תעתיק שם סקוטי

hazelnut

New member
אבל, אין בעייה, ניתן להפוך את המילה

לאידית על ידי הפיכת הצירה מתחת ל-ג' לדו-תנועה I (כמו בכינוי-השם I)

computav

New member
אה, השפה האירית

מעניין שנושא זה עלה פה. בנוסף לעיסוקי בתרגום וכתיבה טכנית, אני נגנית וזמרת של מוסיקה אירית, מופיעה עם אחת הלהקות פה בארץ. יש לי ידע מועט ביותר של השפה, בגלל שירים שלמדתי באירית, והייתה תקופה בה למדתי קצת מדוברת אירית. היה נדמה לי שהתחביר של השפה האירית קל מאד לתפוס על ידי דוברי עברית, כי הוא יותר דומה לעברית מאשר לזה של האנגלית. למשל, התארים באים אחרי השמות, ויש משפטים כמו "יש בית גדול לי." זו שפה קשה מאד לקרוא אבל שפה מדהימה ויפהפיה. ופעם, כאשר עמדתי בפינה בעיירה קטנה באירלנד ודברתי בעברית בטלפון ציבורי עם המשפחה בארץ, קבוצת ילדים (שלא דברו אירית כמובן) באו אלי כאשר יצאתי מהתא ושאלו אותי אם אני דוברת אירית...כנראה ה-"ח" שלי עשה עליהם רושם. ברכה

hazelnut

New member
מרתק. איפה את מופיעה? אפשר לבוא?

אני מתמוגגת על מוסיקה אירית (מי שרוצה להשפיע עליי, מספיק שישמיע לי מוסיקה אירית, וכולי "חימר ביד הבורא")... לגבי השפה, יש מה במה שאת אומרת, אבל זה הרבה הרבה יותר מעבר לזה. למשל, יש צורה שונה ליחיד ולרבים של הא-הידיעה (דווקא כמו צרפתית), וגם כל העניין של הסמיכות וה-ASPIRATION לאחר מילות יחס ומה לא ממש ממש שייך לעולם לגמרי אחר

computav

New member
בטח! בין היתר...../images/Emo6.gif

להקת "אמרלד" - ההרכב שלי - תופיע בפסטיבל מרפיס 4 ימים באירלנד. נהיה בלובי של הסינמטק בערב ביום חמישי, 2 לפברואר. אם את אוהבת מוסיקה אירית, הפסטיבל ה זה הוא המקום בשבילך. לא כל ההופעות הן מה שאני מגדירה מוסיקה אירית של ממש, אבל כאשר התוכן המלא של הפסטיבל יתפרסם, אוכל לתת המלצות. ברכה

computav

New member
קן, הייזל, קבלתי..../images/Emo32.gif

ישבתי פה עם לקוח ולא יכלתי לענות מיד. אין לנו הופעות כרגע בירושלים, אבל תוכלי להכנס לאתר של הלהקה www.ismargad.com ולעיין בדף ההופעות. אני עומדת להדכן אותו היום. אם יש לי עוד שאלות את יכולה לכתוב לי למייל [email protected] ברכה

hazelnut

New member
../images/Emo168.gif../images/Emo79.gifמומלך לכולם כדי שיוכלו

לעבוד כמו שצריך
אני מקשיבה עכשיו לקטע שחיברת ומולץ לכולם להיכנס לאתר וגם להקשיב. בפקודה
http://www.ismargad.com/Bracha.html

1haam

New member
Lovely ../images/Emo79.gif

ברכה, בוזוקי 10 מיתרים זה 5 זוגות? משובב נפש

computav

New member
כן, 5 זוגות של מיתרים

מכוונים CGDAD או DGDAD. אם זה מעניין אותך, יש עוד פרטים על הכלי שלי באתר: www.ismargad.com/stuff.html ברכה

Fanja

New member
איזה יופי! יש לנו פורום מבשל ושר

מי יודע מה עוד מסתתר כאן ...

למעלה