תפילת "אבינו בשמיים"

salt of earth

New member
תפילת "אבינו בשמיים"

أبانا الذي في السموات. ليتقدس اسمك. ليأت ملكوتك. لتكن مشيئتك. كما في السماء كذلك على الأرض. خبزنا الذي للغد أعطنا اليوم. وأغفر لنا ذنوبنا كما نغفر نحن أيضا للمذنبين إلينا. ولا تدخلنا في تجربة. لكن نجنا من الشرير. بالمسيح يسوع ربنا لأن لك الملك والقوة والمجد إلى الأبد. آمين. || התפילה שישוע לימד את התלמידים במתי 6 'אָבִינוּ שֶׁבַּשָּׁמַיִם, יִתְקַדֵּשׁ שִׁמְךָ, 10 תָּבוֹא מַלְכוּתְךָ, יֵעָשֶׂה רְצוֹנְךָ כְּבַשָּׁמַיִם כֵּן בָּאָרֶץ. 11 אֶת לֶחֶם חֻקֵּנוּ תֵּן לָנוּ הַיּוֹם, 12 וּסְלַח לָנוּ עַל חֲטָאֵינוּ כְּפִי שֶׁסּוֹלְחִים גַּם אֲנַחְנוּ לַחוֹטְאִים לָנוּ. 13 וְאַל תְּבִיאֵנוּ לִידֵי נִסָּיוֹן, כִּי אִם חַלְּצֵנוּ מִן הָרָע.' מהי הרגשתכם לגבי התפילה הזאת? מה בעיניכם היא מסמלת. בואו ניקח משפט משפט וננתח אותו ונראה מה ישוע רצה להגיד לנו דרך זה

salt of earth

New member
תודה

אשמח גם לדעה
משום מה הפורום רדום מאוד מאוד מאוד היום וגם אתמול. מה חבר'ה, המפגש הרדים אותכם
חבל

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifנרדמו הילדים את אומרת?../images/Emo9.gif

ממ לי היה שבוע קשה.. צפוף ולא נוח
חיכיתי לסוף שבוע שאסיים את הקליפ של סאם אך אני תקועה בחיפוש אחרי תרתילי או שתיים מתאימות שילוו את הקליפ ולא שלמה עם אף אחת ממה שכבר יש לי.. אני עקבתי שהכל פה תקין ושחרתתיה ודעות בניטור בלילה שהגעתי.. אבל מודה..שלא הצלחתי לקחת חלק בהכל
אזתודה לחברים שכן הרימו את הכפפה..כרגיל

lion 7

New member
תפילת אבינו שבשמיים

אבאנא אלאזי פי אלסמאואת , זה מה שלמדנו בעל פה בדרך האורטודוקסית , ושרנו בשיטה הלטינית והבפטיסטית המערביות , אני בעד לקרוא אותה בלי שירה , תפילה אדירה שמתחלקת לכמה חלקים , היא התפילה שעליה התרכזה הכנסיות בכל הזמנים , לגבי כנסיות ותיקות היא מורכבת מנוסח התפילה בספר התפילה , ולגבי השאר היא תפילה ששרים אותה ,אני כתבתי בפורום תיאולוגיה ספיציפית עליה , (אני לא מול המחשב , סליחה על הצפיפות בהודעה )

lion 7

New member
התפילה באופן כללי בנצרות

• התפילה בנצרות היא שותפות עם אלוהים והיא נקבעת על סמך שאלוהים הינו ישות הכל יכול , וירצה לשמוע למתפללים אליו הוא בורא העולם ושומרו ומגן עליו וגם רועה ומשגיח על בוראיו , הוא יכול להשפיע על לבבות אנשים ומחשבותיהם יותר בהרבה ממה שאדם מה מצוי יכול להחליף מקומו של אדם שני כקשר . אלוהים קדם למנגנון זה שידו בו כהמצאתו האישית ולענות למי מבקש . זאת רצונותיו מאז מבראשית והוא משלים אותם בדרך שהוא תכנן את היקום ותורותיו וגם בהמצאו התמידית ביקום זה והסדרו והשגחתו. האדם התרגל למנהג זה של שותפות קרי תפילה, הוא גם חייב בכל כוחו לצעוק לאל , האל למעלה מבקש מבני אנוש כולם להתפלל , אולם התפילה נענית אם יש קשרים ישרים בינו לבין בוראיו . . . לפי משלי 15 :29 ( רָחוֹק יְהוָה מֵרְשָׁעִים; וּתְפִלַּת צַדִּיקִים יִשְׁמָע׃ , امثال : 29 الرب بعيد عن الاشرار و يسمع صلاة الصديقين) תפילה מקובלת היא רק זאת צדיק נשא ותפילת הרשע היא טמאות. תפילה היא סגידה ותודה והתוודות ובקשות (נחמיה 1 : 4-11) :) 4 فلما سمعت هذا الكلام جلست و بكيت و نحت اياما و صمت و صليت امام اله السماء 1: 5 و قلت ايها الرب اله السماء الاله العظيم المخوف الحافظ العهد و الرحمة لمحبيه و حافظي وصاياه 1: 6 لتكن اذنك مصغية و عيناك مفتوحتين لتسمع صلاة عبدك الذي يصلي اليك الان نهارا و ليلا لاجل بني اسرائيل عبيدك و يعترف بخطايا بني اسرائيل التي اخطانا بها اليك فاني انا و بيت ابي قد اخطانا 1: 7 لقد افسدنا امامك و لم نحفظ الوصايا و الفرائض و الاحكام التي امرت بها موسى عبدك 1: 8 اذكر الكلام الذي امرت به موسى عبدك قائلا ان خنتم فاني افرقكم في الشعوب 1: 9 و ان رجعتم الي و حفظتم وصاياي و عملتموها ان كان المنفيون منكم في اقصاء السماوات فمن هناك اجمعهم و اتي بهم الى المكان الذي اخترت لاسكان اسمي فيه 1: 10 فهم عبيدك و شعبك الذي افتديت بقوتك العظيمة و يدك الشديدة 1: 11 يا سيد لتكن اذنك مصغية الى صلاة عبدك و صلاة عبيدك الذين يريدون مخافة اسمك و اعط النجاح اليوم لعبدك و امنحه رحمة امام هذا الرجل لاني كنت ساقيا للملك נחמיה 1 : 4-11 4 ויהי כשמעי את-הדברים האלה, ישבתי ואבכה, ואתאבלה ימים; ואהי צם ומתפלל, לפני אלהי השמים: 5 ואמר, אנא יהוה אלהי השמים, האל הגדול והנורא; שמר הברית וחסד, לאהביו ולשמרי מצותיו: 6 תהי נא אזנך-קשבת ועיניך פתוחות לשמע אל-תפלת עבדך אשר אנכי מתפלל לפניך היום יומם ולילה, על-בני ישראל עבדיך; ומתודה, על-חטאות בני-ישראל אשר חטאנו לך, ואני ובית-אבי חטאנו: 7 חבל חבלנו לך; ולא-שמרנו את-המצות, ואת-החקים ואת-המשפטים, אשר צוית את-משה עבדך: 8 זכר-נא את-הדבר, אשר צוית את-משה עבדך לאמר; אתם תמעלו, אני אפיץ אתכם בעמים: 9 ושבתם אלי, ושמרתם מצותי, ועשיתם אתם; אם-יהיה נדחכם בקצה השמים משם אקבצם, והבואתים (והביאותים) אל-המקום, אשר בחרתי, לשכן את-שמי שם: 10 והם עבדיך ועמך; אשר פדית בכחך הגדול, ובידך החזקה: 11 אנא אדני, תהי נא אזנך-קשבת אל-תפלת עבדך ואל-תפלת עבדיך, החפצים ליראה את-שמך, והצליחה-נא לעבדך היום, ותנהו לרחמים, לפני האיש הזה; ואני הייתי משקה למלך: פ .. התפילה נראית לנו כהבעה טבעית על הרגש הדתי אמוני ונותנת את ברכות אלוהים בהיענותו לנו (1 מלכים 9) (מתי 7:7) 7: 7 اسالوا تعطوا اطلبوا تجدوا اقرعوا يفتح لكم התפילה היא בפרט וכקבוצה , בכל הימים ובין כל העמים כולם , מוגשת בבית או בכנסיה (מעשי 2 :42) אנו חייבים להתפלל למען אחרים כמו שאנו מתפללים לעצמנו (אגרת יעקוב 5 : 16) במיוחד למלכים ולכל אלה שהם בעלי מעמד או שלטון ( 1תימות

lion 7

New member
מצטער שזה ארוך

( 1תימותי 2 :2) , למען קרובים ולמען אויבים ולאלה שמקללים (מתי 5 :44) . מותר לנו לבקש כל מה שנחוץ לנו לגוף ולנפש עד לחמנו היומי , בתנאי שנבקש ראשית כל מלכות השמים וצדקתו(מתי 6 :33) . אנו הנוצרים מתפללים בשם המשיח כי האדם החוטא לא יכול להתקרב לאלוהים , וחייבים להתקרב בלי שנכתיב עליו זכות מזכויותנו אלא בשם זה שרחץ את חטאינו בדמו ועשה מאיתנו כוהני אלוהים. התפילה מזדהה לאלוהים כשילוש קדוש כפי שתורם בעקרון לאב בשם הבן ודרך רוח הקדש . גם מרימים תפילה לכל אוקנום (פרסונה) מהשלושה במשוואת הבן והרוח בלב או גרעין ובראשית כקדמונים שווים עם האב . התפילה לאב ולבן ולרוח הקדש נכללים בברכה של השליח `` חסד אדוננו ישוע המשיח ואהבת אלוהים ושותפות רוח הקדש תהיה לכם כולם`` (2קורינתוס 13 :14) כמה כנסיות משתמשות בספרים לתפילה , שנאספים בה בקשות הילולים ווידויים מפי הקדושים בהרבה מדורות הכנסיה בהסטוריה, שמראה על פועל אישי רוחני, וגם כמודל למאמינים על פי מה שמכילה התפילה. לעומת התפילה המאולתרת שיתרונה הוא הבהרת מחשבות הפרט שמתפלל בגוון פרטי ושומרת על חירותו וגוונו לפי המצבים. כל האבות והקדושים היו מפורסמים בתפילה מהם אברהם (בראשית 20 :17) יעקב, משה, יהושע.....השליחים (מעשי 1 :14) . ישוע התבודד רבות במדבר להתפלל (מתי 14 : 23) והוא לימד את תלמידיו איך מתפללים (מתי 6 :9-13). שעות התפילה : ``אלוהים רוח ולאלה שסוגדים לו הם ברוח ובאמת חייבים לסגוד`` (יוחנן 4) אין מקום ספיציפי או זמן אלא חייבת להיות בכל מקום אשר יהיה (1תסלוניקי 5: 17) למרות שיאה לשמור זמני מסוימים לתפילה, כך שהיהודים והשליחים מתפללים בשעה השלישית ,ששית,תשיעית, מהיום ובתחילת הליל ובסיומו בעת קבלת האוכל (תהלים 55 :17, דניאל 6 : 10 , לוקס 18 : 1 ומעשי 3 :1 ). הנוצרים הראשונים המציאו את התפילה והתודה בעת מנת הצהריים (1תימותי 4 :3,4) כמה כנסיות לקחו מהיהודים את קריאות מספר תהלים ותפילות מסוימות בשעות אלה . להלן תמצית מאד קצר מכמה תפילות חשובות בספר : אסא (2דברי הימים 14 :11) כאשר לחם בזרח הכושי. ירמיהו (ירמיהו 24 :7-9) בעת הרעב הכבד. וכולי מעשרות התפילות וגם מהב``ח ישוע (מתי 11 :25-26 ) תפילת תודה לקריאת אלוהים הנאמן לילדיו. ישוע (מתי 6 : 9-13) תפילת אבינו שבשמים. התפילה הארוכה ביותר שהתפלל המשיח ומבחינת חשיבותה שמה שהועבר לנו היא תפילתו עם תלמידיו ולמענם (יוחנן פרק 7) התפילה מתחלקת לשלושה נושאים : 1) תפילה לעצמו [פסוקים 1עד 5] 2) למען שמירה על תלמידיו 6-9] 3)לאלה שיאמינו בו בסוף הימים -20 26] *התפילה הרבאנית : תפילה שלמד אותה האדהן לתלמידיו שנקראת הרבנית (מתי 6 : 9-13) והיא תפילת התפילות כמו שספר הקדוש הוא ספר הספרים. ולא משתמע מזה שהיא רק אחת. או שרק מתפללים אותה לבד. אלא היא דוגמת תפילותינו ומדגם לרוחה ושיטתה ואין תפילה כמו זאת מפי האדון. אחד מאבות הכנסיה אמר שהיא קיצור ותמצית של הדת הנוצרית. שבה נכללת הבקשות התחנונים ותודות וכל יעדי התפילה הזמנית וורוחנית, אלוהים ואנושית ומסודרת באופן יפה.. . . . התפילה הרבנית מתחלקת לשלושה דברים : (1) קריאת אבינו שבשמים. (2) בקשות והן שש או שבע . (3) תהילה . בפרט הקריאה היא אזהרה שאנו בני אלוהים ואחים אחד לשני וכי השמים היא מולדתנו האמיתית שצריך לשאת אליה עינים בתפילה. הבקשות מתחלקות לשני חלקים , שלושה מהם קשורים בשם אלוהים ומלכותו ורצהנו , ושלושה בצרכי האדם הזמני/רוחני כך שיצא בשלום מהשטן , אולם התהילה(כי לך המלוכה..) היא סיומת יפה ומתאימה לאבינו שבשמים

אבאנא אללזי פילסמוואת

מלח מאיפה הבאת את התוספת הזאת: بالمسيح يسوع ربنا لأن لك الملك والقوة والمجد إلى الأبد. אני יודע את התפילה גם בלטינית וגם באורתודוקסית ופעם ראשונה שאני רואה את התוספת הזאת.

AlYahudii

New member
ושבק לנו חובי

התרגום לעברית שהוא למעלה, מדוייק יותר לעניות דעתי. הביטוי "ושבק לנו חובי" מתאים להיות מתורגם לעברית בערך בתור "ומחל לנו על עוונותינו" או "סלח לנו על חטאינו". "חובי" בארמית, בהקשר זה, זה חטאים, עוונות, מעשים עליהם אדם חייב בדיני שמיא.

salt of earth

New member
זה אומרים בסוף

בד"כ אצלנו זה הכומר אומר... את הנוסח לקחתי מאתר קופטי. כמו שאומרים אחרי התפילות الى دهر الداهرين امين וממתי אתה דובר לטינית?

salt of earth

New member
בואו ניקח משפט משפט ונדון עליו, בסדר ../images/Emo9.gif

أبانا الذي في السموات
מה האסוציאציה שעולה לכם בראש כששומעים "אבינו בשמיים"... מה הפנייה הזאת אומרת לכם?

AlYahudii

New member
אבינו שבשמים

מדובר בביטוי עברי עתיק יומין, שמקורו בלשון הדימויים של התנ"ך. וכפי ששורר דוד המלך בתהילים "יושב בשמים ישחק" , וכפי שכתב הנביא עמוס "הבונה בשמים מעלותיו". וכך, נתנו החכמים במשנה הוראה "...הוי עז כנמר, וקל כנשר, ורץ כצבי, וגיבור כארי--לעשות רצון אביך שבשמיים" אבינו שבשמים - להבדיל מהאב הביולוגי, שהוא האב "שבארץ". ובשורה התחתונה: מדובר בפניה מקובלת הפותחת תפילות רבות בפניה אל האל ואל רחמיו. והואיל ופונים אל הרחמים, קוראים לו כבן המתחטא לפני אביו ומבקש ממנו דבר. וכל מי שהורה, ושיש לו ילד, שידמיין את הסיטואציה בא מגיע הבן או הבנים, ואומרים/פונים לפניו בתחינה: أبانا... .

lion 7

New member
ראיתי סטיקר על מכונית

חלק ממה שנזכרתי ממנו היה ``אין לנו לסמוך..מלבד אבינו שבשמיים .`` משך את ליבי הסטיקר הזה , השייך לאדם דתי , אני מודע שזה נפוץ בקרב דתיים , אולם מה שמשך את ליבי שתי המלים , עם קצת תדהמה כי זה משהו נוצרי , אולם נזכרתי שכן זה שייך ליהדות באופן מסויים

lion 7

New member
אחרי ביאת המשיח

אנו קיבלנו תכונת הבנים במקום עבדים

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifזכינו לכבוד גדול..

ואנו עדים לאהבה מנצחת.. כי בחסד קיבלנו את האבהות הזו.. איזה אב לא דואג לבניו.. איזה אב לא רוצה את טובתם.. לא מקריב בשבילם?.. לא מחנך..ולפעמים נוזף ..אחרת הוא לא אבא.. ואין בלבו את האהבה היפה כלכך..של אבא לבנו ובן לאביו.. אבינו שבשמיים..הללוייה ישלנו אב ששומע את תפילותינו באוזן של אבא.. שליבו נעצב לכאבנו.. וידיו מושטות לעזרת בניו תמיד.. אבינו שבשמיים..צריך להפנים כמה אהבה, ייחוד וקרבה יש במשפט הזה.. כי יש לי הכבוד לקרוא לאלוהים בורא העולם..מלך המלכים..אדון כל חי בשמיים ועלי אדמות.. באבי שבשמיים

למעלה