תקופת האבן

תקופת האבן

מישהו ניסה לשחק בצורה סדירה בתקופת האבן? או לשלוח את הדמיות לביקורים קצרים ב"עולם קדמון"? אישית, הנושא תמיד סקרן אותי, אבל לא יצא לי ליישם אותו בפועל.

0Pandemonium0

New member
לי זה נשמע נושא די משעמם למשחק.

תוכל לפרט מה כל-כך מעניין בו?

לאו דווקא

תחשוב שיש סדרת רבי מכר על הנושא (אם כי אני חושד שעיקר הצלחתם בזכות תיאורי הסקס) - כל שבט דוב המערות וההמשכים שלו. בנוגע לאפשרויות המשחק בתקופת האבן, כתבתי על זה בערך לפני שנה ומשהו כאן: מערות וממותות

מירטל

New member
העובדה שאין כמעט כלום שם.

שאת המשחק אתה חייב לשחק עם חנית מאבן ובלי שיריון בכלל

0Pandemonium0

New member
זה שאין כלום זה חיסרון.

מה אמורים לעשות בעולם שאין בו כלום?

DIDGIN

New member
עוד יותר טוב

הישרדות הופכת להיות הרפתקה בפני עצמה וכל יריב שחוט הוא מקור לא אכזב של חומרי גלם שיעזרו להשיג אותה.

DIDGIN

New member
היו לי רעיונות

לא תהיה מרוצה לשמוע שההשראה באה מן המדריך לשה"ם של שיטת המשחק הפחות חביבה עליך... ניסיתי לתת לתקופת האבן הזו גוון יותר פנטסטי, חשבתי שאולי יהיו קיימים שם יצורים שלא היו קיימים לפני כמה עשרות אלפי שנים. גזעים תבוניים נוספים זה רעיון מעניין אם כי נדוש, למרות שמאבק הישרדות שיכריע בעתיד מי היה הגזע השלט נשמע מושך (ע"ע שבט דוב המערות והקרומגס מsliders. כמובן שבשלב זה זו לא מלחמה אלא פשוט דחיקה מגומחה אקולוגית). היו לי רעיונות קצת יותר מפורטים, אבל אני לא מצליח להזכר כרגע. אנסה לחפור פרטים נוספים למענך, אולי אזכר בזה בשישעמם לי בשמירות בסוף השבוע הזה. היה לי גם רעיון לגבי משחק בעולם העתיק, כשכמובן חלק מן המיתוסים מתקיימים ויש קצת אנכרוניזם (כמו פנדראגון רק במאה השנייה לפנה"ס, קצת אחרי מלחמות הדיאדוכים).

BluePrint

New member
חשבתי על זה פעם.

יום אחד, בזמן ששמעתי Iron Maiden, התחלתי לחשוב על שבט ניאנדרטלים שיוצא לחפש אש, לאחר שלא הצליחו לשמור על המדורה. אבל זה עבר לי אחרי 3 דקות ו41 שניות. כשנגמר השיר. הניאנדרטלים נשכחו, אבל את רעיון הQuest for Fire יישמתי בדמות Mainstream Fantasy, שאף הבליחה כאן בפורום למספר הודעות.

Serpent Axis

New member
הלוואי

זה נשמע לי רעיון מעולה, אבל אין לי איך לממש אותו כרגע.

Ferenheit

New member
אני הרצתי כמה פעמים

גם אותי זה עניין. קצת מעבר בזמן (אבל זה מאוד שונה), קצת אנשי מערות שמוצאים חללית חייזרית (בעייתי, אם אני זוכר נכון - השחקנים ואני היינו צריכים לשים לב כל הזמן לפערי המידע וכושר ההבנה וזה לא היה משכנע או זורם), וקצת משחק גס בעולם אבוד (הכי טוב). היתי ממליץ לשים דגש על משחק אופי ועל פוליטיקה. סיעות יריבות, זרמים, דת מתפתחת, פולחן. אני נשמך לרעיון הנקי, ללא קסם או מפלצות.

Ferenheit

New member
התכוונתי למשחק פריהיסטורי קלאסי

בלי אלמנטים של מד"ב או פנטזיה.

הכוונה שלי ב"עולם אבוד"

או ליתר דיוק ב"עמק אבוד", היא לאותו מוטיב מוכר מכמה סרטים וספרים - על מקום נידח כלשהו בעולם "רגיל" בו עמד הזמן מלכת. בעבר זה היה פופולארי יותר, אבל עם הגלובליזציה והשתכללות התחבורה והתקשרות, ה"עמק הנעלם" הפך לבדייה, ולא לפנטזייה...

Nihau

New member
העולם שלי מאוד לא מאוכלס

לפחות יחסית למה שהוא היה פעם (לפני 400 שנה) ולכן יש בו המון איזורים כאילה בדיוק, ובחלקם יש בהם היסטוריה חשובה מאוד להתפתחות העתיד ובחלקם פשוט עוד פינה של העולם שנחה כבר 400 שנה, מתרפאת או עדיין מלקקת את הפצעים מתהפוכות הפוליטיקה ואהבת המלחמות של הגזעים התבוניים.

Nihau

New member
בקריאה שניה אולי לא הבנתי אותך

התכוונת לפינות נידחות עכשיו- שיירים של תרבויות עתיקות ומתות- כמו העיר ההרוסה בספר הג'ונגל איפה שמוגלי מוצא את נחש הקוברה הלבן? או שהתכוונת לפינות נידחות כמו העולם האבוד של ג'ול וורן- מקומות שמעולם לא אוכלסו ועין אדם לא שזפה אותם קודם לקבוצה?

Ferenheit

New member
הוא התכוון לשני

וההגדרה של הבלש, אגב, היא המדויקת והנכונה (כשאמרתי עולם אבוד התכוונתי למה שיש בו, בלי להסתכל החוצה. מצטער, פשוט התעצלתי להסביר).

למעלה