תפילת הדרך !

מסתבר עזרא שאתר "שירונט"

סובל מהרבה שגיאות ולא כדאי לנו מנסיון העבר להסתמך רק עליו. דבל'ה.

אימת כתבת דבלה ידידטי היקר.אילו היה

לי יותר זמן פנוי הייתי בבודק יותר ביסודיות.האם לא מספיקות 4 מובאות או 5 מובאות. יכול להיות שאני לא בדעת הרוב.הבעיה שלי היא שבאופי שלי אני דייקן ואוהב שלמות.מה שכתבתי זה לא אומר הרבה כי בפורום יש תותחיות כאלה שאני בקושי מדגדג אותן.

gold869

New member
פתרון חידת השבת.

פתרון חידת השבת מס 34. שאלה1. א. עץ הרימון - רקוד זוגות של גורית קדמן משנת 1948. לחן: ידידיה אדמון, 43 ביצועים שונים. הביצוע הראשון היה של חנה רובינא. ביצועים נוספים: הדסה סיגלוב וחבורת שירו שיר, אילנה רובינא, אריק לביא, חנה אהרוני , חמישית גלבוע עופרה חזה ואחרים. ב. מנגינת הדרור (שיר המגן והמרי)- רקוד מעגל של סעדיה עמישי משנת 1979. לחן: מרדכי זעירא, ביצועים: אופירא גלוסקה, דינה גולן ומקהלת רננים, חנה אהרוני וגם צדוק צוברי. ג. שיר שמח (אם גם ראשנו שח) - ללחן שלושה רקודי מעגל: ראשון של גיל עופר משנת 1962, שני של גיורא קדמון ז"ל משנת 1973 (הנרקד בצפון הארץ) ושלישי של יואב אשריאל משנת 1976 (הנירקד במרכז). לחן: מרדכי זעירא, 51 ביצועים שונים: שוקלד מנטה מסטיק, יפה ירקוני, להקת שלום 79, אסתר עופרים, יפה ירקוני הגבעטרון ואחרים. ד. שני שושנים - רקוד זוגות של אליהו גמליאל משנת 1969. לחן מרדכי זעירא, ביצוע: 65 ביצועים שונים בינהם: עופרה חזה. ה. הנה אחללה - רקוד זוגות של יואב אשריאל משנת 1961. לחן: מרדכי זעירא, ביצוע: הדסה סיגלוב וחבורת שירו שיר, אורה זיטנר ורונית אופיר. ו. לעצמי בלבד - רקוד זוגות של מרקו בן שמעון משנת 1985. לחן: משה וילנסקי, ביצוע ראשון היה של חנה רובינא, עופרה חזה חידשה אותו באוסף שירי מולדת שלה בשנת 1984. ז. אם הופלנו - רקוד מעגל של רבקה שטורמן משנת 1946 (9). לחן מנשה בהרב, ביצוע: מקהלת רננים, לרוקדים הידד, יפה ירקוני ח. סובבוני (הורה "טוב") – רקוד מעגל של יואב אשריאל משנת 1957. לחן מרדכי זעירא, ביצועים: מקהלת רינת, אסתר עופרים, יזהר כהן, פינה בעמק ואחרים. ט. אני נושא עמי – רקוד זוגות של שלמה ממן משנת 1984. לחן: דוד זהבי, 34 ביצועים שונים, בניהם: שלמה ארצי, הגבעטרון, אריק איינשטיין, גלי עטרי, יזהר כהן ואחרים. שאלה 2. מובאה ב. "מנגינת הדרור" -"שיר המגן והמרי". מובאה ג. "שיר שמח" - גם "שיר שמח" ולעיתים "אם גם ראשנו שח" מובאה ח. "סובבוני" - "הורה טוב" שאלה 3. המשורר יעקב אורלנד שכתב מילים לכל המובאות הללו. שאלה 4. הרקוד: "אם הופלנו" להלן מובאה ז. שאלה 5. בשנה הזו קבל יעקוב אורלנד את פרס ישראל בזמר עברי. שאלה 6. "התפוח" היא בתו של אורלנד: התמלילנית שמרית אור. אחד הידועים בשירים שתמללה היה "הללויה" את הלחן חיבר קובי אושרת ושרה גלי עטרי. שירים נוספים שתמללה (או תרגמה) וחוברו להם ריקודים הם: אני חוזר הביתה, מגע של מלאך, חירותי, לילה, ולנטינו, אל הדרך, אין דבר ואחרים. שאלה 7. "היו לילות" תכנית בהנחית אהוד מנור על יעקוב אורלנד על שם השיר שכתב אורלנד והלחין מרדכי זעירא. זה אחד הידועים מהשירים שכתב ויש לו ביצועים רבים בניהם של אסתר עופרים שביצועה מזוהה ביותר עם השיר. הדיסק משיריו של אורלנד נקרא גם "היו לילות" על שם השיר. גם אסתר עופרים קראה לאחד התקליטורים שלה "היו לילות" על שם השיר הזה שהוא הראשון בדיסק. השיר חובר בתחילת שנות ה - 40 לפי הזמנת התיאטרון הסטירי "כל הרוחות". השיר חובר בלילה אחד ב"מועדון המלצרים" שאותו ניהל חצקל איש כסית ברח' נס ציונה 4 בת"א (רחוק מאד מדגניה וכנרת). שבוע טוב לכולם.

ל - GOLD869

שבוע טוב ומבורך. תודה על פתרונך היפה והמושלם. בשאלה 2 : הריקוד "עץ הרימון" שם השיר במקור "עץ הרימון נתן ריחו". לגבי שאלת הריקוד הותיק. כתבת אם הופלנו משנת 46. לפי רישומי : "אם הופלנו" משנת 49 ואילו "עץ הרימון" משנת 48. ולכן "עץ הרימון" הותיק יותר. תודה רבה ולהתראות. דבל'ה.

gold869

New member
לדבל'ה

למיטב ידיעתי, "אם הופלנו" חובר ע"י רבקה שטורמן לפני הקמת המדינה. לגבי "עץ הרימון" לפי אקו"ם לא קיימת יצירה בשם "עץ הרימון נתן ריחו". כנ"ל בספר "1000 זמר ועוד זמר" שערכו תלמה אליגןן ורפי פסחזון (כרך ב' 19) שם השיר הוא "עץ הרימון" בלבד! תודה.

להל"ן פתרונינו...

1. עץ הרימון - זוגות - קדמן גורית מנגינת הדרור - מעגל - סעדיה עמישי שיר שמח - מעגל - יואב אשריאל שני שושנים - זוגות - אליהו גמליאל הנה אחללה - זוגות - יואב אשריאל לעצמי בלבד - זוגות - מרקו בן שמעון אם הופלנו - מעגל - רבקה שטורמן סובבוני - מעגל - יואב אשריאל אני נושא עימי - זוגות - שלמה ממן 2. עץ הרימון - עץ הרימון נתן ריחו. מנגינת הדרור - שיר המגן והמרי הנה אחללה - מחרוזת החליל 3. דמות החידה - יעקוב אורלנד 4. הריקוד הותיק - אם הופלנו - שנת 49 5. הארוע הוא - פרס ישראל ליעקוב אורלנד על תרומתו לזמר העיברי. 6. הקשר הוא לשימרית אור ביתו של יעקוב אורלנד פזמונאית ידועה. 7. כשם תוכנית ארוח לזכרו של יעקוב אורלנד בטלויזיה. תודה על החידה היפה, הסתדרת יפה גם בלי מירי. נהנו... שרון וטלי

../images/Emo93.gif שוגי והמחשב ה"מעפן" שלה

ובכן בדיוק בשעה היעודה... המחשב לא התחבר לי וחידה "יוק" - מילא זהו זה.. אבל במקום זה עכשיו משהתחברתי מחדש אני שולחת קובץ שיתן לנו קצת אור על המשורר הנהדר הזה שנקרא "יעקב אורלנד". (כל הכתוב בקובץ נלקח מהספר חיים פרטיים של אילת נגב.)

לאה S

New member
מי יתן ואמן.

איזו נפש פיוטית. אהבתי... בהצלחה רבה ואולי גם אני אצטרף למחפשי הפתרונים...

לאה.שבת שלום לך. את יודעת יותר את

הריקודים החדשים שבתיה נוהגת ללמד בעיקר אותם ואילו מובאות אלה היו הפעם של ריקודים ישנים. לכן קשה לך לפתור בפעם זו את החידה.

avigal23

New member
אין קשר...

אני יותר יודעת לרקוד חדשים ועובדה שהצלחתי לפתור... לאה יודעת הרבה יותר ממני והיא יודעת גם ריקודים ישנים... אני חושבת(אפילו בטוחה)שאין קשר...ללאה יש סיבות אחרות בוודאי

לאה S

New member
שבוע טוב.

כרמל, אתה יודע שאני דתית ולכן אינני נכנסת לאתר במהלך השבת, כך שעד שאני מגיעה למחשב במוצ"ש כולם כבר פתרו. (הערב זה יצא באמת מאוחר עקב אירוע משפחתי...). לידיעתך, אמנם אני רוקדת אצל בתיה אך רקדתי גם בעברי הרחוק כך שאני מכירה גם ריקודים ישנים וחוץ מזה, יש לי ידע די נרחב בשירי א"י ואפשר גם להעזר באתר של יום טוב אוחיון ולמצוא שם פרטים על ריקודים. כך שאם היה לי זמן להגיע לזה, הייתי מנסה. אבל... חוץ מהסיבה של שבת כאמור, יש לי גם תמיד עבודה "על הראש" וזה קודם לחידות... לילה טוב.

לאה. אני מציע לך לכתוב את תשובתך

אפילו אם היא חלקית במסר אישי לדבלה עוד לפני כניסת השבת ודבלה יעדכן אותנו בתשובתך. כמו כן אני מציע לדבלה ולחברי הפורום שהתשובות ינתנו במוצאי השבת בשעה מאוחרת יותר אחרי יציאת השבת כך שגם את וגם חברים אחרים דתיים כמו מוסבר יוכלו להשתתף בפתרון החידה. דרך אגב אם את לא מכירה אותי אז זה אני שתמיד רוקד לבד כי אין לי בת זוג מתאימה.ועוקב אחרייך ובעלך ומעתיק ממכם את הצעדים כי אתם שניכם רוקדים יפה ונכון. לפעמים אני רוקד גם אחרי יפעת ובן זוגה שגם הם רוקדים מצויינים.

לאה S

New member
כרמל עזרא שלום

בוודאי שאני מכירה אותך (אני חושבת שאביגל היא זו שעשתה לי את הקשר בין דמותך הוירטואלית בפורום לבין דמותך הממשית בהרקדות). מכל מקום, אני מודה לך על המחמאות ואני מקווה שתמצא בקרוב בת זוג. בינתיים, תמשיך ללמוד ולהתמיד. להת', לאה.

באמת שאין כל קשר

בין הריקודים החדשים שבתיה מלמדת ובין ידיעת המובאות של הריקודים הישנים. כדי לפתור את החידה מספיק בדרך כלל להכיר כמה אתרי אינטרנט הקיימים במחשב ולדעת היכן לאסוף את המידע הנדרש. כמובן ששכל טוב וסבלנות אף פעם לא מזיק...... אם כן, אין ללאה כל צורך לדעת לרקוד אישית את כל הריקודים. דבל'ה.

טעות בידך דבל'ה - לא מספיק ../images/Emo31.gif

אתרי אינטרנט, צריך גם חומר עזר כמו ספרים וקלטות שיהיו בבית. מנסיון שלי יש שירים שאף אתר אינטרנט לא יתן את מילותיהם.

למעלה