תפסיקו עם זה...

sharonhaimov

New member
אז אם אלוהים יכול לברוא את הכל

בצורה מושלמת, למה שאלוהים לא יעשה את זה? ואל תגידי לי שאנחנו לא יכולים להבין, כי זה פשוט לא טיעון. בנוגע לתוספתן, אין שום תפקיד לתוספתן, כל מה שהוא עושה זה לבזבז אנרגיה לגוף, התוספתן לא מבצע שום פעילות מיוחדת חוץ מקיום התאים שלו, וזה נבדל לא מעט פעמיים. ואם כבר, אז למה ההליכה על שתיים אינה מושלמת? האבולוציה לא טוענת שגוף המושלם, אלא מנסה להתאים את עצמו לסביבתו ולשרוד, ולפעמיים נשארים שרידים. יש לא מעט ראיות שיבססו את האבולוציה, אבל לתיאוריה הדתית אין שום הוכחה. למה שנקבל תיאוריה שהיא לא מוכחת בכלל? בגלל האמונה? אם אנחנו רוצים להמשיך לשרוד בתור גזע אנושי ולהתפתח בעתיד, אנחנו חייבים להיצמד למציאות ולנסות לפתור את הבעיות שלנו דרך מדע ומחקר, לא דרך אמונה, לאמונה יש כוח, אבל זאת אמונה בלבד.

רוני13

New member
אנחנו לא יודעים...

אף אחד לא יידע! מה שאנחנו יודעים הוא קיים...הוא בכל מקום וכל מקום נמצא בו! הדת גם לא ממש סותרת את קיום הדינוזאורים! באיזהשהי מסכת במשנה כתוב ש:"אלוהים מחריב ומקים עולמות" יכול להיות שהעולם שלהם היה לא טוב...ויש עוד כמה נסיונות להסביר איך נמצאו מאובנים של דינוזאורים. עוד אחד מהם זה שה' ברא את העץ בשלמותו לפני הזרע...הכוונה שהוא ברא את העולם שיימצאו בו עצמות של יצורים שכביכול היו פה לפנינו.

sharonhaimov

New member
איך את יודעת שיש אלוהים בכל מקום,

איך את יודעת שיש אלוהים בכלל? כל הטענה שלך מבוססת על כך שאלוהים קיים, אבל קודם צריך להוכיח את קיומו!

רוני13

New member
אני בן...

עזוב,התייאשתי ממך! אתה כבר עמוק בתוך השטות הזאת תמשיך לחשוב שאתה הבן דוד של קופים ועזוב אותנו בשקט...אנחנו מסבירים ואתה חוזר על זה שוב ושוב! ניסינו לא הצליח לך תהיה מורה חשבון לקופים כי הרי הם כמו בני אדם אז הם בטח יבינו את זה איכשהו. בהצלחה.

רוני13

New member
ממך...

כי מסבירים לכך שעות! הגורם המשפיע ביותר הוא האמונה! אם היו הוכחות חותכות שה' קיים נראה לך שמישהו פה היה חילוני?! מה שמוביל אותנו זה ההיגיון שביהדות-אנחנו מאמינים בזה,יודעים שזה אמיתי ולא צריכים יותר מניסים כהוכחה. אתם פשוט באים בגישה אחרת ומתעלמים מהכל...עם ראש בקיר אז אין כל כך אםשרות לשכנע אתכם!

sharonhaimov

New member
זאת בידיוק הבעיה! האמונה!

האמונה הדתית היא מסוכנת, חייבם לבטל אותה!

שמע,

אלוהים יכול לעשות הכל אבל אם הוא יעשה הכל אז למה אתה פה? מה הייעוד שלנו אז בעולם?..לשבת רגל על רגל ולהנות מכל שניה? ממש לא! זה מגוחך.. אמונה זה דבר שאתה לא יכול להבין,קח למשל אדם חולה, אם הרופא יגיד לך שהוא עומד למות אתה עדיין תאמין שיש סיכוי קלווש שהוא יחיה.. למרות שהרופאים מבהירים חד משמעית שאין סיכוי.. אז מזו האמונה המוזרה הזו לעזאזל נכון? זהו..שאמונה זה דבר שהוא לא ניתן להסביר,זה דבר שהוא מעל למילים.. לכן יש דברים שאנחנו לא מבינים ויש דברים שנוצרו כדי שנתקן אותם..

sharonhaimov

New member
כל ההוכחה שלך מבוססת על כך שאלוהים

קיים, האם יש לך הוכחה לקיומו? בנוגע לחולה, ברוב המקרים החולה ימות, במקרים האחרים הרופאים לא ידעו משהו בגלל זה הוא ניצל, וסביר להניח שהם ידעו במוקדם או במאוחר מה קרה לאותו חולה. אי אפשר להאמין בכל דבר שמספרים לנו, קודם מוכיחים, אחר כך אפשר לטעון טיעונים בנוגע למוסר של העולם, ורצונותיו הנסתרים והלא מובנים של האל. אמונה מסוכנת- הנאצים האמינו בתורת הגזע שלא הוכחה, הנוצרים רצחו עשרות מיליוני בני אדם במשך הדורות בשם האמונה הלא מוכחת שלהם, אותו דבר עם האיסלאם היום, ואותו דבר עם רצח עם העמלק שנעשה ע"י בני ישראל באותה תקופה בשם האל. אנחנו צריכים להיצמד למציאות כדי להתקדם ולהתפתח בתור מין אנושי, לטובתנו ולטובת הסובבים אותנו.

שרירי86

New member
בוא בוא

קיבינימטטטטטטט ולמה הוא צריך להוכיח לך?!?! מי אתה בכלל!??!?!?! למה לי אף אדם לא מוכיח???????????? כל הזמן אנחנו מוכיחים לך וכל הזמן אתה נגד למרות שאנחנו מציגים עובדות אבל כניראה שאתה נהרסת - הכל בא מהבית .

הkסופית

New member
חחחח

אתה יודע מה? אתה ממש מתוסבך הא... אתה מצפה שפה בפורום של נוער יענו לך? אם אתה רוצה באמת תשובות תפסיק להתחכם ותשאל רבנים... בעצם כל נקודת המחלוקת זה בזה שאתה לא מאמין שיש אלוקים... יש לי הוכחות,אבל אתה צריך לשאול גדולים שמבינים,הם יוכלו לענות של כל השאלות שלך... אז יאלה אם אתה באמת רוצה לדעת..ולא להקניט ולקשקש..זה הזמן... ב"הצלחה...

sharonhaimov

New member
שאלתי רבנים, אין להם תשובה.

וזה לא שאני מבין גדול במדע, ואני לא מכיר את האבולוציה לעומק, אני כולה כיתה י'. ואם יש לך הוכחות, למה את לא מציגה אותן? גם אם פתאום יוכיחו שהאבולוציה היא שטות אחת גמורה, זה עדיין לא מספיק, צריך להוכיח את הקיום של אל, או תכנון תבוני.

התנ"ך לא מורה להרוג בני עם אחר..

מפני שהם שייכים לעם עמלק. בתקפת התנ"ך היה ציווי למלך שאול להמשיד את עמלק-כיוון שעשה רע לעמ"י כשיצא ממצרים ושאול לא קיים את הציווי -לכן המלכות נקרעה ממנו.. ומעבר לזה אין שום ציווי להשמיד עם מסויים מאיפה הבאת את זה?

sharonhaimov

New member
אבל האל מצדיק רצח עם?

זה מה ההבדל בין האנשים שרצחו תינוקות, ילדים, נשים וזקנים בתקופה ההיא לרוצחים המטורפים בגרמניה הנאצית? או מכל רוצח נתעב אחר?

למעלה