תקדים

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
רבות הדרכים להילחם בסרבני הגט, והמוח היהודי לא מפסיק לספק לכך שיטות חדשות ויצירתיות: בית הדין הרבני האזורי בירושלים קבע כי אישה שנפרדה מבן זוגה, תיחשב לגרושה לכל עניין ותוכל להתחתן עם אחר – אך הגבר, שעיגן אותה במשך שנים וממשיך להתל בה עד היום, לא יוכר ככזה, ויישאר כלוא בנישואיהם הכושלים

מה דעתכם על שיטת המלחמה בסרבי גט?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
רבות הדרכים להילחם בסרבני הגט, והמוח היהודי לא מפסיק לספק לכך שיטות חדשות ויצירתיות: בית הדין הרבני האזורי בירושלים קבע כי אישה שנפרדה מבן זוגה, תיחשב לגרושה לכל עניין ותוכל להתחתן עם אחר – אך הגבר, שעיגן אותה במשך שנים וממשיך להתל בה עד היום, לא יוכר ככזה, ויישאר כלוא בנישואיהם הכושלים

קראתי באיזה מקום שזאת מתיחה של האחד באפריל.

אבי בן 1231

Well-known member

כל שיטה שתימצא ע"י בית הדין הרבני היא כשרה לחלוטין.
פעם היה רק מצב הפוך, שאישה שסרבה לקבל גט נשארה אסורה לנישואין עם אחר לאחר שהבעל השאיר תעודת גרושין ברבנות והבעל היה חופשי להנשא עם אחרת.

כל שיטה שתימצא ע"י בית הדין הרבני היא כשרה לחלוטין.
פעם היה רק מצב הפוך, שאישה שסרבה לקבל גט נשארה אסורה לנישואין עם אחר לאחר שהבעל השאיר תעודת גרושין ברבנות והבעל היה חופשי להנשא עם אחרת.
לא רק פעם, אלא גם עכשיו כמו למשל שולי רנד שקיבל אישור להינשא לצופית גרנט.

אפרת10512

Well-known member

כל הכבוד על היצירתיות.
זו בהחלט הפתעה לטובה.
כל השנים יש העדפה ברורה של הגברים בבית הדין הרבני.

Harrington

Well-known member
מנהל

אני לא בטוח שמדובר בתקדים. זה מבוסס על כלל הלכתי עתיק יומין וידוע לפיו אדם נאמן להעיד על עצמו. אולי בתשקורת החילונית ו/או בליינט עוד לא שמעו על זה, אבל כאמור, מדובר בכלל הלכתי ישן נושן שאין בו שום חידוש מיוחד.

משתפרת1

Well-known member
אני לא בטוח שמדובר בתקדים. זה מבוסס על כלל הלכתי עתיק יומין וידוע לפיו אדם נאמן להעיד על עצמו. אולי בתשקורת החילונית ו/או בליינט עוד לא שמעו על זה, אבל כאמור, מדובר בכלל הלכתי ישן נושן שאין בו שום חידוש מיוחד.
ברור שההחלטה מבוססת על כלל הלכתי. הלוואי שהיו מפעילים את הכלל הזה בהרבה יותר מקרים של נשים עגונות בגלל גבר סרבן גט. לגבר שאשתו סרבנית גט יש מוצא, יש גט שהוא מפקיד, ויש חתימות של 100 רבנים שמאשרים לו לשאת אישה אחרת. למסורבת גט אין מוצא, עד התקדים הזה (שכאמור ברור לי שנקבע על סמך הלכה קיימת שעד כה לא הופעלה).

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
ברור שההחלטה מבוססת על כלל הלכתי. הלוואי שהיו מפעילים את הכלל הזה בהרבה יותר מקרים של נשים עגונות בגלל גבר סרבן גט.
אי-אפשר. זה תלוי בטענות הגבר. אי-אפשר להמציא בשמו טענות יש מאין.

קר לי בך

Well-known member

לדעתי שיטת לחימה זו צריכה להיות רלוונטית רק למי שמעוניין להתחתן ולהתגש בצורה אורטודוקסית,
לכל השאר היא צריכה להיות לא רלוונטית,
במדינה נורמלית האונס הזה צריך להיות אסור, מספיק שאחד מבני הזוג לא רוצה בשני כדי להפריד בינהם.
לדעתי אם ישראל תהיה מדינה נורמלית הרבנים יפרשו פתאום את ההלכה בצורה הרבה יותר מתאימה לזמנים שלנו ותבוא רווחה גם לאורתודוקסים

Harrington

Well-known member
מנהל
לדעתי אם ישראל תהיה מדינה נורמלית הרבנים יפרשו פתאום את ההלכה בצורה הרבה יותר מתאימה לזמנים שלנו ותבוא רווחה גם לאורתודוקסים
גישה זו מעולם לא הוכיחה עצמה בעבר, כך שאין סיבה מיוחדת שתעבוד היום. מעבר לכך כמובן שבישראל הדבר פשוט לא ישים, אבל זה כבר עניין אחר.

קר לי בך

Well-known member
גישה זו מעולם לא הוכיחה עצמה בעבר, כך שאין סיבה מיוחדת שתעבוד היום. מעבר לכך כמובן שבישראל הדבר פשוט לא ישים, אבל זה כבר עניין אחר.
מה הבעיה? בכל מדינה מערבית זה עובד (בנסיבות מסויימות גם במדינות שריעה מוסלמיות כמו איראן), אין סיבה מיוחדת שלא יפעל גם בישראל.

Harrington

Well-known member
מנהל
מה הבעיה? בכל מדינה מערבית זה עובד (בנסיבות מסויימות גם במדינות שריעה מוסלמיות כמו איראן), אין סיבה מיוחדת שלא יפעל גם בישראל.
הבעיה היא שאנחנו מדינה יהודית, לא מדינה ככל המדינות :). בעיה פעוטה אולי, אבל זאת המציאות, כך המדינה הוקמה, זה אופייה גם היום, וזה איך שרוב הציבור (ע"פ כל המחקרים בנושא) רוצים לראות אותה.
טוב? רע? חסר משמעות. זאת פשוט המציאות. אז אפשר כמובן לשחק בנדמה לי ומי שאוהב דיוני מדע בדיוני בהחלט צריך ללכת על זה. אבל אפשר גם להישאר רציניים ולקיים דיונים ענייניים ורציניים שמתייחסים למציאות ולא לפנטזיות בלתי רלוונטיות.

קר לי בך

Well-known member
הבעיה היא שאנחנו מדינה יהודית, לא מדינה ככל המדינות :).
לא, אנחנו מדינה של יהודים,
המדינה לא יהודית, היא לא מדליקה נרות שבת לא יולדת ולא טובלת במקווה.
בעיה פעוטה אולי, אבל זאת המציאות, כך המדינה הוקמה, זה אופייה גם היום, וזה איך שרוב הציבור (ע"פ כל המחקרים בנושא) רוצים לראות אותה.
ברור לי מי הקים את המדינה ואיך ראה את הדברים.
חוץ מזה רוב לא יכול לשלול זכויות בסיסיות של מיעוט,
בגרמניה בשנות ה 30 עשו את זה, הרוב החליט שהמיעוט היהודי איננו ממש אדם ולכן לא מגיעות לו זכויות של בני אדם, בגלל שההחלטה התקבלה ברוב קולות משמע שהיא כשרה?
אני אפילו אל נכנס לשאלה אם נעשה משאל עם על גיוס לכולם תחבורה ציורית בשבת גירושים ונישואים מה תהיה התוצאה.
טוב? רע? חסר משמעות. זאת פשוט המציאות.
כן, כמו ברייך השלישי. זו היתה המציאות ולמה להפעיל שיפוטיות ולהחליט שלהשמיד יהודים צוענים הומוסקסואלים ופגועי נפש זה רע?
אז אפשר כמובן לשחק בנדמה לי ומי שאוהב דיוני מדע בדיוני בהחלט צריך ללכת על זה. אבל אפשר גם להישאר רציניים ולקיים דיונים ענייניים ורציניים שמתייחסים למציאות ולא לפנטזיות בלתי רלוונטיות.
אני יודע שדיון כזה מפחיד אנשים כמוך, תצטרכו להסתגל.

יאללה עכשיו אתה יכול לתת לי ציוני בריאות ובגרות נפשית ולברוח,
משאיר לך את זכות המילה האחרונה.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא, אנחנו מדינה של יהודים
גם.
,המדינה לא יהודית
מה לעשות, כך היא מוגדרת.
היא לא מדליקה נרות שבת לא יולדת ולא טובלת במקווה.
בדקת?

כאמור. אפשר בכיף לקיים דיון במדע בדיוני. אני אפילו לא מתנגד, רק סתם אין לי פנאי לזה כרגע. אם וכאשר תרצה דיון ענייני ורציני, תרגיש חופשי לעדכן. מתנצל שלא המשכתי לקרוא בנסיבות העניין.

renana ron

Well-known member
מדוע שמישהו/מישהי תשאר/ישאר נשוי/נשואה למי שלא רוצה בו/בה, מעולם לא הבנתי!
אולי לא בימינו, אך מקווה שבעתיד, אנשים לא יצטרכו לעבור בדרך ה'ויה דולורוזה', כפי שהיא קיימת היום.
שלב ראשון לפתרון הבעיה הם נישואין אזרחיים וגירושין אזרחיים.
מי שרוצה להינשא דרך רבני הדת - יבושם לו.

GoldenEyes

Well-known member
מדוע שמישהו/מישהי תשאר/ישאר נשוי/נשואה למי שלא רוצה בו/בה, מעולם לא הבנתי!
כי הבעל רוצה את אשתו וטוען שהוא אוהב אותה
אבל היא לא רוצה אותו ולא רוצה לחיות איתו
אז מה הוא עושה ? עושה לה נאאא בעין
ולא נותן לה את הגט
ו"תוקע" אותה לכל החיים , ובמינוח עדין יותר , מעגן אותה

היתה כתבה בטלוויזיה על עגונות עשרות שנים , והרבני לא כופה גט על הסרבן
וטענו ובצדק , כי החרדים מנהלים את חיי המדינה בכפיה ולא משחררים עגונות וכי הם תומכים בבעלים.
אז משומקום , מן השמים , באה ההחלטה הזאת , לראשונה מזה מאות שנים

מ ש ה 53

Well-known member
כי הבעל רוצה את אשתו וטוען שהוא אוהב אותה
אבל היא לא רוצה אותו ולא רוצה לחיות איתו
אז מה הוא עושה ? עושה לה נאאא בעין
ולא נותן לה את הגט
ו"תוקע" אותה לכל החיים , ובמינוח עדין יותר , מעגן אותה

היתה כתבה בטלוויזיה על עגונות עשרות שנים , והרבני לא כופה גט על הסרבן
וטענו ובצדק , כי החרדים מנהלים את חיי המדינה בכפיה ולא משחררים עגונות וכי הם תומכים בבעלים.
אז משומקום , מן השמים , באה ההחלטה הזאת , לראשונה מזה מאות שנים
א. אינך צודק. בת הדין הכניסו לא אחת סרבן גט לכלא, אבל מסתבר שזה לא "הזיז לו". מכוח הנקמנות, הוא היה מוכן לשבת בכלבוש והעיקר שלא לשחרר את אשתו.
ב. בהחלט קיימת איפה ואיפה לטובת הגברים. על כך אין וויכוח. אבל
ג. איני בטוח שהכתבה הזו שפורסמה ב-1 באפריל אינה אלא מהתלה של הראשון באפריל.

למעלה