תפילין טבעוניים

lollapalooza

New member
אני מסכימה לגבי המזוזה והחומר,

לגבי הדלקת האור בשבת, זה לא קשור בכלל לעבודה ולכמות העבודה. האיסור הוא לא על עבודה מאומצת בשבת אלא על מלאכה, יצירה של משהו חדש. אתה יכול להרים פסנתר במדרגות לקומה חמישית בשבת.

Ofericko

New member
אבל פסנתר זה מוקצה. אסור להזיז אותו

אפילו ס״מ בשבת...

lollapalooza

New member

Gidi Shemer

New member
אתה מעלה שאלה מעניינת. לולהפלוזה, שאלה

מה עושה אדם שומר מצוות שמגיע לבית בו אין בכלל מזוזה?

lollapalooza

New member
אני בת

אני לא יודעת, צריך לבדוק את זה, אבל לדעתי אם זה לא הבית שלו, הוא לא אמור לעשות שום דבר.

Gidi Shemer

New member
אני יודע שאת בת

התשובה שלי היתה לאוקטופוסי ומשם המשכתי אלייך.

בכל מקרה, תודה. האמת היא שאף פעם לא חשבתי על הנושא. אצלי אין מזוזה בבית ומן הסתם חלק מהחברים שבאים הם מסורתיים או דתיים ורק עכשיו חשבתי על "מה הם בעצם עשו?".

תודה על ההבהרה.

Ofericko

New member
לגבי מזוזה,

המצווה היא ברורה: על בעל הבית לקבוע מזוזה ועל מצווה זו גם מברכים. זה כל העניין של מזוזה מבחינת המצווה.
מעבר לכך, הרבה נוהגים להימנע מהתארחות הכוללת שינת לילה בבית ללא מזוזה בשל הסכנה (כי עניין המזוזה הוא לשמור את הבית מפגיעה) ויש מחמירים אפילו לא להתארח בבית ללא מזוזה גם לזמן קצר אבל אלה מעטים.

hidroash1

New member
אבא שלי לא מתארח במקום שאין בו מזוזה

אבל נראה לי שהוא יקבל מזוזה עם קלף נייר.

Ofericko

New member
Shopping?

כתוב "על מזוזות ביתך" -
א. אין כל חיוב על גוי לקבוע מזוזה.
ב. אין כל חיוב (ואפילו אסור) לקבוע מזוזה בבית שבעליו גוי.

הדעה הרווחת לדעתי היא שמותר לישון בבתי מלון בחו"ל גם ללא מזוזה עד 30 יום שכן מדובר בבית ארעי שידוע מלכתחילה שמדובר בזמן קצוב.

יש שאלה אחרת בהלכה האם בכלל מותר ליהודי לצאת מהארץ......
ספויילר: אסור. חוץ מבכמה מקרי קיצון שבהם מתירים (לשאת אישה, ללמוד תורה, לפרנסה כשאין בארץ וכיוצ"ב).

האלזה

New member
שיאללה לא שמעתי על החוקים האלו מימי

אסור ליהודי לצאת מהארץ?
אז בשביל מי הכשרות של אלעל היא בדצ"ית?

Ofericko

New member
זה שלא שמעת, זה אל אומר שאין!!!

את הרי יודעת מה אמרה אשתו של ג'ון לנון -
"אם קירות בתי הכנסת היו שקופים - כולנו היינו דתיים!"

gs1234

New member
אין דבר כזה

הסוגיה נדונה כאן בעבר... הציווי הוא שהתפילין והמזוזות יהיו מעור של בעלי חיים, וזאת הסיבה שאף אחד לא מייצר אותם מחומרים אחרים. טבעונים בארצות הברית ניסו למצוא מישהו שיעשה להם מזוזות ותפילין מחומר סינטטי ולא הצליחו. בארץ יש מישהו מצפת שמכין תפילין מעורות של בעלי חיים שמתו במחלה או במוות טבעי, במקום להישחט. זה הדבר הקרוב ביותר שהתגלה עד כה.

למעלה