תפילת "אבינו בשמיים"

ד ר א ל

New member
קראתי פעם על תפילת אבינו שבשמיים

אך בהתייחסות למבחניו של הנאור. אז אני מביא לכם קטע מתוך הספר "אהבה מנצחת כל" שכתב שלמה קאלו. התפילה הקלאסית, "אבינו שבשמים", מתייחסת, מהיבט מסוים, למבחניו של נאור. "אבינו שבשמיים" זהו המשפט הראשון, הפותח של התפילה, שהוא פנייה מפורשת, בהירה מאד וחד-משמעית. באים בו לידי ביטוי מובהק כיסופיו העזים של הפונה לחרות אמת. מן הרגע שהמאמין האמיתי, שנולד בעל יושר פנימי איתן, קורא: "אבינו שבשמיים!" - הוא שם את עצמו במקום הנכון. כיסופיו האמיתיים, העזים לחרות - באים לביטויים המושלם, היינו - הוא מגיע לשיאו של הביטול העצמי האמיתי. הקריאה היא קריאה לחסד, לרחמים, לאהבה - המופנית אל מקור האהבה, החסד והרחמים. "אני איני שווה פרוטה שחוקה!" - מודה הקורא - "ללא החסד שלך - אין דבר בעולם שיושיעני. מעז אני, אפס מאופס שכמוני, לפנות אליך, אבי שבשמים, ולבקשך להשפיע עלי את חסדך המאיר, שבלעדיו מאוס אני, בעיני כולם ובעיני עצמי, חדל אישים, מועד ונופל על כל צעד ושעל!". אמת. וכשהביטול העצמי האמיתי מושג, כשהדברים אינם סתם אמירה שבעלמא אלא דברי אמת היוצאים מהלב, הלב הבוער אל הרוחי, אל האמיתי, אל החרות, אל האהבה - בא ה"יתקדש שמך", כלומר - רק אז מקדשים את שמו, רק אז ניתן לקדש את שמו. שביטל עצמו ביטול עצמי אמיתי - מקדש הוא את שם האלהים, מגיע לקדושה, טהור הוא. בחסד. אך ורק בחסד. שלא תהיינה על כך אשליות כשלהן, שאיש לא ישלה עצמו בנושא זה: את שם האלהים מקדש זה שביטל עצמו ביטול עצמי אמיתי - בחסד בלבד. הוא בלבד, המבטל עצמו ביטול עצמי אמיתי - ראוי לחסד זה. הוא זה - שמחק סופית את הצביעות מהלב. יודע היטב מי הינו באמת. שם הכל על השולחן ופוסק באומץ-לב: "זהו. הלכלוך הזה - אני הוא. ואין אני רוצה להמשיך להיות ליכלוך זה. רוצה להתנקות ממנו. לגמרי!" ואם דבריו אמת - יתנקה מן הליכלוך עד לפרודה האחרונה ויזהיר, בחסד, באורה של אמת נשגבה, היינו - יקדש שם אביו שבשמים. הוא הוא המאמין האמיתי, העשוי לבלי חת, בן ראוי לאביו שבשמים, הכשיר להגשים עצמו. הוא זה שבמהרה בקרוב יתעורר לדעת עצמו כחלק בלתי נפרד מאביו שבשמים, מן הממשות האלמותית, מן האושר שאין עימו אכזבה. את זאת מבשרת לנו השורה הבאה - "תבוא מלכותך". "יתקדש שמך" - כשיר אתה לזכות, בחסד, להארה. זוכה בה - "תבוא מלכותך". כתוב: "מלכות השמים הנה, בקרבכם". נושאים אתם את מלכות השמים בקרבכם. אור הגאולה מאיר בלבכם. אין ההגשמה העצמית בלתי אם הסרת הלוט המדומה מעל לאותו אור זך וטהור, חלק בלתי נפרד מן הממשות, שאור היא. "תבוא מלכותך". באה מלכותך. "אבינו שבשמים, יתקדש שמך, תבוא מלכותך". שלושה שלבים בדרך להארה. והאחרון שבהם - ההארה עצמה. כל אחד יגיע לזה. בזמן מן הזמנים. יעזרו לו. עוזרים לו. עזרה מאסיבית ביותר. חשפת את מלכות האלוהים בלבך, בא הפסוק ההולם את הישגיך ומתאר את דרכיך מכאן ואילך: "יעשה רצונך כאשר בשמים גם בארץ". לראשונה מאז הכרת עצמך מסוגל אתה לקלוט את רצון אלוהים ולעשותו עשיית אמת טהורה. אזי עושה אתה את רצון האלוהים בכל לבך ומאודך, בכל מדעיך ובכל נפשך, בכל עת תמיד, בכל אתר ואתר, בכל הנסיבות. לעשות את רצון האלוהים משמע - להיות האושר האמיתי שאין עימו אכזבה. "את לחם חוקנו תן לנו היום": את המגיע לנו נקבל כראוי, היינו - בשמחה, בברכה ובאהבה. "ומחל לנו על חובותינו כאשר מחלנו גם אנחנו לחייבינו" - רק לאחר שטיהרת את לבך היטהרות אמת עיתנה - מסוגל אתה לסלוח באמת, למחול מחילה שלמה, ללא סייג, לסלוח מכל הלב. למחוק עד תום כל חוב שהוא. ולדעת באיזו מידה בעל חוב אתה. "ומחל לנו על חובותינו כאשר מחלנו גם אנחנו לחייבינו". מפני שעצם ישיבתך בבשר מעידה על חוב שעליך לפרוע. ואין כבשר צובר חוב על גבי חוב, מוסיף חטא על פשע. אף-על-פי-כן, באמצעות השר בלבד יש לאל ידיך לפרוע את חובך - בחסד אביך שבשמים, ברחמיו ובאהבתו הנצחית. "ואל תביאנו לידי ניסיון כי אם תחלצנו מן הרע". - ביטול עצמי נאור. ביטול עצמי מושלם. ובקטע הבא אביא פירוש מלא לתפילה

ד ר א ל

New member
ולפירוש מלא של התפילה

לקוח מתוך ספר "והנה הוא בא" מאת שלמה קאלו, ספר מופת בעיני על ישוע מנצרת. א) "אָבִינוּ שֶׁבַּשָׁמַיִם יִתְקַדַּשׁ שְׁמֶךָ" - קַדֵּש לאלהים כל מחשבה, דיבור ומעשה ושלא יוותר דבר בעולם שיסיח דעתך ממנו, ולו להרף-עין, בכל עת תמיד, בכל הנסיבות, בכל אתר ואתר. ב) "תָּבֹּא מַלְכוּתֶךָ" - ואם צלחה דרכך וקידשת שמו במחשבה, דיבור ומעשה, ואין דבר בעולם שיסיח דעתך ממנו, בכל עת תמיד, בכל הנסיבות, בכל אתר ואתר, תאיר בלבך "מַלְכוּתוֹ" - תתעורר, בחסדו, לראות ולדעת עצמך כחלק בלתי נפרד ממנו, בעודך כן, בבשר. ג) "יֵעָשֶׂה רְצוֹנְךָ כַּאֲשֶׁר בַּשָׁמַיִם גַּם בָּאָרֶץ" - והיית ראוי לדעת רצונו בכל עת תמיד, בכל הנסיבות, ולעשותו בשמחה ובאהבה וקרבת "ארץ" ל"שמים" - שנכסף לגאולה, לגאולתו. ד) "אֶת־לֶחֶם חֻקֵּנוּ תֵּן־לָנוּ הַיּוֹם" - וזכית, כל עוד הינך בבשר, בהדרכתו התמידית שהיא "לחם חוקך". ה) "וּמְחַל־לָנוּ עַל־חֹבוֹתֵינוּ כַּאֲשֶׁר מָחַלְנוּ גַּם־אֲנַחְנוּ לְחַיָּבֵינוּ" - ונהגת כמוהו, כאלהים-אהבה, ומחלת לחייביך, ושמשת מופת חי לכל אדם עניו וטוב, שיכסף לו בכל לבו ומאודו, בכל עת תמיד, והיית לו לעזר רב בדרכו אליו. ו) "וְאַל־תְּבִיאֵנוּ לִידֵי נִסָּיוֹן כִּי אִם־תְּחַלְּצֵנוּ מִן־הָרָע" - ומחית סופית מלבך שריד אחרון של יהירות וגובה-לב, ועבדת את ה' אלוהיך בשמחה ובענווה ובטחת בו ולא בחיילך, חרף התעוררך לראות ולדעת עצמך חלק בלתי נפרד ממנו, וביקשת את עזרתו בקדושה, וידעת שכל הבא עליך, ממנו הוא בא ואינו בלתי אם לטובה.

salt of earth

New member
פשוט מדהים ../images/Emo9.gif

אני ממליצה לכולם לקרוא את מה שהבאת (תודה לך שאתה הפרשן לענייני נצרות בעברית
וממליץ לנו על ספרים בעברית שעוסקים בנצרות) אני ברשותך ארצה לצטט כמה שורות כדי להרחיב את הדיון. "אבינו שבשמיים!" - הוא שם את עצמו במקום הנכון. כיסופיו האמיתיים, העזים לחרות - באים לביטויים המושלם, היינו - הוא מגיע לשיאו של הביטול העצמי האמיתי משפט יפה מאוד, הפנייה כבנים אל אלוהים היא נפלאה ביותר, אנחנו לא עבדים אלא בניו הרוחניים
فإِنَّ جميعَ الذينَ يَقتادُهم روحُ الله هُم أَبناءُ الله. (رومية 8:14) כל אשר רוח אלהים מדריכה אותם, בנים הם לאלהים (רומיים ח 14) שביטל עצמו ביטול עצמי אמיתי - מקדש הוא את שם האלהים, מגיע לקדושה, טהור הוא. בחסד. אך ורק בחסד אותי משך המשפט הזה, ולמען האמת פעם ראשונה שאני חושבת על כך. כי רק אדם אשר קיבל את אלוהים כאדון על חייו וביטל את עצמו אכן יכול לקדש את שם אלוהים ולדעת מה זה קדושה. "אבינו שבשמים, יתקדש שמך, תבוא מלכותך". שלושה שלבים בדרך להארה. והאחרון שבהם - ההארה עצמה. כל אחד יגיע לזה. בזמן מן הזמנים. יעזרו לו. עוזרים לו. עזרה מאסיבית ביותר. קודם כל עלינו לתת לאלוהים להיות אדון על חיינו, ואח"כ נוכל לדעת מהי קדושה, ואחרי שנהיה באמת בנים של אלוהים נוכל לשאת את מלכות השמיים בלבנו. מדהים
"יעשה רצונך כאשר בשמים גם בארץ" אנחנו אומנם אומרים זאת תמיד, لتكن مشيئتك אבל כמה באמת אנחנו מתכוונים לזה? כמה באמת אנחנו מוכנים לתת לאלוהים להיות אדון על חיינו וכמה באמת אנחנו מוכנים לקבל את רצון האל אפילו כשהוא מנוגד לרצון שלנו. רק לאחר שטיהרת את לבך היטהרות אמת עיתנה - מסוגל אתה לסלוח באמת, למחול מחילה שלמה, ללא סייג, לסלוח מכל הלב. אין לי מה להוסיף למשפט כל כך ממצה
אולי משהו קטן מהאיגרת הראשונה של יוחנן ד 7
אהובי, נאהב נא איש את רעהו, כי האהבה מאלהים היא; וכל מי שאוהב נולד מאלהים ויודע את אלהים. 8 מי שאינו אוהב אינו יודע את אלהים, שכן האלהים הוא אהבה
וזהו זה מה שיש לי להוסיף, אשמח לשמוע את ההארות והדעות שלכם.
דראל על הקטע המאלף, אני מציעה שהמנהלת תשים אותו במדור המאמרים

ד ר א ל

New member
אוי לא! יש לי שגיאת הקלדה.. כתבתי:

היטהרות אמת עיתנה!! צריך להיות איתנה!! אוי לבושה :) חחחחחחח

salt of earth

New member
קודם כל, שאפו על כך שאתה מקליד מהספרים

אנחנו העצלנים פשוט עושים Ctrl+C ו Ctrl+V ובאמת עד שאתה הגעת אני לא היה לי מושג כמה יש ספרות על הנצרות בעברית. אתה יכול לספר לנו מעט על זה? מי הכותבים? ואיך מצאת את זה?

ד ר א ל

New member
אני לא כל כך מתמצא בנושא של ספרות נוצרית בשפה

העברית. יודע שכמה ספרי מופת תורגמו לעברית, כמו ווידויים של אוגוסטינוס שיצא בהוצאה משותפת של ההוצאות ידיעות אחרונות, ספרי חמד וספרי עליית הגג. הספר the imitation of christ של תומאס א קמפיס שתורגם כ"חיקוי י שוע" בהוצאת נמרוד (נתקלתי בתרגום שנקרא "בעקבותיו" שנעשה על ידי אנשי דת מאנגליה.. קיבלתי עותק במנזר לטרון. בהוצאת נמרוד יש גם את הספרים: הלילה האפל של הנשמה מאת יוחנן הקדוש של הצלב, והספר הדרך אל השלימות של תרזה הקדושה של ישוע. יש לי גם ספר מעניין של מכתבי אבלר ואלואיז, מכתבי אהבה.. אבל מאחר שכותב המכתב היה אב בית מנזר יש בו עניין. וכמובן הספרים ב הוצאת דע"ת מאת הסופר, הוגה הדיעות והמורה הרוחי שלמה קאלו שיש לו כמה ספרים שמעלים מהברית החדשה נתיב אל האור. כמו שתוכלו לראות לשלמה קאלו יש למעלה מ60 ספרים בנושא הרוחי, הוא מביא ציטוטים מהברית החדשה בספרי השיחות שלו, מיהו הכותב? אפשר לראות בויקיפדיה או באתר של אחד האוהדים את הדרך על הכותב ועל דרכו כמו כן בדף הפתיחה של ההוצאה יש כמה מילים על הדרך הרוחית מאת הסופר.

lion 7

New member
../images/Emo45.gif

מעניין ומרתק ובונה, ראייה רוחנית מעניינת

michaeld1

New member
תודה למלח ותודה לדראל ../images/Emo140.gif

ولا تدخلنا في تجربة. המשמעות, אל תתיר לנו לבוא לידי ניסיון כי באגרת יעקב מודגש שאלוהים לא מביא האדם לידי ניסיון (אם כי השטן). מה דעתכם?

michaeld1

New member
אל תגיד "אבינו שבשמיים"

لا تقل ابانا وانت تتصرف كعبد وليس كأبن لا تقل الذي في السماوات وانت تحصر فكرك واعمالك بالأرضيات لا تقل ليتقدس اسمك وانت تتصرف بما لا يليق بالاسم الذي يدعى عليك "مسيحي" لاتقل لياتي ملكوتك وانت متعلق بمملكتك الأرضية لا تقل لتكن مشيئتك وانت تلهث وراء شهواتك ورغباتك لا تقل اعطنا خبزنا وانت تمسك يديك ولا تعطي مما اعطاك لا تقل اغفر لنا بينما تترك المراراة والحقد تكبل قلبك وتمنعك من المغفرة لا تقل ولا تدخلنا في تجربة بينما تضع نفسك داخل التجربة عن سابق اصرار وتصميم لا تقل لكن نجنا من الشرير وانت ترخي سمعك لما يوسوس به لك الشرير لا تقل آمين وانت غير أمين

salt of earth

New member
אבל יש לזכור

أن الله لا يجّربنا إنما يسمح بالتجربة אבל יעקוב השליח אומר באיגרת שלו כי אמנם הנסיון הוא מר וקשה אבל הנסיון מביא לנו את הסבלנות או ניתן לתרגם אותה כיכולת סיבולת صبر ולכן בסוף יהיה מושלמים מבחינת האמונה, ולא חסר דבר. הרי יכולת הסיבולת שאנו מקבלים כתוצאה מהנסיון תחזק אותנו עוד יותר. אבל איך נוכל להתגבר על הנסיון? בכוח אלוהים אשר נותן לנו יכולת לשאת. אבל השאלה הגדולה: מה הבדל בין כך שהאם נכנס לנסיון (וזה מהשטן) לבין כך שהוא עובר נסיון (מאלוהים) מי שנכנס לנסיון يدخل بالتجربة ונפל בה ונושא נאמר שהיא נכנס לנסיון. אך מי שמקבל נסיון مجرّب ועומד איתן, וסובל, ומצליח להתגבר על כך בכוח אלוהים אשר ביקש אותו בהרבה אמונה. השטן מכניס אותנו לנסיון כדי להמית אותנו. אבל אלוהים מרשה נסיון يجربنا כדי לחזק אותנו בעוד שהוא אוחז בידנו. שימו
שאנו אומרים: لا ندخنا بالتجارب (של השטן) ולא لا تجرّبنا. הרי ישוע جرّب את התלמידים שלו, אלוהים جرّب את אברהם כאשר ביקש ממנו להקריב את בנו.

michaeld1

New member
שלום מלח ../images/Emo140.gif

אבחנה מעניינת. אודה אם תשתמשי בדוגמאות להמחשת השוני (אם לא קשה).

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifושאלה נחמדה ברוח זו../images/Emo9.gif:

איפה המקום שאלוהים אמר תנסו אותי!!? המקום היחיד שבו אלוהים מרשה לך לעמוד ובפה מלא להגיד, קיימתי כעת תורך לקיים!? המקום שאלוהים פשוט אמר, תנסו אותי ותראו אם אני לא אקיים הבטחתי זו..?

salt of earth

New member
../images/Emo26.gifתָּבוֹא מַלְכוּתְךָ, ../images/Emo26.gifתָּבוֹא מַלְ

תָּבוֹא מַלְכוּתְךָ ليأت ملكوت איזה מלכות זאת? , תָּבוֹא מַלְכוּתְךָ ليأت ملكوت איזה מלכות זאת?

ד ר א ל

New member
מלכות העולם?

זוכרים בוודאי את הפסוק מתהילים: "אני אמרתי אלוהים אתם ובני עליון כולכם" לפי דעתי מרגע שקידשנו שמו ובאה מלכות השמיים הכוונה היא שהכרנו לדעת את עצמנו. העצמי האמיתי, אותו ניצוץ אלוהי שהוא העיקר בנו.

למעלה