תפנית בזוגיות

תפנית בזוגיות

מרגישה נורא

אני זקוקה לעיצה, אבל בעיקר לאוזן קשבת.

מזה שנתיים אני יוצאת עם בן זוג באופן רציני, שנה מתוכם אנו חיים יחד.
בן זוגי שומר שבת וכשרות, ולכן כל שבת בילינו אצל הוריו. שהרי הוא לא יכול לנסוע. להוריי זו טרחה גדולה לשמור עבורו שבת. כך שיצא שהזנחתי את המשפחה, ועל כך אני מכה על חטא.

בנוסף, בחגים האחרונים שבועות ופסח בילינו יחד עם הוריו. שוב הקרבתי את החגים עם משפחתי עבורו.
מיותר לציין שאני שומרת שבת עבורו, וכן כשרות בחו"ל, למרות שלא נהגתי כך קודם.
בקיצור, עשיתי עבורו המון הקרבות.

כעת קרבים החגים- ראש השנה בפתח. היום התקשרתי לדבר איתו בצהרים על איזשהו עניין כללי, והוספתי על הדרך שהשנה אנחנו אצל הוריי בראש השנה. הדבר היה נראה לי אלמנטרי, שכן שני החגים הקודמים היינו אצלם, מה גם שאנחנו רואים אותם כל שישי- שבת.

להפתעתי, הוא ענה "את אצלם- אני לא". הייתי המומה. מרוב הלם, פשוט מילמלתי איזשהו משהו וניתקתי. אחר כך, כשהתעשתתי, התקשרתי שוב כדי לוודא ששמעתי נכון. שאלתי אותו "צחקת קודם?", והוא ענה "לא". ואז התחלתי לשאוג עליו שכל שבת אנחנו אצל הוריו, איך הוא מעז, והוא בתגובה ניתק לי בפנים.

אני מרגישה פשוט נורא, ושהוא מזלזל בי ובהקרבות שעשיתי למענו, שהוא מעליב אותי ואת משפחתי. איך הוא בכלל מעז? אני בכלל לא רואה את המשפחה שלי, כל הזמן מבלה עם הוריו למרות שלפעמים זה לא פשוט, בכלל שכחתי איך המשפחה שלי נראית. פתאום אני מרגישה נורא כלפי הוריי, שזה לא היה שווה את זה. כמה שבתות מבוזבזות.
אני כל כך מזועזעת, שאני שוקלת פרידה. עד עכשיו הכל היה טוב, מיותר לציין. אבל פתאום המעשה הזה חושף את אופיו האמיתי. איך הוא מעז?

חשבתי להגיד לו שמעתה נתפצל גם בשבתות, אבל הבנתי שזוג נורמלי לא עושה את זה. למה להיות בזוג אם כל סופ"ש נפרדים?
לא יודעת מה לעשות. לא בא לי לדבר איתו, לראות אותו ואפילו לשמוע עליו. אני פשוט רואה אותו באור אחר, בן אדם אחר.

מה לעשות?

אייבורי

New member
שני דברים

ראשית להבין שהוא לא אסיר-תודה להקרבות שבחרת לעשות במו ידיך.
הוא לא ביקש ממך להקריב ולכן הוא לא חייב לך.

שנית, החלטת מה זוג נורמלי אמור לעשות [להיות בחג יחד]
ואני אומר לך, אין זוג נורמלי למעט זה שבראש שלך.
במציאות יש אנשים שמסתדרים
ככה שאני מציע שאת החג תעשי עם משפחתך והוא עם משפחתו
ובשישבתות תפסיקי להקריב את עצמך
תהיו זוג נורמלי שלא מבלה את השבתות יחד.
[לכי תדעי, אולי זה יפריע לו והוא יגיע איתך להסכם מסודר של זוג]

אבל זה לא סביר שכל סופ"ש נהיה בנפרד?

בכל זאת, שישבת זה זמן האיכות של בני זוג. אם נבלה כל סופ"ש בנפרד נהיה זוג מרוחק, הזוגיות תידרדר, הכל ירגיש כמו זוג חיילים שנפגשים כל אמצע שבוע. אנחנו גם ככה עובדים עד מאוחר ובקושי מבלים יחד באמצע שבוע. זה פשוט לא מסתדר...

מריוס זכריה

Member
מנהל
התבלבלת

את המשא ומתן את לא עושה עם אייבורי (אלא אם כן הוא בן זוגך, והוא הסתיר זאת מאתנו).

את המשא ומתן הזה תעשה עם החבר שלך (ברוח דבריי בהודעה למטה)

Aski7

New member
את צודקת

עדיף לשכב למענו תחת פסי הרכבת למרות שאת לא רוצה בכלל ואז להתלונן שהוא לא עושה אותו דבר למענך..
טוב הגזמתי.
אבל לוותר על עצמך ומה שאת רוצה רק יגרום ליותר תסכול מצידך ליותר כעסים הרי את לא מסוגלת פשוט לתת.. וזה טבעי שתצפי ליחס דומה אבל משלא קיבלת ועכשיו את גם יודעת שלא תקבלי אז מה תעשי אז? תריבי איתו? תגידי לו כמה בנאדם אחר ומאכזב? זה בטוח יועיל לזוגיות ויעזור לשמור עליה!

nirity1

New member
בוא נאמר ככה

את פחות או יותר ערכת את עצמך בשביל הבחור. את בחרת לשמור כשרות בשבילו , את בחרת לוותר על המשפחה שלך...
התחושה שלי שלרוב אנשים דתיים מצפים שיתחשבו בהם ולא להיפך בנושא דת. כלומר הם מצפים ממך להפגין גמישות ולא להיפך.
אני במקומך הייתי הולכת לבד אל ההורים ומסבירה לבחור היקר לך שמערכת יחסים זה תן קח ולא רק קח.

קשה לי לחשוב על שיחה במצב כזה

אני מרגישה שנקודת הפתיחה שלי גרועה. עד עכשיו עשיתי הקרבות, עכשיו הוא מעוניין לבטל את כל מה שעשיתי למענו.
והכל תחת האמתלה של "אף אחד לא הכריח אותך". זה פשוט ירתיח אותי, כי בסופו שלא דבר מן הראוי שהוא יעריך את מה שעשיתי. אבל מצד שני,
יש לו את הקלף שעשיתי זאת מרצוני...

אז לא בא לי לדבר איתו בכלל...כי כביכול הוא "ינצח" והמצב יהיה "כשר אבל מרתיח"

nirity1

New member
אוקי

השבת הזאת את אצל ההורים להרגעות...אחר כך תעשו שיחה בוגרת ולא במצב בתנצחות ותחליטי אז

יש לכם רעיון איך לפתור את זה הלאה?

אני חושבת מה יקרה כשיהיו ילדים?
אי אפשר לבקר אצל הוריי כי לא נוסעים בשבת. אצלם זה קצת קשה להתארח, כי הם די סובלים מזה שעליהם כל השבת להיות תקועים בבית..
זה היום שבו הם מטיילים בדרך כלל. כך שהאפשרות היחידה היא שאנחנו נהיה אצל הוריו- מה שאני לא רוצה בעליל....

מריוס זכריה

Member
מנהל
"ההקרבה" שלך היא לא העניין

ראשית אני לא מאמין בהקרבה.
ויתרת כי ויתרת. קחי אחריות על זה. ואת לא יכולה להגיש לו חשבון על זה.

השיחה היא אחרת לגמרי. היא לא קשורה להקרבה.
השיחה צריכה להיראות ככה: "מה שהיה היה. אני לא מרוצה מההסדרים הישנים, ואני רוצה הסדרים חדשים."

עכשיו יתנהל משא ומתן. יש לקוות שהוא יעשה בחיבה וחברות, ושתמצאו פשרות והסדרים.

אבל אם את באה לשיחה במצב רוח עצבני, כועס, אכלו לי שתו לי - השיחה תצא רע.

לכן אני שוב אומר: מה שהיה היה. זה לא נימוק לכלום. אתם מתחילים מאפס את המשא ומתן שהייתם צריכים לעשות לפני שנתיים.

תזכרי: הוא לא הרע בסיפור ואת לא הקדושה המעונה.

אבל איך אפשר עכשיו לשנות ?

הוא יראה בזה "הרעת תנאים" ויחליט להכריז מלחמה.
יעלב שאני לא רוצה יותר לבוא להוריו, ובתגובה ינטור טינה להורי, ש"מפרידים" ביננו כל שבת...

כשאתה לוקח משהו ממישהו שעד עכשיו קיבל בלי תנאים, הוא ירגיש טינה גם אם הוא 'מבין' שדברים ישתנו..
אני לא רוצה לקלקל יחסים....

:/

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא אמרתי שיהיה קל

זה בהחלט מבחן לאהבה שלכם. וגם לבגרות שלכם.
אין נוסחת פלא או דרך קלה לעקוף את זה.
רת צריכה להיות ברורה קודם כל לעצמך, מה את מוכנה ומה לא.
ואיזה מחיר את מוכנה לשלם ואיזה לא.

זה לא אמור להיפתר בצורה כוחנית, אלא מתוך הבנה לאמפתיה לצרכים של שניכם.

זה מצוין שהגיע לכם כזה מבחן. אם לא תעמדו בו, כנראה שגם לא תוכלו לעמוד באין ספור מבחנים שצפויים לכם בהמשך: איפה לגור, איך לנהל כסף, האם ומתי ללדת, כמה, איזה חינוך לתת. לא חסרות נקודות קשות.

העובדה ששנתיים היה מה שהיה לא רלוונטית. אם העסק יפול על הטיעון של "הרעת תנאים", יש לכן יחסי עובד מעביד, ולא אהבה. אני מקווה בשבילך שזה לא מה שיקרה. קווי גם את לטוב.

Another Girl

New member
אם הסבר רציונלי ורגוע

למה זה רק הוגן לחלק את השבתות והחגים שלכם שווה ושווה בין ההורים יהפוך מבחינתו למלחמה - כנראה שזה הרגע לעצור ולעשות חושבים על מערכת היחסים. תגובה מהסוג שאת מתארת תחשוף צד אנוכי למדי בו שאני אישית לא הייתי מוכנה לקבל מבן זוג.

אבל שוב - הכל באמת תלוי בגישה שלך. אם תתנהלי בצורה שבה התנהלת בסיטואציה הזו עד עכשיו (דהיינו: ניתוק בפנים ושאגות) - כמובן שהוא יגיב באנטי. החלטה מושכלת שלך לגבי עתיד הקשר יכולה להגיע רק אחרי שיחה נורמלית ובוגרת ביניכם בנושא.

תמבר

New member
הזוגיות נבחנת ביכולת לדבר על חילוקי דעות

לכל זוג יש את הריבים האלה. כל אדם בזוגיות בד"כ מקריב כמה דברים שחשובים לו וכל אדם שופט מה זאת הקרבה קצת אחרת.

עשית טעות שויתרת על דברים שחשובים לך כדי להיות עם הבחור, ועשית טעות שלא התעקשת על עמדתך מלכתחילה. עכשיו זה יהיה קשה עד בלתי אפשרי לשנות. יש פערים שאפשר לגשר ויש כאלה שלא. יכול להיות שהוא איתך גם בגלל שאת מוכנה לשמור כשרות, את יודעת. עניין של התאמה.

אני לא הבנתי, אם הוא שומר כשרות הדוק, איך הוא אמור לאכול אצלכם בראש השנה? הרי הוריך לא שומרים כשרות. מה הוא יאכל?

אבל בכל אופן, את צריכה להחליט בינך לבין עצמך מה הם התנאים שבהם תהיי מוכנה להישאר בקשר הזה. האם בכל מחיר או תנאי שהוא יציב? אם הוא לעולם לא יבוא להתארח במשפחתך, האם עדיין תשארי איתו? אחרי שתחליטי מה כן ומה לא, דברי איתו.

יכול להיות שתעברו תהליך שהוא יגמיש את עמדותיו ויכול להיות שזה יגרום לפירוק הקשר.

הפתרון לשבתות יכול להיות שבת איתו שבת אצל הוריך. או שתתארחי אצל הוריך בשישי ואז תקפצי אל הוריו (בתנאי שהם מארחים אנשים שמגיעים ברכב בשבת).

Aski7

New member
וגם האם

כשיהיו ילדים תוכלי רק את והם לנסוע להוריך בשבת? שהרי הוא לא נוסע.. אבל האם הוא לא ירצה שגם הילדים
אז מה אין שבתשאת נוסעת לבקר את ההורים עוד??

תשמעי

באקולוגיה יש מושג כזה שנקרא "גורם מגביל". זה אומר, שבכל מערכת יש איזשהו גורם שהמצאותו (כן או לא), ברמות/עוצמות משתנות ובאיכויות משתנות, משפיעים על המערכת באופן דרמטי. למשל, אם באקלים הקיצי הישראלי עריית ת"א תשתול פרחים ודשא בכל הכיכרות והגנן יגיד - הזרעים והשתילים משובחים, האדמה מדושנת, השמש מאירה בכל יום והטמפרטורה בחוץ ממש מתאימה, אבל העירייה תחסוך במים ולא תשקה, כל הגינות ילכו קאפוט. כלומר, הגורם המגביל הוא המים. מצד שני, אם הוא יספק יותר מדי מים, הצמחים יירקבו והמערכת תיחרב גם כן.

מערכות אנושיות לא שונות מבחינה תיאורטית ממערכות אקולוגיות. למשל, המון אנשים מגיעים לכאן עם תלונה על גורם מגביל מאד נפוץ - סקס. אז גם אם איש או אישה חיים עם בן הזוג הסקסי או בת הזוג הכוסית ביותר ויש להם כל מה שהם צריכים בשביל לחיות, עדיין, אם מישהו מבני הזוג חסר את התשוקה לסקס באופן קיצוני, כל המערכת נחרבת (או מקרטעת). נו, ככה זה בטבע.

הגורם המגביל במערכת שלכם הוא הדת. ידעת על זה ומרוב שחשבת שתהיי הכי אחלה בעולם אם "תקריבי" את אמונותייך ומשפחתך על מזבח הזוגיות, הנה את רואה שכשלא מטפלים נכון בגורמים המגבילים, המערכת קורסת. כי למה, את חשבת שהקרבת אבל הוא ממש לא ראה את זה ככה. אכלת אותה.

אז שיעור 1 - מהקרבת קורבנות לא יוצא דבר למעט שברון לב (ובמדינת ההלכה שתקום כאן גם הרבה פגרים של חיות מסכנות ואומללות)
שיעור 2 - אל תוותרי על מה שחשוב לך משום שאת אף אחד זה לא מעניין ואף אחד לא ייתן לך פרס על זה.

ובינינו מה את רוצה, שהוא יחגוג חג כזה אצל כופרים?
אם ההורים שלך היו קצת יותר גמישים והיו מוכנים ללכת לקראתו, אולי זה היה נראה אחרת (זה אפשרי, צריך פשוט לרצות) אבל הכרזת בעצמך שזאת "טרחה גדולה בשבילם" אז מה את רוצה שהוא יעשה?

אני לא חושבת שהוא הראה פרצוף לא יפה. אני חושבת שאת נפגשת עם הבעייתיות ועם הדילמות שמלוות חיים רב תרבותיים (וזה רק הקצה של הבעיות. נגיד תתחתנו ויהיו ילדים שומרי כשרות ושבת, ההורים שלך לא יארחו אותם?) והתקלה הגדולה שלך הייתה בהנחה הילדותית והכה נאיבית לגבי ההקרבה שלך.

בקיצור, זה לא הוא, זאת את.

תודה על התגובה הארוכה והמפורטת

משהו בי התבשל בשעה האחרונה, אחרי שקצת נרגעתי והבנתי שזו הייתה אשמתי במידה רבה.
אני כועסת כי אני פתאום גם מבינה שויתרתי על המשפחה שלי, וכמה שזה לא היה יפה והוגן בשבילם.
הייתי קצת עיוורת מרוב אהבה, מרוב רצון שהוא ירצה אותי, ופתאום הבועה התפוצצה.

זה מזכיר את זה שהוא לא משתתף במטלות הבית, ופתאום הבנתי את זה ונכנסתי למערבולת של כעס נוראית.
אני הסכמתי לזה, ופתאום אני מאשימה אותו.

זה די מאפיין אותי, התכונה הזו. לתת בלי סוף, לוותר ולבטל את עצמי, ואז פתאום להתפרץ בזעם על אותו אדם,
שלא ידע על כך- חשב שאני עושה את זה מרצון מלא, ולא מתוך חולשה.

אני פשוט לא יודעת איך החיים שלנו יראו בעתיד. ואני גם לא יודעת איך נתגבר על כל סמסי השנאה ששלחתי לו בצהרים.
ועל הטינה שההורים שלו ירכשו לי אחרי שיגלו ששנה באתי אליהם כל שישבת, ופתאום אפסיק...

קארניו

New member
את חייבת לטפל בזה:

"זה מזכיר את זה שהוא לא משתתף במטלות הבית, ופתאום הבנתי את זה ונכנסתי למערבולת של כעס נוראית.
אני הסכמתי לזה, ופתאום אני מאשימה אותו.

זה די מאפיין אותי, התכונה הזו. לתת בלי סוף, לוותר ולבטל את עצמי, ואז פתאום להתפרץ בזעם על אותו אדם,
שלא ידע על כך- חשב שאני עושה את זה מרצון מלא, ולא מתוך חולשה."

והניחי להורים שלו ולמחשבות שלהם עלייך כי זה לא צריך לעניין אותך בשלב זה.

למעלה