תפוח אדמה עם בשר...

TheGreatNut

New member
תפוח אדמה עם בשר...

מדוע יש הרבה שממליצים לא לערבב אותם ביחד?

נעמי66

New member
תפוחי-אדמה זה מזון עמילני...

ובשר - חלבוני. צירוף של השניים עלול לשבש את העיכול, ולגרום לכאב-בטן, צרבת, כאב-ראש, עייפות. "העמילן והחלבון דורשים סביבות כימיות מנוגדות זו לזו. לעמילן דרושה סביבה בסיסית ולחלבון - חומצתית". (מתוך תזונת האדם ובריאותו מאת יצחק בן-אורי)

אם כך, אזי תזונה צמחונית בלתי אפשרית

כי קטניות זה מזון שהוא גם עמילני וגם חלבוני, וכן כל הדגנים מכילים עמילן וחלבון. אז איזה מזון צמחי ניתן לצרוך שלא מכיל את השניים?

נעמי66

New member
תזונה צמחונית בהחלט אפשרית

הצירוף של עמילן וחלבון בקטניות הוא טבעי, וזה בסדר. ההמלצה להימנע מצירוף של השניים מדברת רק על צירוף של מזון מסויים, חלבוני, יחד עם מזון אחר, עמילני, בארוחה אחת. כנ"ל לגבי דגנים.

hal767

New member
קטניות יש להנביט

בתהליך הנביטה נעלם העמילן, ולמעשה הקטנית הופך לירק חלבוני. קטנית יבשה היא בעייתית לעיכול, ולמעשה לא מומלצת למאכל. דגנים אינם מזון טבעי של האדם. הם מזון מדרגה שניה. ואכן לא ממליץ להרבות באכילתם, וחשוב לצרף אותם נכון. המזון הטבעי של האדם הינם הפירות, הירקות, האגוזים הזרעים, והם מאד קלים לו לעיכול. ממליץ להכנס לקישור הבא. http://brieut.goop.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=39140

hal767

New member
אינני מכיר אותך ואינני יודע כיצד את אוכלת

ובכלל מהי תזונתך. אני משוכנע שאם נמצא את הטעויות נוכל להביאך למצב שתהני מאכילת המזונות האלה. בנוסף לכך לא מובנת לי הרגשתך. הקושי (כדבריך) לעכל את הנ"ל כיצד זה בא לידי ביטוי?

0 אור 0

New member
איך ? מתי? באיזו כמות?

גליל מרוכז של חטיף פירות יבשים אחרי ארוחה זה ממש כבד וקשה לעיכול, חופן צימוקים או חמוציות עם אגוז-שניים באמצע היום כשהאנרגיה יורדת, מתקבל בהתלהבות ...

TheGreatNut

New member
אני אוכל אגוזים שקדים ופירות יבשים...

או 4 שעות אחרי ארוחה, או שעתיים לפני. אם לא ניסית, אני מזמין אותך. יכול להיות שזה מאוד יעזור. בנוסף, לי משתלב עם זה פרי ממש טוב. או חלבה במקום הפרי.

0 אור 0

New member
ומסתבר

למרות שתמצא ספרים ומומחים רבים שטוענים שכל הסיפור הזה של סביבבות עיכול שונות הוא עורבא פרח, וכל רכיב תזונתי מתעכל במקום אחר במערכת העיכול על פי הרצפטור שקולט אותו, בכל זאת יש המון המון אנשים שכאשר הם מנסים את גישת הצירופים חלה הקלה מיידית במצבים ששנים ניסו לפתור בכל מיני אמצעים אחרים - הולסיטיים וקונבנציונליים - ללאהצלחה

ויש המון אנשים

שחיים במטבח העיראקי, ושם זה כל מיני שילובים מעניינים של עוף ואורז. בעצם, אני לא מצליח לחשוב על משהו שהוא בנפרד (חוץ ממאכל אחד של אורז ועדשים, שאוכלים שבוע אחד בלבד. בעצם, גם אותו אוכלים עם ביצה לפעמים...) קהילה שלמה (ומטבח משובח במיוחד) הרגת עכשיו!

0 אור 0

New member
הערה חשובה מאד

קודם כל המטבח העירקי משובח וטעים , וחס ושלום שאני אנסה להרגו. ובאמת שכחתי להדגיש - שהתזונה בשיטת הצירופים מבחינתי אינה חובה, ואינה כזה ראה וקדש. יש אנשים שהיא עושה עבורם פלאים ונפלאות, אבל מי שאין לו בעיה, בהחלט לא חייב לעבור לשיטה זו.

כך הבנתי אותך ולכן ה ../images/Emo45.gif. אנחנו לא מכונה

אדם צריך לבחון עצמו ומה נכון לו. אם אני אוכל משהו ומרגיש טוב אחרי שאני אוכל אותו, זה סימן טוב. ההיפך, ההיפך. רק שצריך רגישות עצמית.

זה ברור

רק שלא לכולם יש רגישות עצמית, ולא כל אחד יכול לומר מה עושה ו טוב ומה לא, בעיקר אם הוא רגיל לאכול מזון מתועש כל חייו, ואז יכולה להיות "רגישות" מכל מיני דברים, וקשה לבחון מה נכון ומה לא במצב כזה. עם זאת, יש מטבחים שלמים שמשלבים את הדברים האלה, והיה שווה להתייחס גם לזה. אני מניח שחלק מהאנשים היו רוצים שנהיה קצת מכונות, והתשובות שלנו יהיו מאוד ברורות ומדוייקות, כי א' ו-ב' שווה ג'.

TheGreatNut

New member
אני גם חושב שלא כל אחד יכול להרגיש איזה...

מזון טוב לו ואיזה לא. כלומר, בתור ילדים כולם יכלו, אבל בערך כל מי שגדל תוך כדי שההורים שלו העיקו עליו לאכול וכל מי שאכל אוכל מתועש בעשר או עשרים השנים האחרונות די בטוח איבד את היכולת הזאת מזמן, וזה דורש הרבה מאוד השקעה והרבה מאוד זמן להחזיר אותה למצב שאפשר באמת לעבוד איתו.

0 אור 0

New member
דורש זמן והשקעה אבל אפשרי

ברגע שמפחיתים בתזונה את המרכיבים החזקים של טעמים ומשפרי טעמים, ויורדים לכמויות מאוזנות של מזון, ההבחנה לגבי תגובות הגוף למזון מסויים מתחדדת

למעלה