תפסיקו עם זה...

רוני13

New member
תפסיקו עם זה...

אני מבין שיש בפורום אנשים שאין להם קשר לדת אבל זה כבר מוגזם. תפסיקו לערער על מה שכתוב בתנ"ך,כי התנ"ך הוא הספר שבדרכו המאמינים היהודים הולכים ואם אתם לא מאמינים אל תפקפקו בו כי אתם פשוט לא יכולים לשנות שם כלום. מצדי תמציאו לעצמכם תנ"ך משלכם,עם מה שאתם חושבים שבאמת קרה אבל אין לכם שום זכות לשנות את מה שכתוב בתנ"ך או לתת דעה על מה שבאמת קרה לדעתכם! לא מוצא חן בעינכם משהו בתנ"ך פשוט אל תגידו כי זה לא נתון לשינוי.

sharonhaimov

New member
אבל התנ"ך משפיע על כולם, לא רק

על האנשים המאמינים. הדת משפיעה על העולם בצורה דרמטית, ועל 850 מיליון אגנוסטים ואתיאיסטים שחיים על פני כדה"א, אי אפשר להגיד "תתעלמו מהתנ"ך!" הוא ספר שגם לנו חשוב, פשוט יש בו טקסטים מעוותים שגרמו לאנשים לקחת מטוסים ולהתפוצץ לתוך בניינים, או להתפוצץ בתוך מסעדה, או לבוא ולהרוג בני עם אחר, מפני שהם שייכים לעם עמלק, ואלוהים כיביכול אמר שצריך להשמיד את כולם, כולל תינוקות, ילדים, נשים וזקנים.

רוני13

New member
זה מה שביקשתי בהודעה!!!!!

תפסיק! התנ"ך זה ספר החוקים והיסטורית העם היהודי והוא ההוכחה למציאותו של ה'... והתנ"ך לא מורה על אף אחד ללכת להפוצץ חתיכת כופר! אם כבר הקוראן שהמוסלמים החליטו לקחת ולעשות את מה שאתם עושים-לעוות את התנ"ך! אתה לא יכול להחליט מה כתוב בתנ"ך...כבר אמרתי לך אין לאף אחד זכות לערער על מה שכתוב בתנ"ך שזהו יסוד הדת היהודית. עוד שינוי קטן שלך על התנ"ך ואתה יכול להמציא עוד דת משלך-פשוט לקחת לנו את התנ"ך ולשנות פה ושם לעוות קצת והנה יצאה לך נצרות/איסלם/???(שמור לך...)

sharonhaimov

New member
הוכחה לקיום אלוהים? מאיפה אתה

יודע שכל מה שכתוב בתנ"ך נכון? צריך לזכור שהספר הזה נכתב במהלך שנים רבות, והוא לא נכתב ע"י גורמים אוביקטיבים במיוחד. עובדה שהאיסלאם והנצרות כן פירשו את התנ"ך בצורה הזאת, וגם היהדות, גם הנצרות וגם האסלאם, כולן דתות שטוענות שיש אל. ואם כבר נתעסק רק בתנ"ך המקורי, בשם האל עם ישראל ביצע את רצח עם העמלק, והוא רצח ללא הבחנה תינוקות, ילדים, נשים וזקנים. מה ההבדל בין האנשים שביצעו את אותו רצח עם, לנאצים? למעשה, רק המניעים שונים. ברור שלכל אחד יש זכות ערער על דברים, אחרת לעולם לא היינו מתקדמים בתור אנושות. אם היינו מאמינים בכל ספר עם חוקים, היינו מאמינים בהרבה מאוד כתות מטורפות הזויות. התנ"ך הוא לא רק שלך, הוא ספר של כל העם היהודי, ולמעשה של כל העולם, הוא מלא בתוכן ספרותי עשיר וברישומים היסטורים מרשימים, הוא מלא באגדות וסיפורים מרתקים וערכים מדהימים שעזרו להתפתחות החברה העתיקה. אבל תפקיד הדת נגמר, ועכשיו הוא צריך להיות לצד כל האמונות הקדומות והמופלאות כמו המיתולוגיה היוונית, המיתולוגיה הרומאית וסיפורים מרשימים נוספים.

ט ל ו ש1

New member
אגב האיסלאם

לפי טענתם כמובן, נכתב אך ורק ע"י אלוהים ואף אחד לא שינה אותו..ולא סבתא רבא שלי כתבה אותו או משהו כזה..

sharonhaimov

New member
גם התנ"ך טוען ככה, אבל התנ"ך נכתב

במשך תקופה ארוכה וע"י סופרים רבים שחלקם היו שייכים לאנשי יהודה וחלקם ע"י אנשי ישראל שהיו עסוקים בעיקר ולהכפיש אחד את השני לאחר ההתפרקות. וסיפורי התנ"ך עברו מאב לבן במשך דורות רבים עד שהוא נכתב בעל פה, מה הסיכוי שמשהו לא השתנה בו?

ט ל ו ש1

New member
טוב עזוב את זה עכשיו

בעד מי אתה במונדיאל?

sharonhaimov

New member
ברור! כל עוד הגביע בידי אנגליה או

ברזיל, אני מרוצה! עדיף שאנגליה תזכה...

ט ל ו ש1

New member
יש לה אחלה כדורגל לברזיל

אבל אני מקווה שהשנה היא לא תקח , ואם נהיה מציאותיים אני רוצה שגרמניה..ואם לא להיות מציאותי..אז צרפת:p חחחחחח שמת לב איזה ארצות?צרפת וגרמניה..מה שאף אחד כמעט לא סובל פה

sharonhaimov

New member
צרפת הודחה במונידאל הקודם בבתים

עכשיו לא בטוח שתגיע לשלב מתקדם בכלל, אחרי התיקו אפס המדהים שלה מול שוויץ! גרמניה נבחרת מצויינת, ויש לה את יתרון הביתיות, בכל מקרה אנגליה, ברזיל, גרמניה ועוד נבחרת, בטח ארגנטינה או צ'כיה יגיעו לשלב חצי הגמר. ספרד בשנים האחרונות לא מרשימה משהו.... ואין נבחרת משמעותית כלשהי נוספת.

ט ל ו ש1

New member
כן, צרפת במונדיאל הקודם..../images/Emo10.gif

אבל ספרד היה לה משחק טוב והיא עושה רושם טוב

sharonhaimov

New member
ספרד היא לוזרית כזאת, לא מצליחה

בשלבים האחרונים... והצרפתים בתכלס לא היו שווים כלום בלי זיזו, ועכשיו הוא עומד לפרוש, מה אז תעשה צרפת? אני לא בטוח שהיא בכלל תגיע למונידאל אם היא תקבל בית קשה, אבל עד שלא יגיע שם כוכב גדול חדש, הם לא יצליחו לשחזר את מונדיאל 98 או את היורו.

ט ל ו ש1

New member
זידאן האמת

כבר לא כלכך עוזר גם עכשיו, הוא כבר בן 35..הוא לא כמו פעם, באמת קשה להאמין שהם ישחזרו את 98...אבל היה איזה מודניאל ב82..שההורים שלי לא חשבו לעשות אותי חחח..שאיטליה שחקה בהתחלה ממש גרוע ולבסוף זכתה..אני חושבת 82..אבל זה נשמע הזוי מדי לגבי צרפת

למעלה