תפקיד ראשון - Verification Engineer

Oasis1

New member
תפקיד ראשון - Verification Engineer

שלום לכולם,

אני בוגר הנדסת חשמל מצטיין (90~) מאוניברסיטה מובילה, מתמיין למשרת Verification Engineer לחברה גדולה בצפון הארץ.
עברתי שלושה ראיונות מקצועיים מפרכים והשלב הבא הוא הצעת השכר.

1. הייתי שמח לדעת האם תפקיד ראשון בוריפיקציה יכול לבלום לי בצורה כזו או אחרת לאחר מכן השתלבות בתפקידים אחרים כמו Chip Design, Board Design, Backend, Architecture וכדומה? אני יודע שהתפקיד מאתגר והבטיחו לי שהחברה היא (לטענת המראיינים) דינאמית ואפשר לעבור בין תפקידים שונים, אבל אני תוהה אם בעתיד אני ארצה לעבור לחברה אחרת למשל ל-Chip Design, האם יסתכלו על זה כאילו אני בא מהוריפיקציה בעין לא אוהדת. האם בקיצור כדאי "להתפשר" עכשיו או להמשיך לחפש תפקידים אחרים? תקנו אותי אם הרושם שלי מוטעה, אבל לפי מה שהבנתי וריפיקציה של חומרה זה על סף הפיתוח (אם לא אפילו פיתוח תכל'ס) ושונה מאוד מQA של תוכנה למשל.

2. הסתכלתי בהרבה טבלאות שכר, והטווח יכול לנוע בין 12-20K. אין לי מישהו מבפנים בחברה ולא מצאתי ברשת מידע על השכר הנהוג שם. אז בקיצור כמה הגיוני לדרוש?

תודה רבה לעונים

אביבקיץ

New member
וריפיקציה זה פיתוח

וזה מעניין ומאתגר.

המעבר לdesign - סיכוי נמוך. כי אתה עובד בכלים שונים ושפות שונות מהדיזיינרים (אפילו אם יש דמיון, זו לא אותה שפה, לא אותה מתודולוגיה).

זה לא שיסתכלו עליך בעין לא אוהדת. אבל זו פשוט התמחות שונה.

salachshabati

New member
כדאי לך לכוון גבוה יותר בעיקר עם ממוצע גבוה

עדיף להתפשר עכשיו על שכר ולהכנס לפיתוח.
יקח לך שנים רבות לצאת מהטעות שאתה הולך לעשות עכשיו.

Oasis1

New member
follow up

תודה רבה על התגובות

הייתי כבר בראיונות במספר חברות בתחום.
ברובן אמרו לי שהיום אצלם לא מתחילים ישר בפיתוח ודיזיין, אלא מתחילים בוריפיקציה ואז עוברים מתישהו.
יכול להיות שהם באמת מנסים למלא את התפקידים האלה, אבל האם היום זו לא המציאות במרבית החברות?

אתם אומרים שבמקומי הייתם ממשיכים לחפש עבודה בצ'יפ או בורד דיזיין למשל ולא "מתפשרים" על וריפיקציה?
ההיצע בתחום לא גדול, גם למצטיינים...

אביבקיץ

New member
וריפיקציה זה מקצוע

קצת מתמיה אותי מה שאתה מספר, כי זה מאד שונה מההיכרות שלי את התחום.
אני מכירה חברות רבות, שבכולן יש קבוצת וריפיקציה - אנשים נמצאים בהן שנים, מתמקצעים, חלקם הגיעו כבר לדרגות בכירות, ולא עוברים לדיזיין.

מצד שני, את אלה שאין בהן צוותי וריפיקציה רציניים - אני לא פוגשת.

Oasis1

New member
פירוט נוסף

אני קיבלתי את הרושם מלפחות 3 חברות רציניות בתחום שאנשים חדשים (הכוונה לבוגרים בלי הרבה ניסיון) הן לא מגייסות לדיזיין, ואותם בוגרים קודם (לטענת המגייסים) עוברים היכרות עם המערכת והחומר תחת וריפיקציה, ואז אם התנאים מתאימים וכו' ניתן לעבור.

הבנתי כבר שמדובר במקצוע או התמחות בפני עצמה. וזוהי באמת הדילמה העיקרית שלי - האם ללכת לכיוון של ההתמחות בוריפיקציה או לאור נתונים יחסית גבוהים לחפש משהו בדיזיין. אני אמנם לא מכיר את התחומים לעומק אבל מסיבות מובנות יחסית הדיזיין יותר מושך אותי.

אני מכיר מישהו שעשה פוסט-דוק ועובד בוריפיקציה

במרכז הפיתוח של אינטל בחיפה. עבודה בוריפיקציה יכולה להיות דבר מאוד מאתגר וקשה, ולכן אני מציע לבדוק מה בדיוק כוללת המשרה שהם מציעים בתחום.

Oasis1

New member
העבודה

דבר ראשון אם משתמע אני ממש לא מזלזל בעבודה הוריפיקציה. זו עבודה קשה, מורכבת והכרחית לייצור צ'יפ תקין. אני מכיר אנשים שעבדו ועובדים בזה והם אנשים מבריקים, כמו הבחור שעושה פוסט דוק. אני רוצה לברר האם לעבוד שם במשך השנה-שנתיים הראשונות אחרי סיום הלימודים יכול לתקוע אותי בנישה שאני לא בטוח רוצה להתפתח לכיוונה בהמשך הקריירה.

בקשר לתפקיד עצמו - אז ממה שנאמר והבנתי זו וריפיקציה מתקדמת ברמה גבוהה, בכלים חדישים ובמתודולוגיות מקובלות בתחום. לכל מחלקת דיזיין יש צוות וריפיקציה שאחראי על לעשות וריפיקציה לאותו מודול שהדיזיינרים מתכננים. כלים או שפות: ספקמן, פרל, ורילוגA, מונחה עצמים וכו'.

לדעתי זו נקודת כניסה טובה לתחום

אנשי וריפיקציה ואנשי דיזיין עובדים צמוד מאד אחד לשני, למרות שמדובר בפיתוח שונה לחלוטין, ובמובן הרחב שניהם חלק מפיתוח חומרה (חומרה = צ'יפים במקרה הזה). בלא מעט מקרים אנשים שנמצאים בתחום הרבה זמן עשו גם וגם, ובלי קשר למה תעשה בסוף, ניסיון בשני התחומים תורם הרבה למקצועיות של מהנדס. מה שכן, הייתי אומר שדיזיין זה המיינסטרים, ומשם אפשר להתפתח לכל הכיוונים - וריפיקציה, BACKEND וארכיטקטורה, שכל אחד מהם הוא תחום בפני עצמו בלי קשר אחד לשני. כלומר אני מניח שאיש וריפיקציה שירצה להתפתח לארכיטקטורה יצטרך לעבור דרך דיזיין בדרך, למרות שההיפך אינו נכון. עם כל זאת, אני חושב שאם אחרי שנה-שנתיים של וריפיקציה במידה ותרצה לעבור לדיזיין, אם בחברה שלך או בחברה אחרת, זה לגיטימי לגמרי והניסיון שלך בהחלט ייחשב לרלוונטי (בכל זאת מדובר בסך הכל בעבודה ראשונה אחרי התואר, אני מכיר הרבה שעשו מעברים הרבה יותר קיצוניים בין עבודה ראשונה לשנייה, כולל אותי), אם כי מבחינה מקצועית תיחשב למהנדס מתחיל. סתם כאנקדוטה, אני אישית נתקלתי ביותר אנשים שעברו מדיזיין לוריפיקציה מאשר מוריפיקציה לדיזיין.

כל זה נכון למעבר לצ'יפ דיזיין. מעבר ל-BOARD DESIGN יהיה קצת יותר קשה כי זה תחום פחות משיק, אבל אין מה לעשות, אם אפשר לעשות הכל על ההתחלה...

PooKiPsiT

New member
המעבר מוריפיקציה לדיזיין הוא מעבר קל ביחס

למעבר לדיזיין מכמעט כל תפקיד אחר. העבודה די צמודה ובעצם רוב האנשים שאני מכירה מהתחום עסקו בשלב זה או אחר גם בדיזיין וגם בוריפיקציה. יש חברות שבהן אותם אנשים עושים את שניהם.

אמרו לך באיזה שפות משתמשים? יש מקומות שבהם הדיזיין והוריפיקציה נעשים באותה שפה ויש מקומות שבהם בוריפיקציה משתמשים בשפות שהן יותר יעודיות לוריפיקציה.

לגבי שכר - אם היית אומר שמדובר בחברה במרכז הארץ, היה אפשר ללכת על האמצע ולהגיד 16. אין לי מושג אם בצפון הארץ המספרים דומים לאזור המרכז או שהם נמוכים יותר.
הגעת למשרה הזו דרך חברת השמה? כי אם כן אתה יכול לשאול את איש הקשר שלך בחברת ההשמה עצמה לגבי השכר בכלליות בצפון לעומת המרכז וגם ספציפית לגבי החברה הזו אם היו להם השמות לתפקידים דומים בחברה הזו בעבר. אם הם ידעו יש להם אינטרס להגיד לך את האמת.

PooKiPsiT

New member
*הכוונה ללוג'יק דיזיין ולא לבורד דיזיין

וסליחה על השאלות המיותרות, עכשיו ראיתי שעל חלקן כבר ענית.

PooKiPsiT

New member
אגב, לגבי השכר - אין ראיון HR?

לפחות ממה שאני נתקלתי בדר"כ שואלים על ציפיות שכר במהלך הראיונות (לפעמים אפילו בטכניים) ובהצעת שכר עצמה פשוט באים לקבל הצעה מוכנה.

Oasis1

New member
על השכר וכו'

היעד הבא בגיוס הוא "הצעת שכר", לא הייתה לי פגישה או ריאיון HR ולא שאלו אותי לציפיות השכר. הגעתי למשרה דרך אדם מבפנים אבל הוא לא במחלקות שקשורות לזה ולא יודע על משכורות שם. ככה שאין לי מושג לגבי המשכורות שם.

השפות שמשתמשים בהם בעיקר לפי מה שאמרו זה ורילוגA (שבזה יש מצב שמשתמשים הדיזיינרים שם), וסקריפטים בפרל, מונחה עצמים (C שארפ כנראה) וכו'.

השאלה כמו שיונתן 2000 ציין היא - אם אחרי שנה-שנתיים ניסיון בזה ואני רוצה לעבור לדיזיין אני עדיין אחשב מהנדס מתחיל אז האם לא שווה לי לוותר כרגע על ההזדמנות ולחפש משהו ישר שם? אמרו לי בראיונות שנהוג מאוד לעבור תפקידים בתוך החברה, אני תוהה האם מדובר בSweet Talk כדי לאייש את המשרה ולהרגיע את המועמדים כמו שלעתים קרובות עושים בחברות.

בנוסף - כמה חוצפה זה יהיה להתקשר לראש מחלקה שאליה אני מתמיין ולשתף אותו בהתלבטות שלי ובכך שאני לא סגור שאני מעוניין בוריפיקציה ולחתור ל"האם יש משהו בדיזיין"?

תודה לעונים עד עכשיו...

PooKiPsiT

New member
אם אתה מרגיש שקל לך יחסית בראיונות

ולא תהיה לך בעיה למצוא משרת צ'יפ דיזיין אז לך על זה. להרבה בוגרים מאד קשה למצוא את העבודה הראשונה (גם לכאלה עם ממוצעים יפים) ואז לדעתי וריפיקציה זו התחלה טובה. בקיצור, תלוי מה מצבך מבחינת ראיונות.

בורילוג כנראה משתמשים בדיזיינרים, ושפות נוספות שמשתמשים בהם יכולות לשחק רק לטובתך בעתיד. בפרל ושפות דומות משתמשים כמעט בכל מקום (לא בשביל הדיזיין עצמו אלא יותר בשביל עיבוד נתונים, ותמיד טוב שיש מישהו שיודע...).

לגבי הלשאול - לא מומלץ. אתה בעצם מתקשר לראש מחלקה בשביל לספר לו שאתה לא מעוניין בתפקיד שהם מציעים לך ואתה מקבל אותו מתוך פשרה ותקוה למעבר לתפקיד אחר כמה שיותר בקרוב. בדר"כ כשמחפשים מישהו לוריפיקציה זה כי צריכים מישהו לוריפיקציה, ואם עד שיסיימו להכשיר אותך ותוכל לעבוד ולתת תפוקה יפה בעצם תהיה כבר על קוצים לעבור למשהו אחר (שאולי באמת יקרה, אבל אולי גם יקח לו יותר זמן) - אולי בכלל לא שווה להם להעסיק אותך. בקיצור, לא יודעת בקשר לחוצפה שבעניין, אבל לשאול דבר כזה זה להסתכן באיבוד התפקיד.

Oasis1

New member
ראיונות

הייתי כבר בלא מעט ראיונות. את הראיונות הראשונים אני בדר"כ עובר, בשניים לא תמיד. להגיד שהראיונות קלים לי? זה בדרך כלל חומר לא ברמה גבוהה שאני יחסית שולט בו. לפי החוויות שלי זה בעיקר לעשות רושם ולהראות ידע ודרך חשיבה, פחות בתכל'ס לפתור את השאלות. עדיין אלו לא חוויות שהייתי שמח לעשות באופן וולנטרי אם אני לא יודע שבסבירות גבוהה יחכה לי משהו טוב "בחוץ".

תודה על התגובה והטיפ בסוף.

תיחשב למתחיל מבחינה מקצועית

כי אין מה לעשות, תצטרך ללמוד ורילוג מאפס. יש לי חבר שעשה 5 שנים דיזיין ולפני כשנה עבר לוריפיקציה, ומבחינת וריפיקציה הוא נחשב מתחיל, אבל מכל בחינה אחרת (כולל שכר) הוא נחשב למהנדס עם 5-6 שנות ניסיון. כפי שנאמר, ניסיון מקיף בצ'יפ דיזיין כולל את שני התפקידים.

תראה, אף אחד לא יוכל לומר לך אם כדאי לך לוותר על המישרה בוריפיקציה ולהמשיך לחפש מישרה בדיזיין. יכול להיות שתוך חודש תמצא את משרת חייך בדיזיין וזה יהיה התחום האהוב עליך, ויכול להיות שדווקא וריפיקציה זה הכיוון הנכון בשבילך ואתה תפסיד עכשיו הזדמנות מצויינת להיכנס לתחום. זה שאלות שרק אתה תוכל לענות עליהן, וגם זה אחרי שתכיר קצת יותר את המקצוע. בגדול, לרוב לבוגרים יש חשש מורפיקיציה וכולם רוצים דיזיין, כך שאני בהחלט מבין את החשש שלך. בפועל אבל כל מה שאפשר לומר זה ש (ואני רק מסכם את מה שנאמר כבר):

א. לא צריכה להיות לך בעיה עוד שנה שנתיים לחפש מישרה בדיזיין אם תחפוץ בכך (ולא בטוח בכלל שתרצה).
ב. הניסיון בוריפיקציה תורם גם למי שעושה דיזיין אחר-כך.
ג. מבחינת ביקוש ושכר אין הרבה הבדל בין התפקידים, אבל הייתי אומר שיש קצת יותר ביקוש לוריפיקציה (ולדעתי גם המשכורות שם קצת יותר גבוהות).
ד. אני גם לחלוטין לא מסכים עם galgal שוריפיקציה נחשב פחות מתוחכם מדיזיין. שני התפקידים הם תפקידים טובים שדורשים אנשים חזקים ומקצועיים.

הרבה מעבר לזה אין מה להגיד, את ההחלטה הסופית רק אתה תוכל לקבל ובכל מקרה אני מאחל לך בהצלחה בכל מה שתבחר.

Oasis1

New member
תודה על התגובה

כבר עכשיו יש לי ידע מסוים בורילוג וב-VHDL, ואמרו שהרבה מהוריפיקציה נעשית ב-Verilog A ככה שאני אמור לקבל גם ידע בזה.

תודה רבה על האיחולים ועל הפירוט בתגובה

galgal21

New member
תשובות:

1. אם תשאר הרבה שנים בתפקיד הזה זה יוכל לבלום מעבר לתפקידים אחרים.
יש בתפקיד הזה אלמנט של פיתוח תוכנות בדיקה ואפשר להגיד שזה שזה פיתוח אבל זה נחשב פחות מתוכחם מ - Chip design. זה קצת דומה ל-QA אוטומטי (לא ידני) אבל זה מתוכחם ומורכב יותר.
2. נראה לי שהשכר צריך להיות מעט פחות ממה שהתכלת בטבלאות (למתחיל כמובן).

למעלה