תפילין טבעוניים

l coyote l

New member
כמו שגבי אמר, אין כזה דבר.

הפתרון שמוצאים במשפחות טבעוניות הוא השאלה לאותה מטרה זמנית, כדי לא לתרום לתעשיה.

אום נטע

New member
תודה לכם!

אתמול הייתי בבית הכנסת וכל הזמן שקראו בתורה לא יכולתי להמנע מהמחשבה שתורת ישראל כתובה על עור חיה. לפחות הקריאה היתה על שמיטה ולא על דיני קורבנות וזבחים.

subatoi

New member
לפני כמה חודשים היתה כתבה על ילד שהוא אלרגי

למוצרי עור, ולכן חיפשו עבורו לראשונה פתרון, לקראת הבר-מצווה, אם אני זוכר נכון. אני לא זוכר מה היתה התוצאה, אני מוכן לנסות לחפש אם לא תמצאי.

אחד הקשיים שלי-

כבר שנים שאני רוצה להניח תפילין, אך לא עושה זאת בשל היותם מיוצרים מעור. אני קרוע בין האמונה החזקה בקדוש ברוך הוא למצפון שלי כאדם ולא יודע מה לעשות

אום נטע

New member
אוי, אני זוכרת את זה מצעירותי

את תחושת המועקה מהקונפליקט הזה, מההבנה שציווי הדת אינם תואמים את אמות המוסר הפרטיות שלי.
לא קל.

מצלתיים

New member
בתורה כתוב שהתפילין צריכים להיות עשויים עור

בניגוד לבד. אלה שני סוגי החומרים שהיו אז.
לא כתוב שאסור שיהיו עשויים מפלסטיק.

הסיבה יכולה להיות שעור הוא חזק ואטום יותר מבד. ואכן, בויקי ראיתי שהיה נהוג להשתמש בעור בהמה דקה כי הוא קל יותר לעיבוד, אבל מישהו פסק שעדיף להשתמש בעור בהמה גסה כי הוא חזק ואטום יותר למים. התפילין הטובים היום עשויים עור בהמה גסה.

אם כך, אם חוזק ואטימות הם המוטיבציה להשתמש בעור, אפשר להדר ולעשות את זה הכי טוב מחומרים חדשים פלסטיים משולבים סופר טורבו.

Ofericko

New member
קבלי קישור למאמר תורני מעולה

שמאז הובא לידיעתי ע״י noa555555 הוא עושה פלאים בקרב קרניסטים דתיים. הקישור הוא ישירות לתחום התפילין אבל מומלץ לקרוא הכל:
http://www.bmv.org.il/v/h-vegan.html#05

למעלה