גם לילדים יש את החטיפים שהם רגילים אליהם. לא חסר לנו אוכל, ולא פינוקים. רק שהכל מחושב. סוף סוף לא נוצר מצב שזורקים אוכל. השלמות אנחנו עושים רק של לחם וחלב. ושוב - זה לא אכזרי בכלל. מספיק לראות את ההוצאות שלנו לפני יואחרי - שזה עושה לנו כיף. חשבון החשמל צומצם כמעט בחצי, חשבון המזון. ויש אפילו תקציב חודשי למסעדה - יוצאים בכיף למסעדה, ללא יסורי מצפון, כי זה לא בא על חשבון כלום. זה מחושב. והאמינו לי - נהנים יותר.

למעלה