אחרי שקראתי הכל
זה בהחלט לא קל. אבל זה אפשרי.
הכל תלוי כמה את רוצה שזה יצליח. כי כמו שאמרה כבריודעת, זה יותר את מהוא. אני שומרת שבת, וההורים שלי חילונים, וזה לא קל ולא פשוט ורוב השבתות אני עם עצמי והספרים עושה את הסעודות מה שצריך, לפעמים אני אצלם ופתאום הם יוצאים לטייל כי זכותם ואני נשארת לבד, זה לא קל (עד שאתחתן בע"ה - חבר'ה תתחילו להתפלל עליי זה לא עסק)
אבל אין לי ברירה אחרת. פשוט ככה. הוא לא כופה עלייך או על ההורים שלך להשתנות בשבילו, הוא בסך הכל חי בדרך חיים שהיא על פי אמונה מסויימת. וכל מה שויתרת והקרבת, זה לא היה משנה אם זה בשביל שבת, או בשביל מסיבת טבע עם חבר מהצד השני... את עושה את הבחירות שלך והגיע הזמן לקחת אחריות. במקום לבכות על מה הפסדת, תתחילי להרוויח זמן עם המשפחה, יש לך הזדמנות בראש השנה, להיות כמו שאת רגילה ואוהבת, ואפילו הוא לא יהיה שם ואף אחד לא ירגיש לא בנוח שהכל לפי הספר.. אני במקומך הייתי אומרת לו שאני מוכנה לעשות את החג בלעדיו, אבל רק אם הוא יטוס לאומן בראש השנה, אבל זו רק אני

)
בכל מקרה, יש 2 דרכים לקבל את המציאות. או בדרך של קורבן - קורבן של הנסיבות, מסכן, עשו לו, לא העריכו אותו, לא ראו אותו, מתלונן מלא...
הדרך השנייה היא לקחת אחריות - להתבונן כל הזמן בחזון שלי, מה אני רוצה, ומה אני הולכת לעשות.
את רואה עתיד איתו? טוב לכם בסך הכל? את יכולה לקבל ממנו גם? ללמוד לגדול ממנו? לתת לו? אז קדימה לעבודה. בזוגיות כמו בחיים, אין מנוחה. כל הזמן יקרה משהו. כשתפנימי את זה, את תהיי מוכנה לזה נפשית, והכל יהיה פתאום קל יותר. כי יש הבנה.. ועם זה קבלה של הדברים שקורים או אז אפשר להרפות ולהסתכל סביב וקדימה בבהירות.
זה בא מאחריות, לא מקורבנות. אז תבחרי איפה את רוצה למקם את עצמך. שיהיה שנה טובה, אם הוא טס לאומן הוא מלך