תקעתם גול עצמי

תקעתם גול עצמי

דבריהם של אושרת ושל איתי שזוכים כנראה להסכמה רחבה שביבי קרוב יותר לשינוי מאשר עמיר פרץ חושפים את פרצופכם האמיתי: מפלגת ימין מתונה. אל תשכחו שבין מצביעי שינוי יש לפחות 3 מנדטים של מצביעי מרצ לשעבר ועוד לפחות 7 של מצביעי העבודה. הם המשיכו לאמר בסקרים שיצביעו שינוי כי העבודה נראתה כאבודה ללא מנהיג. עתה כשיש פתאום מנהיג עם דרך הם חוזרים הביתה. מיצוב שינוי כמפלגת ימין רק יחזק את המגמה הזו. המשיכו ככה, מבחינתנו (תומכי השמאל - עבודה ומרצ) זה מצויין: גם נרויח לפחות 5 מנדטים מהקהל שלכם ומצד שני יש סיכוי שאתם תמשכו כך 2-3 מנדטים מהליכוד.

אשרת

New member
תגובה.

בתור מצביעת מרצ לשעבר , ותומכת עבודה לשעבר, ואדם בעל דעות שמאלניות בשינוי, אני מעדיפה את נתינהו מאשר את פרץ, למרות שנתניהו עושה לי אלרגיה ברמות קשות ביותר. רמו שפורמן אמר - במצאיות נתניהו התברר כלא כזה קיצוני, ולראיה פינוי חברון, והוא כמו שרון, מתחיל למרכז את דעותיו המדיניות לכיוון המרכז.וכאשר הוא יצטרך לרוץ לראשות הממשלה, אני בטוחה שהוא לא ירוץ עם אנג'ה של המפד"ל או של האיחוד הלאומי. שנית, יש פה גם עניין של אידיאולוגיה כלכלית. שינוי ומפלגת העבודה בראשותו של פרץ --> הם שני ניגודים שלא יכולים לדור תחת קורת גג אחת. ושוב , גם פה נתניהו קרוב יותר לעמדנו הכלכלית. השאלה היא: מי מעורר יותר שאת נפש בציבור - נתינהו או פרץ. לדעתי- פרץ. הבחור התעלל בציבור שלם עם כל השביתות שהוא עשה למען הוועדים החזקים!! של המדינה. נ.ב זאת אשרת ולא אושרת.

sheketz

New member
גם על פרץ אמרו שהוא יתמתן...

כמובן שיש לי את ההערכות שלי על פרץ ונתניהו.

אשרת

New member
לא עד כדי כך...

אדם שהוא סוציאליסט גמור, קשה לי לראות כיצד הוא הופך את עורו ומתקרב במידה ניכרת למצע הכלכלי של שינוי.

ריאליסט

New member
מה זה "סוציאליסט גמור"?

את מתבססת על העובדה שפרץ היה מנהיג ההסתדרות לאורך שנים רבות. אז מה? גם רמון היה מנהיג ההסתדרות...אפילו בן-גוריון היה מנהיג ההסתדרות. פרץ מדגיש שיטפל במצב החברתי הנורא שהשתרר במדינת ישראל,אבל להנהיג מדינה זה לא להנהיג גוף כמו הסתדרות-ולכן הדבר שונה לחלוטין. אבל לדעתי הדיון תאורטי-כרגע,מאחר שהבחירות יוקדמו מאד,אין לאף אחד סיכוי מול שרון.

אשרת

New member
הדיון הוא אכן תיאורטי.

וכולנו משחקים בניחושים ותו לא. וכמובן שניהול מדינה לא דומה לניהול הסתדרות. וכנראה שפרץ ילמד שמה שרואים משם (הסתדרות ) לא רואים מפה (כס השלטון). ובשביל פרץ אני מקווה שהוא יפנים זאת ולא יעשה את אותם שטויות שעשה שם. אני לא חושבת שצריך לתאר לך את מצבה של ההסתדרות.

ריאליסט

New member
מצבה של הסתדרות הוא על הפנים

אבל זו לא רק אשמתו של פרץ-שכן זוהי הסתדרות מצומקת,שלאף גוף פוליטי בארץ (כן-כולל העבודה של פרס) לא היה אינטרס להחזיקה. אז כשהשלטון נלחם בהסתדרות,והשלטון -כלכלית,הוא חזק ממנה,אין לה הרבה סיכוי-את יודעת מה-גם עם ביבי יקירך היה מנהל את ההסתדרות.

אשרת

New member
אני לא אוהבת את נתינהו.

דבר שני, זה אשמתו גם של פרץ!! זאת אשמתו שלפרץ שהוא שולח את הבריון השכונתי בצפון לאיים על ראש מועצה כלשהי שיוותר להם על הארנונה. (עכשיו היא גם ארגון פשע??) זאת אשמו כאשר הוא לא משלם לעובדים שלו את המשוכרת שלו. יש לו את כל האשמה על ההסתדרות במשך כל תקופת כהונתו כיו"ר ההסתדרות. למה שגוף פוליטי יתחזק ארגון שהוא כביכול צריך להיות נטול זהות פוליטית?

ריאליסט

New member
לא זה הסמפטום!

שכחת מי המאימים האמיתיים ? אינך זוכרת כיצד באו חברי מרכז הליכוד לכנסת,ואיימו מקרוב על חכי"ם ושרים מהליכוד,שחלילה לא יצביעו בנושאים כלכליים בצורה זו או אחרת? בסוף היה זה דווקא ראובן רבלין-יו"ר הכנסת מהליכוד,שהחליט למנוע את כניסתם. וכל זאת למה? כי למרכז הליכוד יש כח אדיר בהיותו המוסד הבוחר את החכי"ם שלו.שינוי לא הסכימה להצטרף להצעת חקיקה המחייבת מפלגות גדולות לבחור את נציגיהן בפרימריס ולא בגופים קטנים. מאיפה את ממציאה את משלוח הבריון השכונתי? פרץ ארגן שביתות-נכון,אבל הם חוקיות,ופעמים רבות הוא ריסן את הועדים.זוהי אשמת שוא שאין לה שום ביסוס. שוב-כאשר מוסד שאינו עצמאי לא משלם את משכורות העובדים שלו-זו אשמתו,וגם אשמת המדינה.הכל תלוי ברצון המדינה להחזיק במוסד כזה.הרי למדינה יש עוצמה גבוהה מאשר לארגון. ורק לידע אותך לגבי "הזהות הפוליטית":תחת הקואליציה של עמיר פרץ בהסתדרות יושב גם הליכוד.לכן יש כאן משום הצביעות.

ובנוסף לכך עמיר פרץ היה מספר 2

של חיים רמון ברשימת "חיים חדשים", שעשתה מהפכה בהסתדרות והפכה אותה ממערכת ממשלתית שניה (עם מפעלים, חברות, קופת חולים ובנקים) לארגון עובדים נטו. מרבים לדבר על השימוש בכח שעשה עמיר פרץ, אבל שוכחים שהוא היה שותף בכיר לצמצום ניכר של הכח הזה. לולא חיים רמון ועמיר פרץ - ההברפלדים (שהם אגב חברים טובים של פרס) עוד היו שולטים בהסתדרות. בתקופת עמיר פרץ ההסתדרות הצטמצמה מאוד - עובדים פוטרו, משרדים נסגרו, נכסים נמכרו (הפרטה). אבל כדרך הטבע, מה שזוכרים זה רק את השביתות.

אשרת

New member
תקרא קצת עיתונות.

כי הביריון השכונתי, הופיע השבוע, כאשר ההסתדרות התבקשה לשלום חוב די רציני לאחת המועצות בצפון. אתה מוזמן לחפש זאת, אני לא ממציאה דבר וחצי דבר. וכאשר אתה עושה שבתיה שפוגעת במשק בשווי של מילוני ש"ח ליום, אחר כך , אל תתפלא למה עסקים נסגרים...

ריאליסט

New member
אבל את מדברת על

תופעה כוללת,ומתבססת על דוגמא אחת. מאידך את לא מדברת על תהליך קבוע של חברי מרכז הליכוד,שלא מאפשרים לחכ"י מפלגתם ולשריה לתפקד. ולמה אני אומר זאת-הרי את לא מצביעת ליכוד. אבל כמי שתומכת במפלגה שמגדירה את עצמה כמפלגת מרכז,וטוענת שהיא קרובה יותר לליכוד של ביבי מאשר לעבודה של פרץ...זו פגיעה בהרבה אינטרסים שאת מאמינה בהם. הבעיה של שינוי היא שהיא מרימה 2 דגלים שפשוט לא "הולכים ביחד".דגל ההפרדה בין דת ומדינה מתאים לשמאל המדיני ולא לימין המדיני שמתבסס על כ"כ הרבה כוחות דתיים וחרדיים.מאידך הדגל הכלכלי מתאים לימין כלכלי-שאיני בטוח שהיום (אחרי בחירת פרץ),הליכוד עצמו רוצה להתהדר בו-וכך אולי להפסיד רבים מבוחריו המסורתיים (תרתי משמע). את יודעת,שאם שינוי רוצה להתקיים,היא תצטרך לותר על אחד מהדגלים הללו! מעשית היא ויתרה על הדגל הדתי,כשהתחברה עם הימין.(ועם כל הכבוד-רק לא ש"ס אינו הישג מהותי בתחומי דת ומדינה).

אשרת

New member
אני לא מבינה.

מה אתה רוצה שאני אומר לך על מרכז הליכוד שהוא משוחת? דה! לא חידשת בזה כלום. ששם גם יש בריונים - שוב פעם - דה! אבל לפני שאתה מעיף רעלים לכיוונים אחרים , תסתכל מה קורה 'בבית' שלך, והדוגמה שהבאתי היא הכי אקטואלית, אבל אל בהכרח היחידה. ההתנהלות של נציגי ההסתדרות בצפון היא בריונית. נקודה. אם אתה תומך בגישה הזאת, סבבה לך, אבל אז אל תבוא למרכז הליכוד בביקורת. שינוי , מבחינה כלכלית, קרובה יותר למשנתו הכלכלית של נתינהו מאשר לזו של פרץ. ולא מעבר לזה. כמו שאמרתי לך - כל אחד עושה את הבחירות שלו, וכל אחד צריך לשאת בתוצאות שלו. ומשום שבפורום הזה יש לאחרונה הרבה מאוד נביאים שטוענים ששינוי הולכת להתרקס טוטלית וכי פרץ הולך לגרוף 60 מנדטים, רוצה גם אתה להצטרף למעגל השוטים ולמהמהרים?

ריאליסט

New member
לא בזה העניין.

הבעיה שלי עם אנשים שהשקפתם היא כהשקפתך-היא הנכונות שלהם להתפשר על כ"כ הרבה בלי בטחון שישיגו אפילו דבר אחד. ולמה אני מתכוון? את טוענת שאת קרובה יותר למושחתי הליכוד מאשר למושחתי העבודה-למרות שהליכוד של השנים האחרונות מושחת יותר מכל מפלגה אחרת. כלומר את רוצה שמראש המפלגה שלך ("מפלגת טוהר המידות"-כפי שאומר מנהיגך) תתקרב יותר לליכוד-וזאת כאשר אין אפילו בטחון,שאם (חלילה מבחינתי),ביבי יהיה ר"מ,אכן תמשך אפילו אותה כלכלה שבה את תומכת. אני לא תומך בשום בריונות-לא בבריונות של אותם נציגי פרץ בצפון,לא בבריונות של מנהיג מפלגתך-שאותה אנחנו רואים יום יום ולא בבריונות של מרכז הליכוד. אם את חושבת שעמיר פרץ יכול אפילו ליישם מדיניות כלכלית הסתדרותית-את טועה.לכן אני מעדיף אותו ע"פ ביבי,שהוא אסון אפילו בלי קשר להשקפת עולמו הכלכלית-ובכך כבר נוכחנו,כי ביבי היה ר"מ,וראינו את התנהלותו בחודשי האחרונים-כלומר לא השתנה ולא בטיח. וממש לא טענתי שאני חושב ששינוי תתרסק בבחירות הקרובות.איני מאילו שחושב שסקרי סוף השבוע אומרים משהו.אבל שימי לב שלאורך תקופה ארוכה יש ירידה (לא דרסטית) של שינוי בסקרים,ולדעתי זהו סימן לכך שאפילו את 15 המנדטים שהם קיבלו (ושבעיניך הם מעט כמובן),הם לא יקבלו שוב. אני אמרתי שפרץ יקבל 60 מנדטים??? שרון לא יקבל 60 מנדטים.אל תחברי אותי עם אילוזיות של כותבים אחרים.

אשרת

New member
תגובה.

אני לא אמרתי שאתה אמרת זאת - יש פה מישהו אחר שאמר אתמול שפרץ יקבל 60 מנדטים, יש פה תעשייה שלמה של הימורים על כמה שינוי תקבל בבחירות הבאות, יש פה מישהו שמצד אחד נורא אוהב את הסקרים, אבל כאשר מראים לו בדיוק מה הסקרים שווים, הוא מתעלם מזה. את דעתי על הפה של לפיד אמרתי בשרשור אחר, ואף קבלתי 'נזיפה' על כך
אז גם פה אנחנו לא ממש שונים. אין פה איש שיאמר לך ששינוי תקבל שוב את ה-15 מנדטים או שתמצמח, למרות שאם תהיה עתה התנהלות נכונה של המפלגה, היא יכולה רק להרוויח. אבל זה כבר עניין של העתיד, ואין לי יכולת לנחש או לנבא. אבל תסכים איתי שיש הבדל בין ירידה מתונה של עד 5 מנדטים, לבין התרסקות טוטלית של המפלגה. ותנודות רציניות של מספר המנדטים של המפלגות מקבלות, אנחנו מכירים.

פרץ וסוציאליזם

א. פרץ לא סוציאליסט- הוא סתם צעקן, דמגוג ובור ועם הארץ. הוא לא עבד אפילו יום אחד כעובד שכיר ויש לו חוצפה לייצג את העובדים השכירים. למעשה, הוא מייצג רק את ועדי העובדים מבלי לשים לב שרוב העובדים השכירים זה אזרחים זרים, עולים חדשים ואחרים שאין להם מושג מה זה הסתדרות וכל השטויות האלה. על זכויות שלהם הוא מצפצף. לכן הסכנה של פרץ היא לא סכנת סוציאליזם אלא סכנה של כניסת אדם מושחת ואידיוט נמרץ (זה יותר מסוכן מאידיוט רגיל) למערכת פוליטית. הוא עלול להביא לחורבן המדינה והכל מתוך כוונות טובות. ב. לא הייתי כל כך מזלזל בו. הרי במערכת הבחירות לא מצביעים בעד איש אלא בעד מפלגה. בגרמניה של שנות ה-30 המוקדמות אף אחד לא חשב שהיטלר יהיה קאנצלר כי היה לא פרצוף של דביל ונעומיו היו דביליים. אבל עקב חוסר אונים של מפלגות אחרות ויריבות ביניהן הוא כן עלה לשלטון וכולם אחלו אותה. דבר דומה היה ברוסיה ב-1917 כאשר קבוצת ממזרים פשוט הדיחה את הממשלה החוקית ולאף אחד לא היה כוח להחזיר סדר על כנו. לכן אסור לזלזל בפרץ.

sheketz

New member
הרי שינוי הראתה מידה רבה של גמישות

בישום המצע שלה. אולי שינוי היא זאת שתמתן דיעותיה ותתקרב קצת לפרץ?

אשרת

New member
ספק אם זה יקרה.

שנית, אני לא רואה סיבה למה כל אחד צריך בכלל לשנות את האמונה שלו. אני לא ביקשתי שפרץ יתגמש בדעותיו, זכותו להחזיק בשלו. וזתה של שינוי להחליט עם מי ללכת , אם בכלל, בבחירות. ואם דעתו של נתינהו קרובה יותר לזו של שינוי מבחינה כלכלית, אז זה מה יש.

ריאליסט

New member
חה חה!

"מידה של גמישות"? שינוי ויתרה על כל הערכים שלה בנושאי דת ומדינה,כדי לשבת בממשלת שרון.אינני מתכוון לחזור על כניעתה המביישת לתכתיבי שרון ,ועל הויתורים הרבים שהיא עשתה לעצמה אפילו לגבי מה שהליכוד התחייב לה בהסכם הקואליציוני. יחסית לזה,התקרבות לדעות עמיר פרץ,היא עוד קטנטנה.אם שינוי ויתרה מעשית על אמונותיה הרדיקליות (והחיוביות בעיני),בנושאי דת ומדינה,אז באמת אין סיבה שלא תוותר -ולו מעט על עמדותיה הכלכליות:)

למעלה