שחר יקרה בוקר טוב.
רוצה לשתף ומכאן הלאה... במשפחתינו אמא וילד מתבגר אלא שתמיד קניות האוכל שלי היו כמו ל-4 או 5 נפשות, משום ש...כל הזמן ישנם בבית ילדים,חברים של הבן, חברות שלי, שכנים, משפחה, היתה כאן חגיגה!!! ראיתי או חשבתי שלאכול לבד זה לא נעים אז תמיד הקניות והבישולים היו לגדוד וכאילו היה כייף יותר עד ש........... עד ש...ראיתי ש..הויזה מלאה בקניות של אוכל....המקלחות פה כנו בבית מלון,חבר של הבן ועוד חבר ולזה חם וזה רוצה לשטוף עצמו... אוקצור...כשראיתי שאנחנו מגזימים עצרתי הורדתי מהלך ו.... הקניות שלי נעשות אך ורק פעם בשבוע, הבוקר למשל עשיתי קניות בסופר. הולכת עם רשימה מדוייקת. אין לקנות טונה משום שיש כעת מבצע.... לא קונה סטוקים, הפריזר לא צריך להיות מפוצץ בכל מיני דברים שאיני יודעת מה יש ומה אין. עושה חשבון של מה אנחנו צריכים לשבוע ואת זה קונה, נקודה!!! כדוגמה: קניתי היום בקבוק קוקה קולה ובקבוק ספרייט. יגמר מחר, לא אקנה יותר. עד לשבוע הבא, אם נדע לשתות גם מים וגם לעשות חשבון נכון השתייה תשמר אולי לעוד יום יומיים-אולי. יגמר הקטשופ לא אקנה , רק בשבוע הבא. לא קונה מלא חטיפים, קונה 2-3 וזהו, שיאכלו פירות וירקות... החשיבה אחרת!!! כבר חודש וחצי שאני בחשיבה הזו, יקירתי אני מזמינה אותך הביתה, בחיי בואי בואי...יש אוכל, אף אחד לא רעב, אבל בעיקר הורדתי סכום כסף נאה מהוצאותי... הולכת רק עם מזומן, מקציבה לכל שבוע סכום כסף וכמעט ולא חורגת ממנו...אולי ב-10 ש"ח לא יותר, בחיי. עוד דוגמה מהבוקר: בעבר הייתי קונה :חומוס, חצילים, שיהיה גם מטבוחה, אהה ראיתי גם חצילים על האש, יאללה קונה, שיהיה... היום אין מצב כזה, מי צריך את כל זה? הבן אוהב מאוד חומוס, יופי קניתי קופסה של ק"ג חומוס. ועוד משהו ירקות ופירות משתדלת מאוד לקנות בשוק. טיפ קטן, להאמין שזו דרך ארוכה אבל את כבר עלית על הדרך הנכונה...אורח רוח...לדעת שלפעמים ישנן נפילות והוצאות גבוהות...אבל לפני כל דבר שאת שמה בעגלה חשבי, צריכים? או לא חייבים?? בהצלחה רבה.