תקוע בנגינה

תקוע בנגינה

היי, התחלתי לנגן לפני כמה שבועות. מאז התקדמתי קצת והכרתי את הגיטרה באופן יותר מעשי. אבל אני מרגיש בזמן האחרון שאני פשוט לא מתקדם, אני יודע דברים בסיסיים אבל יותר מזה אני תקוע. בנתיים אני לומד לבד, אולי בעתיד אני אלמד עם מורה. בנתיים לא. איך אני יכול להמשיך ולהתקדם מבחינה תאורטית שתוביל להתקדמות מעשית אני מקווה. חשבתי על ספרים, אם מישהו מכיר ספרים מומלצים וברמה גבוהה שבאמת יוכלו לקדם אותי (בעברית, אין לי כוח להסתבך עם אנגלית), או דרכים אחרים להתקדם, דברו איתי! אני על סף ייאוש!

oneman2

New member
הכי טוב

לשמוע כמה שיותר דברים. גם דברים שבחיים שלך לא חשבת שתשמע, יכול להיות שפתאום תגלה משהו יפה שיגרום לך לנגן דברים יותר מגוונים ולהשתפר בכלליות.

לנגן עם הידע הנוכחי שלי זה אומר

רק עם טאבים. וממש אין לי חשק לנגן עם טאבים, אני מעוניין לדעת יותר תאוריה במטרה שזה ישפר אותי באופן מעשי.

The Walrus

New member
תוציא סולואים ושירים משמיעה

הכי חשוב, אל תמעיט בערך של עצמך - אני לדוגמה הייתי חושב "אני בחיים לא יכול לנגן את זה" וככה ויתרתי על אתגרים. מתישהו אמרתי זהו, אני לומד לנגן את stairway to heaven (הסולו שהיה נראה לי בלתי אפשרי) והתאמנתי הרבה והצלחתי. תכוון גבוה, תתאמן הרבה ותשיג את זה.

אני עדיין לא מכיר מספיק את הצלילים

כדי להצליח לזהות דברים לפי השמיעה. ושוב, אני אומר שאני רוצה לדעת תאוריה במטרה להתקדם בצורה בטוחה ולא לנגן רק לפי השמיעה.

RoieL

New member
שמע, אלעד,

תנסה להתחיל עם שירים בסיסיים מטאבים או תווים, כך תדע להכיר יותר את הגיטרה ולאט לאט כשתרצה להוציא צליל תדע איפה "למצוא" אותו על הצוואר, ואז תתחיל להוציא משמיעה. זו דעתי.

oneman2

New member
לדעתי

להצליח לנגן משמיעה זה יותר חשוב מלדעת לקרוא תווים, לדעת סולמות, מודוסים וכל דבר אחר. אם בכל זאת אתה רוצה ללמוד תיאוריה יש כאן כמה מאמרים נחמדים.

למעלה