תקדישו 5 דקות

R e A

New member
תקדישו 5 דקות

אמרתי שכשאני אחזור הביתה אני אעלה קטע ממש יפה שמישהו כתב. אין לי מושג האמת מי כתב את זה. אבל זה ללא ספק מעביר את המסר. "לאלמונית. איך אפשר לתאר חוויות? מילים זה דבר נדוש. איך אפשר להסביר דברים שאתה רואה ומרגיש, למישהו אחר? איך אפשר להסביר לך, לתאר מצב, להסביר את האי-צדק שאני חי? למה ג´ובניק חי טוב?! מוקף חיילות, יש לו את כל האפשרויות והזמן לעשות?! חבל שהשנים הטובות חולפות כל כך מהר. למה כשאני מגיע הביתה בשבת ומנסה להתחיל איתך את אומרת: "אתה מקסים, אתה נחמד, אבל אני לא אשב שבוע, שבועיים, חודש, חודשיים ואחכה לאדון שיבוא מסריח, מלוכלך ועייף, ברוך השם אני יפה והאפשרויות פתוחות בפניי..." ועוד שבת עברה. למה שהתגייסנו, לחבר´ה במחלקה היו הרבה חברות, מכתבים, חבילות ופתאום נשארנו כולם לבד?! בגלל שלוש שנים מזדיינות?! אני יושב במארב, בתוך אוקיינוס של בוץ, שלג מרחף לאט למטה ואני רועד, אבל הלב... הלב קר יותר, כי כשאני שוכב פה את מתהפכת במיטה החמה והיבשה בבית המוגן, בין השמיכות (לבד או עם האהוב) ולא חושבת על כלום, לא יודעת בכלל שיש חיילים ששוכבים בבוץ, שרועדים מקור ומתים לעצום את העיניים... ולישון... ששומרים עליך אלמונית, כדי שתוכלי לשכב במיטה החמה, רגועה. כשאני בגבול לבנון בתוך אבוקה, עם אפוד, נשק, קסדה והרבה כעס בלב. איך להסביר לך? הרגשה של מתח וחרדה, של פחד ואהבה כשאני בא הביתה ומספר על היתקלות ועל הפחד וההתרגשות, ואתם מנענעים בראש, כאילו מבינים ומספרים על המכונית החדשה שקניתם. כשאני סופר אבנים ובקטב"ים שפוגעים לי בג´יפ ושומע איך החשוד תכנן לעלות ליצהר ולתת צרור בכל האחים שהיו איתי ממרץ 02´ ובעיתונות כותבים על חיילים רעים שיורים והורגים. כשאני רץ וילד בן 10 מקלל את האמא והאחות ומתאר איך יזיין אותן מ-א´ ועד ת´. ואני נגנב. כשאני בקסטינה ורואה נוף שרואים בחו"ל אך אני רוצה לראות את הבית ואני רואה אותו... בחלום ובתמונות, אני רוצה מילה טובה! כשכואב הגב והעיניים אדומות מחוסר שינה אני קורא בעיתון איך מסיבות אידיאולוגיות לא מוכנים הבני זונות לשרת בשכם, טול כרם, קלקיליה רמאללה, וג´נין כי זה נוגד את צו מצפונם. יש פראיירים אחרים שיעשו את העבודה השחורה בשבילם, כל הצפונים וה"ציוניים". אז מה אנחנו? אנחנו ה"כושים" של מדינת ישראל??? הם לא מבינים איפה הם חיים, הם לא מבינים שבלעדינו הם פשוט 2 מטר מתחת לאדמה?! ואני לא מבקש רחמים! אני גם לא מרחם על עצמי, אני זועק לאי-צדק! אנשים חכמים אמרו פעם "מי שלא עובד בערב שבת לא אוכל בשבת", אין להם מושג איך נרגיש אחרי 3 שנים שבהם ראינו מסגדים, מחבלים, נשקים וסמטאות, אין לכם מושג איך נרגיש אח"כ כשנשכב במיטה עם החברה ונרגיש שיש אנשים שנולדו 5 שנים אחרינו והם אלו ששומרים עלינו. בגלל מציאות מזדיינת שנראית אבודה. אני חייב לשמור על אמא אהובה, על אבא, על אחים, על אחיות קטנות, חברים וחברות כן אני גאה!!! אני לוחם!!! לפני חודש וחצי אחותי שלחה לי מכתב עם שוקולד, על המכתב היה כתוב פשוט... "תודה רבה!!!" היא בסה"כ בת 8 והיא מבינה יותר מכל הפוליטיקאים בארץ המקודשת הזו. ממש התרגשתי, אם לא הייתי משחק אותה קשוח הייתי גם מזיל דמעה. כי בשבילה אני כאן נמצא!!! אנחנו לא דורשים משכורת גבוהה, לא רוצים מכונית צמודה וגם לא חופשות בחו"ל, רק מילה טובה!!! רק שנדע שאומה שלמה עומדת מאחורינו שנדע שיש בשביל מה, שנרגיש ששווה, שנדע שלא טעינו כשביקשנו בבקו"ם קרבי. שכל דבר יהפוך לקל כי בשבילך נעשה הכל מולדת אהובה! אולי זה נשמע "קיטשי" וסתם כאילו אנחנו מזיינים ת´שכל, אך גם היום, יש מי שחושבים ומרגישים כך. תנו לנו את הכוח להמשיך קדימה... לנצח... על החתום, החייל הפשוט"

דללה

New member
../images/Emo45.gif

תודה

R e A

New member
לפי שנת הלידה שלך

ולפי התגובה, אני מבין שעדיין לא התגייסת. או שאתה משתמט. או ג'ובניק נטול זין. בכל מקרה, יהיה נחמד אם תסביר למה אתה חושב ככה. אני פשוט נדהם כל פעם מחדש...

i D O 1 9 8 9

New member
בן 18 וחצי,

מתגייס במרץ - לקרבי. כי נמאס כבר מהבכיינות הזאת, בייכנות שכזו זו בדיוק הסיבה שהצבא שלנו נראה כמו שנראה. ואז אנשים מתפלאים שהם רואים נערים חצופים שמדברים על הרמטכ"ל כאילו הוא חבר שלהם (ע"ע המגויס שלא רצה להתגיס ואמר את זה לרמטכ"ל). מספיק עם הבכיינות, הולכים לקרבי כי מליוני אנשים עשו זאת לפנינו וזה החובה שלנו עכשיו, ואם צריך לאכול חצץ, לקפוא מקור וכל השטויות האלה שיש בשירות קרבי - אז עושים את זה בלי לבכות יותר מדי. אתה הולך לקרבי לא כדי שיעריכו אותך, או כדי שאתה תקבל דברים; אתה הולך לקרבי כדי לתת מעצמך למדינה, בלי צפייה לקבל.

R e A

New member
אחרי שתתגייס תדבר סבבה?

נראה אותך מדבר ככה אחרי אחרי שבאמת תבין מה זה קור (וכל השטויות האלה). תעשה לי טובה. אתה מדבר סתם על דברים שאין לך מושג בהם. אני לא חושב שיש יותר מדי חיילים קרביים בצה"ל שקוראים את המכתב הזה ולא מסכימים עם כל מילה ומילה בו. חיילים הם לא רובוטים שבאים לעשות את העבודה. באיזשהו שלב כל העבודה השחורה שאתה עושה וכל האי צדק שמדברים עליו, גורמים לך לרצות לקבל סימן כלשהו שמעריכים אותך. שמישהו יודע שאתה כבר שמרת בסיסית 4 פעמים ב48 שעות האחרונות ולא עצמך עין ובדיוק כשאתה עולה לשמירה החמישית הג'ובניק הולך לישון אחרי עוד יום של כיף. אנחנו אנושיים. רוצים לקבל מילה טובה. זה לא יזיק לאף אחד ויעשה לנו רק טובה. אז אם אפשר, למה לא?

i D O 1 9 8 9

New member
לא נכון, זה עניין של אופי וזה עניין של

תרבות ה-"מגיע לי" הישראלית. מגיע לי שיעריכו אותי, מגיע לי לשמוע מילה טובה, מגיע ומגיע ומגיע. צר לי לאכזב אותך, לא מגיע לך כלום, זו חובה אזרחית ומדינית שכל אחד עושה אותה בתורו כדי לתרום ולא כדי לקבל. ו-וואלה, אתה יכול לטעון שאני מדבר ככה בגלל שעוד לא התגייסתי, אבל אני מבטיח לך שאין שום קשר, זה עניין של אופי. עשיתי הרבה בחיים שלי לטובת החברה (בלי להשוויץ או משהו), ואף פעם לא ציפיתי לתמורה. עשיתי את זה לתרום, וכשתורמים עושים את זה באמת מתרומה , ולא כדי לקבל. חוץ מזה, לפי מה שזכור לי גם אתה לא כזה "פז"מניק" בצבא, עוד במסלול לא?

aloniguy

New member
יופי

אז אתה גבר! אתה יכול להסתדר בלי מילה טובה ואתה חושב שלא מגיע לך תודה... ואני מניח שאתה גם יכול להסתדר בלי מילה טובה... לא כולם כמוך! אני יכול להתגייס ולהיות ג'ובניק ולעשות את התרומה המינימלית שלי! אבל לא, יש המון חבר'ה שבוחרים בדרך הקשה, ומקבלים זין לעין!אני מכיר מלא לוחמים שחזרו מהמלחמה האחרונה ואנשים מהמדינה פשוט התייחסו אליהם בצורה כל כך מזלזלת ומבזה!קוראים להם רוצחים! בשר תותחים! אז אל תגידו תודה, אבל כבוד בסיסי לאנשים שלא בחרו בדרך הקלה ומגנים בגופם על המדינה לא תזיק! אני בטוח שאתה יודע שיש מלא פרצות בחוק גיוס חובה, וממש לא בעיה לעקוף אותו, ולא בעיה היום להוריד פרופיל ולהיות ג'ובניק שעושה יומיות (לא מזלזל אבל יש המון חבר'ה שמורידים פרופיל בשביל זה, אבל מצד שני יש המון חבר'ה שבאמת לא יכולים להיות קרביים אבל משקיעים אחושילינג ונותנים המון מעצמם) אבל לא, אתה אומר שלא מגיע להם שיעריכו אותם, ולא מגיע להם תודה וזה פשוט בושה! יפה לך שאתה מצליח להסתדר בלי שום מילה טובה או תודה מהסובבים אותך, אבל בשביל המון לוחמים זה הדלק שמניע אותם כל יום, העובדה שיש מאחוריו משפחה וחברים שמעריכים כל מה שהוא עושה.... וכן אומרים לו תודה... אז אפשר להתווכח שעה אם זה מגיע להם או לא, לא להזיק זה לא יכול, אז למה לא להגיד? למה לא להעריך?! זה כל כךךךךךך קשה?!

i D O 1 9 8 9

New member
בולשיט.

אני לא מכיר חייל אחד שקראו לו "רוצח" שהוא חזר מהמלחמה, להפך, הייתה המון הערכה לחיילים הקרבים, הרבה יותר מאי פעם. אני יודע שכאן בקיבוץ שאני גר היה טקס (אזורי) לחיילים שחזרו מהמלחמה, והם צ'ופרו המון. אבל אתה לא מבין בכלל למה התכוונתי, לא אמרתי שלא מגיע להם הערכה, כי כן מגיע להם, הכי מגיע בעולם. אני התמרמרתי על התופעה של השנים האחרונות שיוצרת חיילי שוקולד , שכל דבר שקורה להם ישר רצים לדבר עם אמא ואבא, והם הולכים לדבר עם המפקד. או כל מיני מלשבים שלא מוכנים להתגייס לשיריון,לגולני, לצנחנים ; כאילו מי לעזעזל שואל אתכם, תגידו תודה שיש לכם זכות בחירה. הרי לפני 10 שנים משהו כזה בכלל לא הייתה בחירה, לקחו כל אחד לאן שהצבא היה צריך, ומאז שיש בחירה חופשית אז כל אחד חושב שצבא זו דמוקרטיה. וזו בדיוק ההשלכה של תרבות ה-"מגיע לי". בקיצור מה שאני בא להגיד, שצריך להפסיק לבכות ולהתבכיין לחברים ולהורים על כמה קשה לי. כי וואלה, עברו את זה כ"כ הרבה לפניך (והרבה יותר קשה ממה שאתה עובר) ויעברו את זה אחריך, כל אחד בתורו. שוב, למקרה שלא הבנתם אני אחזור . לא התכוונתי שלא מגיע לחיילים הערכה (להפך), אלא שצריך להפסיק לבכות ולדרוש דברים. ולמקרה שתגידו שאני עדיין לא התגייסתי ובגלל זה אני מדבר ככה, אז יש כ"כ הרבה אנשים קרביים שאני מכיר שעושים המון, ולא בוכים ומתלוננים . ואלו בדיוק האנשים שעושים הכי הרבה, איך אמרו טובים ממני (הטובים עושים, ושותקים).

aloniguy

New member
אחי

אני מסכים איתך על המון דברים, זה דבר ראשון.... דבר שני מה אני אמור להבין מהחלק הזה בהודעה שלך : "מגיע לי שיעריכו אותי, מגיע לי לשמוע מילה טובה, מגיע ומגיע ומגיע. צר לי לאכזב אותך, לא מגיע לך כלום"??? בעצמך אמרת שלא מגיע הערכה או מילה טובה! אבל עכשיו אמרת שכן מגיע להם אז סבבה, מקבל! אבל זה בסך הכל מה שהם רוצים! תקרא את המכתב שוב! "אנחנו לא דורשים משכורת גבוהה, לא רוצים מכונית צמודה וגם לא חופשות בחו"ל, רק מילה טובה!!! רק שנדע שאומה שלמה עומדת מאחורינו שנדע שיש בשביל מה, שנרגיש ששווה, שנדע שלא טעינו כשביקשנו בבקו"ם קרבי." ורק שתדע לך, שצריך להיות ממש חזק מנטאלית בשביל לשמור הכל בפנים, ולא לשתף, ולא להגיד כמה קשה! בגלל זה לא תשמע שייטים או מטכ''ליסטים שבוכים על זה שקשה להם, אבל מה לעשות גם הם בני אדם! וגם להם יעשה טוב לשמוע מילה טובה! או תודה! אבל שוב, גם אלה שכן מוציאים הכל החוצה ואומרים שקשה להם, עושים לא פחות! העובדה שהם אומרים שקשה להם לא אומרת שהם עושים פחות! או שזה פוגע בתפקוד שלהם! ותדע לך אני מכיר היום שייטים (מילואימניקים) שאומרים לי אללללל תעשה צבא!!! ולמה זה אתה יודע?! כל השירות שלהם הם שמרו הכל בבטן, אמרו נעשה הכל בשביל המדינה שלנו! בשביל להגן על המשפחות שלנו, לא צריך תמורה! אבל אחרי כמה שנים בגישה הזאת, שמו לב שהמדינה שמה להם זין בפרצוף! עזוב לא מעריכה, עושה בדיוק ההפך! ואל תדאג הם לרגע לא פגעו במוטיבציה שלי לתרום למדינה.. אבל רק שתבין שלא הכל כמו שהוא נראה... ובקשר לחיילים במלחמה האחרונה, יצא לי לדבר לאחרונה עם קצין בנח''ל (דרך אגב פה בתפוז במסרים) שכשירד מלבנון, עבר עם החבר'ה שלו בתחנה המרכזית בתל אביב, ושם צרחו עליהם שהם רוצחים!! בגלל הדברים שהם עשו בלבנון.... ויש לי בןדוד מ'''כ בצנחנים שתמיד אמרו לו שהוא פראייר! שחבל על החיים שלו! שהום בשר תותחים והם סתם פעורים שיתחילו להתעורר!! ומצטער זו דקירה ישר ללב..

i D O 1 9 8 9

New member
אממ

א. זו הייתה ציניות. כאילו כן מגיע להם הערכה ומילה טובה ללא ספק , אבל זו הייתה סתם דוגמא לזה שצריך להפסיק לבכות ש"מגיע". שמע - הנקודה שאני מנסה להבהיר פה היא כזו : בשנים האחרונות יש מגמה של חיילים לחשוב שמגיע להם יותר מדי : שלא יצעקו עליהם, שהם לא ישמרו יותר מדי, שיהיה להם יציאות טובות, שלא יתנו להם פקודות. ואז כשעושים להם את זה (נו בכל זאת, צבא) אז הם מתלוננים, בוכים להורים, ואז המפקד שלהם צריך לשמוע את האמא צועקת עליו בגלל שהוא עיכב את הבן שלה שעה ביציאה, זה צבא זה? צבא זה חרא - זה משביז, קשה לנהל חיים אחרים חוץ ממנו, אתה נאלץ לעמוד במבחנים, ובתנאים שאף בנאדם אחר לא עומד בהם. אבל זה מה יש, זה המצב שלנו ועם זה אנחנו צריכים להתמודד. כ"כ הרבה אנשים עשו את זה לפנינו, ועכשיו זה התור שלנו אין מה לעשות. שמע , אבא שלי היה קצין בכיר בצנחנים, ולרגע אחד הוא לא אמר לי לא ללכת לשרת בקרבי. כי בסה"כ אתה כן מקבל המון בקרבי, והוא קיבל המון בקרבי ; אבל כמו שהוא אמר לי משהו מה שהוא קיבל מהצבא זה בונוס, הוא לא בא לצבא במטרה לקבל, הוא בא לצבא במטרה להקריב, ולתת. אין מה לעשות, כל אחד יקריב את ה3 שנים שלו בצבא בתורו. זה חרא והכל, אבל מה לעשות שנולדנו כאן :\

aloniguy

New member
מסכים!

אבל אתה מוציא על המכתב הזה את כל הדעות שלך! שבאותו מכתב בסך הכל מבקשים הערכה ומילה טובה! שזה הדלק שמניע את אותם חיילים! הם יעשו הכל בשביל המדינה האהובה הזאת.... ונכון כל מה שאמרת הוא נכון, אבל אין שום קשר בין המכתב לבין זה, במכתב הזה מראים לנו מה חיילים עושים היום בשביל המדינה ובשבילנו, והם בסך הכל רוצים מילה טובה.... לא יותר מזה.... ואני בטוח שגם לחיילים לפני 30 שנה מילה טובה תמיד עשתה טוב על הלב ותמיד עזרה! והיום יש חיילים שלא רק לא מקבלים מילה טובה, הם מקבלים בדיוק ההפך, אבל לרגע לא מתחרטים על מה שהם עושים! וכן כן הם החיילי שוקולד שאתה מדבר עליהם... שתבין שלא כולם ככה... ואפילו לא הרוב! ודרך אגב גם אבא לי נורא רוצה שאני אהיה קרבי, הוא גם היה בצנחנים לפני הרבה שנים והוא לא מתחרט לרגע, וכל היום מדבר על כמה שזה חשוב! אבל גם יש חבר'ה שהיו בגישה שלך, ונראים הכי חזקים ולא מוציאים מילה על כמה שקשה להם ושירתו בשייטת מטכ'ל וכו', והיום הם מרגישים שזה לא שווה את זה, וממליצים לי בחום לא ללכת לקרבי.... אז לדעתי אם מה שיגרום לחייל לא להתחרט על מעשיו זו מילה טובה - אז למה לא?! מרגיש שהמדינה שמה לו זין בעין כשהוא נותן הכל מעצמו? למה שלא יעשה משו בנידון?! שישאל למה לא מעריכים! לדעתי זה עדיף מאשר לשתוק ולשמור הכל בבטן ואז להתחרט על העובדה שהיה בקרבי!

thebestdw

New member
אינני רואה שום קשר בין מה שאתה כותב

לבין מה שרשום במכתב. אתה מדבר על בעיות משמעת. אנשים שמסרבים לבצע את הפקודות שניתנות להם. כותב המכתב בכלל מדבר על כך שהוא רוצה שיעריכו את מה שהוא עושה.. הוא לא אמר כלום על כך שהוא לא מתגייס לגולני, שריון או צנחנים. הוא לא מר כלום על כך שהוא בוכה לאמא ואבא על זה שהמפקד בסדר או לא. להיפך, אם כולם ישמרו בבטן את הבעיות שלהם, הדבר היחידי שיצא מזה זה חיילים עם בעיות פסיכולוגיות למיניהן.. חלק מהטבע האנושי וחלק מדרך ההתמודדות של בני אדם עם צרות וקשיים, הוא שיתוף אחרים בבעיה..

R e A

New member
שוב, רואים שאתה לא יודע על מה אתה מדבר

זה נורא חכם לדבר לפני הגיוס על כמה שכשתהיה חייל תהיה הכי ממושמע ולא תרצה תמורה ותעשה הכל בשביל לתרום בלי לרצות לקבל. אתה עוד תראה שאתה טועה. ולגבי המשפט הטפשי במיוחד שכתבת בסוף. מספיק שכבר 4 חודשים לקחו לי מהחיים שלי. וזה רק 4 חודשים. מספיק שמכריחים אותי לשמור בין 2-6 בלילה בקור המקפיא של הגולן. מספיק שלוקחים ממני את החופש שלי. כשתגדל-תבין.

i D O 1 9 8 9

New member
אין קשר לממושמע.

אבל אני מבטיח לך שאני בחיים לא אפיץ מכתב כזה, או אתלונן על זה שלא מחבקים אותי בגלל שאני חייל קרבי. ולגבי החלק האחרון, חאלס להתבכיין, מילא היית איזה מסלול קשה במיוחד, אבל אתה בתותחנים (לא שאני מזלזל חס וחלילה, אין ספק שכל תפקיד בצבא חשוב , ובמיוחד תותחנים שהם חיילים קרביים [למקרה שתתלהם] . אני מכיר כ"כ הרבה חברה מהקיבוץ כאן שבמסלולים הרבה יותר קשים ואני לא שומע אותם ככה מקטרים ובוכים).

R e A

New member
מקטרים ובוכים?

חיילים לא מקטרים ובוכים. זה חלק מהאופי הרובוטי שלנו. לומדים לעבוד ולשתוק. בגלל זה גם אתה רואה רק מכתב אחד כזה ולא מאה אלף. אני מתערב איתך על כל דבר שאתה רוצה שכל החברה מהקיבוץ שלך מרגישים את מה שאותו חייל שכתב את זה הרגיש [אגב אם אני לא טועה, החייל שכתב את זה, כל כך קיטר ובכה, עד שהוא החליט גם להתאבד] ולגבי הקושי של המסלול. החלק הפיזי של השירות לא מהווה קושי כמו החלק המנטלי. ויודע מה? אפילו שאני בתותחנים, עברתי גיבושים קשים. ועברתי חודשיים טירונות של חי"ר. אני יודע מה זה קושי פיזי. זה כלום לעומת מה שקרביים עוברים מבחינה מנטלית ושותקים. הדבר האחרון שאפשר להגיד עלינו זה שאנחנו בוכים ומקטרים. אנחנו עושים את העבודה עם לב שמפוצץ בבעיות ולא אומרים כלום. ואני אגיד את זה בפעם האחרונה, כי גם אני לא אהיה פה בשביל להגיב, וגם כי אני לא מתכוון להגיב שוב. עד שלא תתגייס, לא תבין. הכי קל לפוצץ במשפטים לפני שאתה בצבא. לפני שאתה נפרד מהחברים והמשפחה והולך לסגור 21. רק אז תבין כמה צריך להעריך את הלוחמים על זה שהם לא מתלוננים. רק אז תבין כמה צודק היה הבחור שכתב את המכתב שלמעלה. עד אז, פשוט תפסיק לכתוב שטויות.

i D O 1 9 8 9

New member
מה שרציתי להגיד, נאמר.

רק נחדד משהו - חיילים היום , בניגוד לשנים קודמות בוכים הרבה יותר. ואני מבטיח לך שאם תתאמץ ותשמע מסיפורים של משפחה,חברים; אתה תצדד באמירה שלי. שוב, לא אמרתי שלא צריך להעריך, להפך. בקיצור תקרא את ההודעות שלי ותבין את הנקודה.

למעלה