תפילה זו טעות !!!

תפילה זו טעות !!!

הנושא: תפילה, מאת – יוסי קרמר. שאלה. למה, בן האנוש זקוק לתפילה? האם, תפילה זו בעיה נפשית? תשובה. ראשית, כולנו צרכים להבין שתפילה זו בעיה נפשית! שנית, נשאלת השאלה, מדוע זו בעיה נפשית? מהרגע שבן האנוש החל לחשוב שהוא מדבר או מתפלל לאלוהים {ויש אלוהים}, לישו או בודהה או לכול ישות אחרת שהוא מדמיין, בן האנוש צריך בעצם להבין שהוא מדבר לישויות דמיוניות שהוא יוצר בתודעתו ובעצם התפילה הוא מכניס עצמו למצב של חלימה גם בזמן ערות וגם בזמן שינה. כיוון שאותה דמות דמיונית שהמאמינים פונים, מתפללים אליה, היא בעצם דמות דמיונית בתודעתם ובעצם המעשה, התפילה, הם פשוט לא במודע פיצלו את אישיותם שלהם. כלומר, המאמינים מדברים עם ישויות, דמויות דמיוניות שהם יצרו בתודעתם והם לא קימות במציאות האמיתית ולכן המתפלל מנתק את עצמו מהאני העצמי שלו. בדת של היהודים לדוגמה, אלוהים זו דמות דמיונית אחת בתודעתם של המאמינים שאליה הם מתפללים, מדברים, פונים. והדמות השנייה בתודעתו של המתפלל זה המתפלל עצמו שהיא גם דמות דמיונית. כלומר, שתי דמויות דמיוניות בתודעתו של המתפלל וזה מצב של חלימה, הזיה, גם בזמן ערות מה שיוצר אישיות בעלת פיצול באישיות! בן האנוש זקוק לדת, לאמונות הטפלות ותפילות, מתוך צורך רגשי שנובע בעיקר מהרגשות השלילים שבנו, בעיקר רגש הפחד, הדיכאון והחרדות, הרגשת הנרדפות, הרגשת הנטישה ועוד, כי בן האנוש מרגיש רע עם עצמו, בגלל הרגש שבו בגלל חוסר ההבנה בתחום האישי, איך הגוף של בן האנוש צריך להיות מופעל וגם בגלל חוסר ההבנה בנושא הרוחני. הדת והתפילות, הם פולחן רגשי שבאמצעותו המתפלל מרגיש טוב עם עצמו וכתוצאה מכך הוא מנתק את עצמו מהאני העצמי שלו, מזהותו ומהמציאות האמיתית ובכך הוא מכניס עצמו למצב של חלימה, גם בזמן ערות. כיוון שבן האנוש מדחיק את רגשותיו השלילים ומתעלם מהם ובכך הוא בעצם אומר לעצמו לא במודע שרגש שגורם לו להרגיש רע עם עצמו, כאילו לא קורה לו, אבל בעצם הרגשות השליליים קיימים בו. לכן, בן האנוש מבטל את עצמו ומאבד את זהותו ובונה לו בתודעתו מציאות דמיונית שהמציאות הדמיונית, זה לא המציאות האמיתית בגלל שקשה לו לבן האנוש לחיות עם האני העצמי האמיתי שלו כי הוא מתייסר ומתענה במציאות האמיתית כתוצאה מהרגשות שבו וחוסר ההבנה איך להפעיל את גופו ולהגיע למצב של שלווה פנימית. שלישית, יש אלוהים!!! כל בן אנוש, חייב לדבר לעצמו ולהבין את בעיותיו הנפשיות בעצמו, כי רק אם בן האנוש יבין את בעיותיו הנפשיות שנובעות בעיקר מהרגשות הפנימיים שבנו, הוא יוכל לתקן את עצמו ואין שום דרך אחרת וזה מה שאלוהים, לפי דעתי והבנתי, רוצה שנבין וזה מהות החיים, כשבסוף כול הדורות נגיע לשלווה הפנימית, לא נחלה ולא נמות ונגיע גם לאלוהות, כנשמה! רבעית, עלינו להבין שכדי להתנתק מאותם ישויות, דמויות שאנו יוצרים בתודעתנו בתפילותינו, עלינו לעבד את הנתונים בעצמנו, על ידי כך שנדבר לעצמנו ונתקן את עצמנו בעצמנו מתוך הבנה עצמית ורצון לשינוי הרגלים שגויים ושלא נדבר, נתפלל עם כל מיני ישויות, דמויות שאנו מדמיינים, בתודעתנו. כי יש לנו בני האנוש, זהות אחת בלבד ועלינו להבין איך לשמור ולהגן על זהותנו ולחיות במציאות האחת האמיתית, ההגיונית, להיות בריאים ולאריך חיים. לסכום, התיקון הוא באמצעות ההבנה של בן האנוש איך לשנות ולתקן את עצמו והכי חשוב שיבין שהוא צריך לדבר לעצמו, כדי שהוא יתחבר לעצמו ולא לאף אחד אחר. לכן, אין הגיון בתפילה ובדת.

רוני13

New member
חחח....

בנאדם-כדאי לך להתפלל כדי לקבל עזרה מאלוקים אתה די נואש!

תודה.

יש אלוהים, אבל אני מדבר לעצמי כדי להתחבר לעצמי וזה אחד התיקונים החשובים שעלינו לעשות בחיינו. תודה, יוסי קרמר.

בטח, יש אלוהים.

אבל התיקון האישי, זה בהבנה שאתה צריך לדבר אל עצמך ולהבין מי אתה כישות. תודה, יוסי קרמר.

אם אתה מאמין בקב"ה

תאמין גם שאתה צריך להודות לו על כל מה שנתן לך -- ואת זה אתה עושה בתפילה תאמין גם שהוא ציווה אותך להתפלל 3 תפילות ביום --- ואת זה אתה חייב לעשות תראה.. אתה נתחת את המצווה והגעת למסקנה שגויה... תחקור שוב =] מה שאתה עושה אתה פשוט מנתח וכאילו אומר לקב"ה אני מאמין בך.. מאמין שכל מה שציויתה נכון אבל לדעתי אתה טועה שאתה אומר לי להתפלל אליך...

תיקונים.

התיקון הוא בהבנה שצריך לדבר לעצמך ולגרום לכך שתבין את מכלול הנושאים שקשורים לאבולוציה וגם לרוחניות, אבל מי שצריך ללמוד ולהבין זה אנחנו. תודה, יוסי קרמר.

**תייר**

אממממ... לדבר אל אלוקים זה "בעיה נפשית" וזה נקרא לפצל את היישיות שלי, ולדבר אל עצמך זה שיא הנורמאלי?? דבר שני, "אלוהים זו דמות דימיונית"- "שלישית, יש אלוהים!!!"- זה לא פיצול אישיות?? ועוד משהו אחרון- ראיתי בתמונה שאתה אדם מבוגר. אתה מרצה באיזושהיא אוניברסיטה על הדברים האלה? אני אשמח אם תענה לי על כל שאלה בנפרד ולא תשובה אחת כוללת. יום טוב ~מר תייר~

הבהרה.

מבחינה רוחנית יש אלוהים !!! מבחינה אבולוציונית, אתה פה עם עצמך כדי לדבר ולתקן את עצמך וזה המסע האישי שלך, כך שמבחינה אבולוציונית תתיחס לכך שאין אלוהים, כי הוא שומע אותך. דעתי כמובן, כל אחד ודרכו הוא. אני בן 45. אני לא מרצה באוניברסיטה. עניתי בסדר שביקשתה?

אוקיי.

אפשר להגיד באתה מידה: "אני צריך לאכול, כדי שאני אוכל להמשיך לחיות", אבל מצד שני לומר: "אני לא יכול לאכול. אני אהיה שמן." מה זה? אתה חי בפיצול אישיות?!אחי, כדאי שתשפוט טוב את צורת החיים שלך! לכל אדם יש דרך אחת לחיות את החיים שלו, אתה לא יכול לרקוד על שתי החתונות. עזוב את זה שאני דוגלת בכך שיש א-לוקים שהוא מנחה אותי בדרך שלי ובעזרתו אני אגיע גם לאן שאני צריכה להגיע, אבל מכאן ועד לניתוח פשרני שתוכל למצוא חן בעיני אנשים מכל הסוגים?

אני?

אני לא מתקן אף אחד, כל אחד מתקן את עצמו, מתוך הבנה ורצון לתיקון הרגלים שגויים. איך היגעת לכך שאני רוצה לתקן את אלוהים?

רוני13

New member
אני אומר למחוק את ההודעה../images/Emo128.gif

הבנאדם חושב שאם הוא ידבר איתנו בשפה די לא מובנת ואם הוא יגיד אותו דבר רק בסדר מילים שונה-זה ישכנע אותנו להפסיק להאמין בה'. הא! חובבן...הוא סתם תופס מקום בפורום.

למחוק?

אני לא יודעת אם כדאי.. ההודעה הזאת נותנת לנו מקום למחשבה אם אנחנו עובדים את ד' באמת בגל שאנחנו מאמינים בו, או דווקא בגלל שהורגלנו לעבוד אותו.

חבר בוא ושמע כמה דברים:

בס"ד ראשית, לא הבנתי מה אתה בא להגיד במאמר, ז"א אם אתה מתכוון לגרום לנו לא להאמין באלוקים או לא לפנות אליו אז כדאי שתוותר מעכשיו! אם אתה בא להתדיין איתנו על הנקודות שאתה אומר כדי לשמוע חוות דעת אחרת אז בבקשה: אתה סותר את עצמך במאמר הזה כיוון שאתה כותב: "כלומר, המאמינים מדברים עם ישויות, דמויות דמיוניות שהם יצרו בתודעתם והם לא קימות במציאות האמיתית" משמע מדבריך שאין אלוקים וכך גם באמת אין סיבה להתפלל כי אם אין אלוקים התפילה אין בה טעם! דבר נוסף, גם אם אין אלוקים חלילה, אז גם אז עדיין לפי דבריך צריך להתפלל בניגוד למה שכתבת בסוף המאמר שאין היגיון בתפילה, יש היגיון בתפילה כיוון ש: "ולכן המתפלל מנתק את עצמו מהאני העצמי שלו" (ניתוק מהאני העצמי-בעצם סוג של חשבון נפש של האדם עם עצמו שזה דבר חיובי). "בן האנוש זקוק לדת, לאמונות הטפלות ותפילות, מתוך צורך רגשי שנובע בעיקר מהרגשות השלילים שבנו, בעיקר רגש הפחד, הדיכאון והחרדות, הרגשת הנרדפות, הרגשת הנטישה ועוד, כי בן האנוש מרגיש רע עם עצמו"- מכאן אני יכול להבין שזה חיובי מאוד להתפלל גם אם אין אלוקים חלילה כי האדם מרגיש רע לגבי מעשיו הרעים וזה מאוד חיובי שיתפלל וירגיש חרטה עליהם בתור אדם! שורה תחתונה אני לא מבין עדיין אם אתה חושב שיש אלוקים או לא כיוון שלמרות שאתה טוען שיש אחד אתה סותר את עצמך לכל אורך הדרך כך שכל המאמר שלך מלא חורים לא מובנים ואני ממש לא יכול להסיק מסקנות מכאן אז אם אתה מעוניין לפרט יותר את דבריך ולכתוב גם בדיוק מה אתה רוצה להגיד זה יהיה טוב מאוד! בהצלחה בנתיים...

הסבר.

יש אלוהים !!! מבחינה רוחנית, הנשמה שלנו צרכה לעבור תיקון ! מבחינה אבולוציונית, אתה אמור לעשות את התיקון העצמי שלך בעולם החיים כבן אנוש. כאן הטעות בדת שהמטרה לסמוך על אלוהים ולהתפלל לאלוהים, אבל אתה צריך להבין איך לתקן את עצמך ולדבר אל עצמך, כך שכאן בעולם הזה, למרות שיש אלוהים, עליך להבין ולתקן את עצמך, עזוב אותו אתה במסע עם עצמך. כלומר במציאות שאתה נמצא, עליך להבין, לפי דעתי שאתה עם עצמך בלבד ומכאן הפחד של האנשים ולכן הדת זה פולחן להמונים, בלי לפגוע, אני ענייני. לכן התפילה היא לא רלוונטית, כי אתה משוחח עם עצמך בלי שתדע, כי חינכו אותך שאתה מתפלל לאלוהים. וזה בסדר שאתה מדבר עם עצמך, כי זו המטרה שתתחבר לעצמך, רק תבין את זה. זה בסדר גם לחשוב שאתה מדבר לאלוהים רק תבין שזו טעות. תודה, יוסי קרמר.

אז אני חולק עליך ומסכים איתך....

בס"ד תראה יש כמה מדבריך שאני מסכים איתם: אדם לא צריך לסמוך רק על אלוקים. יש סיפור שמעבירים אותו בבני עקיבא עוד כשהחניכים בתחילת דרכם שבא ואומר שאדם אחד היה בביתו שהתחיל שיטפון, באו לחלץ אותו עם ג'יפ והוא סרב בטענה שהוא סומך על הקב"ה שיציל אותו. השיטפון התגבר שלחו לו סירה של מכבי אש כדי להציל אותו הוא עלה עוד קומה בבניין מגוריו וסרב להצלה הזו בטענה שהקב"ה יציל אותו (אגב קב"ה-הכוונה לאלוקים אם לא הבנת) השיטפון עלה יותר ויותר ועכשיו שלחו לו סירה של חיל הים והוא סרב שוב עם אותה הטענה. לבסוף לאחר שהוא הגיע לגג ביתו שלחו לו מסוק והוא ענה שוב אני סומך על הקב"ה שיציל אותי! הוא טבע ומת! כשהגיע השמימה הוא תקף את אלוקים ואמר לו סמכתי עליך שתציל אותי ואתה לא! ענה לו הקב"ה שלחתי לך גיפ שתי סירות ומסוק אבל אתה לא עלית אז אתה בא בטענות אליי? המסקנה מכאן שאדם חייב לעשות דברים ולא רק לסמוך על הקב"ה. "אין אדם נוקף אצבע אחת למטה עד שמכריזין עליו מלמעלה" אך מצד שני לאדם יש בחרה חופשית והוא צריך לעשות דברים, כמובן בביטחון שאלוקים יעזור לו ויהיה איתו וכן צריך להתפלל לאלו7קים שיעזור לו כי מי שמאמין בקיום האל כן צריך להתפלל אליו שיעזור לו בחיים אך אדם צריך לעשות דברים מעצמו כי שאלוקים יעזור לו. זוהי גם מטרתה של תנועת בני עקיבא לחנך לתורה ועבודה-תורה זוהי הדת היהודית והאמונה באלוקים שמשגיח ומכוון הכל מלמעלה ועבודה-שאדם צריך לעבוד כאן בעולם הזה ואין הכוונה רק לעבודה מבחינת מקצוע אלא הכוונה לעשייה שצריך לעשות ומתוך העשייה שלנו אלוקים יגרום שיצמח טוב. יש מבין ידידי? חודש אדר שמח!

מתקרבים לאמת.

תקרא את מה שכתבתה לי ותנסה להבחין בקונפליקט שלך עם עצמך {בלי לפגוע, אני ענייני}. מצד אחד, הסיפור שכתבתה לי ומצד שני המחשבה שלך שיש להעזר באלוהים - וכאן, אם תבין, תבין שאין הגיון בתפילה ובדת. ברגע שתבין, אתה, עם עצמך וזה לא קל, אתה עושה לעצמך תיקון משמעותי בגלגול הנוכחי. סבלנות. תודה, יוסי קרמר.

למעלה