תפילת הדרך !

תפילת הדרך !

יהי רצון ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו : שהחידות יהיו יפות, חכמות ובלי תקלות ושיהיה די נחמד ויפתח הרבה לבבות. שיהיה קל, פשוט, שנון ומרחיב אופקים. ושיתרום ידע רב לכל הפותרים והמנסים. שישתתפו בו רבים וטובים מכם ידידי ורעי ו"מכל מלמדי השכלתי", יהיה תמיד נר לרגלי. שיהיה "כמיטב המסורת השבועית הנהוגה כאן" כפי שמירי נהגה לומר, עד לא מזמן. שתשובותיי לכל הפותרים יהיו ללא היסוס ושהאל ינחני לעשות זאת בסבלנות ובנימוס. ולסיום, חברי היקרים אשתדל תמיד לזכור שיש כאן חברים היושבים ומנסים לפתור לכן לא ארחיב עוד ואשתדל מאד לא להקשות שאפילו עדה בעז"ה, תצליח פעם אחת לענות. אז קדימה לעבודה ובעזרת ה' נצליח. דבל'ה.

החידה השבועית של דבל'ה !!!

הנה באה שבת, וכמיטב המסורת השבועית הנהוגה כאן, הנה לכם החידה השבועית שמספרה 34, שתקרא הפעם : "היו לילות". להלן : לפניכם תשע מובאות של שירה שחוברו עבורן ריקודי עם : א. אוצרות אופיר וצרי גלעד, רכב מצריים שללתי לך בת, אלף הזמר אתלה לך מגן, מין היאור עד הירדן. ב. בלילה באין אור, דרכו כוכבי עינייך, בכלא ובסגור, פרחו כנפי יונייך, במרתפים ובור הבקיעו חרונייך. ג. עלה ובער כאש, והדליקנו כוח, אבוי למתייאש, הלילה יש לשמוח, הי, הי, הלילה יגאל, כל מי שנשמה בו. הי, הי. ד. בני גן אחד כשני אחים, צמחו עלה, צמחו חוחים, עת בא הבוקר צחור גוון, פקח עיניים הלבן, וערב בא ורד היום. ה. ישמע אדם יקשיב הצאן, לזה השיר לזה הרן. מני עדר תעה גדי, לא בכדי לא בכדי יען בא אל אהלי, בצאתי אל פעלי. ו. ניגונים הרבה ניגנתי, ניגונים ללא הבן, רק אותו אשר הבנתי, לא אדע אגן, כי הצעיף עלי האופל, כי חלף ממני מי. ז. כי זאת הארץ, זאת אחרת איין, ובה נחייה ולא ניתם אחיי, ובה נפקח, לא נעצום עיניים, כי חיי עוד חיי, עוד עם ישראל חי. ח. בלבבינו הקודח, מתלמים ומירח. לילה, לילה, לילה, ובשקט, מתלקח המחול, כל חיינו אבוקה דולקת למחר ולאתמול. ט. בחלוני קמלו כבר שושני הנוחם, בחלוני נסתם חזון המרחבים, רק הרחובות עוד מחייכים במלוא הרוחב, אל כל אשנב. השאלות : 1. א. מה שמות הריקודים שמתוכם נלקחו תשע המובאות האלו ? ב. מה סוג הריקוד ? ג. מי הם יוצריהם של ריקודים אלו ? 2. בשלושה ריקודים שונה שם השיר משם הריקוד, באילו שירים מדובר ? 3. מי היא דמות חידתי זו ? 4. מהו הריקוד הותיק ביותר מהרשימה לעיל ? 5. מהו האירוע הקשור לשנת התשנ"ד ולחידתי זו ? 6. "התפוח לא נפל רחוק מהעץ", מה הקשר בין הביטוי, לדמות החידה ? 7. מדוע בחרתי לחידתי את השם "היו לילות" ? * את התשובות נא לרשום ממחר שבת אחרי הצהרים בין השעות 17.30 – 17.00. שתהייה לכם שבת שלום. דבל'ה.

להלן תשובתינו..

1.עץ הרימון- זוגות- גורית קדמן מנגינת הדרור-מעגל-סעדייה עמישי שיר שמח-מעגל-יואב אשריאל שני שושנים-זוגות אליהו גמליאל הנה אחללה- זוגות-יואב אשריאל לעצמי בלבד-זוגות-מרקו בן שמעון אם הופלנו-מעגל-רבקה שטורמן סובבוני-מעגל-יואב אשריאל אני נושא עימי-זוגות-שלמה ממן 2. עץ הרימון- עץ הרימון נתן ריחו הנה אחללה-מחרוזת החליל מנינת הדרור-שיר המגן והמרי (שני שושנים- אשיר לך שיר עתיק נושן) 3.יעקב אורלנד 4.הריקוד הוותיק הוא אם הופלנו- שנת 49 5. קיבל את פרס ישראל על תרומתו לזמר העברי 6. הכוונה לביתו שמרית אור - פזמונאית מוכרת. 7. תוכנית ארוח לזכרו בהנחיית אהוד מנור שנקראה "היו לילות" תודה על החידה, הסתדרת יפה גם בלי מירי! נהננו, שרון וטלי.

ל - שרון וטלי

שבוע טוב ומבורך תודה על הפתרון היפה. תיקונים והערות : לשאלה 2 : סובבוני = הורה טוב. לגבי הנה אחללה = מחרוזת החליל. לא מצאתי אישור לזה. לשאלה 4 : הריקוד הותיק לפי רישומי עץ הרימון משנת 48. אם הופלנו חובר בשנת 49 שנה לאחריו. לשאלה 7 : "היו לילות" - מלבד תוכנית ארוח מפורסמת, גם אחד משיריו הידועים ביותר. תודה וכל טוב. דבל'ה.

avigal23

New member
חלקית חלקית מאוד../images/Emo26.gif

1א.עץ הרימון-זוגות-גורית קדמן-79 עופרה חזה/אריק לביא מילים:יעקב אורלנד לחן:ידידיה אדמון ב.לא מצאתי שיר המגן והמרי אופירה גלוסקא מילים:יעקב אורלנד לחן:מרדכי זעירא ג.שיר שמח-מעגל-גיורא קדמון-82 " - " -גיל עופר-83 " - " -יואב אשריאל-87 הגבעטרון מילים:יעקב אורלנד לחן:מרדכי זעירא ד.שני שושני-זוגות-אליהו גמליאל-85 שלומית אהרון,שושנה דמארי,עופרה חזה, ועוד רבים... מילים:יעקב אורלנד לחן:מרדכי זעירא ה.לא מצאתי הנה אחללה רונית אופיר, אורה זיטנר מילים:יעקב אורלנד לחן:מרדכי זעירא ו.לעצמי בלבד-זוגות-מרקו בן שמעון-85 עופרה חזה מילים:יעקב אורלנד לחן:משה וילנסקי ז.ניחוש:עם סגולה-מעגל-יעקב דקל-81 יזהר כהן מילים:יצחק שנהר לחן:מרדכי זעירא ח.לא מצאתי ט.אני נושא עימי-זוגות-שלמה ממן-85 שלמה ארצי ועוד רבים... מילים:יעקב אורלנד לחן:דוד זהבי 2.לא מצאתי את השירים הניחוש שלי הם: ב',ח' ו-ה' 3.דמות חידתך:יעקב אורלנד(חוץ ממובאה ז'..חח) 4.ריקוד ותיק:עץ הרימון-79 5.אין לי מושג 6.אין לי מושג 7.אין לי מושג מודה שבחידה זו לא השקעתי הרבה אבל יש לי סיבות!!!! אני חולה!..חחחח אבל עדיין שמחתי לפתור אותה! המשך כך!

ל - אביגל

שבוע טוב ומבורך. חן חן על פתרונך. ראשית כל שתהיי בריאה. כל הכבוד שאת לא מרפה ומנסה לפתור את החידה. אני בטוח שבשבוע הבא תצליחי לפתור את החידה בשלמותה. תוכלי לעיין בתשובות של פותרות החידה ולהשלים לך. להתראות במפגש הבא כשאת בריאה חזקה וחייכנית כתמיד. כל טוב. דבל'ה.

פיתרון חידה מס' 34

1. א. "עץ הרימון"- זוגות,,מחבר/עממי, עיבוד /גורית קדמן, עיבוד/ ידידיה אדמון על פי לחן עממי פרסי, מילים/ יעקב אורלנד, ביצוע/אריק לביא ,עופרה חזה. ב. "מנגינת הדרור"- מעגל, 1979, מחבר/סעדיה עמישי, לחן/מרדכי זעירא, מילים/יעקב אורלנד ג. "שיר שמח"- מעגל 1976, מחברים/ יואב אשריאל, גיורא קדמון, לחן/מרדכי זעירא, מילים/יעקב אורלנד ד. "שני שושנים"- זוגות 1985, מחבר/אליהו גמליאל, לחן/מרדכי זעירא, מילים/יעקב אורלנד ביצועים/שושנה דמארי, עופרה חזה, שלומית אהרון, אריק איינשטיין. ה. "הנה אחללה"- זוגות מחבר/יואב אשריאל, לחן/מרדכי זעירא, מילים/ יעקב אורלנד ו. "לעצמי בלבד",זוגות, 1985, מחבר/מרקו בן שמעון, לחן/משה וילנסקי, מילים/יעקב אורלנד, ביצוע/עופרה חזה ז. "אם הופלנו"- מעגל 1949, מחברת/רבקה שטורמן, לחן/מנשה בהרב, מילים/יעקב אורלנד ח. "סובבוני"- מעגל 1964,מחבר יואב אשריאל, לחן/מרדכי זעירא, מילים/יעקב אורלנד ט. "אני נושא עימי", זוגות., 1984 , מחבר/שלמה ממן, לחן/דויד זהבי, מילים/יעקב אורלנד, ביצועים/יזהר כהן, משה צדוק, רונית אופיר, שלמה ארצי. 2. א. השיר:"עץ הרימון נתן ריחו, הריקוד:"עץ הרימון" ב. השיר:"שיר המגן והמרי" הריקוד:"מנגינת הדרור" ח. השיר: "הורה טוב", הריקוד: "סובבוני" 3. המשורר יעקב אורלנד שחי 1914-2003 4. "אם הופלנו" 1949 5. הוענק ליעקב אורלנד פרס ישראל על תרומתו לזמר העברי. 6. "התפוח" היא הפזמונאית שמרית אור בתו של אורלנד. 7. קובץ שירה של יעקב אורלנד לשירו "היו לילות".ותכנית הארוח של אהוד . מדבריו של יעקב אורלנד על מפגשי "כסית" :" אנחנו הפכנו לילה ליום ויום ללילה...." דבל'ה, תודה על החידות היפות והמענינות! שיהייה לכולם שבוע טוב

ל- ליאורה

שבוע טוב ומבורך. תודה על הפתרון היפה. לגבי השאלה על הריקוד הוותיק ביותר : לפי רישומי "עץ הרימון" חובר ב-48 ו"אם הופלנו" שנה אחריו ב-49. המשורר יעקב אורלנד ז"ל נולד -1914 ונפטר ב-5/3/2002 בגיל 87. תיקונך התקבל. לגבי "היו לילות", נכון - גם קובץ שירה וגם שיר ידוע ומוכר. תודה לפרגון ולהתראות. דבל'ה.

לגבי עץ הרימון, אני לא בטוחה

שהוא חובר בשנת 48,לכן גם לא רשמתי את השנה(בכוונה), ניסיתי להתקשר לאיילה גורן קדמן(בתה של גורית), ולברר לגבי שנה מדויקת, אולם היא עדיין לא חזרה מחו"ל. אני אבדוק את הנושא ואידע את כולם בשלב מאוחר יותר. דבר נוסף לגבי "אם הופלנו", שנת חיבור הריקוד לפי ספרה של רינה שרת "קומה אחא" הוא 1948-9, כך שנחכה לפסיקתה של איילה.

ליאורה - אודה לך מאד

כשיהייה בידך את התשובה הנכונה לגבי שנת חיבור הריקוד "עץ הרימון", תעדכני בבקשה את כל חברי הפורום. באותה הזדמנות נא לברר אם שם השיר במקורו הוא "עץ הרימון נתן ריחו" או רק "עץ הרימון" כדי שגם סוגיה זו תבוא על פתרונה. תודה מראש. דבל'ה.

כמובן שאעשה זאת כפי שהיבטחתי

ועוד תיקון קל: לגבי היוצרת/מחברת לא ידוע(עממי)עיבוד/ של גורית קדמן, לחן/עממי פרסי,עיבוד/ של ידידיה אדמון, בדוק!

gold869

New member
"עץ הרימון"

ליאורה, כמובן שהצדק עמך בקשר ללחן של "עץ הרימון", אלא שהנעימה הייתה בוכרית. מצורף צלום עמוד מהחוברת המצורפת לתקליטור "היו לילות" משירי יעקוב אורלנד ובו סיפורו של השיר "עץ הרימון".

גולד היקרה

זה לא נתן לך לישון, אני מבינה. תודה על הקובץ המצורף, האמת בשני מקומות הופיעו דברים שונים, אחד היה כתוב לפי לחן בוכרי(צבי פרידהבר), והשני (בספר של גורית )לפי לחן פרסי, החלטתי להסתמך על גורית. תודה לך על הצלום מהחוברת, שמרתי אותה אצלי. שבוע טוב לך

דבל'ה - הצעה

דרך google תחפש "עץ הרימון", תקבל רשימה ארוכה של מקומות בו מוזכר השם של השיר, עם המילים. נדמה שמוזכר שם שהנעימה - בוכרית במקורה. בברכה, יענקלה

פיתרון לחידת השבת של דבלה

1. א. עץ הרימון. זוגות.גורית קדמן. ב.מנגינת הדרור.מעגל.סעדיה עמישי. ג.שיר שמח.מעגל. יואב אשריאל. ד.שני שושנים.זוגות. אליהו גמליאל. ה.הנה אחללה.זוגות. יואב אשריאל. ו.לעצמי בלבד.זוגות. מרקו בן שמעון. ז.עם סגולה. מעגל. יעקב דקל. ח. סובבוני.מעגל. יואב אשריאל. ט.אני נושא עימי. זוגות. שלמה ממן. יש עוד יוצרים לריקודים אלה אבל הם לא מקובלים בכלל בארצינו. 2א. הריקוד הנה אחללה. השיר:שירת החליל וגם הנה אחללה. ב.מנגינת הדרור .השיר: שיר המגן והמרי. ג.סובבוני 3.הדמות היא: יעקב אורלנד מחבר המילים. 4. הריקוד הותיק הואהנה אחללה חובר בשנת 1957 7ועבר השתלמות בתחילת 1961. הריקוד החדש הואשיר שמח משנת 1987. שני ריקודים אלה של היוצר יואב אשריאל. 5. הארוע הוא: בשנה זו יעקב אורלנד זכה בפרס ישראל לזמר העברי. 6.התפוח הוא ביתו של יעקב אורלנד שקוראים לה שמרית אור.שהיא בעצמה גם פיזמונאית מוכשרת כמו אבא שלה. 7. כנראה שיצא אוסף שנקרא היו לילות של יעקב אורלנד. בחודש פטירתו במרץ 2002 הגיעה לארץ במיוחד מגרמניה הזמרת אסתר עופרים ששרה בזמנו את השיר הזה וכנראה למופע שהתקיים לזיכרו בהיכל התרבות קראו היו לילות.

ל- עזרא

שבוע טוב ומבורך תודה על פתרונך היפה. מובאה ז' : אם הופלנו - מעגל - יואב אשריאל. שאלה 2 : עץ הרימון = עץ הרימון נתן ריחו. מנגינת הדרור = שיר המגן והמרי. סובבוני = הורה טוב. לגבי הנה אחללה = שירת החליל - אשמח לדעת את מקורותיך. לפי ידיעתי שם השיר והריקוד הם "הנה אחללה. שאלה 4 : הותיק ביותר "עץ הרימון" משנת 48 ו"אם הופלנו" משנת 49. תוספת לתשובה 7 - "היו לילות" אחד משירו הידועים ביותר. כל טוב ולהתראות. דבל'ה.

דבלה. אתר שירונט,שגם הטעה אותי

בצורה טפשית בנוגע לאם הופלנו ובמקומו כתוב עם סגולה.לא שמתי לב למרות שאנו הותיקים יודעים טוב את המובאה הקלה הזאת.

למעלה