תקציב אוכל

שחר38

New member
תקציב אוכל

נכנסתי למחשבון של עסק משפחתי וגיליתי שההוצאות שלי על אוכל וחשמל הם הרבה מעל הממוצע יחסית להכנסה שלנו ולמספר האנשים (5). רציתי לשאול, כמה הגיוני להוציא על אוכל לחודש עבור 2 מבוגרים ו3 ילדים ?(2 מהם בגיל ההתבגרות) האם עדיף לעשות קניה אחת ממש גדולה פעם בשבוע? אם כן, מה העלות שלה בערך? אני ממש צריכה להיות יותר מתוכננת ולהוציא פחות, מקוה לקבל מכם עזרה. תודה ויום טוב.

שחר38

New member
ועוד שאלה על עופות ושניצלים

האם עדיף לקנות שניצלים בנפרד,( כלומר חזה עוף פרוס), או לקנות עופות ולבקש שיחלקו לי אותם ויוציאו שניצלים, אני מתכוונת מה עדיף מבחינה כלכלית? אנחנו אוכלים בערך 15 שניצלים בשבוע.

נירה63

New member
לגבי השניצלים...עוד רעיון

אם אתם אוכלים יחסית הרבה שניצלים בשבוע, הרי שבודאי שכדאי לך לקנות חתיכת חזה עוף ובבית לפרוס... אצלנו בסופר אפשר לקנות עוף הקצב מחלק ופורס ולא לוקח כסף על זה, צריך לבדוק אם אצלכם גם כך הדברים. ועוד רעיון לגבי שווארמה. האם אצלך בבית החבר'ה אוכלים שווארמה? אם כן יש לי מתכון קלי קלות זיל הזול...

נירה63

New member
שווארמה מתכון קל זול ובעיקר טעיםםםםםםםם.

אצל הקצב אני קונה, גרון של הודו. מבקשת שיחתוך לי לחתיכות בינוניות. בבית בסיר עם מים מכניסה את חתיכות ההודו, מרתיחה ושופכת את המים והלכלוך מהסיר. שוב לוקחת סיר, מכניסה מים וחתיכות גרונות ההודו, מבשלת עד שאת רואה שהבשר רך ואפשר לטעום ממנו. מורידה מהאש, שופכת את המים , נותנת להתקרר. כשהתקרר, לוקחת את חתיכות ההודו ומורידה את הבשר, ככה מפוררת, זה מתפורר מהעצם בקלי קלום. במחבת, שמה מעט שמן, חתיכות הבשר מההודו שהתפוררו, פלפל שחור, תבלין לשווארמה, קצת צנוברים(לא חובה) מערבבת ככה טוב טוב, והשווארמה שווארמה טעימה . נ.ב. אפשר לטגן קודם בצל ולהוסיף שום ואז את הבשר, יוצא מצויין. בסוף התהליך לוקחת פיתה, חומוס שווארמה ירקוןת, בתיאבון.

נירה63

New member
שכחתי לציין את המחיר-3 חתיכות גדולות של

גרונות הודו עולים 10 ש"ח. ומהם יוצא שטווארמה ל-4 איש.

לא הבנתי למה לחמם מים ואחכ לשפוך

אותם ולמלאת חדשים ושוב להרתיח.מה הגרונות מלוכלכים? תודה מראש

מירנטו

New member
בישול עוף.

בעוף יש שומנים ורצוי להרתיח אותו במים אז יש קצף שצף אותו מוציאים עם כף החוצה עד שהמים צלולים יחסית גם במרק זה רצוי ורק אז להוסיף ירקות לדוגמה.לגבי אחרי הוצאת הקצף למה צריך לשפוך את המים עד לריכוך גם לי זה לא מובן.

נירה63

New member
שחר יקרה בוקר טוב.

רוצה לשתף ומכאן הלאה... במשפחתינו אמא וילד מתבגר אלא שתמיד קניות האוכל שלי היו כמו ל-4 או 5 נפשות, משום ש...כל הזמן ישנם בבית ילדים,חברים של הבן, חברות שלי, שכנים, משפחה, היתה כאן חגיגה!!! ראיתי או חשבתי שלאכול לבד זה לא נעים אז תמיד הקניות והבישולים היו לגדוד וכאילו היה כייף יותר עד ש........... עד ש...ראיתי ש..הויזה מלאה בקניות של אוכל....המקלחות פה כנו בבית מלון,חבר של הבן ועוד חבר ולזה חם וזה רוצה לשטוף עצמו... אוקצור...כשראיתי שאנחנו מגזימים עצרתי הורדתי מהלך ו.... הקניות שלי נעשות אך ורק פעם בשבוע, הבוקר למשל עשיתי קניות בסופר. הולכת עם רשימה מדוייקת. אין לקנות טונה משום שיש כעת מבצע.... לא קונה סטוקים, הפריזר לא צריך להיות מפוצץ בכל מיני דברים שאיני יודעת מה יש ומה אין. עושה חשבון של מה אנחנו צריכים לשבוע ואת זה קונה, נקודה!!! כדוגמה: קניתי היום בקבוק קוקה קולה ובקבוק ספרייט. יגמר מחר, לא אקנה יותר. עד לשבוע הבא, אם נדע לשתות גם מים וגם לעשות חשבון נכון השתייה תשמר אולי לעוד יום יומיים-אולי. יגמר הקטשופ לא אקנה , רק בשבוע הבא. לא קונה מלא חטיפים, קונה 2-3 וזהו, שיאכלו פירות וירקות... החשיבה אחרת!!! כבר חודש וחצי שאני בחשיבה הזו, יקירתי אני מזמינה אותך הביתה, בחיי בואי בואי...יש אוכל, אף אחד לא רעב, אבל בעיקר הורדתי סכום כסף נאה מהוצאותי... הולכת רק עם מזומן, מקציבה לכל שבוע סכום כסף וכמעט ולא חורגת ממנו...אולי ב-10 ש"ח לא יותר, בחיי. עוד דוגמה מהבוקר: בעבר הייתי קונה :חומוס, חצילים, שיהיה גם מטבוחה, אהה ראיתי גם חצילים על האש, יאללה קונה, שיהיה... היום אין מצב כזה, מי צריך את כל זה? הבן אוהב מאוד חומוס, יופי קניתי קופסה של ק"ג חומוס. ועוד משהו ירקות ופירות משתדלת מאוד לקנות בשוק. טיפ קטן, להאמין שזו דרך ארוכה אבל את כבר עלית על הדרך הנכונה...אורח רוח...לדעת שלפעמים ישנן נפילות והוצאות גבוהות...אבל לפני כל דבר שאת שמה בעגלה חשבי, צריכים? או לא חייבים?? בהצלחה רבה.

SILIVAS

New member
נירה

אני בשוק, באמת החברים שלהם השתמשו במקלחות שלכם? וואוו

נירה63

New member
למשל: באו שני חברים אחרי ביה"ס

אכלו ביחד, החליטו שלפני החוג מתקלחים, כל אחד בטורו לבד כמובן...ככה התגלגלולהם החיים כאן... באים לישון בסוף השבוע, יורדים לים, חול לכלוך , קדימה למקלחת... אבל זה היה, ולא עוד!!!

נירה אני גיליתי שקניות שבועיות

דווקא ניפחו לי את התקציב פעם הייתי קונה אחת לחודש ( בשר פתיתים אורז שמן וכו ) מה שנגמר נגמר יחכה לקניה הבאה עושה השלמות במכולת רק לחלב יוגורטים וביצים פתאום כשעושים קניה שבועית אז נגמר זה קונים ונגמר זה קונים שוב ולא זזים כמובן בלי רשימה ופתאום מ 1000 ש"ח קניה חודשית בסופר קפצתי ל 1500 ש"ח חזרתי לקניה החודשית היא הכי יעילה לי ( אך שרואים אצלי בבית שמגיע העשירי לחודש ) ועושה השלמות של חלב יוגורטים וביצים

נירה63

New member
אמא לנסיכים תראי לכל משפחה

יש את היכולות והגבולות והרצונות והדרך של...אם לכם קניה חודשית טובה אז נפלא. כשאני הבוקר ערכתח קניות , קניתי קטשופ אם יגמר יגמר לא קונה עד שבוע הבא. יוצאת עם רשימה ולא עולה על הסכום שקבעתי מראש, אם יש דברים בעגלה אני פשוט מוציאה, ותאמיני לי אם יש 3 במבה בבית או 2 במבה בבית זה אותו הדבר...הילד וחבריו למדו לאכול ולהסתדר ואם נגמר נגמר, נקודה סוף פסוק, לא קונה יותר. אז תגידי לי, אויש איזו קפדנית את, יכול להיות אבל כך צמצמתי והורדתי את ההוצאות ולא תאמיני איזה יופי... עוד דוגמה, קניתי בשבוע שעבר 2 שקיות חלב, זה אמור להספיק לנו לשבוע בבית. אבל הבן המוכשר שלי, החליט לשתות חלב במקום מים, אין בעיה...אז נגמר. לא קניתי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!חלב. בכדי ללמד את כולנו כאן בבית, שיש לעשות חשיבה, ושלא תהיה אי הבנה, לא היו אצלנו אורחים ששתו נס קפה או קפה הפוך... סתם ככה...לא היתה לי בעיה לקנות במכולת חלב, אבל...אם משפחה מעמידה לעצמה יעד, צריך לעמוד בו.

מנסיוני../images/Emo22.gif

אני חושבת שאין תקציב של משפחה אחת דומה למשנהה כל משפחה עם העדפותיה בתחום המזון וצורת מחייתה הדרך הבסיסית לחסכון היא צמצום הצריכה בתחום המזון הלא בסיסי דהיינו חטיפים שתיה מעדנים מתוקים פירות שלא בעונתם אוכל מוכן וכיוצ"ב. אני בעד עריכת קנייה אחת גדולה במרכז קניות זול . מה שמצמצם את הכניסה לסופר השכונתי המפתה עם ריחותיו ומבצעיו. לא ללכת לקניות עם הילדים לא ללכת עייפים ורעבים וכשמגיעים לקופה לפני שמניחים את המוצרים על הסרט הנע, להתבונן שוב ולשאול את עצמנו האם אנו באמת זקוקים למוצר. בתקופת ההסתגלות והשינויים נדרשים ליתר מאמץ בהכנת הארוחות, למשל....לעבור לאפייה ביתית , הכנת סלטים וקינוחים שאולי דורשים השקעה בזמן אולם בשורה התחתונה החסכון גדול! אני עורכת קניות אחת לחודש בחצי חינם בחולון כולל דברי חלב שהעמידות שלהם גבוהה שבועיים ויותר. אחרי שבועיים משלימה בסופר השכונתי. לא אוגרת מוצרים לצריכה מעבר לחודש. עופות קונה שלמים ומבקשת פירוק שלהם. החסכון ניכר ויש ניצולת של כל החלקים. אצלנו צורכים בשר הודו על כל צורותיו , בקר כמעט ולא, הערך התזונתי שווה לבשר בקר וההפרש במחיר גדול עושה כל העת השוואת מחירים בין המוצרים. מקפיאה לחמים פרוסים, גבינה צהובה, עוגיות יבשות, פיצוחים. ופירות יבשים . תשלום במזומן הוא בהחלט אופציה נוספת לשלוט בתקציב. בהצלחה!

שוקולד, איזה עצות נהדרות! ../images/Emo45.gif

מוסיפה: עצה שקיבלתי מהדיאטנית שלי שנועדה במקור להורדה במשקל, אבל מסתבר שהיא פועלת גם לצמצום ההוצאות - תכנון כל כך פשוט, כל כך אלמנטרי, כל כך כל כך עוזר. יום לפני הקניה הגדולה אני קובעת דייט עם עצמי, על כוס קפה ועוגיה - רבע שעה של שקט. עוברת על לוח השנה ורואה מה צפוי לנו השבוע. יש סופי שבוע שבהם אנחנו מטיילים, מתארחים, מארחים, או יודעים שמתוכננת ארוחה בחוץ. יש לי ימים שבהם אני עובדת כל היום וחוזרת שפוכה לחלוטין בערב - חייב להיות משהו מוכן בבית לאכול. יש ימים פנויים יותר. יש ימים שבהם יש לילדות חוגים ושוב לא יהיה לי זמן לבשל. ויש "חורים" של כמה שעות פנויות ובהם אני מתכננת מרתון בישול. כל זה כדי לא להגיע למצב של משפחה מותשת ומורעבת שדורשת אוכל עכשיו ומיד - ואז מזמינים פיצה. מצד שני, בימים מתישים במיוחד אני *מראש* מתכננת את עניין הפיצה, ומתקצבת בהתאם את שאר הקניות. אחרי שאני יודעת פחות או יותר לאיזה ארוחות נזדקק בכל יום, אני עושה קניות במזווה שלי. יש לי תמיד אורז, עדשים, שעועית, חומוס, טונה, עגבניות משומרות, רוטב עגבניות, והרבה הרבה פסטה מכל הסוגים והמינים. אני גם מחפשת במגרת הירקות לראות מה נשאר ומה אפשר לנצל. אם נשארו כמה גבעולי סלרי, שני גזרים וחבילת עדשים אדומות - יש מרק. ברוקולי ועגבניות מרוסקות - יש רוטב פסטה. כמה תפוחים או בננות שתיכף פג תוקפם - עוגה. אחרי כל אלה, רואים שבעצם לא צריך לקנות כל כך הרבה. בשבועות שאני מתכננת בהם טוב, הקניה השבועית עולה לי חצי ממה שאני רגילה להוציא, ותמיד יש אוכל בבית. ונסיים בציטוט שאני לא זוכרת את מקורו: "אילו כל אחד היה קונה רק את מה שהוא באמת זקוק לו, בזמן שהוא באמת זקוק לו - הכלכלה המערבית היתה מתמוטטת".

dify

New member
גם אני מוסיפה:

גם אני מוסיפה: :) * לא קונה סלטים מוכנים בכלל. החל מסלט תפו"א, סלט כרוב,סלט חצילים- את הכל אפשר להכין בבית ובאמת בלי הרבה מאמץ (אומרת את זה אחת שיש לה מיטבח עם איבזור מאד מינימליסטי). גם יותר זול באופן משמעותי וגם יוצא בדיוק בטעם שאני אוהבת (אחרי הכל אני מתבלת את זה...) באותה נשימה- לא קונים שתיה ממותקת- משתדלים לשתות מים כי זה בינכה יותר בריא, פחות לסחוב, ומצטבר להמון כסף. אנחנו כן קנות לעיתים תרכיזים. * כשמבשלים עושים כמות קצת יותר גדולה, מאחסנים בקופסאות פלסטיק (גלידות ריקות) וככה יש תמיד זמין אוכל מבושל במקרר (הסלטים ממקודם למשל...) * לא קונים אוכל מוכן- כל שקיות התוספות המהירות, הבשר המעובד, המרקים שצריך רק להוסיף מים ולערבב- כל הדברים הללו לא רק יקרים אלא גם מלאים חומרים לא סימפטיים (לא שאני מקפידה גדולה באוכל בריאותי) וגם בדר"כ ממש לא טעימים. צריך להחזיק מלאי של מתכונים פשוטים ומהירים לביצוע. (אורז במיקרו בעשר דקות שלוקח חצי דקה לנקות אחריו, תפו"א משודרגים במיקרו שגם לוקחים עשר דקות ויוצאים מדהימים, עוף במלח- חצי דקה הכנה וכד' וכד'....) בחיי שזה לא לוקח יותר זמן מלחמם מאמא עוף וזה עולה רבע מחיר והרבה יותר טעים. * אנחנו לא רק עושות קניות גדולות מרוכזות, אלא שאנחנו קונות במקומות שונים דברים שונים בהתאם למחירים. לא חייבים לעשות את זה... אבל גם אנחנו מצטרפות להמלצה על חצי חינם בחולון ואפילו מעדיפות את שופרסל דיל בחולון (זה גם תלוי בהרגלי הקנייה), כן קונות במבצעים (אנחנו מודעות היטב למחירים ויודעות מתי זה באמת היזדמנות ומתי זה בעיקר שלט למשוך תשומת לב). * שימוש במותגים הזולים יותר- פסטות, שימורים, קפואים, ועוד- אין סיבה לקנות את האח היקר כשעומד לידו האח הזול- לעיתים קרובות בכלל לא מרגישים בהבדל, שוה לנסות את הזולים פעם אחת ואם זה מוצלח לעבור להשתמש בהם. אני חייבת להגיד שאנחנו מבשלות המון ותמיד מאחסנות ומקפיאות חלק. מידי פעם שאני מארגנת קופסא כזו אני חושבת כמה פחות או יותר עלה לי לייצר את המזון שבקופסא וכמה היו גובים עבורה אם הייתי קונה את זה כמזון מוכן וכל פעם מחדש זה מדהים אותי, כי מדובר על הבדל של מאות אחוזים. נ.ב. המלצה לקראת הקיץ המתקרב- יש גלידות שבאות במיכלים של שני ליטר שנקראות "אלסקה" ועולות 10 ש"ח. הן פשוט נ ה ד ר ו ת (הוניל, השוקו, המוקה והפיסטוק) ואחרי שמסיימים לאכול אותן נשאר אחלה מיכל שימושי לאיחסון דברים אחרים. מומלץ :) (בדר"כ אפשר למצוא אותן רק במכולות הקטנות ולא ברשתות הגדולות)

שחל1

New member
מה פרוש תפוחי אדמה משודרגים במיקרו 10 דקות? א

אבקש הסבר. איני מבינה . רוטב עגבניות מבושל מאוד בריא לידיעתכם יותר מאשר עגבניה רגילה כי יש בה ליקיפין. איך אתם עושים מטבוחה בשיטה מרוקאית ????

dify

New member
תפו"א בכלום מאמץ:

קונים את תפו"א הכי קטנטנים שמוצאים- כמה שיותר קליפה- יותר טוב. שיהיו יפים ושלמים ככל האפשר לא כל זן מתאים, צריך פשוט לנסות. שמים אותם בכלי ומכניסים למיקרו ככה שלמים ל10 דקות (עד שהם נהיים רכים, בהתאם לעוצמת המיקרו) ואז עם סכין חדה כשהם עדיין חמים חותכים אותם (פשוט פוצעים אותם בפרעות :)) מוסיפים לבן, כף או שתיים מיונז, מלח וארגנו/בזיליקום/שמיר בתבלין (יבשים) ופלפל לוקח חצי דקה להכין ולערבב- יוצא מעולה. שווה לפעמים לתת לזה קצת להתקרר ולספוג את הטעמים אפשר כמובן להשקיע ולהוסיף שום חתוך דק. באופן כללי אומר שתפו"א במיקרו על קליפתם זה דבר נוראטעים, בעיקראם נותנים להם להתקררשלמים, אחרי לילה במקרר יש להם קצת טעם של מדורה :)

למעלה