תפילין טבעוניים

אום נטע

New member
תפילין טבעוניים

יש דבר כזה? אני רוצה לקנות תפילין לבר מצווה לנער ממשפחה טבעונית ועד כמה שידוע לי הכל עשוי מעור. יש תפילין שלא?

מוסיפה קושיה

יש מזוזות שלא כתוב עליהן על עור בפנים?
מה עושים טבעונים שרוצים מזוזה בבית?

Octopussy

New member
אצלי במזוזה הרישום על נייר

האמת שלא ראיתי עדיין מזוזה בה יש קלף

lollapalooza

New member
הבעיה היא

שמזוזה שכתוב בה על נייר ולא על קלף היא פסולה. מי שזה חשוב לו מוצא את עצמו בבעיה.

Octopussy

New member
מי שמנשק מזוזות - לא בודק מה יש בפנים

למי שחשוב לו דברי האלוהים הכתובים במזוזה - לא ישנה לו אם זה על ניר או על קלף או על לוח זהב.
מי שפוסל ושוחט בעלי חיים - לדעתי אמונתו לא ממש אמיתית, אלא רק חיצונית...

hidroash1

New member
פעם ראשונה שהיה נהוג להניח תפילין הוא מימי

בית שני בערך לפני 2000 שנה. אומנם המנהג שהפך חובה ו"הלכה למשה לסיני" מסתמך על התורה , אבל בעיקרו הוא מנהג רק של 2000 שנה.
העור .כי לא היה משהו אחר לצרכים אלו. זה הכל.
אבל אני בדרך כלל לא מחפש סימוכין לטבעונות מהיהדות. היהדות ביסודה קרניסטית . זה פשוט חסר תוחלת.
אבל זו רק דעתי .
כל איסורי השבת נובעים ממלאכות שעשו בבית המקדש .שנועד להקרבת קורבנות .המזבח הוא מוקד הפולחן.

noa555555

New member
היהדות ביסודה לא קרניסטית

לא במצבה האידאלי בכל מקרה.

"מה לי רוב זבחיכם " ... האדם נוצר כטבעוני ובאחרית הימים יהיה טבעוני . באמצע מה שקרה הוא מן ברירת מחדל , במקום להחריב שוב את העולם במצב הגרוע שאליו הגיע , מכיון שנכרתה ברית , הותר לאכול בשר חיות , בהחלט לא מצווה הכרחית , וזבחים, כשיהיה בית מקדש בכלל, ופרה אדומה וכל הענין - אפשר להמיר בדברים אחרים .
מוזמן לקרוא בקישור המצורף למטה. למרות שאני בטוחה שאתה כבר מכיר הכל .

למען הסר ספק, זה לא כדי לייצר ויכוח איתך או דיון , אלא כדי להחכים קוראים נוספים .
אז זו תרומתי הצנועה . זהו.

http://www.bmv.org.il/v/h-vegan.html

hidroash1

New member
כאשר הנביא או מישהו מצטט "מה לי רוב זבחיכם"

הוא לא מבטל את הקורבנות הוא מנסה להבהיר לעם שסטו מהדרך.
ספר בראשית פרשת בראשית בסיפור בריאת העולם כתוב בבירור מה תפקיד האדם ומה על השאר.
לא צריך להתברבר .
היהדות כמו כל דת עתיקה הכירה רק מחשבות מקובלות ולא מחשבות מתקדמות כמונו הטבעונים.
הטבעונות היא דת \ אמונה חדשה ומרעננת. היא חייבת לבוא ע"ח הדתות הישנות.
אם נבחן את האמונה החדשה שלנו נראה שהיא ממש רחבה ומתפרשת לכל תחומי האדם המודרני.
בשרשור מהיום ראיתי שיחה על ' האם ללדת או לא ' .בהקשר תפיסת הטבעונות. גם לך הייתה תשובה שם.
ואם זו לא דת (הטבעונות) אז מהי דת?

הלאה העבר
קדימה העתיד

noa555555

New member
לא יכולה להיות אחראית

על הפרשנויות שלך לטבעונות.
דת היא אמונה בבלתי נראה
טבעונות היא למנוע סבל.
בעיני ובפרשנותי האישית , המשותף היחידי הוא ששתיהן מוסברות במילים , ובכאב לב.
זהו .

ואם תיכנס לקישור ששמתי תראה שלא מדוייק מה שכתבת . תפקיד האדם המקורי נקרא עם בריאת העולם ומיד לאחריו , כל מה שקרה אחר כך הוא קלקול של המקור.
ובאחריות הימים גם נסגר מעגל של "וגר זאב עם כבש:"
באמת שממליצה לך לקרוא את זה.
מבקשת לא להמשיך את הדיון.
תודה.

http://www.bmv.org.il/v/h-vegan.html
צ'או .

Ma†an

New member
אוי, מסוכן מאוד

אני לא יודע אם שמת לב - אתה שיתפת פעולה ושיחקת לידי הקרניסטים בצורה מלאה עם הגדרתם של טבעונים כדתיים, זה מסוכן.
ההגדרה הקלאסית לדת היא מערכת אמונות המכתיבה את חוקיה בכל רובד בחיים האישיים עד לצנועים ולפרטיים ביותר. טבעונות לא אומר לך לא להתקעקע או לא לשפוך את זרעך לבטלה, לדוגמא.
אין חיוב להאמין בדבר-מה ערטילאי ולנהוג בקנאות כלפי מי שלא - ובדיוק כאן כ-ל המתנגדים החריפים לזכויות בע"ח תופסים טבעונים ב'קלוקלתם', בשל תוקפנות בעלת ניחוח דתי.
מסרים כאלה יש להרחיק ולהדחיק, לשלול מכל וכל כי טבעונות אינה אמונה בלא-נראה והיא לא מחייבת התחברות לצד רוחני כלשהו, יש אנשים שעושים את החיבור המלאכותי בעצמם אבל בגדול זהו ממש לא מתקרב לקונספט.
הטבעונות כפי שהיא שגורה בלבם של הרבה אנשים חפה מכל רבב בשלב הזה, וכל אחד יכול לאמצה בחדווה ובשמחה, לא מושמת כאן הגבלה אלא עד לפגיעה בחפים מפשע וחסרי אונים, וראוי שכך תיוותר.

hidroash1

New member
אתה יודע מה..

נחליף את המושג דת=אמונה בסדר מדומיין
זה יהיה בסדר.
כסף. הוא סדר מדומיין . בלי אמונה בו הוא חסר ערך
קפיטליזם. הוא סדר מדומיין
ליברליזם לכל סוגיו. הוא סדר מדומיין.
מדע מנסה לא להיות סדר מדומיין
סדר מדומיין יכול להיות מאד אכזרי .
השאלה אם אלוהים הוא מתימטיקאי היא סוג השאלות בשביל לבדוק האם המדע הוא לא גם סדר מדומיין.
בשביל מאמין "מסורתי" המדע הוא רק סניף בתוך הסדר האלוהי.

סוג הטענה שאתה מעלה . רק מפחיתה מגודל המהפך המחשבתי. אנחנו כבני אנוש רוצים לבחור את אורח חיינו.
למרות כל האמונות הקודמות וביודענו אותם על בוריים. אנחנו בוחרים באמונה חדשה המתאימה יותר לפלנטה ולמוסר הפרטי כפי שהתגלה לנו לא מכבר.
זה חדש ומרענן.
אני רוצה להציע סוג של תובנת פזלים
החיים הם סוג של פזל עם החלקים שיש ומה שחסר. ככל שהזמן עובר והמדע מתפתח אנו מגלים עוד ועוד חלקים בתשבץ. עכשיו אנחנו כבר לא צריכים לדמיין יותר מידי. החלקים החסרים נראים כמעט ברורים מאליהם . אחד החלקים שלי נראים ברורים מאד הוא הטבעונות.

lollapalooza

New member
זה שכך אתה טוען לא הופך את זה לנכון.

אנשים בודקים מזוזות וחשוב להם שהן יהיו כשרות. זה שמדובר בקלף זו בעיה אחרת, אבל אי אפשר לפטור אותה ב"למי שזה חשוב לא משנה על מה זה". זה כן משנה למי ששומר מצוות, וזה קונפליקט רציני.

hidroash1

New member
לא אמרתי זאת

דווקא את הדגש רציתי על ' היהדות קרניסטית נקודה' .
וגם זה רק על דעתי בלבד

l coyote l

New member
התגובה של lollapalooza לא כוונה אליך

ולא שורשרה אליך.
אם לא אליה התכוונת להגיב באייקונים המחמיאים האלה ששרשרת אליה, יתכן שדרושה התנצלות.
ובאופן כללי, כבר דובר לא אחת - ספציפית איתך וגם באופן כללי - על דרכי התיחסות בויכוח. שימוש באייקונים במקום במילים לא הופך את העקיצה ללגיטימית. לא בפורום הזה.

hidroash1

New member
את צודקת בהחלט

האייקונים רצו לאמר זאת
נבוך מטעות כיוון
יצאתי טמבל
אבל בכל זאת מחייך

וזה קרה אחרי ששמתי לב שעניתי לא בכיוון
אז סליחה ממי שנפגע

Ma†an

New member
מצטרף לטרולינג

+
+
+
+
+
+
+
=
+

בשביל זה יש אינטרנט, מה.

vegetalien

New member
זה נכון אם

האיש מנשק את המזוזה ולא מתחיל לפרק אותה כדי לבדוק את כשרותה (ואתה, בתורך, לא אומר לו כלום).

הוא מרוצה - נשק לכיסוי הדקורטיבי שבמשקוף הדלת. אתה מרוצה - אין בכיסוי הזה "מזוזה".
מה שנקרא - עבודה "בעיניים".

Octopussy

New member
יש במזוזה את כל הטקסט שעליו מברכים\מנשקים

הבחירה בקלף בעת שההלכה הזו נקבעה, היתה משום שעוד לא הומצא הנייר.
אני משער שהכוונה של אלה שכתבו את ההלכה הזו היתה יותר חשיבות שימור הטקסט מאשר החומר עליו נכתב, ובלבד שלא יתבלה.
על כן, כפי שאני סבור שצריך להתיר בהלכה הדלקת אור בשבת בימינו (כי עצם הזזת המתג זו עבודה מאד זניחה), כך גם יש לשנות את החומר עליו כתוב הטקסט החשוב שבמזוזה.
יש היום תחליפים עמידים וטובים יותר מעור בהמה לכתיבה ושימור, ולדעתי יש להתקדם ולהתאים את ההלכה אל הזמן והמציאות, במיוחד אם ההלכה יוצרת ניצול חלקי חיות (גם אחרי מותן) לצורך מצע לכתיבת טקסט.
ובאשר למזוזתי - מי שישאל אענה לו ממה עשויה המזוזה, ומצידי הוא יכול להשאר בחוץ אם זה מפריע לו...

למעלה