תקלה מוזרה במנוע

shakshuki

New member
תקלה מוזרה במנוע

פתאום ללא הסבר המנוע (FX46 ) לא מחזיק סרק. החלפתי פלג ואין שיפור. הוא מחזיק סרק בערך דקה ואז נכבה. במקביל גיליתי שעכשיו כדי שהמנוע יעבוד טוב אני לסגור סיכה ראשית לשני שליש סיבוב בערך, בעוד שקודם לכן היא היתה פתוחה קצת יותר מסיבוב והמנוע עבד טוב מאד. בנוסף העבודה שלו לא חלקה, וגם בסל"ד גבוה הטורים יורדים קצת באופן פתאומי ואז חוזרים. ועוד תופעה - הסרק לפעמים גבוה ולפעמים נמוך, בלי שאגע בקיזוזים. וחוצמזה יש קאטים שלא היו קודם. בילבלתי אתכם? מצטער. היום היו לי שני קאטים בגובה נמוך והמצב בלתי נסבל
תודה תודה תודה אבי

hiyair

New member
אבי בא נבדוק כמה דברים

א הברגים שמחזיקים את הקרבטורטור למנוע מחוזקים אולי רק אחד נפל בדוק ב החלפתה דלק היום או שבוע שעבר ג אגזוז מחובר טוב 7 המנוע עני מידי מתחמם ואז יש קטים מיד

shakshuki

New member
מנוע עני

אני בטוח שהוא עני, הרי הוא עובד עם סיכה ראשית כמעט סגורה, אבל אין שום כוון אחר שהוא טוב יותר. אבל המנוע לא מתחמם בכלל. הקאטים מגיעים כשאני מוריד לסרק ואז מנסה לעלות שוב. החלפתי אמנם דלק אבל נדמה לי שהבעיות התחילו לפני. בכל מקרה אני אנסה להשתמש בדלק החדש שקניתי עכשיו. את הברגים בקרבורטור לא בדקתי אבל נדמה לי שהם במקום. איזה עוד אפשרויות יש? יכול להיות עניין של סיכה נגדית? שים לב שיש שיוניים בסל"ד כל הזמן. המנוע לא יציב.

shakshuki

New member
עשרות אנשים בפורום

יש מישהו שיש לו מושג בעניין? אני מודה מראש אבי

shakshuki

New member
לפתוח סיכה??!!

ואיך זה קשור לזה שהמנוע לא עובד "עגול"? גם בטורים מקסימליים הוא מאבד פתאום סל"ד ואז חוזר. ולפעמים הסרק שלו גבוה מבלי שאגע בקיזוזים, ואז יורד בחזרה. אני משתגע מזה.

אלעדהלר

New member
שמע..

אני מטיס עם מנועים מסוג זה כ 5 שנים ברגע שנוצר מצב שהמנוע לא מחזיק סרק צריך לפתוח בהדרגה את סיכת האויר 4\1 סיבוב כל פעם ולראות........ אגב אם לא בא לך להתחיל עם כיונונים אתה יכול להחזיר את הקרבורטור לכיונון מפעל כיצד?? עקוב אחר ההוראות הבאות בהקפדה: קודם כל פתח סיכה רגילה 2 סיבובים. 1.סגור מצערת עד כ- 1ממ-שישאר פתוח. 2.חבר צינורית ארוכה לכניסת הדלק למנוע. 3.נשוף לתוך הצינורית (החזק לחץ קבוע). 4.תתחיל לפתוח את סיכת האויר עד לנקודה בה אתה חש שהאויר חודר לקרבורטור בנקודה זו המנוע מכוון כיונון מפעל. בהצלחה אלעד.

andrenalin

New member
סיכת אויר......

התשובה לשאלתך היא כזו: המנוע מקבל מספיק אויר בכדי לשרוף דלק בסרק לזמן קצר בלבד ולכן הסלד משחק בסרק נסה לפתוח סיכת אויר (סיכה נגדית) סיבוב אחד ולאחר מכן כל פעם שהמנוע נכבה להוסיף חצי או רבע סיבוב לפי הצורך מנוע עשיר באויר יעלה טורים ויכבה מנוע עני באויר יתכבה מיד מקווה שעזרתי

hifly

New member
מנוע FX (אף איכס)

כבר אמרנו כאן בפורום שרק מנועי FX מגיעים לכאן עם בעיות...למה..מי יודע? בכל מיקרה,בדוק את נקיון הקרבורטור-רק סתימה(לאו דוקא של דלק) יכולה לתת תופעות של אי אחידות בפעולת המנוע,כולל סרק וכו,בעצם פרק קרבוטור,ונקה אותו מכל הכניסות,(תישתדל בעזרת לחץ אויר מקומפרסור)כי איפה שהוא מתרוצצת לך חתיכת ליכלוך ומשגעת את המנוע,וגורמת לעודף אויר להכנס למנוע,זו הסיבה שאתה צריך לסגור את הסיכה הראשית כמעט לגמרי. אמיר

hifly

New member
נ.ב בקשר לסיכה הנגדית

אם לא נגעת בה לפני התקלה,אז אין מה לגעת עכשיו כי ברור שהוא לא החליטה בוקר אחד להסתובב לה בנחת בשביל לעצבן אותך.גם אם היא טיפה זזה אין זו הסיבה לשגעונות של המנוע. תנקה טוב,ויהיה בסדר,בדוק בהזדמנות את נקיון מיכל הדלק,אולי משם הגיע הליכלוך. יכול להיות שאחרי שהמנוע יהיה בסדר תצטרך טיפה לכוון את הסיכה הנגדית ולא יותר. אמיר

hifly

New member
הווברה ועוד כמה טובים אחרים

לא ש O.S לא טובים,לדעתי תכנון ה FX לקוי מעט.... חוץמזה רון אתה לא ישן בשעה זו??? אמיר

2fly ron jerasi

New member
הווברה , אוו אס , שינה

מסכים איתך , מנועי OS FX לא מוצלחים!!!ׁ(יש פה כמה שיהרגו אותי) יש לי מנוע אוו אס 61SF ואני לא מצטער לרגע שרכשתי אותו. אני מכיר המון אנשים שעברו מאוו אס לווברה , אבל אני לא ממש מכיר טיסנאים שעזבו את ווברה לטובת אוו אס. נ.ב יש לציין שאנחנו מתעלמים מה LA הידוע לשימצה ואם ה FX גרוע אז איך נגדיר את ה LA ? אני עוד ער (2:35 לפנות בוקר) כי אני בד"כ מת מעייפות אחרי יום הטסה , והיום הגעתי הביתה מהטיסנים ב 15:00 התקלחתי והלכתי לנוח קצת , אבל מה נרדמתי והתעוררתי רק ה 19:00 עכשיו אתה מבין למה אני עוד ער?

hifly

New member
LA --מממ עוד מוצר מוזר

ללא עמוד שידרה(מיסבים) גם זה לא ברור לי מה הדבר הזה עושה כלל,זה כמו מנוע 46 שפותחים לו רק חצי גז. עדיף לקנות מנוע נורמאלי 23 יש להם בערך אותו הכוח.

shamgar

New member
קרה לי בדיוק את אותו הדבר

תבדוק את כל הברגים כולל הברגים של הקרבורטור ולאחר מכן תכוון את המנוע בעזרת הסיכה הנגדית

OSJC

New member
אבי שלום

חלק מהתופעות שהזכרת קורות לעיתים נסה: 1. לבדוק את הסיכה הראשית (נסה להחליף לחדש) יתכן כי חלק מההברגה שלה פגום. 2. בדוק האם צינורית הנחושת אליה מתחברת הסיכה הנגדית לא מורחבת מדי. 3. בדוק את הטבעת הקפיצית המחזיקה את הסיכה הראשית. 4. בדוק את האטם של הסיכה הראשית בהצלחה נ.ב. חיזוק יתר של הסיכה הראשית, מרחיב את צינורית הנחושת הקבועה בקרבורטור וגורמות לתופעות המוזכרות.

אולי חור בצינורית הדלק?

הרבה פעמים יש חורים שקשה מאוד לראות. הדרך הכי טובה לבדוק את זה היא לנפח את המיכל ולהשקיע אותו במים. אם יש חור אז תראה בועות יוצאות. אני גם ממליץ שתחליף צינוריות. בהצלחה.

למעלה