תקנה 46 (א) לתקסד"א

aorpaz

New member
תקנה 46 (א) לתקסד"א

46. (א) תובע רשאי לאחד לתובענה אחת כמה עילות, בין נגד נתבע אחד ובין נגד כמה נתבעים יחד; תובעים אחדים רשאים לאחד לתובענה אחת כמה עילות שהם מעונינים בהן יחד, בין נגד נתבע אחד ובין נגד כמה נתבעים יחד; והכל כשאין הוראה אחרת בענין זה. לפי התקנה אני וינקלה יכולים להגיש כנגד שלוימלה ומישקה תביעה אחת הגם הגם שאין שו קשר בין טענתי כנגד שלומלה לבין טענת ינקלה כנגד מישקה - במה אני טועה?

B L I M P

New member
"תובע"

זה אומר שאתה יכול להגיש תביעה נגד פלוני ובה אתה מעלה כל טענה שאתה רוצה נגדו - שהוא הרס לך את האוטו, וגנב לך כסף מהבית, והתרשל בניתוח שהוא ביצע בך בהיותו רופא. אין הגיון שאתה תאחד כוחות עם תובע אחר רק כדי ששתי העילות תוגשנה בכתב תביעה אחר. אז התשובה לשאלתך היא - לא.

aorpaz

New member
עם ההגיון אני מסכים :) אך הסעיף טוען לכאורה א

אחרת "תובעים אחדים רשאים לאחד לתובענה אחת כמה עילות שהם מעונינים בהן יחד, בין נגד נתבע אחד ובין נגד כמה נתבעים יחד" מצד שני זה בסתירה לסעיף 21 " מותר לצרף בחזקת תובעים בתובענה אחת את כל הטוענים לזכות סעד - בין ביחד, בין לחוד ובין לחלופין - ........, ושאילו הגישו תובענות נפרדות היתה מתעוררת בהן שאלה משותפת,  משפטית או עובדתית" ס 46 מאפשר לכל אחד להגיש עם כל אחד תביעה כנגד כל אחדללא קשר ואילו ס 21 מחייב שאלה משפטית או עובדתית

aorpaz

New member
אנסה לתקוף זאת בצורה אחרת

יש שניים החיבים לי כסף האחד עשה איתי עסקא ולא שילם שכ"ט השני כנ"ל אך בעסקא אחרת לחלוטין אין שום קשר בין השניים האם הינני יכול לצרף את שתי התביעות לכלל תביעה אחת? אם לא - מדוע לא?

B L I M P

New member
"מעוניינים יחד"

נראה לי זה יפתור לך את השאלה. כל התובעים צריכים להיות מעוניינים בעילות ובנתבעים "יחד". ככה שאתה לא יכול לתבוע את פלוני על X ולצרף את חבר שלך שמעוניין לתבוע את אלמוני על Y. ודי לחפור סתם ככה בלי שום מטרה.. למרות מה שבטח אומרים לך זה לא יהפוך אותך לעורך דין טוב..

למעלה